Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Re: NRK- lisensen bør ikke økes!

NYTT TEMA
einarstenseng
einarstensengInnlegg: 106
14.08.99 20:33
Jeg er forsåvidt likegyldig til om lisensen skal økes eller ikke, men jeg er svært uenig med deg når du sier at NRK2 er "en vits".
Personlig synes jeg dette er den beste kanalen.
TVNorge sender nesten bare idiotiske, amerikanske komiserier med negere m/bart og innimellom noen forferdelige filmer.
TV3 har like mange dårlige serier, men det skal sies at de av og til sender bra filmer (som f.eks. serien med Hitchcock de har sendt i det siste).
TV2 satser på harmløs underholdning. Ingenting for brainsen, strictly underholdning.
NRK1 er mest for gamle folk, men har en del morsomme egenproduserte greier, som f.eks. "Åpen post" osv.
NRK2 sender hovedsaklig BRA filmer, de amerikanske filmene er i mindretall og de (NRK2) er stolte av det! I tillegg har NRK2 en rekke svært bra egenproduserte programmer, særlig rettet mot ungdom. Jeg kan jo nevne ting som "U:filter", "Musikkmagasinet M" og "XLTV".
bjarsvei
bjarsveiInnlegg: 3747
19.08.18 09:01

å det kan jeg si deg, Stenseng, det er mye dårlig tv foran deg i årene som kommer...forøvrig kan jeg røpe såpass at programlederne i åpenpost  deler seg opp i radio og tv underholdning helt opp mot 2018..og de ble aldri bedre..18 år med møkk..en av dem sitter på radioen i 2017 med et program som heter , 2hvem er du...."? og tar personlighetstest på kjendisene..du kan jo forestille deg hvor spennende de testene blir når kjendisene har snekret sammen svarene sine til å passe med de forestillingene de ØNSKER at folk skal ha om dem....de blir som kontaktannonsene før i tiden..et lite glass vin i ny og ne og glad i friluftsliv  og gode venner..

NRK radio er oversvømt av kvinnelige programledere med titalls programledere med fellesnevneren , sosialpornografi...det er ikke en sykdom vi ikke skal kunne alt om ,leve igjennom og bli frisk av , det er ikke en kroppsveske vi ikke skal kunne smaken på og vi skal dø sammens med alle syke i hvert eneste program...

i skrivende stund snakkes det om kjønnsorganer i språkteigen..

på tv fikk friheten boltre seg utover på 2000-tallet..mangen tv kanaler svært få mediabedrifter og produksjonsselskap...DVs det som kom ut endetarmen i produkssjonsselskapene ble først kjøpt opp av den høystbydende kanal, som igjen solgte produktet videre til en annen kanal  når ratingen sank , den nye kjøperen kjørte reprisene i noen år  så solgte den videre til en annen kanal som igjen kjørte reprisene videre noen år...reality , matprogrammer , komedier....vi sitter fortsatt å ser på seinfeldt og friends ...friends-serien er eldre enn barna til dagens 50 åringer...

altså 30 kanaler med repriser av 3-5 konsepter som viste seg å selge bra for 20 år siden..

og i frihetens navn...en er nødt til å ha disse kanalpakkene hvis en skal ha tv...når en kjøper pakken blir en automatisk registrert hos nrk og tv-lisensen kommer i posten og pakkene de velger selskapene for deg...de vet så mye bedre enn deg hva du ønsker å se på ditt eget tv..

i 99 så kommer snart et interessant konsept på tv..et kikker-konsept som heter big Brother...der de putter noen norske ungdommer inn i et hus fult av kameraer der seerne skal se dem krangle dusje og pule under  dyna.....i 2018 er dem på paradise hotell og gjør det samme ..de har vært innom noen stillehavsøyer underveis.....er du godt gift , så går det ann å smugtitte på programmene på inet :) 

ta med deg ronan keating , life is a rollercoaster med deg når du kommer til 2018 ...på gjensyn .. :) 

SeaKing
SeaKingInnlegg: 6545
19.08.18 09:04

Skulle ikke lisensen fjernes?? Var det ikke noen som lovet det?

fargerik
fargerikInnlegg: 58989
21.08.18 04:54
SeaKing: Skulle ikke lisensen fjernes?? Var det ikke noen som lovet det?

De fjernet bommene i stedet........eller vent nå litt.....

TomPadang
TomPadangInnlegg: 15830
09.10.18 21:53

Det er jo noen også som mener reklame-finansiert TV er gratis...

hillebillys
hillebillysInnlegg: 9852
10.10.18 20:26
TomPadang: Det er jo noen også som mener reklame-finansiert TV er gratis...

Den kan du velge å ikke se, og dermed ikke betale.
NRK kan du også velge å ikke se, men skal du se noen andre kanaler så må du betale for NRK som du velger å ikke se.

Det er forskjellen og problemet. Att en kanal koster er ikke problemet, det er muligheten for å velge en kanal fremfor en annen, uten og måtte fortsette og betale for den en velger bort.

Utover det, ingenting er gratis.

(Innlegget ble redigert 10.10.18 20:27)

TomPadang
TomPadangInnlegg: 15830
11.10.18 10:16

Jo.  Ville bare ha fram at vi betaler for all TV-reklame - enten vi ser på kanalene, eller ikke.  Kostnadene legges bare inn i prisene til varer og tjenester vi kjøper.  

Og så skal vi huske på at ikke hele lisensen går til NRK som kanal.  Noe går til lagringsarkivering, noe til signaldistribusjon m.m.  Men NRK er innkrever og får selvsagt den største del av lisenspengene.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 6855
11.10.18 13:05

Nå varsler kulturminister Grande at hun jobber med en ny modell for finansiering av NRK. Lisensen er gammeldags, og skal bort  sier hun.

Dette er et arbeid jeg støtter 100% opp om. Jeg håper bare at hun tør å gi oss 100% valgfrihet overfor NRK, slik som vanlig er overfor andre kultur- og mediebedrifter.

Ingen tvinges jo til å betale billetter til konserter de ikke vil se, for eksempel. Så det må gå an å melde seg ut av NRK, omtrent slik som ordningen er for utmelding av Kirken den Norske. Eventuelt så får Grande etablere en slags pay per view ordning i NRK, kanskje med en fast cover charge for imnmeldte brukere.

For i dag er det ingen grunn til å gi særrettigheter til NRK på bekostning av andre medier. De er jo blitt så like alle sammen - hyller i flokk, sjikanerer i flokk og forfølger enkeltmennesker i flokk. 

(Innlegget ble redigert 11.10.18 13:07)

fargerik
fargerikInnlegg: 58989
12.10.18 15:55
staaalisen: Nå varsler kulturminister Grande at hun jobber med en ny modell for finansiering av NRK. Lisensen er gammeldags, og skal bort sier hun. Dette er et arbeid jeg støtter 100% opp om. Jeg håper bare at hun tør å gi oss 100% valgfrihet overfor NRK, slik som vanlig er overfor andre kultur- og mediebedrifter.

Dette har vært "jobbet med" i mange år.

De må bare finne den beste måten for å sikre at ALLE skal betale.

staaalisen
staaalisenInnlegg: 6855
12.10.18 17:35

Man skulle jo tro at et liberalt parti som Venstre, ville gi folk reelle valgmuligheter. Også til å velge bort NRK. 

Reell valgfrihet må innebære at borgernes medieskatt fordeles ut til det, eller de medier som den enkelte vil støtte. Jeg, for eksempel, ville gi det meste av mine penger til TV2 og resett.no.

Så kunne andre velge noen andre - eller de samme. For meg står valgfriheten helt sentralt. Men er kulturministeren fra Venstre så liberal? Det tviler jeg på.

Keva
KevaInnlegg: 20115
12.10.18 21:14
bjarsvei: i skrivende stund

...har du altså plukket frem en 19 - nitten - år gammel tråd. Det tror jeg er rekord, så langt jeg har sett...

staaalisen
staaalisenInnlegg: 6855
12.10.18 21:20

Og problemet med det, Keva....?  Noter det her _________ !!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg