Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Israel ER en apartheidstat!

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 24086
aicat
24.01.18 19:00
mo6: Ingen tvil om at Israel er en apartheidstat.

At man får en slik innrømmelse fra et Knesset-medlem fra Likud - er jo ganske avslørende. Men også Sør-Afrika - som er et land som selv har erfart hvorledes det er å leve med et apartheidregime mener at Israel i dag er en apartheidstat.

"Den sør-afrikanske regjeringen har beskrevet Israel som den eneste apartheidstaten i verden,dette ble gjort i bemerkninger på et møte i FNs menneskerettighetsråd (UNHRC) i Genève.

Under den periodiske gjennomgangen av Israel,en prosess hvor hvert FN-medlem får sine menneskerettigheter vurdert hvert femte år,sa Sør-Afrikas representant at Israel er den eneste staten i verden som kan beskrives som en apartheidstat.
https://www.middleeastmonitor.com/20180123-south-africa-tells-un-israel-is-only-apartheid-state-in-the-world-today/

(Innlegget ble redigert 24.01.18 19:01)

joplina

Innlegg: 67140
joplina
25.01.18 08:56
aicat: En klarere innrømmelse av at Israel ER en apartheidstat er det jo ikke ofte vi får servert direkte av en jødisk MO fra Likud i Knesset!

Fra linken i trådstart :

"Zohar, who is the incoming Knesset House Committee Chair, was speaking in relation to criticism from Joint List MK Ahmed Tibi about his suitability for the role, in light of previous racist remarks.

 

The Likud MK, however, was unrepentant.

“I insist that this state, the State of Israel, be run only by Jews. Arabs are invited to live here quietly without engaging in terror”.

“The trend will be clear, to preserve the State of Israel and its democracy, with clear principles that I have always advocated, the Land of Israel, the Torah of Israel, and the nation of Israel”.

 

In October 2017, Zohar told Haaretz newspaper that Palestinians “[do not] have the right to national identity” because they do “not own the land of this country”, adding: “I’m sorry to say this, but they have one conspicuous liability: They weren’t born Jews”.

******************************

 

Kan israelske politikere fritt uttale seg slik i dette perle-demokratiet - så tenker jeg at det må være fritt frem for israel-arabere å snakke slik om jøder også....ja, fritt frem for alle for den saks skyld..

Var jo som kjent ikke de fastboende palestinerne og deres etterkommere som immigrerte og masseinnvandret til området  med  den åpenbart løgnaktige begrunnelsen "Et folk uten land til et land uten folk" ...

 

- Men det går visst ikke. KUN israel-jøder , politikere, soldater, trash-settlere o.a av slaget som kan si hva de vil - når de vil - i hvilke fora de vil - om den fastboende og okkuperte palestinske befolkning......men hvis det så mye som ymtes om at okkupasjonspolitikken er kritikkverdig så skal grupper og organisasjoner fratas støtte, nektes innreise, anklages for jødehat og israelfientlighet - mens apartheidpolitikken deres vokser i omfang.

 

- Det er fasinerende at disse fascist-sionistene høster  støtte i det hele tatt.....på grensa til uvirkelig faktisk.

aicat

Innlegg: 24086
aicat
27.01.18 13:46
F.R.O.G: Så sitter du har inne og skriver om hvor forferdelig jødene er!

Har jeg skrevet noe sted at "jødene er forferdelige"??? Greier du ikke å imøtegå påstanden uten at du må konstruere en løgnaktig stråmann?
Jeg har skrevet at ut fra de uttalelsene som er kommet på trykk fra politiske ledere og fra et flertall av ISRAELS JØDER - så er staten Israel en apartheidstat.
Noe Israel selv beviser ved at de praktiserer landets lover forskjellig - ut fra hvilken religion / etnisk gruppe den enkelte tilhører.
Et par gode eksempler på denne forskjellsbehandlingen fikk vi for noen uker siden - da en palestinsk jente og en bosetterdame - lappet til en okkupasjonssoldat.
Det andre eksempelet er at Israel i lang tid har brukt kollektiv avstraffelse av palestinere - men aldri av jøder.

(Innlegget ble redigert 27.01.18 13:47)

limallima

Innlegg: 3117
limallima
27.01.18 13:55

F.R.O.G.

Det er vel heller innlegg som det du presterer her som er årsaken til den lave aktiviteten på forumet. Jeg er ikke spesielt aktiv her inne lenger på grunn av innlegg som dette. Jeg gidder rett og slett ikke å forholde meg til alt tøvet og usaklighetene.

aicat

Innlegg: 24086
aicat
27.01.18 14:09
zetta: Den palestinske jenta er et symbol på palestinsk ikkevold!

Ja, det er hun. Det kunne være på sin plass å sitere Gandhi som vandringsmannen siterte her i en annen anledning.

"Though violence is not lawful, when it is offered in self-defense or for the defense of the defenseless, it is an act of bravery far better than cowardly submission. The latter befits neither man nor woman."

- Mahatma Gandhi

mo6

Innlegg: 9388
mo6
27.01.18 15:35
F.R.O.G: En løgn blir aldri en sannhet om du gjentar den gang på gang så desperat at fråden står av deg. Din løgner! Det du sier er en apartheidstat er jo slik alle de arabiske staten styres! De har fordrevet alle jøder fra alle disse landene, og en jøde lever i konstant fare om han beveger seg til disse landene. At jødene ikke vil ha araberne som en maktfaktor i sitt eget land forstår jeg meget godt, og støtter de 100%. Israel har ikke fordrevet araberne, det bor flere millioner arabere i Israel. Så det er jo araberne som driver med arpartheid politikk ovenfor alle andre en de som har demonen og måneguden allha som sin gud. Der ligger "skillet" basert på religion og makt, ikke i Israel. Det ville blitt oppskriften på et nytt holocaust og slippe araberne fritt til i Israel, og innerst inne er vel dette det du egentlig ønsker ? Hadde Israel gjort som araberne, hadde det ikke pustet en eneste araber igjen innenfor dagens Israelske grenser, ikke en eneste en! Så sitter du har inne og skriver om hvor forferdelig jødene er! Det er ynkelig faktisk,tråd på tråd med dette forbanna tullet, ikke rart at det nesten ikke er aktivitet her inne lenger. Du lurer ikke noen som helst med dette tullet.

Her er det du som lyver, ingen tvil om det. 80 % av lokalbefolkningen ble etnisk rensket da Israel ble opprettet, disse var riktignok ikke arabere men arabsiktsalende palestinere.Du har jo selv både demoner og måneguder i din engere krets har jeg forstått.

Du synes altså det er greit med apartheid, at palestinerne ikke får samme rettigheter som jøden. Rene ord for pengene; du støtter rasisme og apartheid.

mo6

Innlegg: 9388
mo6
27.01.18 15:40
zetta: Den palestinske jenta er et symbol på palestinsk ikkevold!

Fabelaktig ungdom!

Yehonatan Geffen, israelsk poet og ikonisk kulturpersonlighet, skriver:

 

A beautiful 17-year-old girl did a terrible thing

And when a proud Israeli officer

Once again invaded her home

She slapped him

She was born into it and in that slap

Were contained 50 years of occupation and humiliations.

And on the day the story of the struggle is told,

You, Ahed Tamimi,

With red hair,

Like David who slapped Goliath,

Will be mentioned in the same line  

As Joan of Arc, Hannah Szenes and Anne Frank.

 

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 13:09
aicat: Jeg insisterer på at denne staten, den Israelske stat, kun skal drives av jøder. Arabere er invitert til å leve her, stille, uten å engasjere seg i terror ".

Du mener slik alle muslimske land bare blir styrt av muslimer?

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 13:20
Corvus: Du mener slik alle muslimske land bare blir styrt av muslimer?

Er det noen muslimske land som gir seg ut for å være demokratier som forsvarer menneskerettighetene, folkeretten og de liberale vestlige verdier?

Keva

Innlegg: 26041
Keva
28.01.18 13:27
F.R.O.G: innerst inne er vel dette det du egentlig ønsker

Det er så sjofelt, så usaklig og så fullstendig på trynet det du driver med.

Heldigvis karakteriserer det ingen andre enn deg selv, og det avslører til de grader hvor lite du har å fare med av noe som har den fjerneste likhet med noen form for argumentasjon.

Skulle nesten tro du hadde lært litt etter alle utkastelsene (er det ditt 20. nick nå...?) - men det ser dårlig ut.

(Innlegget ble redigert 28.01.18 13:30)

aicat

Innlegg: 24086
aicat
28.01.18 14:03
F.R.O.G: så dete apartheidtullet er meningsløst og så lett å avsløre for tenkende mennesker.

Ja, dersom det er så lett å "avsløre" venter jeg i spenning på en forklaring på at lover praktiseres helt ulikt i Israel alt etter hvilken etnisk- eller religiøs gruppe du tilhører? Men du er kanskje ikke så "tenkende" som du skryter av å være?

Eksemplene på diskrimineringen har Israel selv vært så elskverdige å bidra med i form av eksemplene for noen dager siden hvor en palestinsk jentunge lappet til en okkupasjonssoldat - og hvor en jødisk bosetterkvinne gjorde akkurat det samme.
Var straffereaksjonene like synes du?

Kan vi få en forklaring på at kollektiv avstraffelse av sivile kun brukes mot palestinere - men aldri mot jødiske terrorister?

(Innlegget ble redigert 28.01.18 14:04)

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 14:43
Homo_Erectus: Er det noen muslimske land som gir seg ut for å være demokratier som forsvarer menneskerettighetene, folkeretten og de liberale vestlige verdier?

Så da må vi konkludere med at alle muslimske land er rasistiske og driver med apartheid?

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 14:58
Corvus: Så da må vi konkludere med at alle muslimske land er rasistiske og driver med apartheid?

Ja selvfølgelig, ethvert land som forskjellbehandler sine innbyggere etter religion, etnisitet og rase er rasistiske og driver med apartheid. Det er noe som sier seg selv.

Mener du at man bør sammenligne Israel med muslimske diktaturer eller med vestlige liberale demokratier?

mo6

Innlegg: 9388
mo6
28.01.18 14:59
Corvus: Så da må vi konkludere med at alle muslimske land er rasistiske og driver med apartheid?

Greit for meg.

Men vi må ikke glemme å også konkludere med at Israel er en rasistisk apartheidstat.

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 15:49
Homo_Erectus: Mener du at man bør sammenligne Israel med muslimske diktaturer eller med vestlige liberale demokratier?

Jeg mener at man må ta tak i alle apartheidstater, blir latterlig å bare plukke seg ut en.

Eller er muslimer unnskyldt absolutt alt?

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 15:51
mo6: Greit for meg.

Ok, hva med å boikotte alle disse muslimske apartheidstatene da? Kritisere dem opp og ned og i mente?

Nope, man velger seg bare ut Israel. Muslimer kan tydeligvis få lov til å gjøre akkurat hva de vil.

knthz

Innlegg: 4112
knthz
28.01.18 15:53
aicat: rabere er invitert til å leve her, stille, uten å engasjere seg i terror ".

Jøss! FOR ET KRAV DA DERE!

UTEN Å ENGASJERE SEG I TERROR!?!

HVA?!?!

.....................

Bakkus

Innlegg: 5365
Bakkus
28.01.18 15:54
Homo_Erectus: Er det noen muslimske land som gir seg ut for å være demokratier som forsvarer menneskerettighetene, folkeretten og de liberale vestlige verdier?

Ifølge FN er de jo dette, mens Israel er djevelens reinkarnasjon...

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 16:05
Corvus: Jeg mener at man må ta tak i alle apartheidstater, blir latterlig å bare plukke seg ut en. Eller er muslimer unnskyldt absolutt alt?

"Jeg mener at man må ta tak i alle apartheidstater, blir latterlig å bare plukke seg ut en."

Helt enig med deg. Vi må fortelle alle diktaturstater og apartheidstater at de er diktaturer og apartheidstater. Vi må høyt og klart si at islam er idioti som vi gir en god dag i og at vi aldri vil bøye oss for deres religiose idioti og fanatisme. Islam hører hjemme på historiens skraphaug sammen med all annen overtro.

"Eller er muslimer unnskyldt absolutt alt?"

Selvfølgelig ikke, bare idioter kan tro noe slikt.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 16:08
Bakkus: Ifølge FN er de jo dette, mens Israel er djevelens reinkarnasjon...

At Israel er djevelens reinkarnasjon har jeg aldri hørt eller sett at FN har påstått. Dokumentasjon på den påstanden?

Bakkus

Innlegg: 5365
Bakkus
28.01.18 16:25
Homo_Erectus: At Israel er djevelens reinkarnasjon har jeg aldri hørt eller sett at FN har påstått. Dokumentasjon på den påstanden?

Du skjønner utmerket godt at det ikke var ment bokstavelig. Poenget er hvordan FN behandler Israel sammenlignet med de andre landene nedi der.

mo6

Innlegg: 9388
mo6
28.01.18 16:30
Corvus: Ok, hva med å boikotte alle disse muslimske apartheidstatene da? Kritisere dem opp og ned og i mente? Nope, man velger seg bare ut Israel. Muslimer kan tydeligvis få lov til å gjøre akkurat hva de vil.

Nei, nå har du gått glipp av mye. Du er klar over at der er sanksjoner og restriksjoner på de fleste andre apartheidland, utenom Israel?

mo6

Innlegg: 9388
mo6
28.01.18 16:31
Bakkus: Du skjønner utmerket godt at det ikke var ment bokstavelig. Poenget er hvordan FN behandler Israel sammenlignet med de andre landene nedi der.

Israel slipper unna med forbrytelser som andre land er blitt bombet for.

aicat

Innlegg: 24086
aicat
28.01.18 16:42
Bakkus: Poenget er hvordan FN behandler Israel sammenlignet med de andre landene nedi der.

Ja, der har du helt rett! For når andre land i regionen bryter EN sikkerhetsråds-resolusjon - blir landet bombet sønder og sammen - eller ilagt drepende sanksjoner som tar livet av hundretusenvis av mennesker - sivile, kvinner, barn, gamle...
Men hva skjer når Israel driter en lang dag i pålegg fra det samme sikkerhetsråd?
Ingen verdens ting - "klassens lille drittsekk" - kan under beskyttelse av USAs vetorett gi fullstendig blaffen i både genevekonvensjoner, menneskerettigheter og sikkerhetsrådets pålegg - uten at det får noen som helst konsekvenser.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 16:54
Bakkus: Du skjønner utmerket godt at det ikke var ment bokstavelig. Poenget er hvordan FN behandler Israel sammenlignet med de andre landene nedi der.

Dette er jeg helt enig med deg i. FN driver grov forskjellbehandling av landene nedi der.

FN autoriserte det vestlige angrepet på Irak i 1991 og sanksjonerte så en boikott som skal ha kostet en halv million irakiske barn livet. 

i 2003 vedtok FN en resolusjon som førte til at bla. Norge sendte soldater til Irak.

FN vedtok militær intervensjon i Libya og lot NATO bombe landet.

Men at FN skulle autorisere et militært angrep på Israel og sanksjonere en boikott av Israel? Hvem kan vel tro at FN ville gjøre noe slikt?

Så du har helt rett, FN forskjellbehandler Israel og de andre landene nedi der.

limallima

Innlegg: 3117
limallima
28.01.18 18:52
Homo_Erectus: Dette er jeg helt enig med deg i. FN driver grov forskjellbehandling av landene nedi der.

Stikkord: Vetorett. USAs vetorett i Sikkerhetsrådet.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
28.01.18 20:32
limallima: Stikkord: Vetorett. USAs vetorett i Sikkerhetsrådet.

Ja, nettopp. Det er jo USAs ensidige støtte til Israel og USAs skammelige dobbeltmoral som mer enn noe annet skaper hat mot USA og Vesten blant folk i Midtøsten og den muslimske verden.

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 21:21
mo6: Nei, nå har du gått glipp av mye. Du er klar over at der er sanksjoner og restriksjoner på de fleste andre apartheidland, utenom Israel?

Haha morsomt. Det er det slett ikke.

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
28.01.18 21:24
Bakkus: Du skjønner utmerket godt at det ikke var ment bokstavelig. Poenget er hvordan FN behandler Israel sammenlignet med de andre landene nedi der.

Det er for eksempel bare en mild kritikk av Saudi-Arabia.

Et skrekkvelde hvor vel ingenting er på kurs med det FN legger opp til når det gjelder både menneskerettigheter eller noe som helst annet. Slakter sivile i titusentall i Jemen gjør de også.

limallima

Innlegg: 3117
limallima
28.01.18 21:47
Corvus: Det er for eksempel bare en mild kritikk av Saudi-Arabia.

Som en av USAs største våpenkunder og oljeleverandører er S-A på det nærmeste fritatt for kritikk. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg