Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Skammelig urett mot Israel

NYTT TEMA
Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
21.06.20 17:49

Det er en forunderlig verden vi lever i.  Norge liker å fremstå som et rettferdig land med god dømmeevne.  Men det som skjer er at både den norske befolkning generelt og våre toppolitikere spesielt er mer eller mindre forblindet av den slue islamske løgnpropaganda.  I åresvis nå har vi hørt fordømmelser av Israels bygging på Vestbredden - altså eget kjerneland Judea og Samaria.  Flere toppolitikere har igjen og igjen sagt at Israels bosettinger er den fremste hindringen for fred i Midtøsten.  Og nå hyles det mot en evt. annektering av Jordan-dalen og israelske byer og bosettinger i Judea og Samaria.

I mellomtiden skjer de grusomste overgrep i Israels naboland, Syria m.fl. - som nesten ikke får noen oppmerksomhet her til lands.  At islamske grupper myrder, torturerer og ødelegger hverandre hver eneste dag ser ikke ut for å gjøre særlig inntrykk.  Vi vet at det foregår daglige grusomheter i Syria, Jemen, Libya, Iran m.fl. Hele Syria ligger med brukket rygg og milli9ner mennesker er på flukt. En halv million er drept.

Henrettelser av iranske borgere har økt radikalt den senere tid.  Flere tusen mennesker er blitt henrettet de siste årene, de aller fleste ved henging.  Mange blir hengt offentlig der endog barn kan se de makabre avrettingene.  Dette er en grusom død da de heises opp i kran og kan henge der i flere minutter før de dør av sakte kvelning.

En iransk menneskerett-forkjemper bemerket nylig at Norge ikke har sagt et mukk i protest mot disse horrible overgrepene - mange bare på mistanke om f.eks. narkotika-misbruk eller smugling.  De fleste er ressurssvake personer som "tilstår" forbrytelser under grusom tortur.  Norge forblir stum - enda flere topp-diplomater burde kjenne til grusomhetene..

Men fordømmelsene sitter løst når det gjelder å ta Israel for det minste.  Endog produkter f.eks. Dødehavsprodukter som er positive og fremmer menneskehetens livskvalitet skal boikottes, og produksjon av dem fordømmes.  Denne skandaløse forskjellsbehandlingen og feigheten overfor totalitære regimer - samtidig som man hamrer løs på Israel for fillebagateller i forhold, viser at mange i Norge og Vesten er politisk hjernevasket og åndelig blind.

(Innlegget ble redigert 21.06.20 17:59)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
21.06.20 18:04

Man må huske på at Norge er et spesielt israelkritisk land. Antagelig fordi media opererer i flokk her og ingen tørr å skille seg noe spesielt ut. Så omtrent ingen av Israel sine argument blir presentert i norsk media mens hele det arabiske narrativet blir bredt ut helt ukritisk.

F.eks i Tyskland så har man israelkritiske, nøytrale og israelvennlige aviser.

Israel får stadig mer forståelse, utallige islamistiske terrorangrep mot konserter, kafeer, ute på gata osv de senere år har nok også bidratt til det. Før så trodde man jo at det kun var desperasjon grunnet okkupasjon som kunne drive mennesker til dette. 

Jeg ser en positiv utvikling på sikt: 

Mange EU-land har gode og voksende relasjoner med Israel, skriver Reuters. Tidligere måtte Israel stole på at Tyskland, Storbritannia og Tsjekkia forsvarte deres interesser i EU. Nå kan Jerusalem også feste sin lit til Italia, Hellas, Kypros, Østerrike, Ungarn og andre allierte.

Netanyahu-regjeringen har styrket forbindelsene til Moskva, og snakker jevnlig om en “ny horisont” med Egypt, Saudi-Arabia og Gulf-landene. Forbindelsene blir også stadig bedre med Kina, India og flere afrikanske land. 

Det er ikke bare diplomatiske og økonomiske forbindelser som demper kritikken mot Israel, påpeker Baker. “Palestinerne har gjort lite for å vinne venner og påvirke holdninger i en tid med økende islamistisk opprør over store deler av Midtøsten.”

Palestinerne har et stort demokratisk underskudd. PA-president Mahmoud Abbas sitter 11 år på overtid, og den lovgivende forsamling har ikke kommet sammen på 13 år. Så lenge den dype konflikten mellom Fatah på Vestbredden og Hamas på Gaza-stripen fortsetter, “vil samtaler om en tostatsløsning med Israel i best mulig fall forbli i det fjerne”, skriver Baker.

(Innlegget ble redigert 21.06.20 18:06)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.06.20 18:59
Fremtidshåp: Det er en forunderlig verden vi lever i.

Tja..vi og vi... Syns ikke du skal trekke alle over samme kam - det er så stigmatiserende.


Jeg for eksempel lever ikke i din verden og deler ikke ditt verdensbilde - og jeg er svært lettet,glad og lykkelig for det.


israel bør og vil få kritikk for alt de gjør,foretar seg,planlegger eller velger som faktisk er kritikkverdig. Alle andre stater og folk får kritikk for det som oppfattes som og/eller er kritikkverdig. israel skal ikke være noe unntak i så måte.


- Og vi er mange som vil forsikre oss om at israel - som andre - får sitt av det slaget 

ElIngles

Innlegg: 3598
ElIngles
21.06.20 19:01
joplina: trekke alle over samme kam

''SKJÆRE alle over EN KAM'', heter det. Folk skriver så mye rart i stedet...

(Innlegget ble redigert 21.06.20 19:03)

mo6

Innlegg: 9393
mo6
21.06.20 19:21
joplina: israel bør og vil få kritikk for alt de gjør,foretar seg,planlegger eller velger som faktisk er kritikkverdig. Alle andre stater og folk får kritikk for det som oppfattes som og/eller er kritikkverdig. israel skal ikke være noe unntak i så måte. - Og vi er mange som vil forsikre oss om at israel - som andre - får sitt av det slaget

Israel begår daglig alvorlige krigsforbrytelser. Selvfølgelig skal apartheidregimet kritiseres og straffes for dette. Det er det eneste anstendige.


Alle de landene som trådstarter trekker fram, for liksom å bortforklare israelske grusomheter, blir straffet og kritisert hardt for sine overgrep.


Jeg mener det er på tide at miffsekten slutter å sutre, og skaffer seg moralsk ryggrad.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
21.06.20 19:21
ElIngles: ''SKJÆRE alle over EN KAM'', heter det. Folk skriver så mye rart i stedet...

Gjeeesp....

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
21.06.20 19:45
joplina: Jeg for eksempel lever ikke i din verden og deler ikke ditt verdensbilde - og jeg er svært lettet,glad og lykkelig for det.

"Lettet, glad og lykkelig" er ikke akkurat inntrykket man får av deg her inne. Jeg tenker heller i retning "rabiat kvinnemenneske" når jeg leser dine innlegg.

(Innlegget ble redigert 21.06.20 19:46)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
21.06.20 19:56
Fremtidshåp: I mellomtiden skjer de grusomste overgrep i Israels naboland, Syria m.fl. - som nesten ikke får noen oppmerksomhet her til lands.

Hva slags medier er det egentlig du frekventerer og henter dine fantasier fra???
Her i dette forum (VGD) er der flere hundre tusen innlegg med kritikk av krigene i Syria, menneskerettighetene i Iran, krigen i Jemen og Libya,...
Mens det er mindre å høre fra offisielt politisk hold i Norge - selv om vi deltar i sanksjonene mot Iran, Russland, Nord-Koraea m.fl.

Men det som er påfallende er at det fra norsk offisielt hold ikke har kommet et eneste kritisk pip om Israels utallige brudd på folkeretten, på de mange barnedrapene, på bruk av kollektiv avstraffelse av sivile, bosettervolden, den illegale boligbyggingen på VB ..mm. selv om regjeringsplattformen sier at Norge skal samarbeide med andre land om å innføre økonomiske og politiske sanksjoner ved alvorlige og vedvarende brudd på folkeretten.»
Slutt å syt Fh - før du har satt deg inn i realitetene!

(Innlegget ble redigert 21.06.20 19:58)

limallima

Innlegg: 3118
limallima
21.06.20 20:12
Ka9nen: "Lettet, glad og lykkelig" er ikke akkurat inntrykket man får av deg her inne. Jeg tenker heller i retning "rabiat kvinnemenneske" når jeg leser dine innlegg.

Dette er din holdning til dine  meningsmotstandere generelt er mitt inntrykk. Mener folk noe annet en deg er de enten ekstremister, gale, demente eller gammelkommunister som snart skal dø. Din våte drøm er vel at alle er enig i ditt syn.

Keva

Innlegg: 26054
Keva
21.06.20 20:40
limallima: Dette er din holdning til dine  meningsmotstandere generelt er mitt inntrykk. Mener folk noe annet en deg er de enten ekstremister, gale, demente eller gammelkommunister som snart skal dø. Din våte drøm er vel at alle er enig i ditt syn.

Jepp. Tommeltom - men siterer hele innlegget ditt. Det kan jo hende sjefs-krenkeren blir så krenket at det hokus-pokus-forsvinner...

Fico

Innlegg: 27543
Fico
21.06.20 21:15
Keva: Jepp. Tommeltom - men siterer hele innlegget ditt. Det kan jo hende sjefs-krenkeren blir så krenket at det hokus-pokus-forsvinner.

Og det sier to som ikke enda til dags dato  har fremlagt et vettug resonnement som jeg har sett,  og aldri en henvisning til  en kilde som viser et syn  de kan slutte seg til.


Folk som ikke kan fremføre annet enn dette sitert under her,  og andre som slutter seg til samme innlegg, diskvalifiserer seg selv:


Sitat:


 er de enten ekstremister, gale, demente eller gammelkommunister som snart skal dø. Din våte drøm er vel at alle er enig i ditt syn


 

limallima

Innlegg: 3118
limallima
21.06.20 22:00

Av og til blir  man fristet  til å ironisere litt-men  sånt forstår tydeligvis ikke du..

 

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 21.06.20 22:01)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
21.06.20 23:08
Fico: Folk som ikke kan fremføre annet enn dette sitert under her,  og andre som slutter seg til samme innlegg, diskvalifiserer seg selv:
Sitat:
 er de enten ekstremister, gale, demente eller gammelkommunister som snart skal dø. Din våte drøm er vel at alle er enig i ditt syn

Det har du helt rett i, dette faller bare tilbake på dem selv :)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.06.20 23:21
ElIngles: ''SKJÆRE alle over EN KAM'', heter det. Folk skriver så mye rart i stedet...

Buhuuuu

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.06.20 23:25

Jeg er så glad og lykkelig for at en kanin ikke er mitt fremtidshåp - og ei heller min virkelighet. Minner jo veldig om Alice i Eventyrland hvis så skulle være  - der folk blir SKJÆRT over en kam og greier og greier.....


Nei, er greit å ikke måtte befatte seg med slikt :)

Fico

Innlegg: 27543
Fico
21.06.20 23:36
limallima: Av og til blir  man fristet  til å ironisere litt-men  sånt forstår tydeligvis ikke du..

Nå når du ikke er i samme hjørne, ser du vel selv hva sludder det er du serverer , du må da kunne bedre enn det der-

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
21.06.20 23:39
joplina: og ei heller min virkelighet.

Og jeg er veldig glad for at selv SV, Rødt, MDG og Arbeiderpartiet ikke lirer av seg så usaklig "israelkritikk" som det våset dere serverer her inne. Så den virkeligheten befinner seg tydeligvis langt ute i venstregrøfta.

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
22.06.20 10:52
Fremtidshåp: .  I åresvis nå har vi hørt fordømmelser av Israels bygging på Vestbredden - altså eget kjerneland Judea og Samaria.

Vestbredden er ikke i Israel, og dermed heller ikke israelsk kjerneland.

At det en gang i oldtiden kan ha vært del av et jødisk kongedømme, forandrer ikke på at det ikke er, ei heller aldri har vært, en del av det moderne Israel.

Området er okkupert av Israel, dermed gjelder genevekonvensjonenes regler for okkupasjon, noe Israels bygging er et brudd på.

 

Så får man bestemme seg - er Israel en stat som skal bedømmes ut fra "vestlig" målestokk, der man skal stille forventninger til overholdelse av folkerett?
Er overgrep og folkerettsbrudd "greit" fordi andre land også har sine problemer?

Skal man godta å gå tilbake til en verdensorden der erobringer - annektering av land og undertrykking av de erobrede områdenes sivilbefolkning - er de mektiges privilegium?  Eller skal vi stille oss bak et system basert på folkerett og internasjonal lovgivning?

(Innlegget ble redigert 22.06.20 10:58)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
04.08.20 19:44
NiGoZeroIchi: Området er okkupert av Israel, dermed gjelder genevekonvensjonenes regler for okkupasjon, noe Israels bygging er et brudd på.

Israel har selv vedtatt at Genèvekonvensjonen gjelder i de okkuperte områdene. Om den ikke hadde gjort det ville Israels militære operasjoner vært definert som kriminell virksomhet.

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
01.02.21 16:01

Ja, Israel lider skammelig urett. Det er til å gråte over.  Avisen Dagen skriver bl.a. i dag:

Forholdet mellom FN og Israel har vært blandet­ gjennom hele det moderne Israels historie. FN var viktige i forbindelse med at staten ble opprettet. I senere år har imidlertid forholdet også blitt ­preget av sterke anklager fra FNs side. Mens vi i Norge har høy grad av tillit til FN-systemet er situasjonen en annen i Israel, og for den saks skyld også andre ­steder – som i USA.

Ved inngangen til 2021 kunne Dagen fortelle om hvilke land som hadde blitt gjenstand for FN-­resolusjoner i 2020. For israelvenner er ikke opplysningene overraskende. Men de burde få langt større offentlig oppmerksomhet enn de får. For saken er faktisk den at Israel ble fordømt eller ­kritisert 17 ganger, mens alle andre land i verden til sammen ble fordømt seks ganger.

70 prosent av FN-kritikken er rettet mot Israel

Det er umulig å presentere et fornuftig politisk ­resonnement som kan rettferdiggjøre dette. Vi kunne ramset opp land i ulike verdensdeler hvor befolkningen lever under skrekkregimer, hvor ­vilkårlige maktovergrep er vanlig, og hvor både ­ytrings- og trosfriheten er minimal eller sterkt ­redusert. Vi kunne snakket om regimer som tar ­livet av egne innbyggere, som lar barn sulte, og som ­driver egen befolkning på flukt. Likevel er det altså Israel som skal irettesettes - 17 ganger.

Dette forholdet viser med all tydelighet at FN også har en politisk slagside som vi ikke kan tillate­ oss å overse. For de som har stemt for disse 17 ­resolusjonene vet bedre. De vet om hva som skjer i andre land, men de velger likevel å opprettholde et bilde av Israel som et verstingland i særklasse. Det bidrar ikke til fred.

Norges deltakelse i FNs sikkerhetsråd kan ikke alene rette opp den historiske urett som her blir ­begått mot Israel. Men det påhviler den norske ­delegasjonen et ansvar for å gjøre det de kan. Det vil i så fall gagne både den israelske og den ­palestinske sivilbefolkningen.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
01.02.21 16:19
Fremtidshåp: For saken er faktisk den at Israel ble fordømt eller ­kritisert 17 ganger, mens alle andre land i verden til sammen ble fordømt seks ganger. 70 prosent av FN-kritikken er rettet mot Israel

Man må være abbonent på Dagen for å lese det du linker til. For oss som ikke er abbonenter er det umulig å se hva disse 17 tilfellene av kritikk og fordømmelse av Israel dreier seg om.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
01.02.21 17:23
Fremtidshåp: Forholdet mellom FN og Israel har vært blandet­ gjennom hele det moderne Israels historie. FN var viktige i forbindelse med at staten ble opprettet. I senere år har imidlertid forholdet også blitt ­preget av sterke anklager fra FNs side.

Kun de som abonnerer på Dagen kan lese hva det er FN har kritisert Israel for. Men jeg har før kommentert det absurde i at f.eks. FNs MR-råd har kritisert Israel – ikke for de overlagte drapene på barn og invalidiseringen av unge mennesker som demonstrerer for en rett gitt alle palestinere av FN i 1948 - som den israelske hæren – men deres behandling av palestinerne. Dette burde være krigsforbrytelser som burde vekke avsky og føre til at Israel ble ilagt knallharde sanksjoner.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.MAGAZINE-42-knees-in-one-day-israeli-snipers-open-up-about-shooting-gaza-protesters-1.8632555

https://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/CoIOPT/Pages/Report2018OPT.aspx

https://www.middleeasteye.net/news/shoot-maim-how-israel-created-generation-crutches-gaza

Men når tre av verdens verste regimer som sitter i ECOSOC (Iran, Saudi Arabia og Pakistan) når det gjelder menneske-rettigheter og undertrykking av spesielt kvinners rettigheter kommer med kritikk av Israel for deres okkupasjonspolitikk som påvirker palestinske kvinners rettigheter er det ikke noe direkte galt med kritikken – men HVEM det er som kommer med kritikken.

For hadde denne kritikken kommet fra f.eks. skandinaviske land kunne kanskje kritikken mot Israels behandling av palestinerne hatt en viss troverdighet, men med de tre her nevnte middelalder-regimene sin kritikk så blir dette like lite troverdig som de mange tidligere resolusjonene fra FNs menneskerettighetsråd - (hvor bl.a. Saudi Arabia satt med lederskapet) som var rettet mot Israel. Uansett burde ikke Norge stemt for- men forholdt seg avholdende - nettopp for å "henge opp et speil" for å få disse tre kvinnefiendtlige regimene til å se på sin egen praksis ang. kvinners rettigheter.

(Innlegget ble redigert 01.02.21 17:23)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
02.02.21 10:36
Homo_Erectus: Man må være abbonent på Dagen for å lese det du linker til. For oss som ikke er abbonenter er det umulig å se hva disse 17 tilfellene av kritikk og fordømmelse av Israel dreier seg om.

Her er hele artikkelen:

Det er umulig å presentere et fornuftig politisk ­resonnement som kan rettferdiggjøre at Israel i fjor ble kritisert 17 ganger, mens alle andre land i verden til sammen ble fordømt seks ganger.

Fredag kunne vi lese her i avisen at Norge ønsker færre FN-resolusjoner mot Israel . Statssekretær Audun Halvorsen (H) viser til at Sikkerhetsrådet ikke har vedtatt noen resolusjon om den israelsk-palestinske konflikten siden 2016. Han erkjenner samtidig det faktum at antall resolusjoner mot ­Israel i generalforsamlingen er høyt – for høyt.

Ved årsskiftet trådte Norge inn i FNs sikkerhetsråd. Vi skal ikke overvurdere mulighetene det gir, men på den annen side påhviler det Norge et naturlig ansvar for å bidra til at også FN-organer opptrer slik at det gagner freden.

Tirsdag var Midtøsten tema i Sikkerhetsrådet. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) understreket behovet for en tostatsløsning med sikre og anerkjente grenser­. Gitt at man både på israelsk og palestinsk side ­mener å besitte historisk rett til de samme ­områdene, ­ligger det i sakens natur at en varig fredsløsning må innebære at ikke alle ønsker kan innfris.

Mens ­virkeligheten både her i landet og i mange andre land jevnlig blir fremstilt som at Israel er det ­største hinderet for fred, finnes det også gode grunner for å se motsatt på det. Israel har gjentatte ganger vist vilje til forhandling, og vilje til å betale en høy pris for å oppnå fred. Det er hos motparten det har strandet.

Forholdet mellom FN og Israel har vært blandet­ gjennom hele det moderne Israels historie. FN var viktige i forbindelse med at staten ble opprettet. I senere år har imidlertid forholdet også blitt ­preget av sterke anklager fra FNs side. Mens vi i Norge har høy grad av tillit til FN-systemet er situasjonen en annen i Israel, og for den saks skyld også andre ­steder – som i USA.

Ved inngangen til 2021 kunne Dagen fortelle om hvilke land som hadde blitt gjenstand for FN-­resolusjoner i 2020. For israelvenner er ikke opplysningene overraskende. Men de burde få langt større offentlig oppmerksomhet enn de får. For saken er faktisk den at Israel ble fordømt eller ­kritisert 17 ganger, mens alle andre land i verden til sammen ble fordømt seks ganger.

70 prosent av FN-kritikken er rettet mot Israel

Det er umulig å presentere et fornuftig politisk ­resonnement som kan rettferdiggjøre dette. Vi kunne ramset opp land i ulike verdensdeler hvor befolkningen lever under skrekkregimer, hvor ­vilkårlige maktovergrep er vanlig, og hvor både ­ytrings- og trosfriheten er minimal eller sterkt ­redusert. Vi kunne snakket om regimer som tar ­livet av egne innbyggere, som lar barn sulte, og som ­driver egen befolkning på flukt. Likevel er det altså Israel som skal irettesettes - 17 ganger.

Dette forholdet viser med all tydelighet at FN også har en politisk slagside som vi ikke kan tillate­ oss å overse. For de som har stemt for disse 17 ­resolusjonene vet bedre. De vet om hva som skjer i andre land, men de velger likevel å opprettholde et bilde av Israel som et verstingeland i særklasse. Det bidrar ikke til fred.

(Innlegget ble redigert 02.02.21 10:38)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
02.02.21 10:49
aicat: Det er umulig å presentere et fornuftig politisk ­resonnement som kan rettferdiggjøre at Israel i fjor ble kritisert 17 ganger, mens alle andre land i verden til sammen ble fordømt seks ganger.

Jeg er jo enig i dette, det er urimelig at land som er mye verre enn Israel skal slippe unna.

Det er fortsatt ikke mulig å se hva disse 17 tilfelle av kritikk og fordømmelse gjelder.

Man må fortsatt være abonnent på Dagen.

Jeg ser til min store skrekk og gru at jeg presterte å feilstave abonnent to ganger i forrige innlegg. Jeg gremmes.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
02.02.21 20:37
Fremtidshåp: Det blir bare verre og verre.  Hornene på Israels verste kritikere viser seg mer og mer og oftere enn før.  Les og lytt her: https://www.miff.no/mediedekningen/2021/02/02nrk-programleder-det-er-nesten-som-jeg-skulle-onske-at-vaksinen-ikke-virket-i-israel.htm?fbclid=IwAR0-jXOIc4DqHmBkyMT6nUSK9d5ozqUxw3ER5j78zgJYTouzGOg1c3g7lTs Det er nå blitt «stuerent» å kalle Israel for rævva, drittland, apartheidstat, terrorstat,osv.  Tror dere det er godhet og kjærlighet som driver dem til å herse slik ?

Dette lyder som satire og humor, ikke særlig god humor, men dog humor. Jeg kan forstå at det kan være sårende.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
02.02.21 20:58
Fremtidshåp: Det er nå blitt «stuerent» å kalle Israel for rævva, drittland, apartheidstat, terrorstat,osv. Tror dere det er godhet og kjærlighet som driver dem til å herse slik ?

Jeg har aldri kalt Israel for et drittland. Jeg kaller Israel for en rasistisk apartheidstat, pga. sitt politiske system - det går altså ikke på verken land eller folk, men på den politikken som i dag føres av en svært høyrevridd og fascistisk politikk - som også USAs mange jøder har kritisert. Men også innad i Israel er det mange - deriblant tidligere statsminister Barak og flere tidligere generaler i IDF - som mener at fascistiske krefter har tatt over makten i landet.
Når det gjelder vaksineringen av befolkningen mot Covid-19 er det ingen andre land som har greid å vaksinere så mange på så kort tid som Israel har greid. Det er jo bra, men det har nok kostet penger som Israel har betalt Pfizer for å bl.a utvikle. At de kanskje også har greid å stanse smitten blant de ultraortodokse - siden de har vært svært lite villige tilå følge myndighetenes råd om ikke å samles i store grupper etc...

(Innlegget ble redigert 02.02.21 20:59)

Klikk for å gå tilbake til toppen