Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Søreide burde skamme seg

NYTT TEMA
Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
20.09.20 12:57

- Ja, hele den norske elite bør skamme seg som stemmer med FN i å peke ut den eneste nasjonen på kloden som de mener undertrykker kvinner. Dette er så skammelig at en skulle tro det var en dårlig spøk. For det finnes vel knapt en nasjon på kloden som behandler sine kvinner bedre enn Israel.

Men slike skammelige fordømmelser har skjedd før, og skjer igjen og igjen.  Det sterkt islam-dominerte FN har ‘en stygg høne» i klassen, og det er Israel. Om andre nasjoner - mest islamske - hugger hodet av sine kvinner, torturerer, pisker og undertrykker dem brutalt, ignoreres fullstendig.  Det er Israel, og KUN den jødiske staten man skal ta. Og dette skammelige narrespillet er vår utenriksminister Søreide med på. Hun bør ta sin hatt og gå sporenstreks i skam.  Og hvor er Erna ?

Det er bare ett land og ett folk man alltid skal ta, og det er Israel og det jødiske folk. Intet folkeslag og noen nasjon har tilnærmelsesvis lidd så mye urett som jødene.  Les denne artikkelen og betenk lenge og vel hvilken uhyrlig antisemittisk tid vi atter er kommet inn i:

https://www.document.no/2020/09/18/norge-med-pa-latterlig-utspill-mot-israel-far-beskjed-om-a-skamme-oss/?fbclid=IwAR2jY9wRb-l6PKStq03gjY_RG3tEycfY8wXUksTw_hDyG8wH5BqTyG1Rv8Y

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.09.20 13:27
Fremtidshåp: Men slike skammelige fordømmelser har skjedd før, og skjer igjen og igjen.

Ja, av og til lurer jeg på hvordan enkelte medlemsland i FN (i dette tilfellet underorganet ECOSOC) vurderer sine egne lands forhold til kvinner? Vi har jo før sett liknede resolusjoner fra Menneskerettighetsrådet hvor bl.a. Saudi Arabia (av alle land, sic...) i en periode satt med lederskapet. For når vi ser HVILKE land det var Norge her stemte sammen med – i stedet for å avholde seg fra å stemme – bl.a. tre av de verste landene i verden når det gjelder kvinners rettigheter nemlig; Iran, Saudi Arabia og Pakistan.
Men det kan kanskje ha å gjøre med at det her ikke dreide seg om jødiske kvinner i Israel – selv om de ultraortodokse kvinnene av religiøse grunner er utsatt for en del diskriminering – men palestinske kvinner (og barn);

«The council declared that “women and girls” are impacted by the “continuing systematic violation of the human rights of the Palestinian people by Israel, the occupying Power.”

For som vi vet så skårer jo Israel svært lavt på respekt for menneskerettigheter på flere internasjonale indekser.
Men i dette tilfellet burde nok en slik resolusjon primært vært rettet mot versting-land som praktiserer steining og andre middelalderske straffemetoder for bl.a. «utroskap» ol.

(Innlegget ble redigert 20.09.20 13:27)

mo6

Innlegg: 9393
mo6
20.09.20 14:39
aicat: Ja, av og til lurer jeg på hvordan enkelte medlemsland i FN (i dette tilfellet underorganet ECOSOC) vurderer sine egne lands forhold til kvinner? Vi har jo før sett liknede resolusjoner fra Menneskerettighetsrådet hvor bl.a. Saudi Arabia (av alle land, sic...) i en periode satt med lederskapet. For når vi ser HVILKE land det var Norge her stemte sammen med – i stedet for å avholde seg fra å stemme – bl.a. tre av de verste landene i verden når det gjelder kvinners rettigheter nemlig; Iran, Saudi Arabia og Pakistan.
Men det kan kanskje ha å gjøre med at det her ikke dreide seg om jødiske kvinner i Israel – selv om de ultraortodokse kvinnene av religiøse grunner er utsatt for en del diskriminering – men palestinske kvinner (og barn); «The council declared that “women and girls” are impacted by the “continuing systematic violation of the human rights of the Palestinian people by Israel, the occupying Power.” For som vi vet så skårer jo Israel svært lavt på respekt for menneskerettigheter på flere internasjonale indekser.
Men i dette tilfellet burde nok en slik resolusjon primært vært rettet mot versting-land som praktiserer steining og andre middelalderske straffemetoder for bl.a. «utroskap» ol.

Her tror jeg vi alle er enige.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 15:38
Fremtidshåp: - Ja, hele den norske elite bør skamme seg som stemmer med FN i å peke ut den eneste nasjonen på kloden som de mener undertrykker kvinner. Dette er så skammelig at en skulle tro det var en dårlig spøk. For det finnes vel knapt en nasjon på kloden som behandler sine kvinner bedre enn Israel. Men slike skammelige fordømmelser har skjedd før, og skjer igjen og igjen.  Det sterkt islam-dominerte FN har ‘en stygg høne» i klassen, og det er Israel. Om andre nasjoner - mest islamske - hugger hodet av sine kvinner, torturerer, pisker og undertrykker dem brutalt, ignoreres fullstendig.  Det er Israel, og KUN den jødiske staten man skal ta. Og dette skammelige narrespillet er vår utenriksminister Søreide med på. Hun bør ta sin hatt og gå sporenstreks i skam.  Og hvor er Erna ? Det er bare ett land og ett folk man alltid skal ta, og det er Israel og det jødiske folk. Intet folkeslag og noen nasjon har tilnærmelsesvis lidd så mye urett som jødene.  Les denne artikkelen og betenk lenge og vel hvilken uhyrlig antisemittisk tid vi atter er kommet inn i: https://www.document.no/2020/09/18/norge-med-pa-latterlig-utspill-mot-israel-far-beskjed-om-a-skamme-oss/?fbclid=IwAR2jY9wRb-l6PKStq03gjY_RG3tEycfY8wXUksTw_hDyG8wH5BqTyG1Rv8Y

Israel er antagelig det eneste landet i midtøsten der kvinner faktisk har noen rettigheter å snakke om. Så igjen gjentas denne resolusjonen fra ifjor der det liksom er "Israel sin feil" at palestinere banker sine koner, ikke islam. Men de har glemt at denne konebankingen til palestinere ikke er noe høyere i Palestina enn i resten av midtøsten? 

Dette er skammelig og Søreide er en stor skam for Norge som har blitt med araberlandene på dette. Heldigvis er det stadig flere vestlige land og andre som ikke lenger deltar på "Israel bashing session".

Det er utrolig skuffende at Frankrike, Spania og Norge ble med på dette. Råttent. Og vi har ikke engang rødgrønn regjering nå!

(Innlegget ble redigert 20.09.20 15:41)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 15:47

Norge er altså et land som ikke ønsker å ta standpunkt på Tyrkia sitt folkemord av armenerne. Men når det kommer til Israel så er det ikke måte på hvor "modige" man plutselig blir i kritikken sin. 


Ja, det har vel kanskje noe å gjøre med at man bare har en jødisk stat mens man har 50+ muslimske stater. Litt av en "modighet" å ikke tørre å kalle et folkemord for et folkemord fordi man er redde for at 50+ land skal bli sinte på en. Eller for å nevne Kina... der vi beklager at vi ga en fredpris som Kina ikke likte.


Feigt og patetisk!

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.09.20 15:47
Fremtidshåp: Det er bare ett land og ett folk man alltid skal ta, og det er Israel og det jødiske folk.

Jeg er enig i at dette er en skammelig resolusjon, men FN har altså aldri vedtatt noen som helst resolusjon som er rettet mot det jødiske folk.

Israel har fått mange FN-resolusjoner mot seg og er blitt fordømt for sin politikk. Men FN har aldri sagt ett eneste negativt ord om det jødiske folk.

HLund

Innlegg: 22164
HLund
20.09.20 15:49

Til Israel- og Palestina-fanatikerne: Lurer seriøst på hvordan det er mulig å være så nyanseløse. Helt absurd.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 15:51
HLund: Til Israel- og Palestina-fanatikerne: Lurer seriøst på hvordan det er mulig å være så nyanseløse. Helt absurd.

I denne saken så er man da faktisk ganske enige... :-) For en gangs skyld!

Så dette ble solid skivebom fra din side. Du kunne valgt 1 av de 99 andre trådene og truffet noe bedre. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 15:52)

HLund

Innlegg: 22164
HLund
20.09.20 15:52
Ka9nen: I denne saken så er man da faktisk ganske enige... :-)

Nå snakket jeg om konflikten generelt.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 15:53
HLund: Nå snakket jeg om konflikten generelt.

Da får du ta det i en egen tråd. Jeg synes det er fint at man er i hovedsak enige.

At man klarer å være enige i en slik sak viser jo det motsatte av unyansert.

(Innlegget ble redigert 20.09.20 15:54)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.09.20 15:58
Ka9nen: Norge er altså et land som ikke ønsker å ta standpunkt på Tyrkia sitt folkemord av armenerne. Men når det kommer til Israel så er det ikke måte på hvor "modige" man plutselig blir i kritikken sin.

Hele Europa går på sokkelesten overfor sultanen i Ankara. Grunnen er at det sitter et par millioner flyktninger i Tyrkia og i Tyrkias grenseområder - som er et enormt pressmiddel mot Europa - om alle disse "slippes løs" på veien til Europa. Erdogan har de siste par årene helt bevisst brukt flyktningene som pressmiddel overfor Europa.

(Innlegget ble redigert 20.09.20 16:05)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.09.20 16:04
aicat: Hele Europa går på sokkelesten overfor sultanen i Ankara. Grunnen er at det sitter et par millioner flyktninger i Tyrkia og Tyrkias grenseområder - som er et enormt pressmiddel mot Europa - om alle disse "slippes løs" på veien til Europa. Erdogan har de siste par årene helt bevisst brukt flyktningene som pressmiddel overfor Europa.

Når det gjelder synet på folkemordet på armenerne skulle Norge være i det alle beste selskap idet heller ikke Israel vil anerkjenne folkemordet på armenerne. For Israel er et godt forhold til Tyrkia langt viktigere enn disse armenerne som ble massakrert for over hundre år siden.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 16:52
mo6: alle

Alle unntatt du, sikkert. En værhane skifter mening line fiet som vinden snur. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 17:08
Homo_Erectus: resolusjon

"har ikke vedtatt noen resolusjon mot det jødiske folk..",  Erectus? 

Facts følger, følg med:  Denne resolusjonen, sammen med alle andre tåpelige resolusjoner, er rettet mot den jødiske staten og dens folk. Det vil si det jødiske folket. Prøv deg ikke på å forfine de muslimske barbarenes fremferd i FN. Der gjør bare deg selv til en av dem, en barbar, Erectus. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 17:08)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 17:34
aicat: Hele Europa går på sokkelesten overfor sultanen i Ankara. Grunnen er at det sitter et par millioner flyktninger i Tyrkia og i Tyrkias grenseområder - som er et enormt pressmiddel mot Europa - om alle disse "slippes løs" på veien til Europa. Erdogan har de siste par årene helt bevisst brukt flyktningene som pressmiddel overfor Europa.

Det har du dessverre helt rett i.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 17:35
Homo_Erectus: Israel

Israel og folkemordet på armenerne, Erectus?  Resonnement ditt lider av barnets, eller, kanskje mer treffende, den godt tilårskomnes, forenklede forståelse av en komplisert sak.


For det er aaaalt for tynn suppe å vise til israelernes frykt for tyrkiske represalier, alene.


Det som spiller en større rolle er jøders selvrespekt, og respekt for deres eget folks nære historie. De har selv vært offer for et folkemord av enorme dimensjoner - ja, jeg vet du ikke liker å høre om det når du skal trakassere de israelske jødene - men fakta ligger nå der.


Det jødene selv har gjennomlevd ligger så nær opp i tid, at alt snakk om andre folk tragedier, blir vanskelig å ta stilling til uten å se disse i lys av folkemordet på deres egne forfedre.


Det er råttent gjort av deg, Erectus, å kritisere jøder for ikke å bry seg om folkemord på armenere og andre. Fra tidligere debatter om folkemord med deg, vet jeg at det finnes slike hwndelser, nær opp til vår egen tid, som du ikke vil høre snakk om. Fei for din egen dør før du kritiserer de israelske jødene, Erectus. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 17:37

Israel og folkemordet på armenerne, Erectus?  Resonnement ditt lider av barnets, eller, kanskje mer treffende, den godt tilårskomnes, forenklede forståelse av en komplisert sak.

For det er aaaalt for tynn suppe å vise til israelernes frykt for tyrkiske represalier, alene.

Det som spiller en større rolle er jøders selvrespekt, og respekt for deres eget folks nære historie. De har selv vært offer for et folkemord av enorme dimensjoner - ja, jeg vet du ikke liker å høre om det når du skal trakassere de israelske jødene - men fakta ligger nå der.

Det jødene selv har gjennomlevd, ligger så nær opp i tid, at alt snakk om andre folk tragedier, blir vanskelig å ta stilling til uten å se disse i lys av folkemordet på deres egne forfedre.

Det er råttent gjort av deg, Erectus, å kritisere jøder for ikke å bry seg om folkemord på armenere og andre. Fra tidligere debatter om folkemord med deg, vet jeg at det finnes slike hendelser, nær opp til vår egen tid, som du ikke vil høre snakk om. Fei for din egen dør før du kritiserer de israelske jødene, Erectus. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 17:38)

Keva

Innlegg: 26054
Keva
20.09.20 17:44

Noen har ikke forstått - eller vil ikke forstå - at de fleste jøder bor andre steder enn i Israel, og at kritikken som fremføres (også her på siden) gjelder staten Israels ledelses politiske disposisjoner, uansett hvilken religion de abonnerer på.
Det samme gjelder selvsagt vedtak fattet av FN.
Dette siste er selvsagt malplassert, selv om det ikke handler om israelske kvinner og slett ikke om jøder, men om hvordan palestinske kvinners frigjøring hindres av Israels okkupasjon.

Et økende antall jøder er kritiske til krigshisserne og apartheidpolitikken i Israel, og flere av dem har uttalt seg offentlig.

Dette sa f.eks. dr Hajo Meyer: "An anti-Semite used to be a person who disliked Jews. Now it is a person who Jews dislike"
Og vi kjenner alle til B'Tselem, Breaking the Silence og andre organisasjoner og enkeltpersoner som sannheten begynner å gå opp for.

Så jeg tror sionistapologetene må innse at veldig mange jøder setter lite pris på å bli slått i hartkorn med staten Israels overgrep.


 

 

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.09.20 17:55
Keva: Noen har ikke forstått - eller vil ikke forstå - at de fleste jøder bor andre steder enn i Israel,

Det er tankevekkende å se at de som forsvarer Israel i tykt og tynt og musimske terrorister har et helt sammenfallende syn på jøder:

Enhver jøde verden over, en hvilken som helst jøde uansett hvem h*n er og uansett hvor h*n bor, er er representant for Israel og er ansvarlig for Israels politikk.

Et angrep på Israel er et angrep på alle verdens jøder. Et angrep på hvilken som helst jøde er et angrep på Israel.

Her er israelforsvarere og musimske terrorister hundre prosent enige.

(Innlegget ble redigert 20.09.20 17:56)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 17:58
Homo_Erectus: Enhver jøde verden over, en hvilken som helst jøde uansett hvem h*n er og uansett hvor h*n bor, er er representant for Israel og er ansvarlig for Israels politikk.

Har du en link på at noen mener dette? :)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.09.20 18:00
Keva: Et økende antall jøder er kritiske til krigshisserne og apartheidpolitikken i Israel, og flere av dem har uttalt seg offentlig. Dette sa f.eks. dr Hajo Meyer: "An anti-Semite used to be a person who disliked Jews. Now it is a person who Jews dislike"
Og vi kjenner alle til B'Tselem, Breaking the Silence og andre organisasjoner og enkeltpersoner som sannheten begynner å gå opp for.

Spesielt den unge generasjon amerikanske jøder har snudd ryggen til den fascistiske politikken til Netanyahu - og sionismen som en rasistisk ideologi - noe som er forsterket av Trumps lefling med ytre høyre-krefter som f.eks. nynasister og KK - noe han demonstrerte etter opptøyene i Charlottesville:

https://no.wikipedia.org/wiki/Unite_the_Right_rally

Som om ikke det var nok har han tom. greid å legge seg ut med innflytelsesrike jøder som f.eks. James Sorros ("...jeg har ikke bruk for pengene deres"...). Gud hjelpe den amerikanske befolkningen og andre folk diverse steder i verden om amerikanerne er gale nok til å gjenvelge denne inkompetente idioten til ennå fire år i Det Hvite Hus. :-(

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:00)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 18:01
Homo_Erectus: sammenfallende

Jeg har registrert at du og muslimske terrorister har sammenfallende syn på jøder, Erectus. På de israelske, ikke minst dem, naturligvis - men også ellers.

Ikke minst i disse fredstider - din og Kevas fredsangst er ikke til å skille fra islamistenes krigsdrømmer. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:09)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.09.20 18:06
Ka9nen: Har du en link på at noen mener dette? :)

Netanyahu har jo uttalt at Israel er alle jøders hjemland - noe som understerkes ved Israels lov om "Law of Return".  Alle verdens jøder kan uten problemer emigrere til - og bosette seg i Israel - som Netanyahu påstår er deres "rette" hjemland.
Kanskje ikke så rart at det for mange mennesker rundt om i verden blir vanskelig å skille kritikk av jøder, med kritikk av den politikken sionistregimet i Jerusalem til enhver tid fører.
Vi ser jo denne koplingen gjøres også her av flere av sionistregimets støttespillere, både i denne tråden og i denne:

https://vgd.no/samfunn/midtoesten/tema/1864248/tittel/soereide-burde-skamme-seg

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:10)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
20.09.20 18:09
aicat: Netanyahu har jo uttalt at Israel er alle jøders hjemland - noe som understerkes ved Israels lov om "Return".  Alle verdens jøder kan uten problemer bosette seg i Israel - som Netanyajhu påstår er deres hjemland.

Og det var vel også poenget med å opprette Israel. At verdenshistoriens mest forfulgte folk skulle få et hjemland og et land å flykte til. Men å gå derfra til å si at "alle jøder i verden er ansvarlig for Israel sin politikk" er vel å ta litt hardt i.

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:09)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 18:09
aicat: unge

Du forveksler ungdom og politisk ekstremisme. Det var i din og min ungdom, såpass lenge siden altså, at ubefestede unge tøffet seg med å være kommunister, og støtte Arafata islamister. I dag er sivilisert ungdom demokrater.

I dag er virkeligheten en annen. Venstreekstremistene forgubbes, både i Norge, og ikke minst i Israel. Kevas store idol, denne Hojo, matchet alderen til norske propaller uten problemer. Hans fornekting av Holicoust konsekvenser for jødefolket, er straffbart i noen land. Men det er sikkert disse fornektelsene som gjør han til Kevas (og din?) store helt. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:15)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.09.20 18:09
Keva: Et økende antall jøder er kritiske til krigshisserne og apartheidpolitikken i Israel, og flere av dem har uttalt seg offentlig. Dette sa f.eks. dr Hajo Meyer: "An anti-Semite used to be a person who disliked Jews. Now it is a person who Jews dislike"
Og vi kjenner alle til B'Tselem, Breaking the Silence og andre organisasjoner og enkeltpersoner som sannheten begynner å gå opp for.

Spesielt den unge generasjon amerikanske jøder har snudd ryggen til den fascistiske politikken til Netanyahu - og sionismen som en rasistisk ideologi - noe som er forsterket av Trumps lefling med ytre høyre-krefter som f.eks. nynasister og KK - noe han demonstrerte etter opptøyene i Charlottesville:

https://no.wikipedia.org/wiki/Unite_the_Right_rally

Som om ikke det var nok har han tom. greid å legge seg ut med innflytelsesrike jøder som f.eks. James Sorros ("...jeg har ikke bruk for pengene deres"...). Gud hjelpe den amerikanske befolkningen og andre folk diverse steder i verden om amerikanerne er gale nok til å gjenvelge denne inkompetente idioten til ennå fire år i Det Hvite Hus. :-(

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:09)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.09.20 18:13
aicat: Netanyahu har jo uttalt at Israel er alle jøders hjemland - noe som understerkes ved Israels lov om "Law of Return".

Det er jo nok å lese startinnlegget i denne tråden, så ser vi det straks.

" Det er bare ett land og ett folk man alltid skal ta, og det er Israel og det jødiske folk."

Nøyaktig det samme som muslimske terrorister mener: Israel og det jødiske folk er ett og det samme.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 18:23
Homo_Erectus: Nøyaktig

Egentlig er det mer betydningsfullt at jødene selv mener det samme som trådstarter om Israel og det jødiske folket.

Ellers er det verdt å merke seg hvor godt du kjenner til islam. Og islams syn på jøder. Du har nok lært en del hos islamistene. 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 18:25)

Keva

Innlegg: 26054
Keva
20.09.20 18:58
Ka9nen: Har du en link på at noen mener dette?

Link     

Link   

     

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
20.09.20 19:01

Hvs mener jeg etter din mening, Keva? 

Klikk for å gå tilbake til toppen