Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bosetningene

NYTT TEMA
joplina

Innlegg: 66455
joplina
27.10.20 13:16
aicat: Legg merke til hasbara-håndbøkenes anbefalinger om ikke å engasjere seg i debatter omkring bosetningene – siden disse etter de fleste andre land I verden sin oppfatning samt FN, ICJ, ICRC.. er i strid med folkeretten – herunder både Genèvekonvensjonene og ICC-reglene.

Ja da vet man hvilken knapp som definitivt skal trykkes inn når Tyrkia/Nord-Kypros dukker opp i debatter der det ikke er tema

Fremtidshåp

Innlegg: 4397
Fremtidshåp
28.10.20 11:13

Utgår.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 11:14)

Fremtidshåp

Innlegg: 4397
Fremtidshåp
28.10.20 12:15
aicat: Tåler ikke Israel offentlighetens lys på bosetningene og virksomheten der - som FN i en rekke resolusjoner har kjent ulovlige og i strid med internasjonal rett?

Israel tåler gjerne offentlighetens lys på bosettingene og virksomheten. Men det hatet som fungerer i verden bare fordi jøder bosetter seg i sitt gamle kjerneland, er uverdig og direkte ondskapsfullt.
Bosetterne i Judea og Samaria er i det store og hele svært gode mennesker med en sterk gudstro.

En gang spurte jeg kona til en av bosetterne om hvorfor de har valgt å bo så primitivt og fattigslig i noe som lignet en brakke, med mange barn når de kunne hatt et «godt» liv i Jerusalem hvor mannen jobbet som advokat. 

Svaret hun gav var: - Jeg føler at Gud har kalt oss til å bo her, her er jeg lykkelig og jeg kan ikke tenke meg å bo noe annet sted!

For et par dager siden fikk Israel-vennen melding om at et hus har brent ned i Bosettingen Havat Gilad og familien som bodde der har mistet alt. Jeg vet ikke hvor mange barn de har, men de har i hvert fall en liten baby. 

Når dette er sagt, så kan jeg med egen erfaring tilføye at Israel har gjort et radikalt løft hva levestandard angår for araberne som bor i området.  De har fått et betydelig løft for infrastruktur, helsestell, undervisning, boforhold og levestandard generelt.  Araberne har også fått langt mer sysselsetting.  De bygger også for jødene og de har det i dag materielt sett langt bedre enn før 1967.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 12:24)

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 12:40
Fremtidshåp: Når dette er sagt, så kan jeg med egen erfaring tilføye at Israel har gjort et radikalt løft hva levestandard angår for araberne som bor i området.  De har fått et betydelig løft for infrastruktur, helsestell, undervisning, boforhold og levestandard generelt.  Araberne har også fått langt mer sysselsetting.  De bygger også for jødene og de har det i dag materielt sett langt bedre enn før 1967.

Det du skriver er løgn Fremtidshåp! Både Verdensbanken og IMF har i uavhengige rapporter slått fast at den israelske okkupasjonen har ødelagt Palestinas økonomi. Palestina vil ha det bedre uten israelsk innblanding.

Den 15. oktober gikk israelske settlere til angrep på landsbyen al-Jab´ah, dine venner hogget ned 300 oliventrær. Skam deg som støtter settlerne.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 12:48)

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 12:43
Fremtidshåp: Israel tåler gjerne offentlighetens lys på bosettingene og virksomheten. Men det hatet som fungerer i verden bare fordi jøder bosetter seg i sitt gamle kjerneland, er uverdig og direkte ondskapsfullt.
Bosetterne i Judea og Samaria er i det store og hele svært gode mennesker med en sterk gudstro.

Du er usaklig. Vet du ikke at settlerne bor UTENFOR Israel? Altså har de stjålet land utenfor Israels grenser, som de bosetter seg på.

Det er helt greit at jøder bor i "Judea" og "Samaria", men da må de søke palestinske myndigheter om bo- arbeids- og oppholdstillatelse først. Slik er det i alle land i resten av verden.

Fremtidshåp

Innlegg: 4397
Fremtidshåp
28.10.20 13:30
mo6: Du er usaklig. Vet du ikke at settlerne bor UTENFOR Israel? Altså har de stjålet land utenfor Israels grenser, som de bosetter seg på. Det er helt greit at jøder bor i "Judea" og "Samaria", men da må de søke palestinske myndigheter om bo- arbeids- og oppholdstillatelse først. Slik er det i alle land i resten av verden.

Israel besitter ikke en annen selvstendig nasjons territorium.  Judea og Samaria, såkalt Vestbredden, er for tiden ikke annet enn en region - et område der både jøder og arabere har bodd og fremdeles bor. Dette er et område som både Belfour-erklæringen av 1917, San Remo-avtalen av 1920 og Folkeforbundet av 1922 har erklært som et hjemland også for jødene..

 https://www.document.no/2020/04/28/san-remo-den-glemte-folkeretten-for-israel/

Jødene fikk da rett til å bosette seg i hele det historiske Palestina-området - som inntil da kun var en region, og ingen egen selvstendig nasjon.  I hvilken folkerett fra den tiden står det at det er bare arabere som har rett å bo i Judea og Samaria ?

La meg se den ?

Jødene kom hit for ca. 4000 år siden, og har bodd i Sikem (Nablus), Betlehem, Hebron og mange andre byer i området nesten uavbrutt i disse ca. 4000 år.  Byene lå da i nasjonen Israel den gang.  Araberne kom hit etter kalif Omars erobring på 6-hundretallet e.Kr.

Lær deg i det minste ABC-en om dette land og område før du begynner å kalle meg for løgner.  

(Innlegget ble redigert 28.10.20 13:36)

Keva

Innlegg: 25064
Keva
28.10.20 14:02
Fremtidshåp: Israel tåler gjerne offentlighetens lys på bosettingene og virksomheten. Men det hatet som fungerer i verden bare fordi jøder bosetter seg i sitt gamle kjerneland, er uverdig og direkte ondskapsfullt.
Bosetterne i Judea og Samaria er i det store og hele svært gode mennesker med en sterk gudstro.

Så hvorfor betegner til og med Israels egen høyesterett området som okkupert av Israel?

Er det bare selvstendige nasjoner som kan være okkupert?

Hvorfor tror du hasbara-håndbøkene fraråder Israels støttespillere å diskutere bosettingene, og nærmest direkte innrømmer at de ikke folkerettslig kan forsvares?

Hva synes du om at jødiske bosettere raserer eldgamle olivenlunder og ødelegger urbefolkningens levevei? Er det fordi de er "svært gode mennesker..."?

Keva

Innlegg: 25064
Keva
28.10.20 14:06
Fremtidshåp: Byene lå da i nasjonen Israel den gang.

Nasjonen Israel oppsto i 1948.

Har du noe som bekrefter tidligere eksistens av en nasjon ved navn Israel, vil jeg gjerne se den dokumentasjonen.
(Nei, mytologiske skrifter er ikke dokumentasjon.)

aicat

Innlegg: 22903
aicat
28.10.20 14:14
Fremtidshåp: I hvilken folkerett fra den tiden står det at det er bare arabere som har rett å bo i Judea og Samaria ?

Ingen! Men du vet stadig ikke forskjell på en jøde og en israelsk statsborger.
Som PAs ledere flere ganger har uttalt - så er jøder velkomne til å bo på VB - som palestinske borgere - akkurat slik palestinere i Israel er borgere av staten Israel.

Jøder er velkomne som JØDER, men ikke som israelske statsborgere.
Sitat Mahmoud Abbas: "If we want an independent state, I will not accept any single Israeli in our territories," Palestinian President Mahmoud Abbas said. We are not against the Jews. We are against the Israeli occupation."

Dette har du blitt forklart hundre ganger, men det blir som å kaste vann på gåsa - du nekter å ta til deg denne forskjellen.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 14:23)

aicat

Innlegg: 22903
aicat
28.10.20 14:20
Fremtidshåp: Jødene kom hit for ca. 4000 år siden, og har bodd i Sikem (Nablus), Betlehem, Hebron og mange andre byer i området nesten uavbrutt i disse ca. 4000 år. Byene lå da i nasjonen Israel den gang. Araberne kom hit etter kalif Omars erobring på 6-hundretallet e.Kr.

Problemet med denne forklaringen er at for 4000 år siden var allerede lande befolket med palestinernes forfedre. For hvem tror du i så fall plantet dette oliventreet utenfor Betlehem for 5000 år siden?

https://no.pinterest.com/pin/354658539384145367/

- og hvem bygde byen Jeriko for over 6000 år siden - og hvem bygde denne byen i utkanten av Jerusalem for 9000 år siden?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/07/18/195595309/fant-9000-ar-gammel-by-under-utgraving-til-ny-motorvei-endrer-alt-vi-vet-om-epoken?fbclid=IwAR3S0WMiw1QaV664T1bLzZTR42GRQdrg1qctQGX1K1UJ9ikl2bG__EzxXUE

(Innlegget ble redigert 28.10.20 14:20)

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 14:37
Fremtidshåp: Israel besitter ikke en annen selvstendig nasjons territorium.  Judea og Samaria, såkalt Vestbredden, er for tiden ikke annet enn en region - et område der både jøder og arabere har bodd og fremdeles bor. Dette er et område som både Belfour-erklæringen av 1917, San Remo-avtalen av 1920 og Folkeforbundet av 1922 har erklært som et hjemland også for jødene..  https://www.document.no/2020/04/28/san-remo-den-glemte-folkeretten-for-israel/ Jødene fikk da rett til å bosette seg i hele det historiske Palestina-området - som inntil da kun var en region, og ingen egen selvstendig nasjon.  I hvilken folkerett fra den tiden står det at det er bare arabere som har rett å bo i Judea og Samaria ? La meg se den ? Jødene kom hit for ca. 4000 år siden, og har bodd i Sikem (Nablus), Betlehem, Hebron og mange andre byer i området nesten uavbrutt i disse ca. 4000 år.  Byene lå da i nasjonen Israel den gang.  Araberne kom hit etter kalif Omars erobring på 6-hundretallet e.Kr. Lær deg i det minste ABC-en om dette land og område før du begynner å kalle meg for løgner.

Du kan ikke ABC-en, det kan jeg. 

Palestinerne har bodd der lengre enn jødene. Hva er skarve 4000 år, sammenlignet med de titusener av år palestinernes forfedre har bodd der? Dette har likevel ingen juridisk betydning i dag, verken jødene eller andre kan påberope seg eierskap etter 4000 år, rent juridisk og folkerettslig. Slutt med tåpeligheter, som å henvise til "jødenes historie" - Palestinerne har også en historie som er like gyldig.

Hele verden er enig om at Israel driver ulovlig okkupasjon og kolonisering av Palestina - universell enighet.

Verken Balfour (som det heter), San Remo eller Folkeforbundet nevner Israel eller en jødisk stat med ett eneste ord. Følgelig lyver du.

Homo_Erectus

Innlegg: 25048
Homo_Erectus
28.10.20 14:43
Fremtidshåp: Dette er et område som både Belfour-erklæringen av 1917, San Remo-avtalen av 1920 og Folkeforbundet av 1922 har erklært som et hjemland også for jødene..

I disse gamle papirene står det ikke ett eneste ord om Israel og en jødisk stat. At jøder kunne bo der? Ja!  At jøder skulle ha en jødisk stat der? Nei!

Homo_Erectus

Innlegg: 25048
Homo_Erectus
28.10.20 14:49
Fremtidshåp: Jødene kom hit for ca. 4000 år siden, og har bodd i Sikem (Nablus), Betlehem, Hebron og mange andre byer i området nesten uavbrutt i disse ca. 4000 år.  Byene lå da i nasjonen Israel den gang.

Det er det verste jeg har hørt. At du av alle ikke kan bibelhistorien, er det siste jeg hadde ventet.

En nasjon som het Israel for 4000 år siden? Og jøder for 4000 år siden?

Etter bibelhistorien er det minst 1000-1100 år for tidlig. Etter faghistorien kan man ikke dokumentere denne "nasjonen Israel". Dvs. det var sannsynligvis ett eller annet som ble kalt Israel engang i jernalderen for 1900 år siden, men hva dette Israel var, se det vet vi ingenting om.

Fremtidshåp

Innlegg: 4397
Fremtidshåp
28.10.20 16:51

Å fortelle sannheten til mennesker som hater Israel, som forkaster bibelens høye sannheter og historiens nøye dokumenterte fakta, er å kaste perler for svin. Dere er ikke svin, men skjønner ordtaket. 

Mennesker som forkaster de høyeste og mest opplagte fakta, farer vill og tror på de verste løgner for å unngå alt som taler Israels og jødenes sak.  Jeg vil si - stakkars dere.  Ikke bare at dere ikke tror på fakta, men dere vil ikke tro. Og da går alt i svart - inntil dere erkjenner å ha tatt skammelig feil.

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 17:00
Fremtidshåp: Å fortelle sannheten til mennesker som hater Israel, som forkaster bibelens høye sannheter og historiens nøye dokumenterte fakta, er å kaste perler for svin. Dere er ikke svin, men skjønner ordtaket.

Det er jo du som forkaster "bibelens høye sannheter". Som H_E har forklart deg over her, så tar du feil ifølge Bibelen. 

Du er en uredelig debattant Fremtidshåp. Når du blir konfrontert med argumenter, så tyr du til svartmaling av mot debattanter. INGEN har gitt uttrykk for at de hater Israel per se.

Fremtidshåp

Innlegg: 4397
Fremtidshåp
28.10.20 17:15
mo6: Du er en uredelig debattant Fremtidshåp. Når du blir konfrontert med argumenter, så tyr du til svartmaling av mot debattanter. INGEN har gitt uttrykk for at de hater Israel per se.

Du mener altså at en som tror på historiske fakta og profetier, og har fått styrke og glede ved bibelens sannheter, er uredelig ?

Ingen kan benekte at jødene og Israel er vår tids mest pålitelige endetids-klokke. Israel og jødene er verdens anstøtsklippe. Slik vi forholder oss til dem i all ydmykhet, slik åpenbares den store Sannhet.  Forkaster vi bibelens dyrebare sannheter, går alt i svart.

(Innlegget ble redigert 28.10.20 17:16)

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 17:21
Fremtidshåp: Du mener altså at en som tror på historiske fakta og profetier, og har fått styrke og glede ved bibelens sannheter, er uredelig ?

Du er uredelig, hvorvidt du har fått "styrke og glede ved bibelens sannheter" tviler jeg på.

Som H_E tidligere forklarte deg, så tar du feil i følge bibelen.

mo6

Innlegg: 9194
mo6
28.10.20 17:22
Fremtidshåp: Forkaster vi bibelens dyrebare sannheter, går alt i svart.

Du har jo selv forkastet "bibelens dyrebare sannheter" ved dine usannheter og juks med historiske fakta.

Homo_Erectus

Innlegg: 25048
Homo_Erectus
28.10.20 17:23
Fremtidshåp: Ingen kan benekte at jødene og Israel er vår tids mest pålitelige endetids-klokke. Israel og jødene er verdens anstøtsklippe.

Jo det benekter hele verden unntatt noen forsvinnende få ekstremister.

Verden ser på jødene slik den ser på resten av menneskeheten: som helt vanlige mennesker som hverken er bedre eller verre enn alle andre mennesker, som helt vanlige mennesker som hverken er mer velsignet eller mer forbannet enn andre mennesker.

joplina

Innlegg: 66455
joplina
28.10.20 17:28

Denne bibelsvadaen og dommedagsprofetiene må ta slutt her inne. 

Forumet Religion og livssyn den veien ->

aicat

Innlegg: 22903
aicat
28.10.20 17:43
Fremtidshåp: historiske fakta

Det er jo faktisk DU som ikke tror på historiske fakta, men lyver så det renner av deg om jødenes "eiendomsrett" til Vestbredden - når både arkeologi og historiske FAKTA - viser at det bodde mennesker her i minst 9000 år før jødene ble "oppfunnet".
FAKTA FH- vet du hva det betyr? Bibelen er ikke en bok med fakta, men en religiøs bok som ikke inneholder verken fakta eller "de høyeste sannheter".
Disse løgnene er blitt MOTBEVIST utallige ganger før, men det bare fnyser du av - så her er det nok flere av oss her - og ikke deg som kaster perler for svin!

aicat

Innlegg: 22903
aicat
28.10.20 17:59
Fremtidshåp: Ingen kan benekte at jødene og Israel er vår tids mest pålitelige endetids-klokke. Israel og jødene er verdens anstøtsklippe. Slik vi forholder oss til dem i all ydmykhet, slik åpenbares den store Sannhet. Forkaster vi bibelens dyrebare sannheter, går alt i svart.

Apropos "endetidsklokke".
Du som er tilhenger av kristensionistenes ideologi - bør lytte til hva biskop Sommerfeldt her skriver i Vårt Land:
"Kristensionismen legitimerer at palestinerne fratas sine rettigheter, den reduserer jødene til et redskap og demoniserer den internasjonale rettsorden. Derfor er den en potensielt farlig teologi."

https://www.vl.no/verdidebatt/derfor-advarer-vi-mot-kristensionismen-1.1793525?fbclid=IwAR03komh3VfmDQ-g6-UWSUpkmtwVgFhONWKNO0Il8EaS1kTrRWmW1ekp0gg

Som mange har fortalt deg før - er det nettopp dette som gjør denne ideologien så destruktiv - fordi jødene da blir et redskap for kristensionistenes egen endetid og de fleste jødene vil bli kastet i Ildsjøen slik det er forutsagt i denne boken din med de store sannheter og profetier.
Jeg gremmes når jeg ser slike holdninger over det jødiske folk.

 

(Innlegget ble redigert 28.10.20 18:03)

Keva

Innlegg: 25064
Keva
28.10.20 18:00
Fremtidshåp: Ingen kan benekte at jødene og Israel er vår tids mest pålitelige endetids-klokke.

Jo, det kan selvsagt alle gjøre - alle unntatt den bitte lille flokken fanatikere som du ser ut til å tilhøre.
Andre bibeltroende har "fastsatt" endetiden til utrolig mange ulike tidspunkt, og alle har de funnet belegg for sine spådommer i den mytologiske boksamlingen du hele tiden refererer til.

De dommedagsprofetiene du driver med, har ingenting i politisk debatt å gjøre, og du er attpå til så uredelig at du bruker dem hver gang du blir stilt til veggs av rene fakta. Da kan vi være helt sikre på at du lyser løgner og skjellsord ut over oss og forteller oss at vi "hater Israel" - noe du vet, eller burde vite, er ren løgn.

Hvorfor svarer du ikke på hva du mener om "snille og gode" settlere som raserer olivenlundene til palestinere - trær som har stått der i decennier, uten å gjøre noen det minste grann.

Fico

Innlegg: 27020
Fico
28.10.20 18:00
Homo_Erectus: Verden ser på jødene slik den ser på resten av menneskeheten: som helt vanlige mennesker som hverken er bedre eller verre enn alle andre mennesker, som helt vanlige mennesker som hverken er mer velsignet eller mer forbannet enn andre mennesker.

Her er det noen som ser på resten av verden på sin egen måte.

Kan du vise til andre i dag med samme oppfatning som siteres her da tro og som lover med den ene hånden og som strakst tar det tilbake med den andre?

Sitat:

 The Covenant of the Islamic Resistance Movement 18 August 1988

Article Thirty-One:

The Islamic Resistance Movement is a humanistic movement. It takes care of human rights and is guided by Islamic tolerance when dealing with the followers of other religions. It does not antagonize anyone of them except if it is antagonized by it or stands in its way to hamper its moves and waste its efforts.

Under the wing of Islam, it is possible for the followers of the three religions - Islam, Christianity and Judaism - to coexist in peace and quiet with each other. Peace and quiet would not be possible except under the wing of Islam. Past and present history are the best witness to that.

It is the duty of the followers of other religions to stop disputing the sovereignty of Islam in this region, because the day these followers should take over there will be nothing but carnage, displacement and terror. Everyone of them is at variance with his fellow-religionists, not to speak about followers of other religionists. Past and present history are full of examples to prove this fact.

"They will not fight against you in a body, except in fenced towns, or from behind walls. Their strength in war among themselves is great: thou thinkest them to be united; but their hearts are divided. This, because they are people who do not understand." (The Emigration - verse 14).

 

joplina

Innlegg: 66455
joplina
28.10.20 18:09
Fico: Kan du vise til andre i dag med samme oppfatning som siteres her da tro og som lover med den ene hånden og som strakst tar det tilbake med den andre?

israel v/myndighetene

aicat

Innlegg: 22903
aicat
28.10.20 18:14
joplina: israel v/myndighetene

Netanyahu er vel en nesten like stor løgner som han som pt. sitter i Det Hvite Hus. Det er det jo ikke bare meg som mener.

Homo_Erectus

Innlegg: 25048
Homo_Erectus
28.10.20 18:17
aicat: Det er jo faktisk DU som ikke tror på historiske fakta, men lyver så det renner av deg om jødenes "eiendomsrett" til Vestbredden - når både arkeologi og historiske FAKTA - viser at det bodde mennesker her i minst 9000 år før jødene ble "oppfunnet".

Ikke tale om at det kan ha bodd jøder i Urusalim som på 1300-tallet før vår tid var en egyptisk vasall.

Vi har ingen rester etter store byggverk fra denne tiden (senbronsealderen), men småkunsten (stempler og skarabeer) viser at innbyggerne må ha praktisert en form for solkult, som også inkluderte en morgudinne.

Jøder som var soltilbedere og også hadde en morgudinne? Nei, hvem kan tro på slik?

Ikke rare greiene for et stort kongerike:

Nyere beregninger anslår nå byens samlede befolkning til å ha vært rundt 3000 mennesker på denne tiden, og mange forskere reiser derfor tvil om hvorvidt kong Salomo kan ha innehatt den viktige internasjonale rolle bibeltekstene gir inntrykk av.

Dette under forutsetning at Salomo virkelig har eksistert, noe det ikke finnes fnugg av bevis for. Men et folketall på 3000 mennesker avhenger ikke av Salomos eksistenes eller ikke-eksistens.

Fico

Innlegg: 27020
Fico
28.10.20 18:34
joplina: israel v/myndighetene

Tomme påstander, nope du må kunne bedre enn det-

Fico

Innlegg: 27020
Fico
28.10.20 18:38
aicat: Netanyahu er vel en nesten like stor løgner som han som pt. sitter i Det Hvite Hus. Det er det jo ikke bare meg som mener.

Du kan det jo som bevist utallige ganger, så du skulle jo vite hva du snakker om, men så er det dette med teori og praksis da, og du kan vel praksis må vi vel kunne tro-

Fico

Innlegg: 27020
Fico
28.10.20 20:12
aicat: hvem bygde denne byen i utkanten av Jerusalem for 9000 år siden?

Det sies ingen ting om at det var "palestinere", så da var det vel jøder må vi vel tro, og som det sies i linken:

Byen er datert tilbake til neolittisk tid og The Israel Antiquities Authority (IAA) anslår at det må ha bodd omtrent 3000 innbyggere i bosettingen samtidig.

Og her er noe for deg som er interessert i  arkeologi og hva jøder har foretatt seg opp igjennom historien, og noe som sies i JP i dag:

ARCHAEOLOGY'YOU ARE PETER AND, ON THIS ROCK, I WILL BUILD MY CHURCH'

Ancient church found where Jesus said to tell Peter to establish Christianity

4th-century church, one of earliest in Israel, was built atop temple to Pan at spot in Banias where New Testament says Peter saw Jesus as Messiah, was told to spread his teachings

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg