Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Igjen ny tunnel fra Gaza

NYTT TEMA
Fico

Innlegg: 27006
Fico
20.10.20 21:10

 Ny angrepstunnel fra Gaza til Israel er igjen oppdaget. 

Hva er det som kan medvirke til  UNSC ikke lar seg affisere  av alle disse angrepsanleggene som Hamas til stadighet bygger mot Israel uten av FN en gang hever et øyenbryn?  

Var det motsatt, hadde vi nok fått hørt det, vil nå jeg tro.

IDF uncovers Gaza ‘terror tunnel’ that penetrated into Israeli territory

Report: Voices heard in tunnel Monday night; tunnel detected by sensors in Israel’s new subterranean barrier; IDF says there was no threat to local communities

 

Fico

Innlegg: 27006
Fico
20.10.20 21:21
Fico: Ny angrepstunnel fra Gaza til Israel er igjen oppdaget.

Dette er jo ganske så drøy kost, Hamas later til å være utenfor alt sunt folkekvett.

Dette er vel igjen byggestener i mantraet om utslettelse av Israel med befolkning som til stadighet kommer til syne, men når våkner EU?

 Sitat:

IDF:

Uttalelsen spesifiserte ikke hvem som gravde og bygde tunnelen, men IDF gjentok at den holder Hamas-terrorgruppen ansvarlig som den palestinske enklavens hersker.

"IDF er fast bestemt på å forsvare Israels suverenitet og sikkerheten til innbyggerne, og vil fortsette å handle mot terror - over og under bakken - i alle områder der det kan kreves," sa militæret.

 

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
20.10.20 23:00
Fico: angrepstunnel

Disse angrepstunnelene har tidligere fått sterk støtteomtale av mo6 og andre propaller. Om det hadde lykkes for Hamaz å angripe og drepe israelske sivile gjennom disse, ville nok jubelen i antigjengen blitt øredøvende. Og jødene vil igjen fått skylda for at muslimene "bare måtte" drepe dem.

Og hvorfor skulle ikke anrigjengen skylde på jødene som bor i Sør-Israel? De har jo ikke gjort noe annet etter hvert eneste terrordrap på jødiske kvinner og barn i Judea og Samaria. Til og med da en hel småbarnsfamilier ble halshuggwt og vernichtet i  Itamar, ropte de ut om at jødene har skylda selv. Så høyt at de kunne måle seg med de barbariske allah-akbar ropene som ljomet ut gjennom høyttalere i alle de palestinske byene. 

(Innlegget ble redigert 20.10.20 23:02)

Fico

Innlegg: 27006
Fico
21.10.20 21:51
staaalisen: Disse angrepstunnelene har tidligere fått sterk støtteomtale av mo6 og andre propaller. Om det hadde lykkes for Hamaz å angripe og drepe israelske sivile gjennom disse, ville nok jubelen i antigjengen blitt øredøvende. Og jødene vil igjen fått skylda for at muslimene "bare måtte" drepe dem

Jeg finner ikke noe om dette i avisene. Bare MIFF tar seg bryet men en omtale, som selvsagt er meget viktig.

Det er underlig at Israel ikke vies  oppmerksomhet, så fort det gjelder noe tøys eller hendelig  uhell hvorved  Israel er involvert, går ingen glipp av det.

MIFF:

– IDF er fast bestemt på å forsvare Israels suverenitet og sikkerheten til innbyggerne, og vil fortsette å handle mot terror – over og under bakken – over alt hvor det kreves, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Israel har brukt sju milliarder kroner på å bygge en ny barriere mot Gaza, som går både over og under bakken. IDF-talsperson Hidai Zilberman sier den nye terrortunnelen ikke hadde passert den underjordiske barrieren. Tunnelen, som nå skal bli ødelagt, utgjorde derfor ingen akutt trussel

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 08:02
Fico: Dette er jo ganske så drøy kost,

SÅ du synes det er drøy kost at det drives motstandsarbeid og at de okkuperte ønsker å bekjempe okkupanten? Det må du nesten forklare nærmere.

(Innlegget ble redigert 22.10.20 08:02)

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 08:04
staaalisen: ropte de ut om at jødene har skylda selv.

Ikke helt ulikt det man ser her inne i forhold til IDF sine målrettede drap på sivile, barn og journalister. Fordømmer du dette utført fra IDF?

Keva

Innlegg: 25042
Keva
22.10.20 09:20
IndocteCollectio: Ikke helt ulikt det man ser her inne i forhold til IDF sine målrettede drap på sivile, barn og journalister. Fordømmer du dette utført fra IDF?

Ikke er det sant heller. Meg bekjent er det ingen av de faste debattantene her som skylder på 'jødene'.

Men vi kritiserer og klandrer Israels regjerings politikk overfor det okkuperte Palestina og det palestinske folk.

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
22.10.20 09:55
Keva: jødene

Du skriver til og med jødene i anførsel. Det gir inntrykk av at de ikke skal eksistere, og er enda mer ekstremt nedverdigende enn det å juble og danse i gatene når palestinske terrorister skar over strupen til småbarn, begge foreldrene, og en baby i familien Vogel i Itamar den gangen. 

(Innlegget ble redigert 22.10.20 09:55)

Keva

Innlegg: 25042
Keva
22.10.20 12:01
IndocteCollectio: Bare fordi noen av dere, i deres patetiske for svar av barnedrap, skriver barn i anførselstegn så betyr det ikke at Keva er lik dere. Men jeg skjønner jo hvorfor Du tenker slik

Takk!
Ikke var det anførselstegn heller, forresten - det var 'dette' tegnet, ikke "dette". Altså en utheving, da jeg der og da ikke kunne bruke kursivert eller fet tekst.

Jeg synes faktisk det er svært viktig å poengtere at det å kritisere staten Israels regjerings politikk og handlinger ikke innebærer noen som helst nedsettende eller andre holdninger til folkegruppen jøder, verken på godt eller vondt.
Det virker som om mange stadig må påminnes om at de fleste jøder ikke bor i Israel, og at et økende antall jøder kritiserer Israels politikk.

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 12:43
Keva: Jeg synes faktisk det er svært viktig å poengtere at det å kritisere staten Israels regjerings politikk og handlinger ikke innebærer noen som helst nedsettende eller andre holdninger til folkegruppen jøder, verken på godt eller vondt.
Det virker som om mange stadig må påminnes om at de fleste jøder ikke bor i Israel, og at et økende antall jøder kritiserer Israels politikk.

Disse klare og enkle fakta passer ikke hekt for en del her inne da mister de jo sine "argumenter". Og her bruker jeg anførselstegn bevisst.

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
22.10.20 13:24
IndocteCollectio: motstandsarbeid

Drapstunneler er terror, og krenking av territoriet til en uavhengig stat. Israel okkuperer ikke et eneste støvkorn av området som drapstunellene snirkler seg gjennom.

Motstandsarbeid mot hva? Graving av tunneler inn i Israel er et væpnet angrep, og gir Israel rett til å gruse palestinsk, ulovlig milits etter eget forgodtbefinnende. Hvor feigingene enn har søkt skjul. Og det helt uavhengig av at du og din krokstav omdefinerer dem til 'journalister", "sivile' og 'barn" . 

(Innlegget ble redigert 22.10.20 13:25)

Keva

Innlegg: 25042
Keva
22.10.20 14:10
IndocteCollectio: da mister de jo sine "argumenter". Og her bruker jeg anførselstegn bevisst.

Ikke sant!
Spørsmålet er om man skal gidde å melde disse evinnelige beskyldningene om jødehat og andre usakligheter.

Det burde man kanskje - men mister de den "utveien", så blir det veldig få igjen å diskutere med her...

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 15:16
staaalisen: rapstunneler er terror, og krenking av territoriet til en uavhengig stat. Israel okkuperer ikke et eneste støvkorn av området som drapstunellene snirkler seg gjennom. Motstandsarbeid mot hva? Graving av tunneler inn i Israel er et væpnet angrep, og gir Israel rett til å gruse palestinsk, ulovlig milits etter eget forgodtbefinnende. Hvor feigingene enn har søkt skjul. Og det helt uavhengig av at du og din krokstav omdefinerer dem til 'journalister", "sivile' og 'barn" .

Å bekjempe en okkupant er motstandsarbeid ja, er det virkelig så vanskelig å forstå. Også greit at du 100% beviste det jeg skrev om å sette barn i anførselstegn. Når det er uomtvistelig bevist at IDF bevisst skyter og dreper barn, sivile og journalister så hjelper det lite at du forsøker å kalle de noe annet i ditt forsvar av slike drap. Men det forteller svært mye om deg.

mmhhhhhhh

Innlegg: 2890
mmhhhhhhh
22.10.20 16:55
Keva: beskyldningene om jødehat og andre usakligheter.

Her bør vel du gå meget stille i dørene?

mmhhhhhhh

Innlegg: 2890
mmhhhhhhh
22.10.20 16:56
Fico: Ny angrepstunnel fra Gaza til Israel er igjen oppdaget.  Hva er det som kan medvirke til  UNSC ikke lar seg affisere  av alle disse angrepsanleggene som Hamas til stadighet bygger mot Israel uten av FN en gang hever et øyenbryn?   Var det motsatt, hadde vi nok fått hørt det, vil nå jeg tro. IDF uncovers Gaza ‘terror tunnel’ that penetrated into Israeli territory Report: Voices heard in tunnel Monday night; tunnel detected by sensors in Israel’s new subterranean barrier; IDF says there was no threat to local communities

Israel får kanskje gjøre som Egypt, flomme tunnelene med alt og alle som befinner seg i dem? Lurer på om det hadde fått samme stilltiende aksept hvis Israel hadde gjort det.

Fico

Innlegg: 27006
Fico
22.10.20 18:07
mmhhhhhhh: Israel får kanskje gjøre som Egypt, flomme tunnelene med alt og alle som befinner seg i dem? Lurer på om det hadde fått samme stilltiende aksept hvis Israel hadde gjort det

Det hadde nok blitt å anse som krigsforbrytelser fra både FN og deres Midt-Østenrepresentant.

De tør jo ikke å henvende seg til den Islamske verden som det kan se ut for, da henvender de seg til den mest humane parten som blir Israel?

Fico

Innlegg: 27006
Fico
22.10.20 18:21
IndocteCollectio: SÅ du synes det er drøy kost at det drives motstandsarbeid og at de okkuperte ønsker å bekjempe okkupanten? Det må du nesten forklare nærmere.

Krigshandlinger er ikke for barn,  du ma da kunne holde dem unskyldt.

Her ser vi hvordan den vestlige verden reagerer  rasjonelt på hvordan Hamas bruker barn i konflikten mellom Gaza og Israel. Hamas er ansvarlige for barnas liv som deltagere i demonstrasjoner som kan koste dem livet i ytterste konsekvens. Ingen andre enn Hamas kan gjøre noe med det,  spesielt ikke når Hamas får medhold for sin  bruk av barn i krigsøyemed slik som  mennesker her i vesten driver med for å volde Israel problemer.

Fordømmer du Hamas ?

USA, FN fordømmer Hamas for å sende barn til Gaza-grensen i voldelig opprør

USA angrep torsdag Hamas for å ha sendt barn til grensen, med viten om at de kan bli drept. ” De ba palestinere om å delta i fredelige protester og holde seg minst 500 meter fra Gazas grense til Israel.

Times of Israel rapporterte at USAs president Donald Trumps utsending i Midt-Østen, Jason Greenblatt, sa at demonstranter “burde forbli utenfor buffersonen på 500 meter; og bør ikke nærme seg grensegjerdet på noen måte eller noe sted. ”

Han la til i en uttalelse: ”Vi fordømmer ledere og demonstranter som etterlyser vold eller som sender demonstranter - inkludert barn - til gjerdet, og vet at de kan bli skadet eller drept. I stedet ber vi om et fornyet fokus fra alle parter på å finne løsninger på de alvorlige humanitære utfordringene Gazan står overfor.

 

Og her ser du hvordan FN og deres Midt-Østenrepresentant opererer i saken og  hva de kan gjøre:

FNs spesielle koordinator for fredsprosessen i Midtøsten (UNSCO)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kunngjorde 5. februar 2015 utnevnelsen av Nickolay Mladenov i Bulgaria som sin spesielle koordinator for fredsprosessen i Midtøsten og hans personlige representant i Palestina Liberation Organization og Palestina Authority. I denne egenskapen vil Mr. Mladenov være utsending for kvartals generalsekretær.

UN envoy tells ‘outrageous’ Israel to stop shooting children in Gaza

Palestinians say four killed, including a 15-year-old boy; Israel urges UN to condemn Hamas for ‘despicable exploitation of women and children

Nickolay E.  Mladenov

mmhhhhhhh

Innlegg: 2890
mmhhhhhhh
22.10.20 18:44
Fico: Det hadde nok blitt å anse som krigsforbrytelser fra både FN og deres Midt-Østenrepresentant. De tør jo ikke å henvende seg til den Islamske verden som det kan se ut for, da henvender de seg til den mest humane parten som blir Israel?

Det er det jeg reagerer på. Stilltiende aksept ovenfor overgrep mot palestinere så lenge det begås av muslimer. Men hvis Israel trår over grensen eller kriger på samme måte oss så blir det ramaskrik med en gang.

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 19:09

Fico: Du har helt rett,  krigdhandlinger er ikke for barn, men der bryr ikke Idf seg om , ei heller du så lenge det er idf

som utøver de mot palestinske barn. 

(Innlegget ble redigert 22.10.20 19:10)

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 19:12

Mmmhh: Kan du komme med eksempler på dette? Fordømmer du Idf sine målrettede drap på barn? Jeg fordømmer mer enn gjerne Hamas sin bruk av barn i krigshandlinger.

aicat

Innlegg: 22893
aicat
22.10.20 19:37
mmhhhhhhh: Men hvis Israel trår over grensen eller kriger på samme måte oss så blir det ramaskrik med en gang.

Jeg har aldri hørt at Norge eller andre NATO-lands regulære soldater driver målrettet blinkskyting mot barn som demonstrerer FOR en rettighet gitt barna og alle deres foreldre for 70år siden. Men det kan vi kanskje få noen eksempler på?
Da får du i så fall komme med eksempler på målrettet blinkskyting direkte mot barn og unge menneskers knær - og ikke på det som er vanligst nemlig collateral damage -slik de fleste palestinske barn er blitt drept i Gaza av Israels militære - f.eks. når IAF slipper sine bomber i 500 - 1000 kg. klassen over boligblokker eller VP-granater mot markedspalsser ol.

(Innlegget ble redigert 22.10.20 19:41)

aicat

Innlegg: 22893
aicat
22.10.20 20:05
mmhhhhhhh: Stråmenn blir ikke besvart.

Er det stråmenn at IDF driver blinkskyting mot barn? Følger du ikke med i det FN rapporterer og det soldatene i IDF selv forteller?

Fra FN:
https://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/CoIOPT/Pages/Report2018OPT.aspx

- og fra soldatene selv:
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.MAGAZINE-42-knees-in-one-day-israeli-snipers-open-up-about-shooting-gaza-protesters-1.8632555

(Innlegget ble redigert 22.10.20 20:05)

Fico

Innlegg: 27006
Fico
22.10.20 20:11
aicat: Jeg har aldri hørt at Norge eller andre NATO-lands regulære soldater driver målrettet blinkskyting mot barn som demonstrerer FOR en rettighet gitt barna og alle deres foreldre for 70år siden. Men det kan vi kanskje få noen eksempler på?

Barn har da aldri fått rettigheter som voksne fikk  for 70 år siden.

Stikk motsatt, så heter det følgende i FNs barnekonvensjon:

FNs barnerettigheter:

Barn har behov for spesiell beskyttelse, derfor må de ha sine egne rettigheter. 

Fico

Innlegg: 27006
Fico
22.10.20 20:19
IndocteCollectio: Fico: Du har helt rett,  krigdhandlinger er ikke for barn, men der bryr ikke Idf seg om , ei heller du så lenge det er idf

Og det gjør ikke du heller som ikke vet:

FNs barnerettigheter

Barn har behov for spesiell beskyttelse, derfor må de ha sine egne rettigheter. 

Ingen på Gaza ikke en gang Hamas, er i sin rett når de ikke beskytter egne barn i krigshandlinger-

Dette er en handling i The Great Marsh of Returne som er invasjon av Israel, og det er ikke barnas sak som her overlates fra Hamas til deres barn.

IndocteCollectio

Innlegg: 17445
IndocteCollectio
22.10.20 20:23

Fico: Og disse rettighetene støtter jeg 100% og jeg har null problem med å fordømme Hamas sin bruk av barn i krig. Så kan vi jo se om du klarer å fordømme Idf sine målrettede drap av barn. Jeg tviler .

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
22.10.20 20:31
Fico: FNs barnerettigheter Barn har behov for spesiell beskyttelse, derfor må de ha sine egne rettigheter.

Hadde propallene vært oppriktig opptatt av å beskytte hamasbarnas rett til et verdig liv som barn, ville de tatt avstand fra at Hamas bruker dem som slavearbeidere når tunnelene skal graves ut. Men det er de ikke. Ikke en eneste av dem skriver ett eneste ord om denne systematiske barnemishandlingen.

Så igjen ser vi det velkjente bildet: Omtanken for palestinerne eksisterer ikke i antigjengen. Det som teller er følelseskald demonisering av de israelske jødene. I denne tråden er det aicat, indocteC og Keva som fører ordet for flokken. 

aicat

Innlegg: 22893
aicat
22.10.20 20:36

Å sammenlikne 11 år gamle barn med islamske terrorister - er vel det dummeste du har greid i dag - så det trenger vi ikke bruke flere tasterykk på.
Greier du virkelig ikke bedre enn dette? :-))

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
22.10.20 20:38
IndocteCollectio: Å bekjempe en okkupant er motstandsarbeid ja, er det virkelig så vanskelig å forstå.

Når Hamas går til angrep på israelske sivile gjennom en angrepstunnel har det ingenting med motstandsarbeid. Det er terror, utført av en terrororganisasjon.

En terrororganisasjon som også sto bak drapet på den franske læreren som, for  lære folk som deg om hva ytringsfrihet er, viste noen tegninger av Muhammed.  Hvilken "okkupant" bekjempet de da de beordret et tsjetsjensk "barn" til å kutte hodet av denne læreren. 

 

staaalisen

Innlegg: 10137
staaalisen
22.10.20 20:39
aicat: Å sammenlikne 11 år gamle barn med islamske terrorister

Hva gjorde disse "11-åringene" ved fronten i Sør-Israel? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg