Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Klar tale, dokumentar

NYTT TEMA
joplina

Innlegg: 67146
joplina
04.12.20 12:34

Israel/Palestinakonfliktens grelle virkelighet.

En opprørende dokumentar-snutt på en halv time.

Jeg sitter igjen og lurer på hvordan det i det hele tatt kan finnes pro-zionister..hvordan det er mulig...

For dere som tar dere tid til å se dokumentar-snutten ; hva føler dere etter å ha sett den?

mo6

Innlegg: 9393
mo6
04.12.20 16:13
joplina: Israel/Palestinakonfliktens grelle virkelighet. En opprørende dokumentar-snutt på en halv time. Jeg sitter igjen og lurer på hvordan det i det hele tatt kan finnes pro-zionister..hvordan det er mulig... For dere som tar dere tid til å se dokumentar-snutten ; hva føler dere etter å ha sett den?

"Dette er ingen kamp mellom jødedom og islam, det er en kamp mellom okkupant og okkupert". Helt klart.

En normal reaksjon er raseri. Raseri mot en undertrykking og brutalitet som er ti ganger verre enn hva Norge opplevde i fem år. De som støtter israels overgrep er moralske vrak.

La oss støtte BDS, som er er kamp uten våpen mot undertrykking og antisemittisme.

(Innlegget ble redigert 04.12.20 16:14)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
04.12.20 18:41
mo6: La oss støtte BDS, som er er kamp uten våpen mot undertrykking og antisemittisme.

Helt klart ..og bruke våre sosiale plattformer til å støtte BDS også. Jeg er klar over at mange ikke vil spamme sine sosiale plattformer med politiske budskap - og gjør det ikke selv heller...men en gang i blant så  legger jeg ut et bilde selv og passer ellers på å være flink til å verdsette andres bidrag.

Og jeg har lagt merke til at det er  store grupper der ute som kjemper for rettferd og palestinernes kår. Irland f.eks er store på dette - har mange aktive grupper med mange medlemmer.

Jeg var forøvrig forbannet etter å ha sett dokumentaren ..og fortsatt så har jeg samme tanke ; hvordan er det mulig å være pro-zionistisk!

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 12:26
joplina: BDS

Er ikke BDS en kopi av mellomkrigstidens antisemittisme i Tyskland - med boikottkrav, "fredelige demonstrasjoner" og krystallnetter på strak arm? 

(Innlegget ble redigert 15.12.20 12:29)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
15.12.20 13:34
staaalisen: Tyskland - med boikottkrav, "fredelige demonstrasjoner"

 Ja, i 1933 ble det gjort forsøk på å få til en verdensomfattende boikott av Tyskland for å presse tyskerne til å endre sin politikk.

Consequently, Jewish organizations outside of Germany set in motion an international boycott with the specific goal of bringing down the fledgling National Socialist government. Other groups, including religious and labor organizations, were recruited to help the effort. Key personalities and organizations involved included Dr. Nahum Goldmann of the World Jewish Congress and the World Zionist Organization; Stephen Wise, president of the American Jewish Congress and key player at the Second Preparative World Jewish Conference of September 5,1933 in Geneva; the Jewish War Veterans; Samuel Untermyer (sometimes spelled Untermeyer), one of the most powerful and influential Jewish leaders in America, a successful attorney, government advisor and president of the non-sectar­ian Anti-Nazi League 1933-1939; W. W. Cohen, vice-presi­dent of the A. J. C., who orga­nized a parade with banners proclaiming economic war on Germany; and New York Catholic Bishop Francis T. McConnell. When Reichsbank President Hjalmar Schacht arrived in the United States on a good will tour in early May, 1933, to improve German-American relations, he found himself sur­rounded by an anti-Hitler tumult. On May 10, hundreds of thousands of demonstrators had assembled to condemn the Reich. Schacht then realized that the newspa­pers would continue to churn out anti-­German news that would spread the boycott of German goods even further, without any possibility of diplomatic intervention on his part. The message was clear: the anti-Nazi boycott was killing Germany's economy. Schacht went home with empty hands. From January to April 1933, the Reich's exports had dropped by 10 percent.

Intet er nytt her i verden.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
15.12.20 14:04
staaalisen: Er ikke BDS en kopi av mellomkrigstidens antisemittisme i Tyskland

Nei, slett ikke! Nazistenes grunnlag for å boikotte jøder og jødiske forretninger var basert på ren rasisme / antisemittisme og konspirasjonsideer om at jødene var roten til diverse problemer i den tyske stat.
BDS har tvert om det siktemål gjennom boikott å presse staten Israel til å etterleve Genèvekonvnsjonene og rette se etter vedtak gjort av FNs Sikkerhetsråd og juridiske råd fra ICJ.
To så forskjellige grunnlag for å iverksette boikott kan derfor på ingen måte sammenliknes. For hvorledes kan et krav om at Israel skal rette seg etter internasjonal rett bli tolket som antisemmittisme?

Målene for BDS er slik også en rekke jødiske stemmer ser det;
1. Ending the occupation,
2. Full equality to the Arab citizens of Israel
3. - and the right of return of Palestinian refugees – adhere to international law....


Også EU og EU-domstolen har slått fast at BDS på ingen måte er antisemittisk.
"The EU stands firm in protecting freedom of expression and freedom of association in line with the Charter of Fundamental Rights of the European Union, which is applicable on EU Member States' territory, including with regard to BDS actions carried out on this territory."

(Innlegget ble redigert 15.12.20 14:05)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 17:26
Homo_Erectus: Intet er nytt her i verden.

Du sier noe - mye er sikkert ved det samme, gamle. Boikottfansen de gir alltid jødens selv skylda for "nødvendigheten" av å gå til aksjon. De gjorde det da, og de gjør det i dag også.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
15.12.20 17:39
staaalisen: Boikottfansen de gir alltid jødens selv skylda for "nødvendigheten" av å gå til aksjon

I dette tilfelle er jo det helt korrekt. Det er Israels brudd på folkeretten, genevekonvensjonene og FNs vedtak som har ført til denne boikottaksjonen. Da er det uenektelig Israels (jødenes) skyld at disse boikotterne har gått til aksjon.

Hvis Israel hadde respektert folkeretten, genevekonvensjonene og FN, ville det aldri blitt noen boikott.

(Innlegget ble redigert 15.12.20 17:42)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
15.12.20 17:54
staaalisen: Er ikke BDS

..fantastisk :)

Vokser i omgang gjør den også. Helt topp.

Viva Palestine

aicat

Innlegg: 24141
aicat
15.12.20 18:19
staaalisen: Boikottfansen de gir alltid jødens selv skylda for "nødvendigheten" av å gå til aksjon. De gjorde det da, og de gjør det i dag også.

En forskjell du ikke er i stand til å se! I mellomkrigstiden hadde ikke jødene gjort noe som helst for å bli fengslet og trakassert. Det ble de kun for å være jøder.
I dag har dagens israelske jøder - eller rettere sionister - i høyeste grad gjort seg fortjent til å bli både ilagt sanksjoner og boikottet for deres utallig brudd på både menneskerettighetene og Genèvekonvensjonene.
Ikke en gang mullaregimet i Iran driver med blinkskyting og drap på små barn - slik IOF bedriver på grensen til Gaza.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 18:29
joplina: ..fantastisk :) Vokser i omgang gjør den også. Helt topp. Viva Palestine

I din alternative verden, muligens. I den virkelige verden går BDS fra nederlag til nederlag. Nå er bevegelsen outed som antisemittisk og grovt rasistisk også.
Dette kommer i tillegg til at stadig flere land knytter nære og kjære forbindelser til jødestaten. Det siste landet var vel Bhutan - og snart kommer Saudi-Arabia. Handel og samkvem øker, mens folket jubler! 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 18:39
aicat: Nei, slett ikke! Nazistenes grunnlag for å boikotte jøder og jødiske forretninger var basert på ren rasisme / antisemittisme og konspirasjonsideer om at jødene var roten til diverse problemer i den tyske stat.

Den staten som forvalter arven etter holocoust - forvalter i den forstand at de tar avstand fra folkemordet - Forbundsrepublikken Tyskland - har vedtatt at boikott av Israel er nøyaktig det samme som Tysklands egen boikottindustri mot jøder i forrige århundre.

Forbundsdagen har også vedtatt at statlig støtte til boikott av de israelske jødene er forbudt. 

Trolig ligger ennå de gruoppvekkende konsekvensene av deres eget BDS og gnager i den politiske samvittigheten deres. 

(Innlegget ble redigert 15.12.20 18:39)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 18:41
Homo_Erectus: Da er det uenektelig Israels (jødenes) skyld at disse boikotterne har gått til aksjon.

Dette om jødenes skyld - gir du uttrykk for din egen mening her? 

aicat

Innlegg: 24141
aicat
15.12.20 18:57
staaalisen: Forbundsdagen har også vedtatt at statlig støtte til boikott av de israelske jødene er forbudt.

At Tyskland beveger seg på gummisåler når det gjelder kritikk av Israel - har sine historiske forklaringer som enhver med et minimum av historisk hukommelse forstår. Men her er altså Tyskland på kollisjonskurs med både resten av EU og Den europeiske MR-domstolen (EMD).

I 2009 ble elleve franske aktivister anklaget for «oppfordring til diskriminering» etter å ha delt ut løpesedler som oppfordret til økonomisk boikott, deinvestering og sanksjonering mot Israel, og idømt store bøter. Aktivistene anket saken gjennom det franske rettsvesenet og tapte i høyesterett. De tok til slutt saken til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), som enstemmig slo fast at straff for å drive kampanje for boikott av israelske produkter er et brudd på aktivistenes rett til ytringsfrihet.

"The EU stands firm in protecting freedom of expression and freedom of association in line with the Charter of Fundamental Rights of the European Union, which is applicable on EU Member States' territory, including with regard to BDS actions carried out on this territory".

--Federica Mogherini, Vice-President of the European Commission--2014-2019

(Innlegget ble redigert 15.12.20 18:58)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
15.12.20 19:36
staaalisen: Dette om jødenes skyld - gir du uttrykk for din egen mening her?

Nei, jeg sier at du har rett i din påstand om at det er jødenes (Israels) skyld.

staaalisen: Boikottfansen de gir alltid jødens selv skylda for "nødvendigheten" av å gå til aksjon

At jødene skulle ha noen skyld i boikotten falt meg ikke inn før du sa det. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 19:55
aicat: At Tyskland beveger seg på gummisåler når det gjelder kritikk av Israel - har sine historiske forklaringer som enhver med et minimum av historisk hukommelse forstår. Men her er altså Tyskland på kollisjonskurs med både resten av EU og Den europeiske MR-domstolen (EMD). I 2009 ble elleve franske aktivister anklaget for «oppfordring til diskriminering» etter å ha delt ut løpesedler som oppfordret til økonomisk boikott, deinvestering og sanksjonering mot Israel, og idømt store bøter. Aktivistene anket saken gjennom det franske rettsvesenet og tapte i høyesterett. De tok til slutt saken til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), som enstemmig slo fast at straff for å drive kampanje for boikott av israelske produkter er et brudd på aktivistenes rett til ytringsfrihet.

Tyskland går ikke på gummisåler, som du skriver. Tysklands nasjonalforsamling har vedtatt at boikottlinja til ekstremistene i BDS er antisemittisme, og kan ses på som forløperen til deres eget folkemord på jødene i forrige århundre. Ikke akkurat noe gummisålepolitikk, dette, nei.  Her sier tyskerne det som må sies.

Og Tyskland er ikke alene. Israelerne selv anser den internasjonale boikottindustrien som grovt antisemittisk. Bare dette standpunktet burde vært mer enn nok til å få folk fra siviliserte land til å tenke. 

Og USA, da? Landets utenriksminister var klinkende klar sist han uttalte seg. BDS er antisemittisk, deres talsmenn er antisemitter, sa Pompeo. 

Boris Johnsen har lovet å få et lovverk på plass som kriminaliserer både BDS og de som bidrar økonomisk til antisemittene i BDS. Og allerede for flere år siden kom det uttalelser fra det franske utenriksdepartement som ikke var til å misforstå: Boikott av Israel er antisemittisme.

Men EU ville ikke forby boikott. De tok ikke standpunkt til Israel spesielt, men tillot at medlemslandene kunne boikotte "hvem som helst".  De så på boikott som ytringsfrihet. Et tvilsomt standpunkt, spør du meg, og EU er da også kommet under kraftig kritikk for dette.

Men EU som institusjon støtter selvfølgelig ikke boikott av Israel. EU arbeider aktivt for mer handle med Israel, mer samarbeid og inkludering. 

Dette var de viktigste landene i vestverdenen. Og stadig flere land i araberverdenen forkaster boikottlinja, og oppretter nye handelsforbindelser og folk-til folk samarbeid. Siste i rekken av flere er Marokko. Nå kan marokkanerne forvente seg et økonomisk oppsving uten like. Tilgang til israelsk teknologi og forventet storinnrykk av israelske turister vil skape ny aktivitet i Marokko.

Snart er det vel bare små utgrupper i vestlige land langt mot nord - land som ikke har ryggrad til å forby antisemittisme - som hyler om boikott.

(Innlegget ble redigert 15.12.20 20:02)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
15.12.20 19:56
Homo_Erectus: Nei, jeg sier at du har rett i din påstand om at det er jødenes (Israels) skyld.

Fint at du moderere deg i forhold til en så grov påstand.

(Innlegget ble redigert 15.12.20 20:01)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
15.12.20 20:01
staaalisen: Israelerne selv anser den internasjonale boikottindustrien som grovt antisemittisk. Bare dette standpunktet burde vært mer enn nok til å få folk fra siviliserte land til å tenke.

Liksom OIC anser kritikk og latterliggjøring av profeten, islam og Koranen som grovt islamofobisk. Bare dette standpunktet burde vært mer enn nok til å få folk fra siviliserte land til å tenke.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
15.12.20 20:04
staaalisen: Fint at du moderere deg i forhold til en så grov påstand.

 Skal jeg moderere din påstand? Det må du da gjøre selv.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
16.12.20 10:53
staaalisen: Og USA, da? Landets utenriksminister var klinkende klar sist han uttalte seg. BDS er antisemittisk, deres talsmenn er antisemitter, sa Pompeo.

At denne hjernedøde* (*for å låne Macrons beskrivelse av Nato) gjengen i det Hvite Hus så presterer å kalle en aksjon for å få Israel til å rette seg etter internasjonal rett for antisemittisk er like idiotisk og står helt i stil med det Pompeo har kommet opp med sist han var i Israel. For USA under Trump er vel det eneste land i verden som bryter folkeretten grovt - ved å anerkjenne Israels anneksjon av Golan og presterer å kalle de ulovlige jødiske bosetningene på VB for lovlige.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
16.12.20 15:46
staaalisen: Er ikke BDS en kopi av mellomkrigstidens antisemittisme i Tyskland - med boikottkrav, "fredelige demonstrasjoner" og krystallnetter på strak arm?

Nei. Svært mange jøder støtter BDS mot apartheidstaten Israel, dette har ingenting med antisemittisme å gjøre, tvert imot. BDS er en ikkevoldelig aksjon mot apartheid og undertrykking.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
16.12.20 19:29
aicat: At denne hjernedøde* (*for å låne Macrons beskrivelse av Nato) gjengen i det Hvite Hus så presterer å kalle en aksjon for å få Israel til å rette seg etter internasjonal rett for antisemittisk er like idiotisk og står helt i stil med det Pompeo har kommet opp med sist han var i Israel. For USA under Trump er vel det eneste land i verden som bryter folkeretten grovt - ved å anerkjenne Israels anneksjon av Golan og presterer å kalle de ulovlige jødiske bosetningene på VB for lovlige.

Macron beskrev NATO som hjernedød da han skjønte at han ikke hadde noen gode argumenter for å lure seg unna Trumps krav om at alle NATO-land, også Frankrike, skulle ta sin andel av kostnadene ved drive forsvarsalliansen.

For øvrig  så er det ingenting som tyder på at Frankrike har noe annet syn på BDS enn USA. Begge landene ser på denne kampanjen som antisemittisk og rasistisk.  De ser at BDS bygger oppå et hat mot Israel som vestlige land ikke er tjent med.

(Innlegget ble redigert 16.12.20 19:33)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
16.12.20 19:34
Homo_Erectus: Skal jeg moderere din påstand?

Nei. Hold deg til din egen.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
16.12.20 19:56
staaalisen: For øvrig så er det ingenting som tyder på at Frankrike har noe annet syn på BDS enn USA. Begge landene ser på denne kampanjen som antisemittisk og rasistisk. De ser at BDS bygger oppå et hat mot Israel som vestlige land ikke er tjent med.

 At Trump som er på vei ut av Det Hvite Hus - ikke brur seg om å etterleve internasjonal rett - er jo ingen overraskelse - han brur seg jo ikke en gang om å respekter sitt eget lands lover og regler.
Siden Frankrike er medlem av både EU og ECHR - så må nok også Frankrike finne seg i at ECHR og EU overprøver fransk rett.

STRASBOURG, France — Europe’s top rights court ruled Thursday that French judges were wrong to convict activists who staged a “boycott Israel” demonstration at a supermarket, saying the protest could not be considered an incitement to discrimination.

The European Court of Human Rights (ECHR) ordered French authorities to pay each of the applicants 7,380 euros in damages, and a further 20,000 euros to jointly cover legal expenses.

Også EU har sagt klart i fra om at det er brudd på ytringsfriheten og idømme straff fo aktivister som oppfordrer til boikott av Israel/ støtter BDS:

"The EU stands firm in protecting freedom of expression and freedom of association in line with the Charter of Fundamental Rights of the European Union, which is applicable on EU Member States' territory, including with regard to BDS actions carried out on this territory."
--Federica Mogherini, Vice-President of the European Commission--2014-2019

(Innlegget ble redigert 16.12.20 19:57)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
16.12.20 20:12
joplina: Og jeg har lagt merke til at det er store grupper der ute som kjemper for rettferd og palestinernes kår. Irland f.eks er store på dette - har mange aktive grupper med mange medlemmer.

Det er jaggu ikke lett for noen å sloss for rettferdighet og fred - når man står overfor en okkupasjonsmakt som begår krigsforbrytelser hever eneste dag!

Israelske krigsforbrytelser - sist uke:
- Ett barn skutt og drept
- tre barn alvorlig skadet.
- To ubevæpnede voksne beskutt
-
Rasering av palestinske eiendommerog jordbruksområder
- Rasering av olivenplantasjer
- Beskytning av bønder og fiskere
Dette er bare noen av mange eksempler på Israels krigsforbrytelser begått i løpet av en uke i desember.

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11755433-israelske-krigsforbrytelser-sist-uke?fbclid=IwAR3eJdj3_e5npRJN194sMh_KfQYRLdOknm4CWFRyKtOXpW4yux_JGrueXwk

(Innlegget ble redigert 16.12.20 20:20)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
16.12.20 21:10
aicat: Det er jaggu ikke lett for noen å sloss for rettferdighet og fred - når man står overfor en okkupasjonsmakt som begår krigsforbrytelser hever eneste dag! Israelske krigsforbrytelser - sist uke:
- Ett barn skutt og drept
- tre barn alvorlig skadet.
- To ubevæpnede voksne beskutt
- Rasering av palestinske eiendommerog jordbruksområder
- Rasering av olivenplantasjer
- Beskytning av bønder og fiskere
Dette er bare noen av mange eksempler på Israels krigsforbrytelser begått i løpet av en uke i desember.

Nei, ikke er det lett - og attpåtil må man forholde seg til idioter som blindt støtter både krigsmakten og krigsforbrytelser begått....

Det er slitsomt mang en gang

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
17.12.20 17:43
joplina: forholde seg til idioter

Fryktelig synd at du har tillatelse til å omtale de som ikke mener det samme som deg, som idioter.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
17.12.20 19:58
staaalisen: Fryktelig synd at du har tillatelse til å omtale de som ikke mener det samme som deg, som idioter.

Du kan ikke mene at det er over streken å karakterisere folk som støtter krigsforbrytelser som idioter?

Les hva aicat skriver om Israels forbrytelser den siste uken. Dette er jo mye verre enn tyskernes okkupasjon av Norge.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
17.12.20 20:00
mo6: Du kan ikke mene at det er over streken å karakterisere folk som støtter krigsforbrytelser som idioter?

Men å karakterisere andre som gammelkommunister - det har han ingen problemer med når en av hans store gamle helter nettopp var en god gammel kommunist!

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
17.12.20 20:31
aicat: Men å karakterisere andre som gammelkommunister - det har han ingen problemer med når en av hans store gamle helter nettopp var en god gammel kommunist!

Kommunismen er en politisk ideologi som har hatt, og fremdeles har, stor innflytelse i flere land, også i Norge. Alle er vi påvirket av denne skadelige ideologien, enten vi vil innrømme det eller ei. Ofte overtar ideologien hele identiteten til den vil fremstå som pioner.  Gammelkommunistisk tankegods lever videre i flere former, og av og til er det helt på sin plass å skrive om det man ser. 

Men idiot? Brukt slik som foran her, handler det kun om personsjikane. Det burde vært helt unødvendig med denne typen debatt på Midtøsten-forumet.

Klikk for å gå tilbake til toppen