Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva er hensikten Israel?

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.12.20 10:15

Okkupantene truer Palestinske bønder i Gaza til å fjerne sine avlinger.

Okkupantene satte opp skilt med tekst, hvor de truer bøndene til å fjerne sine avlinger, eller vil okkupasjons soldatene gjøre det.

“Gaza (QNN)- Israeli forces threatened Palestinian farmers in Gaza to remove their corps yesterday.

The Israeli forces stuck signs near the Palestinians’ farms that are located near Gaza’s border, threatening them to remove their corps, if they don’t remove them by themselves because the corps are off the permitted area for planting, as the forces claim.

The signs read, “Farmer, your crops are off the permitted area for planting. If you don’t remove them in a short period of time, we will remove them.”

Such attacks by Israeli forces on Palestinian farmers in Gaza are regular. Farmers are prevented from accessing their lands if located within 300 meters from the border between Gaza and ‘Israel’, which ‘Israel’ has declared as a buffer zone off to Palestinians”.

Kan årsaken være at Israel tjener økonomisk på å ødelegge palestinernes egen matproduksjon (jordbruk og fiske) - være som FN-rapporter før har antydet at palestinske hjelpeorganisasjoner (bl.a. UNWRA og andre NGOer) i stedet for egen produksjon må kjøpe maten i Israel - som Israel vet å ta seg meget godt betalt for?

Andre medier melder også om:

*I Aneen Landsbyen ved Jenin ble også 11 kiosker hvor det bl.a selges jordbruksprodukter ødelagt og fjernet av okkupant styrkene.

* Kolonister med slagvåpen og hunder angrep palestinske gjeter og deres budskap i Kisan landsbyen v/Betlehem. Flere skadde både budskap og mennesker. Kolonostene rev også opp med rot ca 250 Oliventrær i Kisan samtidig.

*I Negev ørkenen ble al-Araqib landsbyen revet og fjernet for 181. gang

* FN(OCHA) sin oversikt over situasjonen i Gaza kom også ut i dag.

https://qudsnen.co/?p=19396&fbclid=IwAR1HiPHLC6nfMx8uptKZv8zb9-XVUj00CtiQjEHpyuVdW8L5DYLwjjH4ZDw

 

(Innlegget ble redigert 20.12.20 10:16)

joplina

Innlegg: 67146
joplina
20.12.20 13:26
aicat: Kan årsaken være at Israel tjener økonomisk på å ødelegge palestinernes egen matproduksjon (jordbruk og fiske) - være som FN-rapporter før har antydet at palestinske hjelpeorganisasjoner (bl.a. UNWRA og andre NGOer) i stedet for egen produksjon må kjøpe maten i Israel - som Israel vet å ta seg meget godt betalt for?

Åpenbart.

De eier ikke skamvett - har aldri gjort - kommer aldri til å gjøre.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
20.12.20 17:47

Zionistene driver terror som en daglig aktivitet. 

Noen her på forum hevder at Israel ikke okkuperer Gaza. Israelske soldater har jo ingen myndighet i Gaza, med mindre Gaza er okkupert.

Hva ville apartheidtilhengerne si dersom det var motsatt; at Hamas nektet israelere å gjøre ett-eller-annet i Israel? "Ellers kommer vi og rydder opp".

Det eksemplet som vises til i TS er bare ett av utallige eksempler på israelsk statsterror. Israels okkupasjon av Palestina er mye mer brutal enn det Norge ble utsatt for i 1940 - 45.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
20.12.20 17:50

Spørsmålet som reises i TS - "hva er hensikten Israel?" - har et helt åpenbart svar.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
20.12.20 20:45
aicat: Kan årsaken være at Israel tjener økonomisk på å ødelegge palestinernes egen matproduksjon (jordbruk og fiske) - være som FN-rapporter før har antydet at palestinske hjelpeorganisasjoner (bl.a. UNWRA og andre NGOer) i stedet for egen produksjon må kjøpe maten i Israel - som Israel vet å ta seg meget godt betalt for?

Om dine spekulasjoner skulle  hatt minste rot av virkelighet i seg , ville  palestinere neppe destruert så mye israelsk landbruksland som de gjør.

 Terror fra Gaza

mars 2018 - august 2019

Åtte drepte

282 såret

1.932 raketter / mørtelbomber

841 bensinbomber

25 skudd

128 IED-er

2155 branner antent av branndrager / ballonger (oppdatert 2. juli 2019)

8747 dekar land - jordbruksland, skog, naturreservater - brent

Anslått kostnad for skader forårsaket av raketter, mørtelbomber og brannstiftelse: 35 millioner NIS; direkte skade forårsaket av brannene: 14 millioner NIS.

En ekstra kostnad som ikke bare kan estimeres i penger, er kostnadene for traumet som sivilbefolkningen i Sør-Israel, spesielt barna, har fått.

 

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
21.12.20 08:56
Fico: En ekstra kostnad som ikke bare kan estimeres i penger, er kostnadene for traumet som sivilbefolkningen i Sør-Israel, spesielt barna, har fått.

Barn på begge sider lider grunnet konflikten - som nok kunne ha vært dempet adskillig dersom det ikke hadde vært for Israels sterke ønske om å kolonisere og røve til seg land de okkuperer.

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.12.20 08:57
mo6: Det eksemplet som vises til i TS er bare ett av utallige eksempler på israelsk statsterror. Israels okkupasjon av Palestina er mye mer brutal enn det Norge ble utsatt for i 1940 - 45.

Det som er så snodig er at jødene i israel og settlerne i militært okkuperte områder tydeligvis mener at at nettopp jødenes tilstedeværelse  og krav til/rett til områdene er hevet over alle andres eventuelle krav.

Denne snutten viser akkurat hva jeg mener. Det er et filmteam som har gjort det til en greie å ta folks spørsmål ut på gata og spørre tilfeldig forbipasserende. I dette tilfelle er spørsmålet stilt til israelere og lyder omtrent som følgende : Hva om romerne (dagens italienere) krevde området tilbake som sitt?

Svarene er like inkonsekvente som forventet - og noen svar er direkte tåpelige da de åpenbart er preget av kunnskapsmangel.

Eneste grunn jeg kan finne  er at de åpenbart mener at jøder har en særstilling i ensidig favør.

Keva

Innlegg: 26054
Keva
21.12.20 10:20
joplina: Denne snutten viser akkurat hva jeg mener.

Den er bokmerket, takk!
Mange som ville hatt god bruk for påhengsmotor der.

Keva

Innlegg: 26054
Keva
21.12.20 10:23
NiGoZeroIchi: Barn på begge sider lider grunnet konflikten - som nok kunne ha vært dempet adskillig dersom det ikke hadde vært for Israels sterke ønske om å kolonisere og røve til seg land de okkuperer.

Ja, det er realiteten.

Men for kristensionistiske fanatikere er det bare barn på den ene siden som kan omfattes med anstendig medfølelse og omsorg. De betegner oftest palestinske barn som "barn" (med anførselstegn), kaller dem stridende og lovlige mål for de fantastisk modige soldatene i IOF, eller skylder på foreldrene for at barna er så frekke å befinne seg i veien for israelske soldaters kuler.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
21.12.20 13:41
joplina: Eneste grunn jeg kan finne er at de åpenbart mener at jøder har en særstilling i ensidig favør.

Det er flere her som later til å tro at jødene var de første bofaste her - og at deres rett til landet (Palestina) baserer seg på denne påstanden - selv om fakta vel sier at jødene kun hadde kontoll over en liten bit av dette området - kalt Judea i en meget kort historisk periode.

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.12.20 14:19
aicat: selv om fakta vel sier at jødene kun hadde kontoll over en liten bit av dette området - kalt Judea i en meget kort historisk periode.

..Og det ser ut som de er flasket opp på noe propagandaskvip - for det fremstår ikke som om de vet det selve en gang....

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
21.12.20 17:22
aicat: Okkupantene truer Palestinske bønder i Gaza til å fjerne sine avlinger.

Litt av noen kilder du holder deg med, aicat. Igjen avdekker du din egen støtte til terror ved å vise til "nøytral informasjon" fra en nettside som både er finansiert av, og støtter opp om Midtøstens muslimske terrororganisasjoner. Faktum er at kilden din er fjernet fra sosiale medier, og selv palestinske myndigheter i Ramallah har forbudt den, og blokkert nettsiden deres.

Igjen ser vi at det er hos Hamas og andre terrornettverk som du henter inspirasjon fra i din personlige kamp mot jødestaten. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
21.12.20 17:28
NiGoZeroIchi: Barn på begge sider lider grunnet konflikten - som nok kunne ha vært dempet adskillig dersom det ikke hadde vært for Israels sterke ønske om å kolonisere og røve til seg land de okkuperer.

Jeg vil tro at den Hamas' og Fatahs ønske om å tilintetgjøre Israel som selvstendig stat, er en minst like viktig årsak til konflikten. Men nå ser vi jo at fredsbestrebelsene til israelske politikere har betalt seg. Stadig nye fredsavtaler med arabiske land, vil etter hvert dempe konfliktnivået. Uten støtte fra deres arabiske brødre, vil palaraberne bli helt isolert i politisk sammenheng.

Nå forlanger til og med den norske regjeringen at palaraberne kutter ut støtten til terrorister. Og for første gang er kontantstøtten fra Norge til "de palestinske flyktningene" inne i Palestina redusert.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
21.12.20 17:41
staaalisen: Litt av noen kilder du holder deg med, aicat. Igjen avdekker du din egen støtte til terror ved å vise til "nøytral informasjon" fra en nettside som både er finansiert av, og støtter opp om Midtøstens muslimske terrororganisasjoner.

He - he - Ja, tror du IOF selv ville publisere hva slags faenskap av ødeleggelser de driver med? Tror du plakaten lyver? Du har åpenbart ikke fått med deg at dette er noe israelske militære og jødiske kolonister har bedrevet av vandalisering og hærverk mot palestinske bønder og fiskere i årevis. Men det er helt nytt for deg - hva?
De opplysningene her kan du også lese i ukerapportene fra OCHA - en FN-organisasjon - eller på B'Tselem sin hjemmeside. Du stoler selvsagt mer på løgn- og propagandakilder fra Shin Bet eller IOF selv - for i din verden er de sikkert langt mer "nøytrale" enn denne kilden her. :-))

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
21.12.20 17:54
aicat: e - he - Ja, tror du IOF selv ville publisere hva slags faenskap av ødeleggelser de driver med? Tror du plakaten lyver? Du har åpenbart ikke fått med deg at dette er noe israelske militære og jødiske kolonister har bedrevet av vandalisering og hærverk mot palestinske bønder og fiskere i årevis. Men det er helt nytt for deg - hva?
De opplysningene her kan du også lese i ukerapportene fra OCHA - en FN-organisasjon - eller på B'Tselem sin hjemmeside. Du stoler selvsagt mer på løgn- og propagandakilder fra Shin Bet eller IOF selv - for i din verden er de sikkert langt mer "nøytrale" enn denne kilden her. :-))

Qudsnen er en nettside opprettet for å drive propaganda for terror, terrorister og terrorangrep. Selv terrorstaten Palestina har forbudt deres virksomhet.  Men igjen ser man - de når frem. Noen tar alltid i mot budskapet deres!

(Innlegget ble redigert 21.12.20 17:58)

mo6

Innlegg: 9393
mo6
21.12.20 18:43
staaalisen: Qudsnen er en nettside opprettet for å drive propaganda for terror, terrorister og terrorangrep. Selv terrorstaten Palestina har forbudt deres virksomhet.  Men igjen ser man - de når frem. Noen tar alltid i mot budskapet deres!

Hva tror du selv er Israels hensikt, når de skyter fiskere og nekter bønder å dyrke sin eiendom?

mo6

Innlegg: 9393
mo6
21.12.20 18:44

En million palestinske oliventrær er ødelagt av israelske settlere. Terror.

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
21.12.20 21:42
staaalisen: Men nå ser vi jo at fredsbestrebelsene til israelske politikere har betalt seg. Stadig nye fredsavtaler med arabiske land, vil etter hvert dempe konfliktnivået.

Konflikten skyldes først og fremst Israels okkupasjon og kolonisering av palestinske landområder.  Palestinerne og deres sak forsvinner ikke av at Israel får fredsavtaler andre steder.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
21.12.20 22:14
NiGoZeroIchi: Konflikten skyldes først og fremst

den troen som Israels fiender har og som ikke skal debatteres her?

Eller hvor mye galt skal skje omkring i  verden før alle kan begripe hva  den betyr, vil nå jeg tro 

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.12.20 22:35
staaalisen: Selv terrorstaten Palestina

Se der ja...det har sittet langt inne - leeeenge...men her vedkjenner du og omtaler du  Palestina som en stat .

 Så søtt :)

NiGoZeroIchi

Innlegg: 15077
NiGoZeroIchi
21.12.20 23:47
Fico: den troen som Israels fiender har og som ikke skal debatteres her? Eller hvor mye galt skal skje omkring i  verden før alle kan begripe hva  den betyr, vil nå jeg tro

Hvorfor skal ikke hva debatteres her?  Før alle kan begripe hva hva betyr?

Et lite tips:  Les igjennom innleggene dine før du sender inn - det er ikke alltid ideene du har i hodet kommer klart frem når de treffer tastaturet...

Fico

Innlegg: 27543
Fico
21.12.20 23:57

Du må jo selv sjekke hva det menes med tro og finne ut hvor den eventuelt hører hjemme, det finner du i reglene.

Da kan en ikke bare prate regler for andre, men også selv ta eventuelle konsekvenser.

 

Vandringsmann

Innlegg: 4941
Vandringsmann
22.12.20 19:46
aicat: He - he - Ja, tror du IOF selv ville publisere hva slags faenskap av ødeleggelser de driver med? Tror du plakaten lyver? Du har åpenbart ikke fått med deg at dette er noe israelske militære og jødiske kolonister har bedrevet av vandalisering og hærverk mot palestinske bønder og fiskere i årevis. Men det er helt nytt for deg - hva?
De opplysningene her kan du også lese i ukerapportene fra OCHA - en FN-organisasjon - eller på B'Tselem sin hjemmeside. Du stoler selvsagt mer på løgn- og propagandakilder fra Shin Bet eller IOF selv - for i din verden er de sikkert langt mer "nøytrale" enn denne kilden her. :-))
aicat

Innlegg: 24141
aicat
22.12.20 20:11
Vandringsmann: Her er B'Tselems opplysninger om det samme: Israel destroys Palestinian farmland in Gaza again, allegedly for security

Dette er jo en vel kjent metorde IOF bedriver for å ødelegge palestinsk egen matproduksjon - for selv å tjene på det økonomisk?.
Vi har sett utallige eksempler tidligere på liknende vandalisering og ødeleggelser. Da nytter det lite å skylde på at den kilden jeg viste til i TS er en palestinsk part i saken. B'Tselem er jo en israelsk menneskerettsorganisasjon som har rapportert fra begge sider i en årrekke, og deres vitnemål kan ikke like lett avvises som det å avvise en palestinsk kilde.

Vi husker jo fra Israels bombing av Gaza i 2008-09 at FN-kommisjonen rapporterte om grove brudd på både menneskerettighetene og Genèvekonvensjonene. At Goldstone i ettertid endret noe på en anklage - ble av hasbara-propagandistene forklart med at Goldstone hadde forkastet hele rapporten (UNFFCG) - men problemet var bare det at det samme som her - at ikke bare B'Tselem, men også HRW, Amnesty og ICRC dokumenterte de samme konkrete krigsforbrytelsene.
Som sagt - ingen vits i å skyte "pianisten" (budbringeren) - når fakta dokumenteres fra en rekke andre ulike upartiske kilder.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
22.12.20 23:54
NiGoZeroIchi: Konflikten skyldes først og fremst Israels okkupasjon og kolonisering av palestinske landområder.  Palestinerne og deres sak forsvinner ikke av at Israel får fredsavtaler andre steder.

Konflikten oppsto lenge før noen kom på at det angivelig var okkupasjon og kolonisering som foregikk. Det er tilnærmet null problemer for Israel å leve med dagens ordning med det palestinske regimet i Ramallah. Omfattende fredsarbeid rettet mot andre arabiske land vil bare styrke Israels allerede sterke posisjon som et hjemland for jødene.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
22.12.20 23:57
Vandringsmann: Her er B'Tselems opplysninger om det samme: Israel destroys Palestinian farmland in Gaza again, allegedly for security

Og din kilde er minst like støttende til palestinske terrornettverk som trådstarters funn.

Vandringsmann

Innlegg: 4941
Vandringsmann
23.12.20 14:00
staaalisen: Og din kilde er minst like støttende til palestinske terrornettverk som trådstarters funn.

Javel, men hvorfor er ikke B'Tselem da utestengt fra Twitter og Facebook?

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
23.12.20 14:24
Vandringsmann: Javel, men hvorfor er ikke B'Tselem da utestengt fra Twitter og Facebook?

B'Tselem er politiske ekstremisme.  De har posisjonert seg inn i et sterkt motsetningsforhold til den frie staten Israel, og har praktisk talt ingen støtte i folket.  I praksis jobber de for å ta Israel ut av tiden, og har vært/er kanskje ennå, delvis finansiert fra utlandet. 

Som oftest er det nyttig å finne frem til medier som ikke bare opptrer som politiske aktivister, eller bare støtter opp om fasttømrede fordommer om jødestaten. 

Folk som har et oppriktig ønske om å finne frem til mainstream israelske meninger om israelske samfunnsforhold, kan ikke bare bruke B'Tselem o.l.   Jeg bruker Times of Israel og Jerusalem Post.  Dette er frie israelske medier, uten de bindinger til partiene og/eller staten som vi kjenner så godt til fra norsk medieverden. 

(Innlegget ble redigert 23.12.20 14:25)

Vandringsmann

Innlegg: 4941
Vandringsmann
23.12.20 16:29
staaalisen: B'Tselem er politiske ekstremisme.  De har posisjonert seg inn i et sterkt motsetningsforhold til den frie staten Israel, og har praktisk talt ingen støtte i folket.  I praksis jobber de for å ta Israel ut av tiden, og har vært/er kanskje ennå, delvis finansiert fra utlandet.  Som oftest er det nyttig å finne frem til medier som ikke bare opptrer som politiske aktivister, eller bare støtter opp om fasttømrede fordommer om jødestaten.  Folk som har et oppriktig ønske om å finne frem til mainstream israelske meninger om israelske samfunnsforhold, kan ikke bare bruke B'Tselem o.l.   Jeg bruker Times of Israel og Jerusalem Post.  Dette er frie israelske medier, uten de bindinger til partiene og/eller staten som vi kjenner så godt til fra norsk medieverden.

Du svarte ikke på spørsmålet mitt. Hvis B'Tselem støtter palestinske terrornettverk "minst like" mye som QNN, hvorfor har ikke da B'Tselem også blitt utestengt fra Twitter og Facebook? 

mo6

Innlegg: 9393
mo6
23.12.20 19:13
NiGoZeroIchi: Konflikten skyldes først og fremst Israels okkupasjon og kolonisering av palestinske landområder.  Palestinerne og deres sak forsvinner ikke av at Israel får fredsavtaler andre steder.

Helt riktig. Israel vil aldri få fred, og fortjener det heller ikke, så lenge de fortsetter sin kolonisering.

Klikk for å gå tilbake til toppen