Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kloke ord fra Israels ambassadør

NYTT TEMA
Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
23.12.20 11:58

Som jeg også har skrevet og sagt før - Israel er et forgangsland på det aller meste av moderne utvikling i tiden. Her peker Israels ambassadør i Norge på mye av det positive som det jødiske folk i Israel har bidratt til i vår tid - og det etter holocaust og enorme lidelser. Ja i terror, krig, hat og trusler om utslettelse igjen fra aggressive naboer som mange ganger har bebudet Israels undergang.

Men jo mer Israels fiender forsøker, endatil med bred hjelp av FN, å stigmatisere, ja endog å ødelegge den jødiske staten, blomstrer landet mer enn noen gang. De fremste i disse rekkene, som Syria, ligger med brukket rugg - og Libanon lider fatalt under Hezbollah og Gaza under Hamas.. Men hør hva ambassadøren skriver:

» Israel er et innovasjonsland. Jødene kom ut av forfølgelse og Holocaust, og skapte og skapte og skapte – et nytt land, et inkluderende fritt demokratisk samfunn for alle, et landbruk som fikk ørkenene til å blomstre, sofistikert utstyr for sykehus, smartmobiler, syn for blinde, de beste musikerene osv. 

Å alltid se framover. Å utvikle. Å innovere. Og i den harde, grusomme, noen ganger dødelige realiteten i Midtøsten å overleve.

Og nå innoverer vi fred. Ikke alene, men sammen med andre som ønsker å se fremover, forbedre, drømme, bygge en fremtid, og vil samarbeide i stedet for å krangle.

Det finnes alltid de som aldri ser fremover. De er forankret i fortiden, og de gjør alt for å sikre at fremtiden forblir som fortiden. 

De snakker mye om en bedre fremtid for barn i Midtøsten, men de holder barna tilbake i sin fortid; i fortidens virkelighet med fortidens løsninger. 

I dag, i juleuka, erkjenner de ikke engang kontrasten mellom det raskt synkende antallet kristne mange steder i Midtøsten og det faktum at julen i Israel vil feires av et kristent samfunn som er i stadig vekst.

BDS-tilhengere fremstiller seg selv som bærere av det gode, men de roper på boikott og ekskludering. De snakker om fred, men når de ser opprettelsen av fred i disse dager, demoniserer de den. 

De setter seg på listen med landene i Midtøsten som er imot freden. På listen over de landene som lover kriger, massakre, kamper, evig lidelse, uten glimt av en positiv fremtid.

Valget er klart og enkelt: Å støtte fredsinnovasjon og en positiv fremtid, eller å støtte videreføring av krig, lidelse og ingen reell fremtid.»

https://www.dagen.no/meninger/debatt/2020-12-22/Vi-må-tenke-nytt-for-å-skape-fred-i-Midtøsten-970995.html

 

 

(Innlegget ble redigert 23.12.20 12:07)

aicat

Innlegg: 24086
aicat
23.12.20 12:31
Fremtidshåp: BDS-tilhengere fremstiller seg selv som bærere av det gode, men de roper på boikott og ekskludering. De snakker om fred, men når de ser opprettelsen av fred i disse dager, demoniserer de den.

BDS er et palestinsk initiativ for å få Israel til å etterleve internasjonal rett. Det finnes også klare jødiske stemmer* som sier det er fullstendig galt å kalle en slik ikke-voldelig boikott for antisemittisk. For hvorledes kan et ikke-voldelig press mot Israel bli definert som antisemittisme når hensikten med BDS er å få Israel til å etterleve internasjonal rett?

*The three main goals of BDS – ending the occupation, full equality to the Arab citizens of Israel and the right of return of Palestinian refugees – adhere to international law.... We are shocked that demands for equality and compliance with international law are considered anti-Semitic.

--240 Jewish & Israeli scholars, responding to the Bundestag’s attack on BDS in 2019

 

(Innlegget ble redigert 23.12.20 12:31)

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
23.12.20 17:08

I Israel og Midtøsten forøvrig går det i stikk motsatt retning enn det Israels notoriske kritikere har spådde fremdeles tror. Les her:

«Jared Kushner, Donald Trumps rådgiver og svigersønn, har spilt en nøkkelrolle i amerikansk diplomati i Midtøsten de siste fire årene. I dag deltok Kushner i en treplantingsseremoni i Jerusalem.

– I 2017 ble president Trump advart sterkt mot å anerkjenne Jerusalem som hovedstaden til Israel – det ville utløse en eksplosjon i Midtøsten. Men det ble klart at det kom en eksplosjon – bare ikke en slik eksplosjon som ekspertene trodde skulle komme. President Trumps modige beslutning førte til en eksplosjon av fred, sa Kushner.

– Det viser seg at Jerusalem ikke er årsaken til problemet, det er kjernen i løsningen, fortsatte han.

Også i Norge advarte en lang rekke såkalte Midtøsten-eksperter om at Jerusalem-anerkjennelse ville «åpne helvetes porter». De tok feil, som så ofte før».

Kilde: MIFF

aicat

Innlegg: 24086
aicat
23.12.20 17:52
aicat: --240 Jewish & Israeli scholars, responding to the Bundestag’s attack on BDS in 2019

Den avgjørelsen i Forbundsdagen er også kritisert av både EU og av EMD-domstolen i Strasbourg:

"The EU stands firm in protecting freedom of expression and freedom of association in line with the Charter of Fundamental Rights of the European Union, which is applicable on EU Member States' territory, including with regard to BDS actions carried out on this territory".

--Federica Mogherini, Vice-President of the European Commission--2014-2019

Flere land har forsøkt å kriminalisere kampanjer som oppfordrer til Israel-boikott. Nå slår Den europeiske menneskerettsdomstolen fast at dette strider mot ytringsfriheten. I 2009 ble elleve franske aktivister anklaget for «oppfordring til diskriminering» etter å ha delt ut løpesedler som oppfordret til økonomisk boikott, deinvestering og sanksjonering mot Israel, og idømt store bøter. Aktivistene anket saken gjennom det franske rettsvesenet og tapte i høyesterett. De tok til slutt saken til Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD), som torsdag enstemmig slo fast at straff for å drive kampanje for boikott av israelske produkter er et brudd på aktivistenes rett til ytringsfrih – Den praktiske betydningen av dommen i EMD er at enkeltpersoner og organisasjoner som støtter BDS, ikke kan utsettes for sanksjoner av den grunn, sier advokat Kjell Brygfjeld fra Forsvar folkeretten.

https://vgd.no/samfunn/midtoesten/tema/1862799/tittel/full-seier-for-bds-i-strasbourg/innlegg/49465097?xtmc=Strasbourg&xtcr=4#post49465097

Også Amnesty støtter dommen: På nettsida til Amnesty International i Storbritannia sier Marco Perolini, representant for Amnesty i Frankrike, at avgjørelsen fra EMD «etablerer en tydelig presedens som bør stoppe misbruket av antidiskrimineringslover til å angripe aktivister som fører kampanje mot menneskerettsbrudd begått av Israel».

(Innlegget ble redigert 23.12.20 17:54)

mo6

Innlegg: 9388
mo6
23.12.20 19:08
Fremtidshåp: I dag, i juleuka, erkjenner de ikke engang kontrasten mellom det raskt synkende antallet kristne mange steder i Midtøsten og det faktum at julen i Israel vil feires av et kristent samfunn som er i stadig vekst.

Det er ikke mange dager siden en israelsk terrorist prøvde å brenne ned en kirke i Jerusalem. Hei og hopp, halleluja.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
23.12.20 22:53
Fremtidshåp: Det finnes alltid de som aldri ser fremover. De er forankret i fortiden, og de gjør alt for å sikre at fremtiden forblir som fortiden.  De snakker mye om en bedre fremtid for barn i Midtøsten, men de holder barna tilbake i sin fortid; i fortidens virkelighet med fortidens løsninger.

Det er heldigvis sjelden vi ser en slik kvalmende skinnhellighet, selvrettferdighet og forblindet navlebeskuelse.

"De er forankret i fortiden, og de gjør alt for å sikre at fremtiden forblir som fortiden."

" i fortidens virkelighet med fortidens løsninger."

Og dette kommer fra en representant for en stat som baserer og rettferdiggjør hele sin eksistens med 3000 år gamle myter og eventyr. Selve Israels eksistens bygger på "fortidens vikelighet", selve grunnlaget for sionismens er at "fremtiden forblir som fortiden."

Rettere sagt, ikke fortidens virkelighet, men en illusjon av fortiden, en samling myter og eventyr. Ta vekk denne mytiske fortiden og da er samtidig Israels eksistensberettigelse borte.

Hva annet enn "fortidens vikelighet" kan Israel bruke for å forsvare sin politikk og selve sin eksistens?

The Jewish People’s Ties to Jerusalem: 3,000 Years Ago, Today, and Forever

The UN resolution is shameful, simply put it erases three millennia of archaeological, historical, and religious documentation which is backed by history and archaeology in Jewish, Christian, and even Muslim sources.

The Tombs of the Patriarchs in the West Bank city of Hebron is the burial place of three biblical couples — Abraham and Sarah, Isaac and Rebekah, and Jacob and Leah.

Det som virkelig er "shameful", er at denne ambassadøren anklager andre for å være forankret i fortiden mens han selv er helt blind for det faktum at Isrel og sionismen har fortiden som sitt eneste ankefeste, som grunnlag og berettigelse for sin eksistens.

Ta vekk forankringen i fortiden og kravet om at fremtiden skal forbli som fortiden, hva er da tilbake av Israel og sionismen?

Men jeg synes uansett det er hyggelig å se at du er tilbake igjen. Ønsker deg en riktig god og fredelig jul.


Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
24.12.20 10:31
Homo_Erectus: Det som virkelig er "shameful", er at denne ambassadøren anklager andre for å være forankret i fortiden mens han selv er helt blind for det faktum at Isrel og sionismen har fortiden som sitt eneste ankefeste, som grunnlag og berettigelse for sin eksistens. Ta vekk forankringen i fortiden og kravet om at fremtiden skal forbli som fortiden, hva er da tilbake av Israel og sionismen?

Ja, tenkte meg det.  Du hadde frydet deg du og likesinnede om jødenes land Israel hadde forsvunnet.  Det destruktive sinnelaget du her legger for dagen vil, om du ikke kvitter deg med det, ødelegge deg selv.  Så alvorlig er den saken.

Med dette er både du og Keva ute av min debatt. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
24.12.20 13:06
Homo_Erectus: Det er heldigvis sjelden vi ser en slik kvalmende skinnhellighet, selvrettferdighet og forblindet navlebeskuelse.

Er du sikker på det du skriver her? Selv mener jeg å ha registrert noe annet ;-)))))

Keva

Innlegg: 26041
Keva
25.12.20 18:37
Homo_Erectus: Det som virkelig er "shameful", er at denne ambassadøren anklager andre for å være forankret i fortiden mens han selv er helt blind for det faktum at Isrel og sionismen har fortiden som sitt eneste ankefeste, som grunnlag og berettigelse for sin eksistens. Ta vekk forankringen i fortiden og kravet om at fremtiden skal forbli som fortiden, hva er da tilbake av Israel og sionismen? Men jeg synes uansett det er hyggelig å se at du er tilbake igjen. Ønsker deg en riktig god og fredelig jul.

Dette er åpenbart for folk som ser på midtøsten-konflikten med relativt nøytrale og ikke-religiøse øyne.

Men det er visst ikke enkelt å møte debatt og argumenter når man forventer å få lov til å bruke et debattforum til å drive kristeliøs forkynnelse uten den minste motbør.

Jeg ønsker fremdeles Fremtidshåp fredelige og gode juledager, selv om han har bannlyst både deg og meg - og det samme ønsker jeg deg!

Fico

Innlegg: 27528
Fico
25.12.20 22:02
Keva: Dette er åpenbart for folk som ser på midtøsten-konflikten med relativt nøytrale og ikke-religiøse øyne.

Da bør du ta med deg enda et viktig parameter om fortiden og det er historien og hva den forteller fra den tiden da Eretz Israel  ble stjålet, okkupert og etnisk renset for jøder, og som nå er gjenskapt. 

Og ikke nok med det, slik kan det sees at innen arkeologisk vitenskap,  historien og beskrivelser , stadig  kan finnes faktorer som bekrefter hverandre som kan være enten at en av i form  av funn som bekrefter historier eller motsatt, og da gjerne med vitenskapelig datering.  

Keva

Innlegg: 26041
Keva
25.12.20 22:55
Fico: Da bør du ta med deg enda et viktig parameter om fortiden og det er historien og hva den forteller fra den tiden da Eretz Israel  ble stjålet, okkupert og etnisk renset for jøder, og som nå er gjenskapt.

Du hyller altså prinsippet om at 3000 år er et passende tidsrom for å ta tilbake land, mens 72 år (1948) eller 53 år (1967) er aaaalt for lang tid.

Jaja.

Fico

Innlegg: 27528
Fico
26.12.20 18:25
Keva: Du hyller altså prinsippet om at 3000 år er et passende tidsrom for å ta tilbake land, mens 72 år (1948) eller 53 år (1967) er aaaalt for lang tid.

Folkeretten som vi praktiserer den i dag,  sies å ha vært i sin spede begynnelse for 5000 år siden.

Jødenes tidligste kongedømme Eretz Israel er nå gjenopprettet i henhold til nettopp slike kriterier.

Og det fikk videre fortsatt på nytt, samme betegnelsen som tidligere, ved proklamasjonen i   selvstendighetserklæringen av 1948,               Eretz Israel 

Keva

Innlegg: 26041
Keva
26.12.20 20:22
Fico: Folkeretten som vi praktiserer den i dag,  sies å ha vært i sin spede begynnelse for 5000 år siden. Jødenes tidligste kongedømme Eretz Israel er nå gjenopprettet i henhold til nettopp slike kriterier. Og det fikk videre fortsatt på nytt, samme betegnelsen som tidligere, ved proklamasjonen i   selvstendighetserklæringen av 1948,               Eretz Israel

Hadde ikke dette vært så skremmende fanatisk, hadde det vært lattervekkende.
Men dessverre er det et trist bilde av hvordan hjernevaskede kristensionister kaster all medmenneskelighet og hjertevarme for "disse mine minste" på båten, kun for å "redde" sitt eget "evige liv".

Fico

Innlegg: 27528
Fico
26.12.20 22:03
Keva: Hadde ikke dette vært så skremmende fanatisk, hadde det vært lattervekkende.
Men dessverre er det et trist bilde av hvordan hjernevaskede kristensionister kaster all medmenneskelighet og hjertevarme for "disse mine minste" på båten, kun for å "redde" sitt eget "evige liv".

Du benytter her begreper innbefattet tro, og da må du med din tro på hva du sier flytte det til et forum hvor det hører hjemme.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
26.12.20 22:20
Keva: Dette er åpenbart for folk som ser på midtøsten-konflikten med relativt nøytrale og ikke-religiøse øyne. Men det er visst ikke enkelt å møte debatt og argumenter når man forventer å få lov til å bruke et debattforum til å drive kristeliøs forkynnelse uten den minste motbør. Jeg ønsker fremdeles Fremtidshåp fredelige og gode juledager, selv om han har bannlyst både deg og meg - og det samme ønsker jeg deg!

Vi får bare sette vår lit til at Skriften vil gå i oppfyllelse.

"Da skal de blindes øyne åpnes, og de døves ører opplates"

Jesajas 35;5

Ønsker deg også en god og fredelig romjul.

Keva

Innlegg: 26041
Keva
27.12.20 08:50
Fico: Du benytter her begreper innbefattet tro, og da må du med din tro på hva du sier flytte det til et forum hvor det hører hjemme.

Oversett gjerne til alminnelig norsk - eller er "budskapet" ditt så ullent at du ikke makter å fremføre det klarere...?

Keva

Innlegg: 26041
Keva
27.12.20 08:51
Homo_Erectus: Vi får bare sette vår lit til at Skriften vil gå i oppfyllelse. "Da skal de blindes øyne åpnes, og de døves ører opplates" Jesajas 35;5 Ønsker deg også en god og fredelig romjul.

Ja, det kan man håpe - selv om jeg ikke holder pusten mens jeg venter!
Og takk det samme. :o)

Fico

Innlegg: 27528
Fico
27.12.20 18:20
Keva: Oversett gjerne til alminnelig norsk - eller er "budskapet" ditt så ullent at du ikke makter å fremføre det klarere...?

Ja gjør gjerne det  når det gjelder slikt vissvas som dette, som du bør flytte til forumet for tro. som du tror her blant annet om evig liv med mere.

Fico

Innlegg: 27528
Fico
27.12.20 18:25
Keva: Hadde ikke dette vært så skremmende fanatisk, hadde det vært lattervekkende.
Men dessverre er det et trist bilde av hvordan hjernevaskede kristensionister kaster all medmenneskelighet og hjertevarme for "disse mine minste" på båten, kun for å "redde" sitt eget "evige liv".

Ja gjør gjerne det  når det gjelder slikt vissvas som dette, som du bør flytte til forumet for tro. som du tror her blant annet om evig liv med mere.

mo6

Innlegg: 9388
mo6
27.12.20 19:11
Fico: Folkeretten som vi praktiserer den i dag,  sies å ha vært i sin spede begynnelse for 5000 år siden. Jødenes tidligste kongedømme Eretz Israel er nå gjenopprettet i henhold til nettopp slike kriterier. Og det fikk videre fortsatt på nytt, samme betegnelsen som tidligere, ved proklamasjonen i   selvstendighetserklæringen av 1948,               Eretz Israel

I følge gjeldende folkerett er det du skriver feil angående kriterier.

Tvert imot det som du hevder har UNSC slått fast at israels kolonisering av okkupert Palestina er en alvorlig krigsforbrytelse.

"Sies å ha vært" holder ikke som dokumentasjon, du må ha mer å vise til. Selv kan jeg vise til gjeldende folkerett i 2020, som slår fast at israels apartheid og kolonisering strider mot denne rett.

joplina

Innlegg: 67140
joplina
27.12.20 19:15
mo6: "Sies å ha vært" holder ikke som dokumentasjon, du må ha mer å vise til. Selv kan jeg vise til gjeldende folkerett i 2020, som slår fast at israels apartheid og kolonisering strider mot denne rett.

Korrekt

Hva de som støtter israels krigskåte adferd og bejubler land grab, lovstridig kolonisering, undertrykking, apartheid, fengsling av barn og Open Fire Policy der sivile og barn fungerer som blink - måtte mene - av religiøse grunner eller annet , er ganske enkelt kritikkverdig så vel som uinteressant i henhold til Folkeretten.

limallima

Innlegg: 3117
limallima
27.12.20 20:31
Fico: Folkeretten som vi praktiserer den i dag,  sies å ha vært i sin spede begynnelse for 5000 år siden. Jødenes tidligste kongedømme Eretz Israel er nå gjenopprettet i henhold til nettopp slike kriterier. Og det fikk videre fortsatt på nytt, samme betegnelsen som tidligere, ved proklamasjonen i   selvstendighetserklæringen av 1948,               Eretz Israel

Organiseringen av en større gruppe selvstendige stater i et statenes samfunn, regulert av folkeretten, er en forholdsvis moderne foreteelse. Riktignok kan det påvises regler av folkerettslig innhold fra middelalderens føydalstater, Roma og Hellas, ja endog fra eldre tidsavsnitts kultursamfunn. Men et folkerettssamfunn i den betydning man nå bruker uttrykket, begynte først å ta form ved overgangen fra 1500- til 1600-tallet." Sitat SNL.  Nå må du slutte med dette tullet om sped begynnelse for 5000 år siden.............

(Innlegget ble redigert 27.12.20 20:37)

Fico

Innlegg: 27528
Fico
27.12.20 22:54
limallima: Organiseringen av en større gruppe selvstendige stater i et statenes samfunn, regulert av folkeretten, er en forholdsvis moderne foreteelse. Riktignok kan det påvises regler av folkerettslig innhold fra middelalderens føydalstater, Roma og Hellas, ja endog fra eldre tidsavsnitts kultursamfunn. Men et folkerettssamfunn i den betydning man nå bruker uttrykket, begynte først å ta form ved overgangen fra 1500- til 1600-tallet." Sitat SNL.  Nå må du slutte med dette tullet om sped begynnelse for 5000 år siden...

Som sagt et  annet sted:

Her kan vi lese i Haarez i dag  hva vii snakker om. Legg merke til at Haaretz selv benytter  betegnelsen Israel.

Haaretz i dag    Arkeologi

Et 350.000 år gammelt vendepunkt i menneskelig utvikling funnet i Israel

Analyse av en enkelt stein som brukes til å slipe materialer, sannsynligvis skjul, indikerer raffinement i verktøybruk mye dypere i tid enn det man tidligere hadde trodd

Et vendepunkt i menneskelig evolusjon har blitt identifisert ved omanalyse av et enkelt steinverktøy som ble funnet i Tabun-hulen i Nord-Israel, fra rundt 350 000 år siden. Det hadde ikke blitt brukt til å baske dyr eller slakte kadaver, men til å slipe mykt materiale, muligens dyrehud, mye tidligere i menneskelig utvikling enn man hadde trodd, sier Ron Shimelmitz, Iris Groman-Yaroslavski, Mina Weinstein-Evron og Danny Rosenberg fra Zinman Institute of Archaeology ved University of Haifa

Keva

Innlegg: 26041
Keva
28.12.20 13:17
Fico: Ja gjør gjerne det  når det gjelder slikt vissvas som dette, som du bør flytte til forumet for tro. som du tror her blant annet om evig liv med mere.

Og fremdeles hadde det vært en fordel om du kunne få noen til å hjelpe deg med å formidle deg på alminnelig, forståelig norsk - så hadde du sluppet å servere så mye vissvass som du her faktisk innrømmer.

Fico

Innlegg: 27528
Fico
28.12.20 14:05
Keva: faktisk innrømmer

Men ved neste korsvei tilsier erfaringen at da er alt igjen like galt, og atter en gang uten et ord, om hva saken gjelder.

aicat

Innlegg: 24086
aicat
28.12.20 14:41
Fico: Et 350.000 år gammelt vendepunkt i menneskelig utvikling funnet i Israel

Kan vi få høre litt mer om hvorledes våre fjerne forfedre - som også omfattet både Modern Humans (EAMH) og neanderthalere sådde spirene til folkerett for 2-300 000 tusen år siden?

https://www.jewishvirtuallibrary.org/the-carmel-caves

(Innlegget ble redigert 28.12.20 14:48)

limallima

Innlegg: 3117
limallima
28.12.20 15:55
Fico: Som sagt et  annet sted: Her kan vi lese i Haarez i dag  hva vii snakker om. Legg merke til at Haaretz selv benytter  betegnelsen Israel. Haaretz i dag    Arkeologi Et 350.000 år gammelt vendepunkt i menneskelig utvikling funnet i Israel Analyse av en enkelt stein som brukes til å slipe materialer, sannsynligvis skjul, indikerer raffinement i verktøybruk mye dypere i tid enn det man tidligere hadde trodd Et vendepunkt i menneskelig evolusjon har blitt identifisert ved omanalyse av et enkelt steinverktøy som ble funnet i Tabun-hulen i Nord-Israel, fra rundt 350 000 år siden. Det hadde ikke blitt brukt til å baske dyr eller slakte kadaver, men til å slipe mykt materiale, muligens dyrehud, mye tidligere i menneskelig utvikling enn man hadde trodd, sier Ron Shimelmitz, Iris Groman-Yaroslavski, Mina Weinstein-Evron og Danny Rosenberg fra Zinman Institute of Archaeology ved University of Haifa

Kan du forklare meg hva funnet av et 350 000 år gammelt steinredskap har med nåtidens håndheving av folkeretten å gjøre?

Keva

Innlegg: 26041
Keva
28.12.20 15:59
Fico: Men ved neste korsvei tilsier erfaringen at da er alt igjen like galt, og atter en gang uten et ord, om hva saken gjelder.

Ja, slik er det dessverre. Du skal ha ros for å innrømme det. Men synes ikke du også at debatten hadde blitt bedre om du hadde svart ordentlig, tatt til deg rene faktaopplysninger og ikke begynt å skvaldre uforståelig svada hver gang du ble satt til veggs?

Vi får vel se om innrømmelsen din vil føre til noen forbedring - lykke til!

Fico

Innlegg: 27528
Fico
28.12.20 17:52
Keva: vil føre til noen forbedring

 Han har vel neppe noen synspunkter på temaet i denne tråden heller.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
06.01.21 13:32
Fremtidshåp: Som jeg også har skrevet og sagt før - Israel er et forgangsland på det aller meste av moderne utvikling i tiden. Her peker Israels ambassadør i Norge på mye av det positive som det jødiske folk i Israel har bidratt til i vår tid - og det etter holocaust og enorme lidelser. Ja i terror, krig, hat og trusler om utslettelse igjen fra aggressive naboer som mange ganger har bebudet Israels undergang.

At Israel er et foregangsland og en ledestjerne, viser seg også på et område som bekjempelse av det forferdelige dødsviruset fra Kina. Dette er en strid som hele den siviliserte verden er blitt tvunget inn i. Og igjen viser Israel styrke - som landet med størst suksess så langt. Du skriver om nabolands utilslørte ønsker om Israels undergang, Fremtidshåp - og det er en helt korrekt observasjon. Og her på forumet har vi, gjentatte ganger, sett drømmer om det samme scenariet fra antidemokratiske høyre-venstre radikalere, med argumenter som minner mye om både gamle konspirasjonsteorier og hatretorikk. 

Men tilbake til Israels kamp mot covid-19. Akkurat nå er det tempoet i utrullingen av vaksinen som er viktig. Med stadig flere smittsomme varianter under utvikling, er det særdeles viktig at flest mulig vaksineres hurtigst mulig. Og på dette området er Israel helt overlegen de fleste andre - ikke minst Erna Solbergs trege Norge. Mens norskene iflg. offisielle kilder, har klart å vaksinere stakkarslige 2000 i løpet av en ukes tid, er Israel godt over en mill., kanskje to og tre, i løpet av to uker! Hele Israel kan i beste fall være ferdig vaksinert i løpet av januar måned!!! Da snakker man om effektivitet!

Det er noe annet enn Norge, som i tillegg til tradisjonell norsk vankunne og treghet, er tvunget til å følge forsinkende direktiver fra byråkratiet i EU.  Kanskje blir det mulig å møte sommeren på strendene i Tel Aviv i år? Life's a beach - enjoy the waves. 

(Innlegget ble redigert 06.01.21 13:37)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg