Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ingen vaksine til Israels palestinere nå

NYTT TEMA
inspector

Innlegg: 10670
inspector
17.01.21 17:47

Israel skryter av eget vaksineprogram, men nevner ikke at landets største minoritet må vente: https://www.nrk.no/urix/har-vaksinert-1_8-millioner-israelere-mens-palestinere-ma-vente-1.15323750

Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

mo6

Innlegg: 9393
mo6
17.01.21 18:22
inspector: Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

I Israel er det dessverre slik, ja.

joplina

Innlegg: 67146
joplina
18.01.21 09:11
inspector: Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

Ja.

De kaster  vaksiner som nærmer seg utløpsdato fremfor å vaksinere de okkuperte palestinerne som de - som okkupant - er forpliktet til å ta seg av...det sier vel det meste om israel v/myndighetene.

"Utelatelsen av palestinerne bryter med den fjerde Genève-konvensjonens artikkel 56, der det står at en okkupasjonsmakt har plikt til å sørge for offentlig helse og hygiene for innbyggerne, deriblant å sørge for å bekjempe smittsomme sykdommer og epidemier. Men Israel anerkjenner ikke slike konvensjoner, så derfor er man like langt."

 

Det internasjonale samfunn burde vise at det finnes ryggrad nok for konsekvenser mot det møkkalandet

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
18.01.21 10:08
inspector: Israel skryter av eget vaksineprogram, men nevner ikke at landets største minoritet må vente: https://www.nrk.no/urix/har-vaksinert-1_8-millioner-israelere-mens-palestinere-ma-vente-1.15323750 Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

Nå må jeg korrigere deg. Du skriver "Israels palestinere" og " landets største minoritet må vente:"

Dette er ikke riktig. Her er det snakk om palestinerne på Vestbredden og i Gaza.

"
Det helseministeren ikke tvitrer noe om, er at vaksineringen ikke gjelder de rundt fem millioner palestinere som lever under israelsk okkupasjon på Vestbredden og Gazastripen."

Disse palestinerne er ikke Israels palestinere. Israels palestinere er de palestinerne som bor i selve Israel og er israelske statsborgere.

Palestinerne på Vestbredden og Gaza er heller ikke en minoritet i Israel, de bor jo ikke i Israel.

Når du 
skriver "Israels palestinere" og " landets største minoritet må vente:", ligger det implisitt i dette at Vestbredden og Gaza ikke er okkuperte områder , men folkerettslig deler av Israel. Og slik er det jo ikke.

Jeg skjønner jo at det ikke er dette du mener, du skriver bare litt klossete.

At palestinerne i de okkuperte områdene ikke får vaksine, hører ingen steder hjemme. Som okkupant har Israel både plikt til og ansvar for å gi den okkuperte befolkningen den medisinske hjelpen den trenger.

Vi får vel anta at den palestinske minoriteten i selve Israel får vaksine på like fot med jødene?

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 16:45
inspector: Israel skryter av eget vaksineprogram, men nevner ikke at landets største minoritet må vente: https://www.nrk.no/urix/har-vaksinert-1_8-millioner-israelere-mens-palestinere-ma-vente-1.15323750 Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

Det er en grov løgn av NRK. Faktum er at Israels arabiske befolkning blir vaksinert etter de samme prinsipper som Israels jødiske befolkning. Og ikke bare det - Jerusalems arabere , de som ennå ikke er israelske statsborgere, vaksineres på samme måte.  Golanhøydens arabere, som for en stor del er drusere, de vaksineres også. 

Så landetes største minoritet - de israelske araberne er helt likestilt med jødene også på dette feltet.

Israelske palestinere - de finnes ikke, men araberne de er der.  De er der, som levende bevis i hundretusentalls for at skrekkhistoriene om etnisk rensing og folkemord av "palestinere", er rasistiske løgner av verste slag.

I ly av det perfekte israelske demokratiet har de også dannet egne politiske partier - for arabs only. Arabisk er ikke bare en etnisk tilhørighet for dem, men også en politisk retning, en politisk ideologi. 

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
18.01.21 16:54
staaalisen: Det er en grov løgn av NRK. Faktum er at Israels arabiske befolkning blir vaksinert etter de samme prinsipper som Israels jødiske befolkning. Og ikke bare det - Jerusalems arabere , de som ennå ikke er israelske statsborgere, vaksineres på samme måte.  Golanhøydens arabere, som for en stor del er drusere, de vaksineres også.  Så landetes største minoritet - de israelske araberne er helt likestilt med jødene også på dette feltet.

Hvor lyver NRK? NRK sier det som det er: Israel vaksinerer _alle_ som defineres som israelske borgere.

"Ifølge Amnesty dekker vaksineringen bare personer som israelske myndigheter definere som israelske borgere, inkludert israelske bosettere på Vestbreddeen og palestinske innbyggere i Jerusalem."

Dette med at "landets største minoritet" ikke får vaksine, er ikke NRKs ord. Det er det Ts som skriver.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 16:54)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 17:04
joplina: Ja. De kaster  vaksiner som nærmer seg utløpsdato fremfor å vaksinere de okkuperte palestinerne som de - som okkupant - er forpliktet til å ta seg av...det sier vel det meste om israel v/myndighetene.

Både du og jeg vet nok at NRKs "reportasjer" fra Israel ofte kan være både hjerterå løgner og vridd propaganda. Deres nye korrespondent Yama Wolasmal begynte pent og pyntelig med "stakkars-dem"-rapporter uten jødefokus fra Libanon bl.a., men da det viste seg at Israel var verdens beste vaksinedistributør, klarte han ikke å holde seg. Plutselig slo han til med reportasjer uten den minste tilknytning til den politiske virkeligheten i Midtøsten, som selv en koronapandemi ikke kan rikke på. 

Det han nok vet, men trolig bevisst holder unna for hans publikum, er at et helt sett med avtaler mellom partene, regulerer forhold som politisamarbeid, grensekontroll og helsestell. På disse områdene er Israel avtalemessig forpliktet til å samarbeide med PA - og de har tilbudt hjelp, men regimet til Abbas har avslått. Det er PAs soleklare rett å avslå slik hjelp fra fienden, men det er også PAs ansvar.

Ramallah ønsker å bestille vaksiner og hjelpemidler helt uavhengig av Israel, og det vil trolig føre til alvorlige forsinkelser, med den følge at flere hundre palestinere på Vestbredden dør unødvendig. Og på Gaza er det selvfølgelig helt umulig for israelske myndigheter å gjøre noe som helst. 

Synes du at palestinerne får vaksinen for sent, så er det regimet til Abbas og Haniyeh du skal kritisere, Joplina. 

 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 17:16
Homo_Erectus: Hvor lyver NRK? NRK sier det som det er: Israel vaksinerer _alle_ som defineres som israelske borgere. "Ifølge Amnesty dekker vaksineringen bare personer som israelske myndigheter definere som israelske borgere, inkludert israelske bosettere på Vestbreddeen og palestinske innbyggere i Jerusalem."

Yama Wolasmal og NRK unnlot å rapportere om den reelle årsaken til at Israel ikke hjelper til med vaksineringen av palestinerne i Judea og Samaria. Når bare halve sannheten serveres i slike sammenhenger. blir totalen til en løgn. Det skjønte jo både du og jeg, tydeligvis. 

Men som kjent, ikke alle evner å tenke selv. Det vet NRK - de vet at antigjengen stiller opp for dem.  Og det er tydelig at både trådstarter og de to andre i flokken din som har kommentert de "sjokkerende opplysningene" fra Midtøsten, tar alt slikt for god fisk.

i pressekretser anses dette for et særdeles grovt tilfelle, så "reportasjen" til NRK er klaget inn til PFU!!

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
18.01.21 17:29
staaalisen: Yama Wolasmal og NRK unnlot å rapportere om den reelle årsaken til at Israel ikke hjelper til med vaksineringen av palestinerne i Judea og Samaria. Når bare halve sannheten serveres i slike sammenhenger. blir totalen til en løgn. Det skjønte jo både du og jeg, tydeligvis.  Men som kjent, ikke alle evner å tenke selv. Det vet NRK - de vet at antigjengen stiller opp for dem.  Og det er tydelig at både trådstarter og de to andre i flokken din som har kommentert de "sjokkerende opplysningene" fra Midtøsten, tar alt slikt for god fisk. i pressekretser anses dette for et særdeles grovt tilfelle, så "reportasjen" til NRK er klaget inn til PFU!!
joplina

Innlegg: 67146
joplina
18.01.21 17:36
staaalisen: Synes du at palestinerne får vaksinen for sent, så er det regimet til Abbas og Haniyeh du skal kritisere, Joplina.

Nei, jeg kritiserer det bedritne israel v/myndighetene 

"Utelatelsen av palestinerne bryter med den fjerde Genève-konvensjonens artikkel 56, der det står at en okkupasjonsmakt har plikt til å sørge for offentlig helse og hygiene for innbyggerne, deriblant å sørge for å bekjempe smittsomme sykdommer og epidemier. Men Israel anerkjenner ikke slike konvensjoner, så derfor er man like langt."

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 17:45
joplina: "Utelatelsen av palestinerne bryter med den fjerde Genève-konvensjonens artikkel 56, der det står at en okkupasjonsmakt har plikt til å sørge for offentlig helse og hygiene for innbyggerne, deriblant å sørge for å bekjempe smittsomme sykdommer og epidemier. Men Israel anerkjenner ikke slike konvensjoner, så derfor er man like langt."

Den forbrytelsen som du ser, skyldes ene og alene at PA har nektet  å ta i mot hjelp fra israelsk helsevesen. slik setter de livet til egen befolkning på spill. At du kritiserer Israel for det, viser bare hvor lite du har å fare med.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 17:47)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 18:09
Homo_Erectus: Er det Yama Wolasmal som styrer Amnesty? NRK-Urix linket til Amnesty, Yama Wolasal er ikke nevnt.

Amnesty retter kritikken mot Israel, og på den måten frikjennes de virkelige forbryterne i Ramallah og Gaza. Det er akkurat slik vi har lært Amnesty å kjenne i saker som har med Midtøsten-konflikten å gjøre. Det er mange år siden at meningene deres var noe å rette seg etter i saker som har med menneskerettigheter å gjøre. 

Når det palestinske helsevesenet er forhindret i å starte vaksineringen nå, så skyldes det politiske vedtak på høyeste hold i Ramallah.  Regimet til Abbas har besluttet at de ikke skulle ta i mot hjelp fra Israel for å bekjempe pandemien fra øst. 

Den viktigste grunnen til at de ikke ville ha hjelp, var mulighetene de så for å få inn et lite stikk i propagandakrigen mot jødestaten. Først skulle de nekte å ta i mot hjelp, for deretter å beskylde Israel for å ha nektet å hjelpe dem med vaksiner.  

Og som du ser, løgnene når frem . De tre første i din flokk som uttalte seg i denne tråden, kunne gledesstrålende bekrefte at selv de israelske araberne var skviset ut av vaksinekøen i Israel. 

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
18.01.21 18:49
staaalisen: De tre første i din flokk som uttalte seg i denne tråden, kunne gledesstrålende bekrefte at selv de israelske araberne var skviset ut av vaksinekøen i Israel.

Gjorde de det? Så vidt jeg kan se er du den eneste her som ikke forsto at " landets største minoritet må vente" er en feilaktig påstand fra trådstarter og ikke kommer fra NRK.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 18:49)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
18.01.21 19:10
Homo_Erectus: Gjorde de det? Så vidt jeg kan se er du den eneste her som ikke forsto at " landets største minoritet må vente" er en feilaktig påstand fra trådstarter og ikke kommer fra NRK.

I ditt første innlegg om disse løgnene, skrev du til trådstarter : "Jeg skjønner jo at det ikke er dette du mener, du skriver bare litt klossete".  Først etter min redegjørelse om fakta i et par innlegg foran her, kom du til at trådstarter kom med en feil påstand.

Faktum er at Israels vaksinepolitikk er så effektiv, at både du og jeg ville vært vaksinert nå om vi hadde vært israelske borgere. Hadde PA og Hamas villet samarbeide med Israel om vaksiner, ville trolig vaksineringen i begge palestinaene vært ferdig lenge før vi to får vaksinen - kanskje ut på sommeren en gang.

(Innlegget ble redigert 18.01.21 19:11)

inspector

Innlegg: 10670
inspector
18.01.21 23:21

Israelvennenes alternative sannheter er velkjente.

Så lenge områdene er okkupert av Israel, er det ingen tvil om at okkupasjonsmakten også har ansvaret for befolkningen.

Det passer bare så dårlig med at muslimer ikke er velkomne i fremtidens Israel. Måten å løse dette på er å lage livet så surt som overhode mulig for de som ikke underkaster seg. Fornedrelse, fornærmelser, tidlig død og drittsekkoppførsel, alt er tydeligvis lov når det gjelder å svekke palestinernes posisjon og ledelse. 

Ikke så merkelig at lokale militser har gode vekstvilkår, men det forstår nok ikke Israels hauker.....

joplina

Innlegg: 67146
joplina
19.01.21 08:45
staaalisen: Den forbrytelsen som du ser, skyldes ene og alene at PA har nektet  å ta i mot hjelp fra israelsk helsevesen. slik setter de livet til egen befolkning på spill. At du kritiserer Israel for det, viser bare hvor lite du har å fare med.

Hehe, du er så på jordet her - og egentlig vet du det også men blåser falskt i trump'eten din for full hals allikevel .

"Den internasjonale humanitære retten som gjelder i krig, også omtalt som krigens folkerett, skal øke beskyttelsen av sivile. Genèvekonvensjonene av 1949 og tilleggsprotokollene av 1977 og 2005 er kjernen i humanitærretten. Den omfatter også sedvanerett og andre konvensjoner. Alle FNs medlemsland har undertegnet Genèvekonvensjonene."

***********

Israel søkte egenhendig om å bli et forpliktet medlemsland ved opprettelsen i 1948.   Og i 1949 ble israel et forpliktet FN-medlemsland.

***********

"Utelatelsen av palestinerne bryter med den fjerde Genève-konvensjonens artikkel 56, der det står at en okkupasjonsmakt har plikt til å sørge for offentlig helse og hygiene for innbyggerne, deriblant å sørge for å bekjempe smittsomme sykdommer og epidemier. Men Israel anerkjenner ikke slike konvensjoner, så derfor er man like langt."

*****************

Israel har forpliktet seg til å følge konvensjoner, men gjør det ikke når de ikke passer dem. Det forandrer ikke på at de har forpliktet seg til å gjøre det  og at de er forpliktet til å gjøre det.

**************'

Israel som militær okkupasjonsmakt er forpliktet til å skaffe til veie nødvendige vaksiner til den befolkning de militært okkuperer, begrenser, undertrykker og med våpen fratar  frihet. Den biten er udiskutabel - det er israels forbannede plikt å gjøre.

- Spiller ingen rolle om PA sier "Ikke bland dere inn i en verdensomspennende pandemi som rammer oss under deres militære okkupasjon, takk" - israel som okkupasjonsmakt er forpliktet til å påse at vaksiner skaffes også til den befolkning de okkuperer!

Hvordan PA vil administrere vaksinene  og hvorvidt de trenger  hjelp for å nå ut  til alle palestinere for intervall-vaksinering (minst 2 vaksiner med 2 ukers mellomrom) - eller om de mener å mestrer den biten på egen hånd, er en ganske annen sak.

- Så forbrytelsen som utspiller seg for hele verdens øyne skyldes ene og alene den bedritne okkupasjonsmakten israel

joplina

Innlegg: 67146
joplina
19.01.21 08:46
inspector: Israelvennenes alternative sannheter er velkjente.

Deres alternative sannheter har hatt gode kår de siste 4 år de har vært i seng med Donald Trump.

Gunstein12

Innlegg: 18156
Gunstein12
19.01.21 17:27
joplina: Det internasjonale samfunn burde vise at det finnes ryggrad nok for konsekvenser mot det møkkalandet

Hva er det som gjør et land til et møkkaland?

Fico

Innlegg: 27543
Fico
19.01.21 18:21
inspector: Israel skryter av eget vaksineprogram, men nevner ikke at landets største minoritet må vente: https://www.nrk.no/urix/har-vaksinert-1_8-millioner-israelere-mens-palestinere-ma-vente-1.15323750 Hvorfor ? Er det fordi palestinerne regnes som undermennesker ?

Dobbeltmoral eller dobbeltkommunikasjon  kan være to sider av samme sak, og sistnevnte alternativ benyttes også  aktivt for  antisemittiske ytringer.

Ulike betegnelser som Palestinske  områder, State of Palestine eller Palestinernes stat  benyttes flittig av Israels fiender når det fremmes  ønsker for palestinerne  og at slike uttrykk er nyttige. Men  det betinger jo at Palestina formelt har en slik status, og det har FN enda ikke godkjent.

Men i situasjoner når det gjelder fordeler som  skal tilfalle  de palestinske områdene  som okkupert av  Israel,  da ansees ikke denne palestinske staten, da passer det bedre med okkupert av Israel, en er da ingen selvstendig stat, men har rett til fordeler fra Israel.      

Og fordeler  får jo både befolkningen på Vestbredden, samt i Gaza  som mottar hjelpesendinger daglig, men som ikke kan  organisere noen form av format når det gjelder tilværelse for befolkningen 

Sitat: Natan Sharansky

Jewish Political Studies Review -Anerkjenner den "nye antisemittismen"

Dessuten utgjør den såkalte "nye antisemittismen" en unik utfordring. Mens klassisk antisemittisme er rettet mot det jødiske folket eller den jødiske religionen, er "ny antisemittisme" rettet mot den jødiske staten. Siden denne antisemittismen kan gjemme seg bak fineren av legitim kritikk av Israel, er det vanskeligere å avsløre. Å gjøre oppgaven enda vanskeligere er at dette hatet blir avansert i navnet på verdier de fleste av oss vil betrakte som uoverkommelige, for eksempel menneskerettigheter.

Likevel må vi være tydelige og frittalende når vi avslører den nye antisemittismen. Jeg tror at vi kan bruke en enkel test - jeg kaller den "3D" -testen - for å hjelpe oss å skille legitim kritikk av Israel fra antisemittisme.

Den første "D" er testen av demonisering. Når den jødiske staten demoniseres; når Israels handlinger blir blåst ut av all fornuftig proporsjon; når sammenligninger gjøres mellom israelere og nazister og mellom palestinske flyktningleirer og Auschwitz - er dette antisemittisme, ikke legitim kritikk av Israel.

Den andre "D" er testen av dobbeltmoral. Når kritikk av Israel blir brukt selektivt; når Israel blir utpekt av FN for menneskerettighetsbrudd mens oppførselen til kjente og store overgripere, som Kina, Iran, Cuba og Syria, blir ignorert; når Israels Magen David Adom, alene blant verdens ambulansetjenester, nektes adgang til Det internasjonale Røde Kors - dette er antisemittisme.

Den tredje "D" er testen av delegitimisering: når Israels grunnleggende rett til å eksistere nektes - alene blant alle folkeslag i verden - er dette også antisemittisme.

 

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
19.01.21 19:22
joplina: Det internasjonale samfunn burde vise at det finnes ryggrad nok for konsekvenser mot det møkkalandet

Denne nedlatende holdning med beskrivelser av Israel - altså jødenes nasjon - som møkkaland og bedritne Israel er i klasse med dem som kalte jødene for Judenschwein o.l.

Ingen må tro at de destruktive holdninger som går mot Israel, altså verdens Jøde i dag - er det spor bedre enn de tradisjonelle holdninger som har plaget, forfulgt og drept det jødiske folk.  I dag viser det antisemittiske trollet seg med en noe mer «snill» og mer spiselig maske. Men de uhyrlige holdninger og åndsmakter som står bak, er ufyselige, forførende og falske - og målbæres ofte av kristenhatere og spottere.

Deres endelige agenda er å ødelegge den jødiske staten.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
19.01.21 19:38
Fremtidshåp: Denne nedlatende holdning med beskrivelser av Israel - altså jødenes nasjon - som møkkaland og bedritne Israel er i klasse med dem som kalte jødene for Judenschwein o.l. Ingen må tro at de destruktive holdninger som går mot Israel, altså verdens Jøde i dag - er det spor bedre enn de tradisjonelle holdninger som har plaget, forfulgt og drept det jødiske folk.  I dag viser det antisemittiske trollet seg med en noe mer «snill» og mer spiselig maske. Men de uhyrlige holdninger og åndsmakter som står bak, er ufyselige, forførende og falske - og målbæres ofte av kristenhatere og spottere. Deres endelige agenda er å ødelegge den jødiske staten.

Hva mener du så om trådens tema? At Israel vaksinerer sin egen befolkningen, men ikke påtar seg de forpliktelser de som okkupant har til å ivareta helsen til de okkuperte?

Mener du det er greit eller mener du det er ugreit?

Fico

Innlegg: 27543
Fico
19.01.21 20:24
Homo_Erectus: Hva mener du så om trådens tema? At Israel vaksinerer sin egen befolkningen, men ikke påtar seg de forpliktelser de som okkupant har til å ivareta helsen til de okkuperte?

Da mener du  at Palestinerne som selvforskyldt lever på uselvstendige premisser, og som alternativt ikke kan tenke seg annet enn totalitæritet, skal  prefereres foran Israels egen befolkning?

Har du eksempler på at noe slikt slikt praktiseres da noen steder, eller er det en form for antisemittisme?

inspector

Innlegg: 10670
inspector
19.01.21 22:22
Fico: Dessuten utgjør den såkalte "nye antisemittismen" en unik utfordring. Mens klassisk antisemittisme er rettet mot det jødiske folket eller den jødiske religionen, er "ny antisemittisme" rettet mot den jødiske staten.

Når all kritikk av den jødiske statens handlinger misoppfattes som antisemittisme, vil man stå i en uforsonlig situasjon til evig tid.

I gammeltestamentlig tradisjon må dessverre annerledestenkende tvinges til underkastelse før det kan bli fred.

Israel fikk sin gylne sjanse etter 2ww. Palestinerne fikk sin ved Osloavtalen. Begge parter spilte bort sjansene sine med sin hyklerske og kompetanseløse mistenksomhet.

Helligdommene i midtøsten bør jevnes med jorden og erstattes med ett monument over religionenes iboende faenskap......

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:28
Homo_Erectus: Hva mener du så om trådens tema? At Israel vaksinerer sin egen befolkningen, men ikke påtar seg de forpliktelser de som okkupant har til å ivareta helsen til de okkuperte?

Har ikke jeg forklart deg hvorfor israelerne er utelukket fra å samarbeide med PA om vaksiner mot kinaviruset? PA har takket nei, sa jeg jo.

Men du kan jo, på vegne av alle dere i antigjengen, forklare hvordan du ser for deg at israelerne skulle stå for vaksineringen i Gaza.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:31
Fico: Har du eksempler på at noe slikt slikt praktiseres da noen steder, eller er det en form for antisemittisme?

Det vil overraske meg stort om han har noen eksempler fra andre land. Jeg har ikke sett noen andre enn israelerne som trakasseres for ikke å stille opp med vaksiner til noen som absolutt ikke vil ha!

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:32
Gunstein12: Hva er det som gjør et land til et møkkaland?

Begrepet forteller vel mer om avsenderen enn om adressaten, he-he.........

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:40
joplina: Hehe, du er så på jordet her - og egentlig vet du det også men blåser falskt i trump'eten din for full hals allikevel . "Den internasjonale humanitære retten som gjelder i krig, også omtalt som krigens folkerett, skal øke beskyttelsen av sivile. Genèvekonvensjonene av 1949 og tilleggsprotokollene av 1977 og 2005 er kjernen i humanitærretten. Den omfatter også sedvanerett og andre konvensjoner. Alle FNs medlemsland har undertegnet Genèvekonvensjonene." *********** Israel søkte egenhendig om å bli et forpliktet medlemsland ved opprettelsen i 1948.   Og i 1949 ble israel et forpliktet FN-medlemsland. *********** "Utelatelsen av palestinerne bryter med den fjerde Genève-konvensjonens artikkel 56, der det står at en okkupasjonsmakt har plikt til å sørge for offentlig helse og hygiene for innbyggerne, deriblant å sørge for å bekjempe smittsomme sykdommer og epidemier. Men Israel anerkjenner ikke slike konvensjoner, så derfor er man like langt." ***************** Israel har forpliktet seg til å følge konvensjoner, men gjør det ikke når de ikke passer dem. Det forandrer ikke på at de har forpliktet seg til å gjøre det  og at de er forpliktet til å gjøre det. **************' Israel som militær okkupasjonsmakt er forpliktet til å skaffe til veie nødvendige vaksiner til den befolkning de militært okkuperer, begrenser, undertrykker og med våpen fratar  frihet. Den biten er udiskutabel - det er israels forbannede plikt å gjøre. - Spiller ingen rolle om PA sier "Ikke bland dere inn i en verdensomspennende pandemi som rammer oss under deres militære okkupasjon, takk" - israel som okkupasjonsmakt er forpliktet til å påse at vaksiner skaffes også til den befolkning de okkuperer! Hvordan PA vil administrere vaksinene  og hvorvidt de trenger  hjelp for å nå ut  til alle palestinere for intervall-vaksinering (minst 2 vaksiner med 2 ukers mellomrom) - eller om de mener å mestrer den biten på egen hånd, er en ganske annen sak. - Så forbrytelsen som utspiller seg for hele verdens øyne skyldes ene og alene den bedritne okkupasjonsmakten israel.

Hjemler Genevekonvensjonen bruk av væpnet makt, invasjon og okkupasjon av de palestinske byene i Judea og Samaria for å sprøyte antivirus inn i en motvillig arabisk befolkning - mener du det? 

Abbas har jo sagt nei til samarbeid med jødestaten på dette området, og da er vel bruk av makt det eneste som gjenstår om Israel skal sette i gang?  Abbas og hans oldingsregime vet jo folk som deg ikke vil stille dem til ansvar for de hundrer av palarabiske liv som går tapt når vaksinen trolig kommer mye senere enn nødvendig.

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:51
inspector: Israelvennenes alternative sannheter er velkjente. Så lenge områdene er okkupert av Israel, er det ingen tvil om at okkupasjonsmakten også har ansvaret for befolkningen.

I motsetning til deg, så er jeg opptatt av å finne frem til sannheten om israelsk og palestinsk politikk. Og når det gjelder ansvaret for velferden til palestinerne, herunder også vaksine mot kinaviruset, så er det et palestinsk anliggende alene. Dette iflg inngåtte avtaler mellom partene.

Det er jødeforbud, både i de palestinske byene i Judea/Samaria og på Gaza. Skulle vaksinene til byer som Jenin, Nablus og Khan Younis levers med flydropp, he-he.......??? 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
19.01.21 23:56
inspector: Det passer bare så dårlig med at muslimer ikke er velkomne i fremtidens Israel. Måten å løse dette på er å lage livet så surt som overhode mulig for de som ikke underkaster seg.

Du tar grunnleggende feil - ca. hver femte israeler er en araber. Og kristne arabere er stort sett hetset ut av dagens Israel av deres muslimske brødre. Så i dag er palaraberne nesten 100% muslimsk. Altså er 20% av Israels befolkning arabisk og muslimsk, og jeg vil tro at de fleste av dem føler seg vel som borger av jødestaten. Meningsmålinger viser det.

Men det finnes et "land" der jøder ikke er velkommen. Egentlig er det mange, men i denne sammenhengen, er det naturlig å nevne at begge palestinaene er etnisk renset for jøder. I byene der palaraberne styrer, er jødeforbudet absolutt. Ingen jøder kan bo der. Gremmes du over det?

(Innlegget ble redigert 19.01.21 23:58)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.01.21 12:24
staaalisen: Har ikke jeg forklart deg hvorfor israelerne er utelukket fra å samarbeide med PA om vaksiner mot kinaviruset? PA har takket nei, sa jeg jo. Men du kan jo, på vegne av alle dere i antigjengen, forklare hvordan du ser for deg at israelerne skulle stå for vaksineringen i Gaza.

Det er da den enkleste sak av verden. Som okkupant er Israel forpliktet til å sørge for at de okkuperte har et forsvarlig og fungerende helsevesen. Ergo er Israel forpliktet til å gi palestinerne vaksiner.

Israel skaffer vaksine, spøyter og annet nødvendig utstyr, gir de palestinske helsemyndighetene beskjed om at de, israelerne, kommer over grensen der og der da og da, og ber de palestinske helsemyndighetene møte opp for å overta den medisinske hjelpen.

Da er det helt opp til palestinerne om de vil ta imot vaksinene eller ikke.

Hvis palestinerne nekter å ta imot hjelpen, kan de bare skylde på seg selv. Israel har uansett overholdt sine forpliktelser som okkupant og kan ikke anklages for ikke å gi palestinerne vaksine.

Det kunne bli en stor propagandaseier for Israel. Israel ber verdenspressen komme og være til stede for selv å bevitne at  Israel gir palestinerne medisinsk hjelp.

Hvis palestinerne tar imot hjelpen, er det en stor propagandaseier for Israel.

Hvis palestinerne ikke tar imot hjelpen, er det en enda større propagandaseier for Israel.

Uansett hva palestinerne gjør med den medisinske hjelpen fra Israel, er det god propaganda for Israel.

Men at Israel ikke løfter en finger, er svært dårlig propaganda for Israel.

Klikk for å gå tilbake til toppen