Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Er NRK det nye Vgd/Midtøsten?

NYTT TEMA
omko

Innlegg: 2701
omko
04.02.21 13:14

Man kan jo lure. Gang på gang kommer det uttalelser derfra som er langt over grensen til sleivete. Fleste av debattantene på pro-pal side her inne ville ikke ønske Israelere slik vondt at vaksinene ikke skulle virke ville jeg tro. 

Jeg savner intellekt i statskanalen. Et intellekt som viser en viss ydmykhet til konflikten. Konflikten er såpass komplisert at den fortjener det og ikke slikt føleri og prepubertalt vås som til stadighet ytres. Frp har igjen kommet med forslaget om å slakte NRK for å forsøke få til mer seriøsitet i alt våset. Jeg begynner nesten å bli enig.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
04.02.21 14:44
omko: Man kan jo lure. Gang på gang kommer det uttalelser derfra som er langt over grensen til sleivete. Fleste av debattantene på pro-pal side her inne ville ikke ønske Israelere slik vondt at vaksinene ikke skulle virke ville jeg tro. Jeg savner intellekt i statskanalen. Et intellekt som viser en viss ydmykhet til konflikten. Konflikten er såpass komplisert at den fortjener det og ikke slikt føleri og prepubertalt vås som til stadighet ytres. Frp har igjen kommet med forslaget om å slakte NRK for å forsøke få til mer seriøsitet i alt våset. Jeg begynner nesten å bli enig.

Je vet ikke hvor mange mennesker som hører på NRK 13 - jeg har i alle fall aldri hørt på den kanalen. Men etter å ha lest hva som ble sagt - er jeg enig i at det klokeste NRK kunne gjøre var å beklage og slette hele innslaget, selv om der også var reelle spark til Israels politikk overfor den palestinske befolkningen, som f.eks. denne replikken:

Sitat: "Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheid-regime der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse."

Om dette; Sitat: "Det er nesten så jeg skulle ønske at vaksinen ikke virka..." skulle være et forsøk på humor - var det i alle fall særdeles tåpelig - og et godt eksempel på hva jeg vil kalle pubertal kunnskapsløshet kombinert med ren antisemittiseme.

(Innlegget ble redigert 04.02.21 14:52)

mo6

Innlegg: 9393
mo6
05.02.21 13:11
aicat: Je vet ikke hvor mange mennesker som hører på NRK 13 - jeg har i alle fall aldri hørt på den kanalen. Men etter å ha lest hva som ble sagt - er jeg enig i at det klokeste NRK kunne gjøre var å beklage og slette hele innslaget, selv om der også var reelle spark til Israels politikk overfor den palestinske befolkningen, som f.eks. denne replikken: Sitat: "Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheid-regime der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse." Om dette; Sitat: "Det er nesten så jeg skulle ønske at vaksinen ikke virka..." skulle være et forsøk på humor - var det i alle fall særdeles tåpelig - og et godt eksempel på hva jeg vil kalle pubertal kunnskapsløshet kombinert med ren antisemittiseme.

Enig med deg. Vi som er motstandere av israels okkupasjon må være nøye med hvordan vi uttrykker oss.

Det er jo også slik at all motstand mot zionistenes krigsforbrytelser blir automatisk stemplet som antisemittisme, da er det viktig å ha tunga beint i munnen.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
05.02.21 13:21
aicat: Sitat: "Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheid-regime der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse."

Helt og fullstendig riktig. 

Men du risikerer å blir stemplet som antisemitt om du uttrykker noe slikt. Litt underlig, når vi vet at alle de undertrykte - som vi støtter - er semitter. Netanyahu er ikke semitt. De fleste europeiske jøder som er bosatt i Israel er ikke semitter.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
05.02.21 22:10
mo6: Men du risikerer å blir stemplet som antisemitt om du uttrykker noe slikt. Litt underlig, når vi vet at alle de undertrykte - som vi støtter - er semitter.

Her har du noen holdepunkter, som du selv kan utfylle. Hva som ikke er nødvendig, er dette som mange kan,

sitat:

Semitter, en gruppe folk som siden ca. 3000 f.Kr. har hatt en dominerende stilling i Midtøsten. Navnet er laget etter et ord i 1 Mos 10

Antisemittisme:

Ordet «antisemittisme» benyttes vanligvis som betegnelse for fiendtlige holdninger og handlinger rettet mot jøder fordi de er jøder. Begrepet ble popularisert i 1879 av den tyske journalisten og agitatoren Wilhelm Marr (1819–1904).

Innenfor forskningen anvendes begrepet antisemittisme i dag på litt forskjellige måter. Enkelte forskere bruker betegnelsen inkluderende, det vil si om alle former for jødefiendtlighet fra antikken og frem til vår egen tid.

Andre anvender begrepet mer spesifikt, om den moderne, raseideologiske jødefiendtligheten som vokste frem i det 19. århundret.

Antisemittismen kan komme til uttrykk på ulike måter og med ulik grad av intensitet. Begrepet brukes om alt fra kulturelle forestillinger om jøder til direkte trakassering, segregering og voldelig forfølgelse.

Sosiologen Helen Fein (født 1934) karakteriserer antisemittismen som en vedvarende struktur av fiendtlige holdninger og handlinger som er rettet mot jøder som kollektiv.

 

F.R.O.G

Innlegg: 14679
F.R.O.G
07.02.21 18:33

Det er de samme kreftene som har regjert i NRK i mange år, som er her inne på VGD forumet, helt klare antisemittiske krefter som er farlige. Debatt med de er nytteløst og det er de samme som går igjen over alt, også i NRK. En skam er det! Derfor er dette forumet dødt, for og påpeke det ender ofte i utestengelse. NRK? Hvem bryr seg egentlig, de som bare ser nyheter derfra og hører på skiten er dumme! Vi snakker om dumme mennesker. Legg ned NRK, skal juble den dagen det skjer, og for en konservativt regjering burde det være et mål i selg selv.

HLund

Innlegg: 22164
HLund
07.02.21 18:33
omko: Man kan jo lure. Gang på gang kommer det uttalelser derfra som er langt over grensen til sleivete. Fleste av debattantene på pro-pal side her inne ville ikke ønske Israelere slik vondt at vaksinene ikke skulle virke ville jeg tro.  Jeg savner intellekt i statskanalen. Et intellekt som viser en viss ydmykhet til konflikten. Konflikten er såpass komplisert at den fortjener det og ikke slikt føleri og prepubertalt vås som til stadighet ytres. Frp har igjen kommet med forslaget om å slakte NRK for å forsøke få til mer seriøsitet i alt våset. Jeg begynner nesten å bli enig.

Du synes Per Willy Amundsen vitner om intellekt? Jaja, hver sin helt.

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
07.02.21 20:00
aicat: Sitat: "Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheid-regime der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse."

Det du skriver her er ren antisemittisme forkledd i tradisjonell Israel-kritikk.  Du bruker det selv også - til stor skam for deg selv og likesinnede.

Det er bare noe stort sludder alt sammen. Det som driver dere alle er hat og forakt for den jødiske staten og de jødiske lederne, soldatene og millioner av beboere i landet.

Velkommen i den lille flokken som velsigner Israel. Der blir dere lykkelige og gjør dere selv og deres nærmeste en stor velgjerning.

Keva

Innlegg: 26054
Keva
07.02.21 21:22
Fremtidshåp: hat og forakt

I stedet for å komme med konkrete fakta som støtter din sak, kommer du nesten alltid med disse stygge beskyldningene mot oss som ser på palestinere som mennesker med menneskerettigheter.

Hvorfor det? Har du ikke noe annet enn personsjikane, mytologi og besvergelser å komme med?

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
07.02.21 22:17
Fremtidshåp: Det du skriver her er ren antisemittisme forkledd i tradisjonell Israel-kritikk.  Du bruker det selv også - til stor skam for deg selv og likesinnede. Det er bare noe stort sludder alt sammen. Det som driver dere alle er hat og forakt for den jødiske staten og de jødiske lederne, soldatene og millioner av beboere i landet. Velkommen i den lille flokken som velsigner Israel. Der blir dere lykkelige og gjør dere selv og deres nærmeste en stor velgjerning.

Se nå her hva du svarer på:

" noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker"

Du må da være helt enig i at jøder er verd mer enn andre mennesker. Hvis ikke ville du ikke kalt dem Guds utvalgte folk og Guds øyensten.

Kan noen være Guds utvalgte folk og Guds øyensten hvis de ikke er verd mer enn andre mennesker?

Vi som gir en god dag i Gud, mener at jøder er akkurat like mye verd som alle andre mennesker. Ikke mindre verd enn andre mennesker, men heller ikke mer verd enn andre mennesker.

Hvordan kan det være antisemittisme?

Fico

Innlegg: 27543
Fico
07.02.21 22:33
Keva: kommer du nesten alltid med disse stygge beskyldningene mot oss som ser på palestinere som mennesker med menneskerettigheter.

 Det  må du eksemplifisere, for det forekommer jo ikke i denne tråden?

Og i innlegget du svarer på, er jo palestinere ikke nevnt, så hva er det du mener?

  

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 11:12
Fremtidshåp: Det er bare noe stort sludder alt sammen. Det som driver dere alle er hat og forakt for den jødiske staten og de jødiske lederne, soldatene og millioner av beboere i landet.

Dette var ynkelige greier FH. Er det å lage stråmenn basert på rene løgner det eneste du greide å få til?
For SANNHETEN! FH er den at Israel ER en okkupasjonsmakt og en apartheidstat. Okkupasjonen har Netanyahu (og før han Sharon samt Israels høyesterett) og hans regime selv innrømmet - så det er ikke lenger en sak å diskutere. Men du tror du vet dette bedre enn Israels egen regjering og høyeste domstol??

Da Netanyahu fikk vedtatt nasjonalitetsloven - hvor det står svart på hvitt at Israel er en nasjonalstat for KUN JØDER (selv om 1/5 av alle israelere ikke er jøder) - Har Netanyahu og hans sionistregime selv bekreftet at loven i Israel ikke er lik for alle israelere. En lov som også kjente Israelske ledere har reagert mot. Bl.a. tidligere leder av Knesset Avraham Burg

Burg sier han at han ikke lenger regner seg som å tilhøre den jødiske nasjonen. Bakgrunnen for denne drastiske beslutningen er nettopp denne nye israelske nasjonalitetsloven fra 2018. I loven slås det fast at Israel er «nasjonalstaten til det jødiske folket». Det betyr at andre folk som bor i Israel, som to millioner palestinere, ikke tilhører den israelske nasjonalstaten. De får bo i landet, men med lavere status.

Nå har Avraham Burg levert et skriv til Tingretten i Jerusalem der han ber om å bli strøket fra registeret. Han vil ikke lenger tilhøre «herrefolket», sier han.

Her kan du selv lese hva Burg selv begrunner sin søknad med:

https://www.middleeastmonitor.com/20210104-ex-speaker-of-the-israel-knesset-gives-up-jewish-nationality-in-protest-over-racist-law/

 

(Innlegget ble redigert 08.02.21 11:16)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
08.02.21 11:40
aicat: Det betyr at andre folk som bor i Israel, som to millioner palestinere, ikke tilhører den israelske nasjonalstaten. De får bo i landet, men med lavere status.

Du husker kanskje kamerat Napoleons ord i Animal Farm?

"Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre."

Fico

Innlegg: 27543
Fico
08.02.21 11:43
aicat: For SANNHETEN! FH er den at Israel ER en okkupasjonsmakt og en apartheidstat.

Ha ha  Apartheidstat !! 

Når du selv ikke kan dokumentere dette, er det vel fornuftig å fremføre at utsagnet er mest benyttet innen antisemittisme. Om det kommer en to-statsløsning, da tenker jeg vi får se en apartheidstat som nr to hvor jødene ikke får bo, og da kan du si som du gjør.   

 

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 11:51
Fico: Apartheidstat !!

Har du et annet ord for en stat hvor loven praktiseres ulikt og ut fra hvilken gud du tror på - enn nettopp en apartheidstat?
Hva er det jøden Avraham Burg sier om staten israel som avkrefter at Israel IKKE er en aprtheidstat?

"Expressing his opposition to the Nation State Bill, Burg said: "The meaning of that law is that a citizen of Israel who is not Jewish will suffer from having an inferior status, similar to what the Jews suffered for untold generations," adding "what is abhorrent to us, we are now doing to our non-Jewish citizens."

Er ikke dette han skriver i sin begrunnelse nettopp beskrivelsen av en apartheidstat?

 

(Innlegget ble redigert 08.02.21 11:53)

Keva

Innlegg: 26054
Keva
08.02.21 12:26
Fico: Ha ha  Apartheidstat !!  Når du selv ikke kan dokumentere dette

Er du virkelig ukjent med nasjonalitetsloven, Fico? Er benektelsen så total at du rett og slett bare ignorerer det som ikke passer inn i bildet ditt av "perfekte" Israel, eller er det slik at du synes det er helt greit at bare en del av innbyggerne er "ekte israelere"...?

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 13:38
mo6: Netanyahu

Hvorfor i all verden har Netanyahu støttet Israels versjon av Marjorie Taylor Greene and Itamar Ben-Gvir live in very different worlds.

“Marjorie Taylor Greene is an American-Christian, GOP freshman congresswoman who has espoused antisemitic propaganda and suggested that school shootings and 9/11 were false flag operations; embraced neo-Nazis; endorsed death threats against Democratic politicians..”

https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-why-netanyahu-just-embraced-israel-s-version-of-marjorie-taylor-greene-1.9519378?utm_source=mailchimp&utm_medium=content&utm_campaign=daily-brief&utm_content=c6d043ccfe

(Innlegget ble redigert 08.02.21 13:40)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
08.02.21 13:44
aicat: Hvorfor i all verden har Netanyahu støttet Israels versjon av Marjorie Taylor Greene and Itamar Ben-Gvir live in very different worlds. “Marjorie Taylor Greene is an American-Christian, GOP freshman congresswoman who has espoused antisemitic propaganda and suggested that school shootings and 9/11 were false flag operations; embraced neo-Nazis; endorsed death threats against Democratic politicians..” https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-why-netanyahu-just-embraced-israel-s-version-of-marjorie-taylor-greene-1.9519378?utm_source=mailchimp&utm_medium=content&utm_campaign=daily-brief&utm_content=c6d043ccfe

Man må ha abonnement på Haaretz for å lese linken din.

Men dette ser ut til å være den samme teksten fritt tilgjengelig.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 13:50
Homo_Erectus: Men dette ser ut til å være den samme teksten fritt tilgjengelig.

Det ser ut som det er hentet fra Haaretz ja, for jeg er heller ikke abonent men kan lese de første avsnittene og de stemmer med teksten her.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 15:58
Homo_Erectus: Men dette ser ut til å være den samme teksten fritt tilgjengelig.

Det som slår meg når det gjelder Netanyahus evne til å svelge så store kameler som denne ekstremisten Itamar Ben-Gvir - kun for å tviholde på maktene ennå noen år - er nesten like skremmende som å se hva Trump var villig til å gjøre for å selv beholde makten i USA, ved å støtte en like stor ekstremist og konspirasjonstilhenger som denne gale dama Marjorie Taylor Greene.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
08.02.21 16:15
aicat: Det som slår meg når det gjelder Netanyahus evne til å svelge så store kameler som denne ekstremisten Itamar Ben-Gvir - kun for å tviholde på maktene ennå noen år - er nesten like skremmende som å se hva Trump var villig til å gjøre for å selv beholde makten i USA, ved å støtte en like stor ekstremist og konspirasjonstilhenger som denne gale dama Marjorie Taylor Greene.

Lord Acton hadde nok mye rett i det han skrev i 1887:

"Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority: still more when you superadd the tendency or the certainty of corruption by authority. There is no worse heresy than that the office sanctifies the holder of it."

Dette dreide seg jo egentlig om pavene i Den katolske kirke, men det passet utmerket på politikere også.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
08.02.21 18:10
Keva: Er du virkelig ukjent med nasjonalitetsloven,

Israel er blitt beskylt for å være apartheidstat lenge før de fikk sin nasjonalitetslov, så her er det nok du selv som ikke følger med.

Jeg vil nå tro at verdens muslimske 57 islamske stater er apartheid-stater alle som en. og du og dine vil jo ha enda en til på VB, noe som ikke vitner på særlig egnet dømmekraft.  

Keva

Innlegg: 26054
Keva
08.02.21 18:30
Fico: Israel er blitt beskylt for å være apartheidstat lenge før de fikk sin nasjonalitetslov, så her er det nok du selv som ikke følger med.

Israel har vært en apartheidstat lenge, det stemmer.
Med nasjonalitetsloven ble apartheidpolitikken formalisert, og forskjellsbehandlingen offisiell politikk.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
08.02.21 18:50
Keva: Med nasjonalitetsloven ble apartheidpolitikken formalisert, og forskjellsbehandlingen offisiell politikk.

Da må vi jo bare sette pris på at Israels regjering og Knesset SELV formelt bekrefter at Israel selv definerer seg som en apartheidstat ved å vedta den mye kritiserte nasjonalitetsloven - som bl.a. gjorde Avraham Burg så opprørt at han ikke lenger vil bli assosiert med et "herrefolk".

Fico

Innlegg: 27543
Fico
08.02.21 20:30
Keva: Med nasjonalitetsloven ble apartheidpolitikken formalisert, og forskjellsbehandlingen offisiell politikk.

Men det hjelper jo ikke  den  muslimske  delen av befolkningen i Israel, eller like lite som en jødisk befolkning i en islamsk stat på Vest-Bredden vil bli hjulpet i en eventuell islamsk nasjonalstat der i fremtiden .

Keva

Innlegg: 26054
Keva
08.02.21 20:52
Fico: eventuell

...whataboutisme kalles det du driver med nå.

Men stakkars, du har vel ikke annet å komme med når Israel selv har lovfestet sin forskjellsbehandling og du ikke klarer å finne noen eufemisme.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
09.02.21 18:07
Keva: Israel har vært en apartheidstat lenge, det stemmer.
Med nasjonalitetsloven ble apartheidpolitikken formalisert, og forskjellsbehandlingen offisiell politikk.

Det som er ditt problem  er tydeligvis at du av egne årsaker er forblindet av totalitære staters  formaliserte apartheidregimer.

Du  ville neppe selv levd i denne type underkastelse, men unner ikke andre det samme som du selv nyter 24 timer i døgnet, for ikke å snakke om når du er her.

Hvorfor skulle  noe foreslå slik type regime i Israel som gjør alt de kan for å la sitt folk unnslippe fra totalitære lidelser, så gjør heller noe for å  holde Islam  ute av Israel.

Fico

Innlegg: 27543
Fico
09.02.21 18:14
Keva: ..whataboutisme kalles det du driver med nå. Men stakkars, du har vel ikke annet å komme med når Israel selv har lovfestet sin forskjellsbehandling og du ikke klarer å finne noen eufemisme

Din gale bruk av  fremmedord svekker  dine ytringer vesentlig, og bare understreker din kunnskapsløshet. Det du ikke kan, blir ikke bedre på dette stakkarslige  viset.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
09.02.21 18:20
Fico: Det som er ditt problem  er tydeligvis at du av egne årsaker er forblindet av totalitære staters  formaliserte apartheidregimer. Du  ville neppe selv levd i denne type underkastelse, men unner ikke andre det samme som du selv nyter 24 timer i døgnet, for ikke å snakke om når du er her. Hvorfor skulle  noe foreslå slik type regime i Israel som gjør alt de kan for å la sitt folk unnslippe fra totalitære lidelser, så gjør heller noe for å  holde Islam  ute av Israel.

Du må lære deg bedre norsk Fico, det du skriver er kaudervelsk.

For øvrig er det riktig at Israel er en apartheidstat - per definisjon.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
09.02.21 18:22
Fico: Din gale bruk av  fremmedord svekker  dine ytringer vesentlig,

... og din gale bruk av hverdagsord svekker dine ytringer vesentlig Fico.

Klikk for å gå tilbake til toppen