Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Viken for boikott av varer fra VB.

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 24141
aicat
17.02.21 10:59

 

Viken fylke går nå inn for full boikott av varer produsert på okkupert område. Det gjelder varer produsert i de to okkuperte områdene; Palestinsk Vestbredden okkupert av Israel og Vest-Sahara som er okkupert av Marokko. Forslaget som er fremmet av AP og Sp har støtte også fra NDG, SV, Venstre og Rødt.
Mange mener at et norsk fylke ikke skal drive utenrikspolitikk, men er det ikke opp til fylket selv å bestemme hvem de skal kjøpe varer og tjenester fra?

 

Keva

Innlegg: 26054
Keva
17.02.21 11:12
aicat: Viken fylke går nå inn for full boikott av varer produsert på okkupert område. Det gjelder varer produsert i de to okkuperte områdene; Palestinsk Vestbredden okkupert av Israel og Vest-Sahara som er okkupert av Marokko. Forslaget som er fremmet av AP og Sp har støtte også fra NDG, SV, Venstre og Rødt.
Mange mener at et norsk fylke ikke skal drive utenrikspolitikk, men er det ikke opp til fylket selv å bestemme hvem de skal kjøpe varer og tjenester fra?

La oss håpe at flere følger det gode eksempelet. 
Det er på høy tid at Israel får kjenne konsekvenser av sin brutale okkupasjonspolitikk på pungen, og forhåpentligvis blir stadig flere fylker, land, sammenslutninger - der det bestemmes hvem som skal tjene ens penger - oppmerksom på den umulige situasjonen Israel har skapt i de okkuperte områdene.

aicat

Innlegg: 24141
aicat
17.02.21 11:29
Keva: La oss håpe at flere følger det gode eksempelet.

Ja, fra tidligere i uken fikk vi jo høre at Bergen har gått inn for en tilsvarende boikott. Jeg tror det å bruke et slikt ikke-voldelig press som BDS hvor boikott av varer fra okkupert område er kanskje det eneste språket sionistregimet i Jerusalem forstår - siden det rammer israelsk økonomi direkte.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
17.02.21 11:33
aicat: Viken fylke går nå inn for full boikott av varer produsert på okkupert område. Det gjelder varer produsert i de to okkuperte områdene; Palestinsk Vestbredden okkupert av Israel og Vest-Sahara som er okkupert av Marokko. Forslaget som er fremmet av AP og Sp har støtte også fra NDG, SV, Venstre og Rødt.
Mange mener at et norsk fylke ikke skal drive utenrikspolitikk, men er det ikke opp til fylket selv å bestemme hvem de skal kjøpe varer og tjenester fra?

Kjøper Viken fylke noe fra okkupert Vest-Sahara? Hva produseres der som Viken fylke kan ha interesse av å importere?

Klassekampen skriver om Vestbredden og nevner knapt Vest-Sahara.

Vestbredden aleine taper 28–29 milliarder kroner i året på bosettingene. Det er fordi land, kommuner og personer er villige til å kjøpe produkter fra okkuperte områder. Om man får en boikott i større deler av verden, vil det ikke lenger være økonomi i bosettingene – og vi får handling bak ordene, sier Olafsen.

Gruppeleder i Viken KrF tenker straks på antisemittisme,

– Vi ser at det er økende antisemittiske holdninger i Norge. Når Israel/Palestina-konflikten diskuteres rundt slike forslag, kan det bidra til å spisse situasjonen framfor å gi mer forståelse, sier Røse.

Vest-Sahara ser ikke ut til å være i hennes tanker.

Det ser ut til at både EU og Norge fra før boikotter varer fra okkupert Vest-Sahara.

In 2015, a European court invalidated a trade deal between the European Union (EU) and Morocco that involved Western Sahara, prompting a diplomatic backlash from Morocco.[7] In 2018, the European Court of Justice ruled that a fishing treaty between the EU and the Moroccan government did not include fishing grounds off the coast of Western Sahara.[8] In April 2010, the Norwegian state-owned salmon company EWOS stopped the purchases of fish oil from Western Sahara and Morocco (with an amount of around 10 million euros annually, and estimated between 12,000 and 20,000 tons of fish oil in total),[9] for "not being in line with the Norwegian authorities' recommendations"

Dette er selvsagt dobbeltmoral og hykleri siden de ikke også boikotter Israel.

I realiteten er denne boikotten av varer fra okkupert Vest-Sahara et slag i lufta, noe som skal vise at de er så konsekvente at de ikke boikotter bare Israel, men behandler Israel slik de behandler alle andre.

mo6

Innlegg: 9393
mo6
17.02.21 12:26
Homo_Erectus: I realiteten er denne boikotten av varer fra okkupert Vest-Sahara et slag i lufta, noe som skal vise at de er så konsekvente at de ikke boikotter bare Israel, men behandler Israel slik de behandler alle andre.

Enig i det du skriver. Det er viktig å også ta med Marokko og Vest-Sahara, da dette kan bidra til å vise at en boikott ikke handler om antisemittisme, men er en reaksjon på krigsforbrytelser.

Strålende vedtak i Viken, beklagelig om ikke Høyre er med på vedtaket.

(Innlegget ble redigert 17.02.21 12:33)

Keva

Innlegg: 26054
Keva
17.02.21 12:42
mo6: Enig i det du skriver. Det er viktig å også ta med Marokko og Vest-Sahara, da dette kan bidra til å vise at en boikott ikke handler om antisemittisme, men er en reaksjon på krigsforbrytelser. Strålende vedtak i Viken, beklagelig at ikke Høyre var med på vedtaket.

Ja, enig med dere begge.
Det er vel ikke så mange varer som er aktuelle å importere fra de okkuperte områdene i Vest-Sahara, men så har jo marokkanerne heller ikke store religiøse grupper som hyler og skriker og støtter grusomhetene ut fra en tanke om at de skulle være gudenes utvalgte folk som har rett til å gjøre hva f*** de vil.
Men prinsippet er viktig - at okkupanter som vil profittere på sin undertrykking av et annet folk i minst mulig grad skal tjene på det, og at det er lik innstilling til ethvert regime som oppfører seg slik.

Det nyttet etter hvert mot apartheidregimet i Sør-Afrika, og på sikt vil det nok påvirke Marokko - og særlig Israel, selvfølgelig, som vi vet har ivrige heiagjenger som venter på dommedag og oppfyllelsen av sine mytologiske spådommer (da jødene paradoksalt nok skal utslettes hvis de ikke godtar kristussen som Messias...)

Hvis verden har tid til å vente...

(Innlegget ble redigert 17.02.21 12:43)

aicat

Innlegg: 24141
aicat
17.02.21 13:00
Homo_Erectus: Kjøper Viken fylke noe fra okkupert Vest-Sahara? Hva produseres der som Viken fylke kan ha interesse av å importere?

Jeg vet at Vest-Sahara har store forekomster av fosfat - som er et produkt det begynner å bli lite av i verden. Jeg mener også at det foregår et omfattende industrifiske uten for kysten av Vest-Sahara. Men jeg regner med at årsaken til at bokottvedtaket er utformet slik det lyder - om forbud mot kjøp av varer fra et okkupert område - er nok den store likheten mellom disse to okkupasjonene - som begger er fordømt av FN

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
17.02.21 13:13
aicat: Jeg vet at Vest-Sahara har store forekomster av fosfat - som er et produkt det begynner å bli lite av i verden. Jeg mener også at det foregår et omfattende industrifiske uten for kysten av Vest-Sahara. Men jeg regner med at årsaken til at bokottvedtaket er utformet slik det lyder - om forbud mot kjøp av varer fra et okkupert område - er nok den store likheten mellom disse to okkupasjonene - som begger er fordømt av FN
aicat

Innlegg: 24141
aicat
17.02.21 14:19
Homo_Erectus: Hvis du leser i denne Wikipedia-artikkelen, ser du at Norge, Eu ikke handler med varer fra Vest-Sahara og at oljeselskaper holder seg unna.

Siden begrunnelsen er at EU og Norge IKKE handler med varer fra Vest-Sahara - som er et okkupert område - burde ikke da den helt naturlige konsekvens nettopp være at EU og Norge heller ikke handlet med varer fra Vestbredden - som tom. Israel selv vedgår er et okkupert område?

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
17.02.21 20:57
aicat: Siden begrunnelsen er at EU og Norge IKKE handler med varer fra Vest-Sahara - som er et okkupert område - burde ikke da den helt naturlige konsekvens nettopp være at EU og Norge heller ikke handlet med varer fra Vestbredden - som tom. Israel selv vedgår er et okkupert område?

Ja det var nettopp det jeg sa i mitt første svar til deg.

"Dette er selvsagt dobbeltmoral og hykleri siden de ikke også boikotter Israel."

De skulle vel heller ikke handle med varer fra Krim og Tibet. Og sikkert flere andre områder som innbyggerne selv anser som okkupert land. Tsjetsjenia?

aicat

Innlegg: 24141
aicat
19.02.21 17:31
Homo_Erectus: "Dette er selvsagt dobbeltmoral og hykleri siden de ikke også boikotter Israel."

Nå ble den tråden hvor FH kommenterte Viken fylke sitt vedtak stengt. Der mener FH som vi kan se av TSen at Viken sitt vedtak er antisemittisk.
Det er trist at det ikke går an å diskutere årsakene til at antisemittismen ser ut til å øke i både Europa og USA - som er det sted i verden det bor flest jøder utenom Israel.

Jeg føler meg temmelig sikker på at flertallet av politikerne både i Viken fylke og i Bergen ikke er antisemitter, og at vedtakene deres er gjort med tanke på å presse Israel til å etterleve internasjonal rett - som klart og tydelig slår fast at man ikke skal handle med "tyvegods" - dvs. i dette tilfellet varer som er produsert på okkupert område.
Det å kalle dette vedtaket for antisemittisk er slik jeg ser det - ikke noe annet enn et forsøk på å kople kritikken av Israels ulovlige bosetningsregime til antisemittisem i et forsøk på å stanse kritikken. Hvordan kan det være antisemittisk å legge press på Israel for at de skal etterleve folkeretten? Det er jo Israels politikk det dreier seg om - ikke kritikk av jøder.

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
19.02.21 18:14
aicat: Nå ble den tråden hvor FH kommenterte Viken fylke sitt vedtak stengt. Der mener FH som vi kan se av TSen at Viken sitt vedtak er antisemittisk.
Det er trist at det ikke går an å diskutere årsakene til at antisemittismen ser ut til å øke i både Europa og USA - som er det sted i verden det bor flest jøder utenom Israel. Jeg føler meg temmelig sikker på at flertallet av politikerne både i Viken fylke og i Bergen ikke er antisemitter, og at vedtakene deres er gjort med tanke på å presse Israel til å etterleve internasjonal rett - som klart og tydelig slår fast at man ikke skal handle med "tyvegods" - dvs. i dette tilfellet varer som er produsert på okkupert område.
Det å kalle dette vedtaket for antisemittisk er slik jeg ser det - ikke noe annet enn et forsøk på å kople kritikken av Israels ulovlige bosetningsregime til antisemittisem i et forsøk på å stanse kritikken. Hvordan kan det være antisemittisk å legge press på Israel for at de skal etterleve folkeretten? Det er jo Israels politikk det dreier seg om - ikke kritikk av jøder.

Ja det er nettopp dette jeg skrev om her.

Problemet i MØ-forumet er først og fremst at enhver som er kritisk til Israels politikk og forsvarer palestinernes rettigheter straks blir møtt med anklager om at de er antisemitter, jødehatere, at de hater Israel, at de støtter terror mot Israel og drap på jøder, at de forsvarer islam, at de er Guds fiender, motsetter seg Guds plan, at Gud straffer alle som går mot Israel.

Når Vikens vedtak om boikott av varer fra den okkuperte Vestbredden straks blir kalt antisemittisme, beviser det at min siterte påstand er helt korrekt.

Har du forresten lagt merke til at ingen, ikke én eneste en, har kalt Vikens vedtak om boikott av varer fra okkupert Vest-Sahara antiarabisme, islamhat ol?

aicat

Innlegg: 24141
aicat
19.02.21 18:36
Homo_Erectus: Har du forresten lagt merke til at ingen, ikke én eneste en, har kalt Vikens vedtak om boikott av varer fra okkupert Vest-Sahara antiarabisme, islamhat ol?

Det er vel her at de som misbruker antisemittanklagene som et forsøk på å stanse kritikk av staten Israel sin politikk - selv innser at det blir umulig å kritisere Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara uten også å kritisere Israels okkupasjon av VB- siden de to sakene er svært like og også av FN blir sett på som svært sammenliknbare.
Det er vel derfor det er fullstendig tyst fra den kanten - når det gjelder Marokko selv fra de mest islamofobe "støysenderene" - som også ofte er forsvarere av Israel på andre områder.

limallima

Innlegg: 3118
limallima
19.02.21 19:30
aicat: Viken fylke går nå inn for full boikott av varer produsert på okkupert område. Det gjelder varer produsert i de to okkuperte områdene; Palestinsk Vestbredden okkupert av Israel og Vest-Sahara som er okkupert av Marokko. Forslaget som er fremmet av AP og Sp har støtte også fra NDG, SV, Venstre og Rødt.
Mange mener at et norsk fylke ikke skal drive utenrikspolitikk, men er det ikke opp til fylket selv å bestemme hvem de skal kjøpe varer og tjenester fra?

Selvsagt er  det opp til fylket å kjøpe varer og tjenester fra hvem de vil  dersom   de følger reglene for offentlige anskaffelse. Jeg kan selvfølgelig ikke  vite om denne boikotten  vil føre  til brudd på disse reglene  eller brudd på internasjonale avtaler, i så fall vil dette politiske vedtaket koke bort i ingen ting. Jeg mener det prinsipielt er statens ansvar å drive utenrikspolitikk. Dette kan ikke overlates til en drøss med kommuner og fylker.

 

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
19.02.21 22:36

Det er med stor sorg jeg leser disse harmfulle utfall mot Israel - en liten jødisk stat som har reist seg fra asken, Folkemord, tortur, fornedrelse, terror og drap i astronomisk målestokk.  Intet folkeslag i historien har blitt hunset, forfulgt, myrdet og terrorisert slik jødene er blitt.

Nå er jødene endelig kommet hjem etter nesten 2000 års adspredelse, og bygger og bor der deres forfedre bodde. Men verden vil ikke gi dem fred. Det ser vi et grelt eksempel på den siste tids hets i media og ellers i forskjellige politiske fora.  Senter Mot Antisemittisme skriver i dag:

Det var ikke bare i NRK at antisemittene nylig fikk det travelt med å markere seg.  I kjølvannet av dette alvorlige utbruddet opplever vi en serie med politiske vedtak om boikott av Israel som neppe har oppstått samtidig ved et slumpetreff.  Grundigst til verks gikk Bergen Arbeiderparti som 15. februar vedtok å gå inn for full nasjonal boikott av alt som har med Israel å gjøre: «Vedtaket gjør at vi vil jobbe mot partiet sentralt for å få til et nasjonalt vedtak om boikott. Utviklingen for å få til gode løsninger i konflikten mellom Israel og Palestina går for seint, og det synes som det er behov for å sette ytterligere trykk bak dette,» sier leder i Ap i Bergen Geir Steinar Dale.

Dersom du skulle være i tvil om hva dette vedtaket kan innebære, så dreier det seg ikke bare om handel med Jaffa-appelsiner og kosmetika.  Arbeiderpartiet i Norges nest største by har fattet et vedtak som innebærer å ekskludere den jødiske staten fra alt internasjonalt samkvem, inkludert samarbeidet og medlemskapet i FN.  Det innebærer i realiteten at Bergen Arbeiderparti har sluttet seg til standpunktet til Hamas og Iran om å slette den jødiske staten fra kartet.  Dette har skapt angst blant jøder i Norge.

I likhet med det antisemittiske utkjøret fra NRK går man altså atskillig lengre enn bare å anmode folk om ikke å kjøpe varer av jødene.  Man gjenoppliver en holdning til jødene og deres hjemland som vi kjenner igjen fra 80-90 år tilbake.  Det levnes ingen tvil om hva som er målet.

(Innlegget ble redigert 19.02.21 22:41)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
19.02.21 22:58
Fremtidshåp: I likhet med det antisemittiske utkjøret fra NRK går man altså atskillig lengre enn bare å anmode folk om ikke å kjøpe varer av jødene.  Man gjenoppliver en holdning til jødene og deres hjemland som vi kjenner igjen fra 80-90 år tilbake.  Det levnes ingen tvil om hva som er målet.

Du videreformidler og sprer demagogien og hatpropagandaen til ekstremistene i Senter mot antisemittisme. Disse som er blitt ekskludert fra Det mosaiske trossamfunn i Norge.

Her sier de rett ut at NRK og Bergen Arbeiderparti har den samme holdning til jøder som nazistene hadde og at de har det samme mål for jødene som nazistene hadde.

Og dette sprer du ut her i forumet.

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
20.02.21 11:37
limallima: Selvsagt er  det opp til fylket å kjøpe varer og tjenester fra hvem de vil  dersom   de følger reglene for offentlige anskaffelse. Jeg kan selvfølgelig ikke  vite om denne boikotten  vil føre  til brudd på disse reglene  eller brudd på internasjonale avtaler, i så fall vil dette politiske vedtaket koke bort i ingen ting. Jeg mener det prinsipielt er statens ansvar å drive utenrikspolitikk. Dette kan ikke overlates til en drøss med kommuner og fylker.

For ca. 80-85 år siden ble det skrevet og ropt: "Kauft nicht bei Juden !" I dag roper og skriver flere og flere: "Ikke kjøp noe fra jødenes stat Israel !" 

Det er de samme grelle holdninger som går igjen. Man vil ramme jøder - og kun jøder. Hva andre nasjoner og folkeslag gjør av djevelskap, bryr de seg ikke om.  Det er jødenes nasjon - altså israelske jødiske ledere man skal ta. Dem stigmatiserer og demoniserer man hver eneste dag - og til sist tror man på sine egne grelle løgner om Israel.

Men den skade mange nå ønsker å påføre Israel - verdens Jøde - vil komme tilbake på dem selv som en boomerang. Oslo by har allerede smakt denne forbannelsen med farlige gjeng-kriger, bilbranner og endog drap i enkelte bydeler.  De som lager kvalmen er oftest muslimer og særdeles hatefulle mot Israel.  De som vil ramme Israel med boikott eller annen straff/forbannelse, vil snart få den over seg selv.

(Innlegget ble redigert 20.02.21 11:45)

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
20.02.21 11:48
Fremtidshåp: Men den skade mange nå ønsker å påføre Israel - verdens Jøde - vil komme tilbake på dem selv som en boomerang. Oslo by har allerede smakt denne forbannelsen med farlige gjeng-kriger, bilbranner og endog drap i enkelte bydeler.  De som lager kvalmen er oftest muslimer og særdeles hatefulle mot Israel.  De som vil ramme Israel med boikott eller annen straff/forbannelse, vil snart få den over seg selv.

Jada, Gud, kjærlighetens, nådens og tilgivelsens Gud, straffer uten skånsel enhver som går mot Israel.

Gerd-Liv Valla gikk mot Israel og hun falt på en skitur og skadet ryggen.

Ariel Sharon trakk de israelske bosetterne ut fra Gaza og han falt om og ble liggende flere år i koma før han døde.

Gud ga dem det de fortjente.

Grad

Innlegg: 1414
Grad
20.02.21 12:21

Godt nivå av sarkasme! 

aicat

Innlegg: 24141
aicat
20.02.21 12:23
Fremtidshåp: Dersom du skulle være i tvil om hva dette vedtaket kan innebære, så dreier det seg ikke bare om handel med Jaffa-appelsiner og kosmetika. Arbeiderpartiet i Norges nest største by har fattet et vedtak som innebærer å ekskludere den jødiske staten fra alt internasjonalt samkvem, inkludert samarbeidet og medlemskapet i FN. Det innebærer i realiteten at Bergen Arbeiderparti har sluttet seg til standpunktet til Hamas og Iran om å slette den jødiske staten fra kartet. Dette har skapt angst blant jøder i Norge.

Kanskje du skulle prøve å forstå hva som er årsakene til at BDS-bevegelsen vokser i styrke - og at flere og flere land bruker boikott som virkemiddel? Og at ICC nå vil granske hva som har skjedd i området?
Kan dette ha noe med Israels okkupasjon av palestinske områder å gjøre - og måten de dreper og lemlester barn og unge mennesker som demonstrerer for en rett FN ga alle palestinere i 1948?
Det blir litt for enkelt å hevde at norske politikere skulle ha antisemittiske holdninger for sine beslutninger.

limallima

Innlegg: 3118
limallima
20.02.21 15:22
Fremtidshåp: For ca. 80-85 år siden ble det skrevet og ropt: "Kauft nicht bei Juden !" I dag roper og skriver flere og flere: "Ikke kjøp noe fra jødenes stat Israel !"  Det er de samme grelle holdninger som går igjen. Man vil ramme jøder - og kun jøder. Hva andre nasjoner og folkeslag gjør av djevelskap, bryr de seg ikke om.  Det er jødenes nasjon - altså israelske jødiske ledere man skal ta. Dem stigmatiserer og demoniserer man hver eneste dag - og til sist tror man på sine egne grelle løgner om Israel. Men den skade mange nå ønsker å påføre Israel - verdens Jøde - vil komme tilbake på dem selv som en boomerang. Oslo by har allerede smakt denne forbannelsen med farlige gjeng-kriger, bilbranner og endog drap i enkelte bydeler.  De som lager kvalmen er oftest muslimer og særdeles hatefulle mot Israel.  De som vil ramme Israel med boikott eller annen straff/forbannelse, vil snart få den over seg selv.

Hvordan du klarer å sette likhetstegn mellom motstandere av israelsk politikk og nazienes jødeforfølgelse og utryddelse begriper jeg ikke.

 

(Innlegget ble redigert 20.02.21 15:24)

Closet-Monkey

Innlegg: 1864
Closet-Monkey
20.02.21 15:50
Homo_Erectus: Kjøper Viken fylke noe fra okkupert Vest-Sahara? Hva produseres der som Viken fylke kan ha interesse av å importere?

Tomater fra "Marokko" er vel hva norske konsumenter kan bli tilbudt.
Dette inkluderer tomatjuice og hermetiske tomatprodukter.
Fiskeolje fra Vest-Sahara omsettes ulovlig i EU og kan i teorien også dukke opp på det norske markedet.
Ellers er fosfat hovedeksportvaren fra V-S, men innføres neppe til Norge.


 

(Innlegget ble redigert 20.02.21 15:50)

mo6

Innlegg: 9393
mo6
20.02.21 16:40
limallima: Selvsagt er  det opp til fylket å kjøpe varer og tjenester fra hvem de vil  dersom   de følger reglene for offentlige anskaffelse. Jeg kan selvfølgelig ikke  vite om denne boikotten  vil føre  til brudd på disse reglene  eller brudd på internasjonale avtaler, i så fall vil dette politiske vedtaket koke bort i ingen ting. Jeg mener det prinsipielt er statens ansvar å drive utenrikspolitikk. Dette kan ikke overlates til en drøss med kommuner og fylker.

Disse reglene har klausuler, blant annet om å diskvalifisere leverandører som benytter seg av barnearbeid, miljøkriminalitet osv. Ergo drives det ikke utenrikspolitikk når Viken avstår fra å kjøpe varer som er produsert som resultat av en krigsforbrytelse - det er å følge regelverket.

Jeg driver selv et lite firma som jobber internasjonalt, og møter som regel klausuler i kontrakt som krever at jeg ikke benytter meg av barnearbeid, ikke bidrar til utryddelse av truede arter - eller at mine tjenester ikke er resultat av krigsforbrytelser. Veldig vanlig, og noe som alle innkjøpere har rett og plikt til å påse.

(Innlegget ble redigert 20.02.21 16:42)

malacay3

Innlegg: 21227
malacay3
20.02.21 17:16

Jeg er vel en av de som mener vi ikke skal ha «lokal utenrikspolitikk», men for å oppklare litt. Jeg er selvfølgelig ikke i mot boikott av varer produsert på Vestbredden av Iraelske eiere, det sier seg selv at man ikke bidrar til at noen skal tjene på okkupasjon.

Jeg er mot en generell boikott av Israel da jeg mener det er andre land som bryter menneskerettighetene i større grad. I Israel finnes det en opposisjon, jeg mener vi ikke bør boikotte et land som tross alt tillater motforestillinger og samtidig samarbeide med andre land som bryter menneskerettighetene an mass.

Malacay

Keva

Innlegg: 26054
Keva
20.02.21 18:10
Homo_Erectus: Gud ga dem det de fortjente.

Og da har du ikke en gang nevnt den aller mest groteske straffedommen der det noen kaller "Guds redskap" straffet Norge - ifølge enkelte som opptrer heromkring.

Fremtidshåp

Innlegg: 4431
Fremtidshåp
20.02.21 19:04
aicat: Kanskje du skulle prøve å forstå hva som er årsakene til at BDS-bevegelsen vokser i styrke - og at flere og flere land bruker boikott som virkemiddel? Og at ICC nå vil granske hva som har skjedd i området?

Hva var det som gjorde at jødeforfølgelsen vokste enormt i styrke da nazistene overtok makten ?  Var det fordi jødene var blitt så fæle og plutselig så ustyrlige ?

De var de samme, levde sitt liv, ba i synagogene, var dyktige, ja meget dyktige handelsfolk, vitenskapsfolk og drev sin egen virksomhet til stor nytte for tyskerne.  Men så vokste misunnelsen, mistenksomheten, hatet og demoniseringen i en slik grad at et helt folk ble offer for en politisk bølge og suggesjon som hærtok storparten av det tyske folk.  

Slik var det også med pogromene i Russland.  Når det først blåste mot jødene, vokste denne vind snart til storm og en enorm ødeleggelse, forfølgelse og drap på jødene i hele nasjonen.  

BDS virker veldig fornuftig og endog moderat i sitt vesen.  Men dens politikk er snikende og slu.  At den vokser forundrer meg ikke. Desinformasjonen mot Israel  blir mer og mer dristig, forførende og falsk. Når politiske «korrekte», og ofte gudsfiendtlige mennesker, til stadighet blir tutet full av antiisraelsk propaganda, tårner denne antiisraelske bølgen seg til skremmende høyder.

Som mange ganger tidligere i historien så hiver store masser seg på anklager, kritikk og hat mot jødene - i dag er det jødenes nasjon. Det meste har opphav i løgn. avind og hat

Mange av dem som kritiserer og boikotter Israel i dag, er ikke i utgangspunktet onde eller hatefulle. Det har også historien vist når det gjelder jødeforfølgelser.  Men de hiver seg på en bølge som snart sluker dem.  De fleste tror endog, som tidligere i historien, at de gjør en velgjerning når de kritiserer og fordømmer dette folk og land nord og ned.  Vi kjenner så vel til hvor ille det kan føre hen. Men svært få, om noen, skjønner at de drives av en historisk forførende vind som til alle tider har blåst mot det jødiske samfunn, som folk og nasjon.

Den vind som gjennom historien har blåst mot jødene, har i skremmende grad forvandlet vanlige folk til monstere.  Både aicat og likesinnede advares og er alt for gode og verdifulle mennesker til å bli forførte av denne voksende bølge som nå slår mot tidens Jøde, Israel.

(Innlegget ble redigert 20.02.21 19:11)

limallima

Innlegg: 3118
limallima
20.02.21 20:10
Fremtidshåp: Hva var det som gjorde at jødeforfølgelsen vokste enormt i styrke da nazistene overtok makten ?  Var det fordi jødene var blitt så fæle og plutselig så ustyrlige ? De var de samme, levde sitt liv, ba i synagogene, var dyktige, ja meget dyktige handelsfolk, vitenskapsfolk og drev sin egen virksomhet til stor nytte for tyskerne.  Men så vokste misunnelsen, mistenksomheten, hatet og demoniseringen i en slik grad at et helt folk ble offer for en politisk bølge og suggesjon som hærtok storparten av det tyske folk.   Slik var det også med pogromene i Russland.  Når det først blåste mot jødene, vokste denne vind snart til storm og en enorm ødeleggelse, forfølgelse og drap på jødene i hele nasjonen.   BDS virker veldig fornuftig og endog moderat i sitt vesen.  Men dens politikk er snikende og slu.  At den vokser forundrer meg ikke. Desinformasjonen mot Israel  blir mer og mer dristig, forførende og falsk. Når politiske «korrekte», og ofte gudsfiendtlige mennesker, til stadighet blir tutet full av antiisraelsk propaganda, tårner denne antiisraelske bølgen seg til skremmende høyder. Som mange ganger tidligere i historien så hiver store masser seg på anklager, kritikk og hat mot jødene - i dag er det jødenes nasjon. Det meste har opphav i løgn. avind og hat Mange av dem som kritiserer og boikotter Israel i dag, er ikke i utgangspunktet onde eller hatefulle. Det har også historien vist når det gjelder jødeforfølgelser.  Men de hiver seg på en bølge som snart sluker dem.  De fleste tror endog, som tidligere i historien, at de gjør en velgjerning når de kritiserer og fordømmer dette folk og land nord og ned.  Vi kjenner så vel til hvor ille det kan føre hen. Men svært få, om noen, skjønner at de drives av en historisk forførende vind som til alle tider har blåst mot det jødiske samfunn, som folk og nasjon. Den vind som gjennom historien har blåst mot jødene, har i skremmende grad forvandlet vanlige folk til monstere.  Både aicat og likesinnede advares og er alt for gode og verdifulle mennesker til å bli forførte av denne voksende bølge som nå slår mot tidens Jøde, Israel.

Det er vesentlig forskjell på Nazismen og BDS-bevegelsen. At du ikke ser det er ditt problem, men jeg  kommer tibake over helgen for å forsøke å forklare hvorfor jeg mener at boikott av israelske varer ikke er antisemitittisk.Fortsatt god helg.

joplina

Innlegg: 67146
joplina
21.02.21 09:39
Fremtidshåp: For ca. 80-85 år siden ble det skrevet og ropt: "Kauft nicht bei Juden !" I dag roper og skriver flere og flere: "Ikke kjøp noe fra jødenes stat Israel !"

BEEEEP

BDS ; Ikke kjøp okkupasjonsvarer fra Israel

- Hvilket er en god og moralsk oppfordring som alle med et noenlunde fungerende moralsk kompass skjønner.

Viken har et fungerende moralsk kompass ; Norges mest folkerike fylke vil i dag vedta at fylkeskommunen ikke skal «kjøpe varer eller tjenester som er produsert i/på områder okkupert i strid med folkeretten».

Slike områder inkluderer både okkupert palestinsk land og Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko.

************

Det er ingen som har problemer med israelproduserte varer fra Israel. Merk deg det og så kan du spørre deg selv hva det er du driver på med......

Homo_Erectus

Innlegg: 26757
Homo_Erectus
21.02.21 10:08
Closet-Monkey: Tomater fra "Marokko" er vel hva norske konsumenter kan bli tilbudt.
Dette inkluderer tomatjuice og hermetiske tomatprodukter.
Fiskeolje fra Vest-Sahara omsettes ulovlig i EU og kan i teorien også dukke opp på det norske markedet.
Ellers er fosfat hovedeksportvaren fra V-S, men innføres neppe til Norge.

Disse varene er vel noe staten og private firmaer, ikke et fylke, kjøper og importerer?

aicat

Innlegg: 24141
aicat
21.02.21 12:10
Fremtidshåp: tidens Jøde,

Siden du ikke greier å diskutere sak, men i hvert eneste innlegg prøver å bortforklare all legitim kritikk av Israel med iboende antisemittisme - ser jeg ingen grunn til å fortsette å besvare dine personangrep med å vise til konkrete fakta. For fakta er du, som vi alle kan se ikke interessert i.
Du får bare fortsette inn i den samme blindgaten du har kjørt på nå i alle de over 15 år jeg har diskutert her. Jeg kommer ikke lenger til å besvare dine personangrep og antismitt-anklager, før du er villig til å diskutere sak.
Takk for ordskiftet.

Klikk for å gå tilbake til toppen