Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

USA og UNWRA

NYTT TEMA
aicat

Innlegg: 24444
aicat
21.04.21 18:21
omko: Fint du innrømmer at jødene kjøpte landet fra arabere og ikke stjal det.

Forstod du ikke hva jeg skrev? 8% var eid av jøder i mars 48 - så over natten var plutselig denne andelen blitt til over 90%?

PS: Gå hjem og les hva Morris dokumenterer - så kan du fortsette kveruleringen din og repetisjonen av løgner og ren hasbara. Begriper ikke at du tror du kan overbevise noen - uten selv å ha satt deg inn i det Morris m.fl. faktisk HAR dokumentert.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 18:25)

Keva

Innlegg: 26252
Keva
21.04.21 18:22
omko: De kjøpte det fra arabere, etterkommere etter dem som invaderte og koloniserte Judea tidligere. Araberne hadde kommet der ved hjelp av krig og invasjon og ble så kjøpt ut på redelig vis. Så var det noen naboarabere som ikke likte at jødene kjøpte seg land og gikk til angrep for å røve landområder tilbake som var kjøpt på rett og redelig vis.

Jepp.

Stråmenn, historieforfalskning, "erindringsforskyvning", hasbara og direkte, blanke løgner og oppspinn er det eneste dere har å komme med.
Ser dere ikke selv hvor latterlig dette er?

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 18:35
aicat: Eneste gyldige folkerettslige vedtak som gjelder Palestina ble i 1922 fattet av Folkeforbundet (LN) nemlig Palestinamandatet - og der står det ikke et eneste ord om en selvstendig jødisk stat.

Mange lar seg besnære av  den tilbakevirkende kraft, eller  handler i etterpåklokskapens navn,  men begge  er  imaginære og ikke eksisterende størrelser i internasjonal rett.

Ikke en gang den selvoppfyllende profeti som du later til å ha tro på, er det også nytteløst å komme med, noe som du har fått utallige eksempler på.

Israel er kjent som å være blant de av verdens stater som er best forankret i folkeretten.

Sitat: Fredsoppgjøret etter første verdenskrig er en godt dokumentert historisk realitet, og ikke noe som er fabrikkert eller konstruert. Fredsoppgjørets folkerettslige status for tildelte landområder dokumenteres blant annet av: Versailes-traktaten (28 juni 1919), Saint-Germain-traktaten (10 september 1919), Neuilly-sur-Seine-traktaten (27 november 1919), Trianon-traktaten (4 juni 1920), San-Remo-bekreftelsen (24 juli 1922), Sèvres-traktaten (10 august 1920) etterfulgt av Lausanne- traktaten (24 juli 1923) og stadfestelsen av Kongressen i USA (3 desember 1924). Sitat slutt  

Ja det er korrekt at Palestinamandatet  (1922) som gjelder for jødene, er et sterkt rettslig grunnlag for staten Israel, og hvor San Remo- resolusjonen  inngår som en naturlig  forutsetning. 

Folkeforbundet godkjente San Remo-resolusjonen i 1922 og skulle påse at avtalen ble effektuert, jf. Folkeforbundets art.22 og Palestinamandatet paragraf 6 og 11.

 Denne folkeretten for  jødisk bosetting er videreført i FN-pakten artikkel 80.

Alle vet vel at verdenssamfunnet deretter ga sitt samtykke til   staten Israel.   

 

aicat

Innlegg: 24444
aicat
21.04.21 18:40
Fico: jødisk bosetting

- er ikke synonymt med en selvstendig jødisk stat.

mo6

Innlegg: 9477
mo6
21.04.21 18:43
aicat: Jødene som kom rundt århundreskiftet kjøpte land av rike landeiere som ofte bodde andre steder. Men da sionistene iverksatte sin etniske rensing var det ikke lenger snakk om å kjøpe, men å stjele / konfiskere - og jage bort palestinerne som eide og drev jorden.Samtidig ble over 500 landsbyer lagt i grus og innbyggerene jaget på flukt! Jaggu sa jeg kjøpe på redelig måte!
For hvorledes vil du ellers forklare at jødene i april 1948 eide under 8% av jorden i Palestina, mens de i juni 2-3 mnd senere hadde tilranet seg mesteparten av jorden som inntil da var eid av palestinere?

Du har helt rett. Det meste av landet som de tilreisende jødene bosatte seg på er stjålet etter at de som bodde der var jaget - dette gjelder fra den tiden da Israel ble opprettet. Tidligere var der noen som kjøpte, slik du skriver. Slik holder zionistene på fortsatt, de stjeler land og eiendom på Vestbredden. 40 % av Ariel er bygget på stjålet privat eiendom i følge israelske kilder.

mo6

Innlegg: 9477
mo6
21.04.21 18:59
aicat: Forstod du ikke hva jeg skrev? 8% var eid av jøder i mars 48 - så over natten var plutselig denne andelen blitt til over 90%?

Jeg tror nok at omko fortstod hva du skrev, men sannheten er ubehagelig. Zionistene har drevet etnisk rensing og tyveri av land og eiendom, dette forsøker de å dysse ned. 

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 19:02
aicat: PS: Gå hjem og les hva Morris dokumenterer - så kan du fortsette kveruleringen din og repetisjonen av løgner og ren hasbara. Begriper ikke at du tror du kan overbevise noen - uten selv å ha satt deg inn i det Morris m.fl. faktisk HAR dokumentert.

Morris har aldri stått for etnisk rensing, han foretrekker helt andre aspekter, og har vel aldri fått oppfylt i  Midt-Østen hva han mener kan være tilrådelig.

Men han innser at mennnesker med sterkt ulike  oppfatninger, ikke kan leve i samme stat.

Om det gjelder to ulike folk eller kulturer som Morris sier, kan det da kreves underkastelse for den ene partens vedkommende , som  slik  kan bli underlagt en som  for alltid vil  være den sterkeste, og som alltid vil gjøre alt for å fylle et slikt kriterium.

Sitat Wikipedia:

Morris beskriver seg fortsatt som venstreorientert på grunn av sin støtte til tostatsløsningen , men han tror hans generasjon ikke vil se fred i Israel. [6] Han har sagt: "Jeg ser ikke selvmordsbombene som isolerte handlinger. De uttrykker den dype viljen til det palestinske folket. Det er det flertallet av palestinerne ønsker." [6] Om emnet "mennesker det palestinske samfunnet sender for å gjennomføre terrorangrepene", kaller han dem "seriemordere" og "barbarer som vil ta livet vårt". [6]

I den samme Haaretz- artikkelen kalte Morris israelske arabere "en tidsbombe." [6]

Morris kalte konflikten Israel – Palestina for en faset av et globalt sammenstøt mellom sivilisasjoner mellom islam og den vestlige verden i Haaretz- intervjuet, og sa: "Det er et dypt problem i islam. Det er en verden som har forskjellige verdier. En verden der menneskelig livet har ikke den samme verdien som det har i Vesten, der frihet, demokrati, åpenhet og kreativitet er fremmed ... Hevn spiller en sentral rolle i den arabiske stammekulturen. Derfor menneskene vi kjemper og samfunnet som sender dem, har ingen moralske hemninger. "

Keva

Innlegg: 26252
Keva
21.04.21 19:03
omko: Deres skriftlige referanser er så dårlige at dere må støtte dere til en feiltolkning av B. Morris. Det er jo rett og slett morsomt.

Som jeg har spurt deg om før:

Kjenner du til andre vitenskapsfolk hvis publikasjoner ikke kan tolkes "riktig" uten muntlig presisering og bortforklaring og dementering av det opprinnelig publiserte?

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 19:05
aicat: er ikke synonymt med en selvstendig jødisk stat.

Tøv , du må da kunne bede enn dette grunnløse oppgulpet.

aicat

Innlegg: 24444
aicat
21.04.21 19:12
Fico: Tøv , du må da kunne bede enn dette grunnløse oppgulpet.

Du er litt for sent ute nå fico - for her har jeg sitert Lord Balfour selv i hans korrespondanse med sitt etterfølger; Lord Curzon- så han er nok ikke lenger mottakelig for ditt grunnløse oppgulp. :-)

Sitat: "Both Balfour and Curzon were unmistakably clear that the declaration was not about the establishment of a Jewish state in Palestine,"
"A Jewish government in any form would mean an Arab uprising and the nine-tenth of the population who are not Jews would make a short shrift with the Hebrews," said the interchange of letters.

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 20:12
aicat: oppgulp. :-) Sitat: "Both Balfour and Curzon were unmistakably clear that the declaration was not about the establishment of a Jewish state in Palestine,"

Og uten  adresse, derved uten verdi-

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 20:24
aicat: Sitat: "Both Balfour and Curzon were unmistakably clear that the declaration was not about the establishment of a Jewish state in Palestine,"

Og hvor finnes det du påstår da tro?

Sitat:

II. The Balfour Declaration

The British Foreign Office, November 2nd, 1917

Dear Lord Rothschild, I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty’s Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet.

“His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country.”

I should be grateful if you would bring this declaration to the knowledge of the Zionist Federation.2

Signed,

Arthur James Balfour

[Secretary of State for Foreign Affairs]

aicat

Innlegg: 24444
aicat
21.04.21 20:45
Fico: Og hvor finnes det du påstår da tro?

Her: David Cronin: “Balfour’s Shadow – A Century of British Support for Zionism and Israel”2017  ISBN 978-0-7453-9943-0

Men at del av dere - ikke gidder å lese bøker - skrevet av israelske historikere har vi jo sett lenger opp her i denne tråden. Men det er jo greit at noen avslører sin egen uvitenhet - og derfor baserer seg på kun hasbara hentet fra miff og andre propagandatalerør for sionistregimet i Jerusalem - i stedet for å gå til originallitteraturen.

Det var dette; “His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people,"
Balfor selv nevnte i det jeg siterte ovenfor:

Noen tolker "a national home" som en selvstendig stat - men det avviser også Balfour:

"The term 'national home' is no doubt an ambiguous one. It certainly did not mean a state; and as James Galvin has observed, it had no precedent in international law. Almost every single Zionist leader in the subsequent decades, together with British officials who came to deal with the Palestine question, was aware of the ambiguity of the term."

Nasjonale hjemland for etniske minoriteter / urbefolkninger finnes flere steder i verden - da innenfor en allerede etablert stat - som f.eks. Sapmi i Skandinavia, Kurdistan i 4 ulike stater i Midt-Østen og First Nation i Canada.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 20:49)

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 21:03
aicat: Nasjonale hjemland for etniske minoriteter / urbefolkninger finnes flere steder i verden - da innenfor en allerede etablert stat - som f.eks. Sapmi i Skandinavia, Kurdistan i 4 ulike stater i Midt-Østen og First Nation i Canada

Dette finnes, og mer til.                                                             Men her gjelder det hva verdenssamfunnet til slutt ble enige om hva som måtte gjøres for å  gjenskape jødenes stat i det området hvor Eretz Israel en gang tidligere eksisterte, innen den i historisk tid ble okkupert, stjålet og etnisk renset.

 Hva er det du ikke kan forstå?

aicat

Innlegg: 24444
aicat
21.04.21 21:24
Fico: Hva er det du ikke kan forstå?

Jeg forstår - noe du IKKE forstår. Nemlig at man etablerer ikke en legal stat ved hjelp av etnisk rensing.

Keva

Innlegg: 26252
Keva
21.04.21 21:35
Fico: jødenes stat i det området hvor Eretz Israel en gang tidligere eksisterte

Noe verken du eller andre noen gang har klart å dokumentere.

Første bevisbare nasjonalstat ved navn Israel ble erklært i 1948 og anerkjent av verdenssamfunnet v/FN i 1949.

Og slik er det med den saken.

(Innlegget ble redigert 21.04.21 21:36)

Fico

Innlegg: 27706
Fico
21.04.21 22:48
aicat: Jeg forstår - noe du IKKE forstår. Nemlig at man etablerer ikke en legal stat ved hjelp av etnisk rensing.

Men det er jo bare du  som tror at det er et kriterium  for dannelsen av Israel.

Du har jo fått nødvendig dokumentasjon som forklarer gjenskapelsen av staten Eretz Israel, da må du lese den så du kan forstå både hva som gjelder, og hva som har foregått.

mo6

Innlegg: 9477
mo6
22.04.21 09:00
Fico: Men det er jo bare du  som tror at det er et kriterium  for dannelsen av Israel. Du har jo fått nødvendig dokumentasjon som forklarer gjenskapelsen av staten Eretz Israel, da må du lese den så du kan forstå både hva som gjelder, og hva som har foregått.

Det er nok du som bør lese deg opp om historien Fico. Det er et historisk faktum at zionstene planla og gjennomførte etnisk rensing da apartheidstaten Israel ble etablert. Du har fått utallige henvisninger til kilder som dokumenterer dette, også fra jødiske forskere.

mo6

Innlegg: 9477
mo6
22.04.21 09:06
Fico: Men her gjelder det hva verdenssamfunnet til slutt ble enige om hva som måtte gjøres for å  gjenskape jødenes stat i det området hvor Eretz Israel en gang tidligere eksisterte, innen den i historisk tid ble okkupert, stjålet og etnisk renset.

Dette må du nesten dokumentere. Det du skriver er jo løgn Fico! Det er løgn å påstå at noe som het Eretz Israel i historisk tid er blitt "okkupert, stjålet og etnisk renset".

aicat

Innlegg: 24444
aicat
22.04.21 09:45
mo6: Dette må du nesten dokumentere. Det du skriver er jo løgn Fico! Det er løgn å påstå at noe som het Eretz Israel i historisk tid er blitt "okkupert, stjålet og etnisk renset".

Dersom det hadde vært etablert en generell presedens om at oldtidsriker skulle kunne ha rett til å ta tilbake landområder deres forfedre i en kort periode i bronse- stein- eller jern-alderen hadde kontroll over tror jeg verden i dag ville blitt et komplett kaotisk galehus - både i Europa, Asia, Afrika, Australia - og ikke minst på det amerikanske kontinent.

Når det er sagt - så finnes der altså i dag et internasjonalt akseptert lovverk som gjør etnisk rensing av et geografisk område til en alvorlig forbrytelse mot menneskeheten.

Staten Israel ble etablert på denne måten, men er i dag anerkjent som en demokratisk stat og medlem av FN. Ingen bestrider dette faktum, men det er måten staten Israel ble etablert på - og som fortsetter også i dag og som er et stengsel for den palestinske befolkningens selvbestemmelsesrett - slik denne retten er nedfelt i FN-pakten - over eget land som er problemet og som må løses på en fredelig måte - ikke med maktovergrep og terror slik sionistregimet i dag utvider sine grenser på palestinernes bekostning.

omko

Innlegg: 2761
omko
22.04.21 12:42
aicat: Staten Israel ble etablert på denne måten, men er i dag anerkjent som en demokratisk stat og medlem av FN. Ingen bestrider dette faktum, men det er måten staten Israel ble etablert på - og som fortsetter også i dag og som er et stengsel for den palestinske befolkningens selvbestemmelsesrett - slik denne retten er nedfelt i FN-pakten - over eget land som er problemet og som må løses på en fredelig måte - ikke med maktovergrep og terror slik sionistregimet i dag utvider sine grenser på palestinernes bekostning.

"Palestinsk selvbestemmelsesrett"?  Det er ingen som hindrer palaraberne fra selvbestemmelsesrett, å lage egen stat. Problemet er evnene og lysten hos palaraberne selv. Jødiske bosetninger på vestbredden er ikke noe til hinder for tostatsløsningen, dette syn er allment akseptert. Man vil vel ikke opprette en palestinsk stat fri for jøder.. eller hva? Det må da være rom for en jødisk minoritet i en fremtidig palestinsk stat. Istedenfor at palestinerne tenker på jøder som et problem burde de kanskje tenke på dem som en ressurs.

aicat

Innlegg: 24444
aicat
22.04.21 12:51
omko: Jødiske bosetninger på vestbredden er ikke noe til hinder for tostatsløsningen, dette syn er allment akseptert.

Ha - ha! :-) av Israel, og miff?

aicat

Innlegg: 24444
aicat
22.04.21 13:13
omko: Det må da være rom for en jødisk minoritet i en fremtidig palestinsk stat. Istedenfor at palestinerne tenker på jøder som et problem burde de kanskje tenke på dem som en ressurs

Det er ikke jøder palestinerne ikke vil ha på VB - men israelske statsborgere. Men du vet kanskje ikke hva som er forskjellen?

"Det er ikke jøder vi er i mot - med israelske borgere. Jøder er velkomne til å bo i Palestina - som jøder. Det er okkupasjonen vi er i mot".
"Israel should formally adopt the suggestion by Palestinian Prime Minister Salam Fayyad: There is no need for an evacuation; settlers who are interested may stay where they are after an Israeli withdrawal and live as a Jewish minority in a Palestinian state."

Dette har også Abbas sagt.
Men her snakker du altså om et "jøderent" Vestbredden. Grunnen til det er at du fortsatt ikke har forstått at der er en vesentlig forskjell på en jøde - og en israelsk statsborger - når det kommer til hvilket lands jurisdiksjon de forlanger å stå under. En jøde kan selvsagt bo på VB som jøde - dersom han er palestinsk statsborger. Kan du vise til eksempler fra andre steder i verden at et land bosetter egne statsborgere i naboland - og forlanger at de fortsatt skal stå under hjemlandets jurisdiksjon?

Når det gjelder din påstand om allment akseptert - så kan du umulig ha fått med deg  hva Israels nære venner mener:

Sitat Ben-Dror Yemeni (forfatter av boken «Løgnindustrien» som MIFF har gitt ut på eget forlag):
"De som ønsker et Stor-Israel presset fram bosetningsprosjektet. Bosetningene er et historisk israelsk feilgrep. Skaden har vært tosidig. For det første har de israelske bosetningene presset Israel i en bi-nasjonal løsning. For det andre skaper bosetningene rom for friksjon og urettferdighet."

Dershowitz er en av Israels viktigste forsvarere i USA… D. er ikke blind: På samme måte som mange andre av Israels venner, ser han at den nåværende stagnasjonen ikke tjener Israel, og han frykter at fortsettelsen av bosetningsprosjektet er en katastrofe for den jødiske staten.»

 

(Innlegget ble redigert 22.04.21 13:21)

IndocteCollectio

Innlegg: 19963
IndocteCollectio
22.04.21 13:15
omko: . Istedenfor at palestinerne tenker på jøder som et problem burde de kanskje tenke på dem som en ressurs.

Det er okkupantene de vil ha vekk, ikke jøder generelt. Svært sjelden noen ser på okkupanter som en ressurs, heldigvis.

omko

Innlegg: 2761
omko
22.04.21 15:08
aicat: Det er ikke jøder palestinerne ikke vil ha på VB - men israelske statsborgere. Men du vet kanskje ikke hva som er forskjellen?

Så man skal gjøre Israelske statsborgere statsløse før de gis et palestinsk statsborgerskap da? Ser for meg at de kan ha dobbelt statsborgerskap, ikke så uvanlig i dagens verden.

omko

Innlegg: 2761
omko
22.04.21 15:10
IndocteCollectio: Det er okkupantene de vil ha vekk, ikke jøder generelt. Svært sjelden noen ser på okkupanter som en ressurs, heldigvis.

De "okkupantene" du snakker om er vanlige familier som meg og deg med små barn. De har kjøpt sitt hus og hjem. I utgangspunktet ingen hindring for å opprette en palestinsk stat.

aicat

Innlegg: 24444
aicat
22.04.21 15:37
omko: Så man skal gjøre Israelske statsborgere statsløse før de gis et palestinsk statsborgerskap da? Ser for meg at de kan ha dobbelt statsborgerskap, ikke så uvanlig i dagens verden.

Ikke noe problem. De fleste jødene som slår seg ned på VB i sterkt subsierte boliger er jo ofte innvandrere fra bl.a. Russland, Romania, Ukraina ...og også fra USA. De kan gjøre som innvandrere flest gjør over alt ellers i verden - i dette tilfellet søke PA om palestisnsk oppholds- og arbeidstillatelse - senere statsborgerskap når det kanskje en gang blir aktuelt - slik både Abbas og Fayyad har sagt - og som er helt i pakt med slik A/RES/181 (delingsforslaget fra nov 1947) - og slik det praktiseres i Israel hvor plastinere er israelske borgere. Forrestene er det noen få jødiske israelere som allerede har gjort akkurat det - og som bor på VB.

(Innlegget ble redigert 22.04.21 15:47)

Fico

Innlegg: 27706
Fico
22.04.21 17:30
aicat: Staten Israel ble etablert på denne måten, men er i dag anerkjent som en demokratisk stat og medlem av FN. Ingen bestrider dette faktum, men det er måten staten Israel ble etablert på - og som fortsetter også i dag og som er et stengsel for den palestinske befolkningens selvbestemmelsesrett - slik denne retten er nedfelt i FN-pakten - over eget land som er problemet og som må løses på en fredelig måte - ikke med maktovergrep og terror slik sionistregimet i dag utvider sine grenser på palestinernes bekostning.

Og dette har du fått svar på oppe i tråden, men etter som det ser ut for å ha gått deg hus forbi, gjentaes det her:

Mange lar seg besnære av  den tilbakevirkende kraft, eller  handler i etterpåklokskapens navn,  men begge  er  imaginære og ikke eksisterende størrelser i internasjonal rett.

Ikke en gang den selvoppfyllende profeti som du later til å ha tro på, er det også nytteløst å komme med, noe som du har fått utallige eksempler på.

Israel er kjent som å være blant de av verdens stater som er best forankret i folkeretten.

Sitat: Fredsoppgjøret etter første verdenskrig er en godt dokumentert historisk realitet, og ikke noe som er fabrikkert eller konstruert. Fredsoppgjørets folkerettslige status for tildelte landområder dokumenteres blant annet av: Versailes-traktaten (28 juni 1919), Saint-Germain-traktaten (10 september 1919), Neuilly-sur-Seine-traktaten (27 november 1919), Trianon-traktaten (4 juni 1920), San-Remo-bekreftelsen (24 juli 1922), Sèvres-traktaten (10 august 1920) etterfulgt av Lausanne- traktaten (24 juli 1923) og stadfestelsen av Kongressen i USA (3 desember 1924). Sitat slutt  

Ja det er korrekt at Palestinamandatet  (1922) som gjelder for jødene, er et sterkt rettslig grunnlag for staten Israel, og hvor San Remo- resolusjonen  inngår som en naturlig  forutsetning. 

Folkeforbundet godkjente San Remo-resolusjonen i 1922 og skulle påse at avtalen ble effektuert, jf. Folkeforbundets art.22 og Palestinamandatet paragraf 6 og 11.

 Denne folkeretten for  jødisk bosetting er videreført i FN-pakten artikkel 80.

Alle vet vel at verdenssamfunnet deretter ga sitt samtykke til   staten Israel.  

aicat

Innlegg: 24444
aicat
22.04.21 17:53
Fico: Og dette har du fått svar på oppe i tråden, men etter som det ser ut for å ha gått deg hus forbi, gjentaes det her:

Du har overhodet ikke gitt noen begrunnelser eller forklaring på det som var poenget i det du siterte - nemlig at staten Israel ble etablert ved bruk av etnisk rensing. Morris har tom. forsvart dette - og sier at av og til er etnisk rensing akseptabelt.
Det var dette som var det kritikkverdige - og som skulle medført sanksjoner evt. manglende medlemskap i FN inntil Israel hadde etterkommet kravene i A/RES/194.

Fico

Innlegg: 27706
Fico
22.04.21 18:19
mo6: Dette må du nesten dokumentere. Det du skriver er jo løgn Fico! Det er løgn å påstå at noe som het Eretz Israel i historisk tid er blitt "okkupert, stjålet og etnisk renset".

Det er jo begredelig at dine detaljkunnskaper ikke responderer på hva du melder i sitatfeltet, så da er vel en nødvendig oppdatering på sin plass:

Erklæringen om etableringen av staten Israel

(14. mai 1948)

Den dagen det britiske mandatet over Palestina gikk ut - fredag ​​14. mai 1948 - samlet det jødiske folkerådet seg på Tel Aviv-museet for å erklære etableringen av staten Israel . Det er ingen oversikt over hvem som deltok på møtet, men 350 invitasjoner ble sendt ut som ba mottakerne om å holde informasjonen hemmelig. Ordet fikk det imidlertid ut, og folk begynte å synge Hatikvah i gatene allerede før David Ben-Gurion begynte å lese erklæringen han hadde skrevet. Seremonien ble holdt klokken 16 før britene dro for å unngå å gjøre erklæringen på sabbat. Det tok 17 minutter å lese hele dokumentet i en 32-minutters seremoni. Noen mennesker signerte erklæringen senere, og en person signerte to ganger. Fire timer senere bombet Egypt Tel Aviv . Den nye staten ble anerkjent den kvelden av USA og tre dager senere av Sovjetunionen .

Sitat første, andre og åttende avsnitt fra  selvstendighetserklæringen for  staten Israel:

ERETZ-ISRAEL (landet Israel) var fødestedet til det jødiske folket. Her ble deres åndelige, religiøse og politiske identitet formet. Her oppnådde de først statskap, skapte kulturelle verdier av nasjonal og universell betydning og ga verden den evige bokboken.

Etter å ha blitt tvangsforvist fra landet deres, holdt folket tro på det gjennom hele sin spredning og sluttet aldri å be og håpe på at de skulle komme tilbake til det og for å gjenopprette den av deres politiske frihet.tro på det gjennom hele deres spredning og sluttet aldri å be og håpe på deres tilbakevenden til det og på gjenopprettingen av den politiske friheten i den.

29. november 1947 vedtok FNs generalforsamling en resolusjon som ba om opprettelse av en jødisk stat i Eretz-Israel; generalforsamlingen krevde innbyggerne i Eretz-Israel å ta de skritt som var nødvendige fra deres side for gjennomføringen av resolusjonen. Denne anerkjennelsen fra De forente nasjoner av det jødiske folks rett til å etablere sin stat er ugjenkallelig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg