Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nå får vi ser...

NYTT TEMA
Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
11.05.21 21:25

" - Mye av ødeleggelsene kan forklares, men det burde minnes om at offiserene som hadde ansvaret for Cast Lead, var tilhengerne av Dahiya-doktrinen om diskriminerende ødeleggelse av sivil infrastruktur, byggemasse og lokaløkonomi som en "avskremmelseseffekt" mot fremtidig aggresjon. Med andre ord en brent jords taktikk der sivile liv ikke skal gå tapt i en orgie av omfattende ødeleggelse med alt slags bruk av våpen og sprenglegemer.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dahiya_doctrine

Visse IDF-offiserer mente denne doktrinen som i effekt er tale om terror uten menneskelige ofre for å sette skrekk i sivilbefolkningen og vende dem mot de væpnede organisasjoner - "

Dette var skrevet for 11 år siden; nå er Dahiyadoktrinen tatt i bruk på større skala i Gazastripen - igjen. Det har vist seg at israelerne er helt ut av stand til å bedrive kontraskytning mot rakettbatteriene som enten er for mobilt eller i sivile omgivelser, og det ser ut at det har vært en etterretningssvikt for lokalisering av mål - med unntak av en tunnel og et enslig attentat er ikke de palestinske militante så hardt rammet. 

I mellomtiden er den palestinske rakettoffensiven blitt meget suksessrikt, tross 90 % avskjæring kom stadige flere og flere gjennom, selv om de fleste ikke traff ettersom man skjøt vidt pga. forsvaret, har mange kommet gjennom og gjort meget skade. Det er kalkulert med at Iron Dome-forsvaret kan risikere å gå tomme for ammunisjon for øyeblikkelig deployering om det kommer to-tre liknende salver. Så langt har planleggingen på palestinsk side vist seg meget god - til å være fra palestinerne. 

Sarella

Innlegg: 20617
Sarella
11.05.21 21:33
Varulv2478: I mellomtiden er den palestinske rakettoffensiven blitt meget suksessrikt, tross 90 % avskjæring kom stadige flere og flere gjennom,

Nå ble en buss truffet i Tel Aviv. Nå er helvetet løs. Dette blir stygt.

Corvus

Innlegg: 27288
Corvus
11.05.21 23:12
Varulv2478: Palestinerne brydd seg ikke mer; de har ingenting å se fram til.

De kan begynne med å kaste de bestialske islamistene i Hamas.

 

 

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
12.05.21 07:31

Palestinerne går nå all-out for første gang på meget lenge. Opptøyer, store demonstrasjoner, væpnede overfall, rakettangrep, storstils mobilisering, intet politisk vilje for å stoppe - "den palestinske bomben" så ut til å ha eksplodert, og de mange kommentarer forstår ikke hva det er som skjer; når de stadig tror på at normalisering er essensielt i Israels behandling av palestinerne. Uten å innse at palestinerne ser utslettelse i øynene, de må tvinge Israel tilbake eller tape enhver; 

Ingen retrett. 

xpoolman

Innlegg: 9299
xpoolman
12.05.21 07:35
Sarella: Nå ble en buss truffet i Tel Aviv. Nå er helvetet løs.

Får håpe Israel tar knekken på Hamas en gang for alle nå !

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
12.05.21 07:48
xpoolman: Får håpe Israel tar knekken på Hamas en gang for alle nå !

Muligheten var der for ti år siden, den får de ikke tilbake, for Hamas er der hvor de hadde vært før 1994, i bresjen for et allment palestinsk opprør mot Israel som ikke lenge har terroristbevegelser, men et helt folk mot seg. 

Kan du beseire et folk? Det er hva ultranasjonalistene i Israel hadde helt ignorert. 

joplina

Innlegg: 67407
joplina
12.05.21 09:37
magpien: Det lever to millioner arabere i Israel. De utgjør over 20 %

Og de lever alle under et diskriminerende lovverk som israel-arabere...

Ja et slikt skulle vi hatt i demokratiet Norge også... for samer, nye landsmenn, folk fra Haugesund og folk fra Lofoten, Farsund, Verdal og indre Sogn....eller hva...?

Antiteist

Innlegg: 6358
Antiteist
12.05.21 09:46

Israel begår folkemord og folk sitter her inne å heier på det. Grotesk. 

Antiteist

Innlegg: 6358
Antiteist
12.05.21 09:48
ONV95: Leve Israel - det demokratiske fyrårn fra middelhavet til Øst-Asia.

Et land som begår folkemord og apartheid er ikke et land noen bør se opp til. 

joplina

Innlegg: 67407
joplina
12.05.21 10:09
xpoolman: Får håpe Israel tar knekken på Hamas en gang for alle nå !

.

(Innlegget ble redigert 12.05.21 10:10)

joplina

Innlegg: 67407
joplina
12.05.21 10:11
Antiteist: Et land som begår folkemord og apartheid er ikke et land noen bør se opp til.

Tilgi dem, thi de vet ikke hva de gjør......

Keva

Innlegg: 26304
Keva
12.05.21 10:27
magpien: Jeg poengterte bare at de også har sine egne selvstyrte områder.

Er det Vestbredden og Gaza du betegner som "selvstyrte områder"? Og hva er poenget med den beskrivelsen?

mo6

Innlegg: 9509
mo6
12.05.21 12:16

Forferdelig tragisk det som skjer. Verdenssamfunnet må ta mye av ansvaret, de kunne presset Israel på et tidligere tidspunkt - for flere år siden. Vi har lukket øynene, eller krevd at ofrene skulle gi mer. Er der fortsatt noen som tror at BDS er en dårlig idé?

Olekrlunde

Innlegg: 1446
Olekrlunde
12.05.21 15:39

Varulv2478


I tråden USA ut av Afghanistan skrev du om Taliban: «Du kan ikke slutte fred med slike monstre» og det er jo riktig. Men det gjelder i enda høyere grad Hamas all den tid Hamas er en ekstrem rasistisk, islam-fascistisk terror-organisasjoner med ett av de mest motbydelige og perverse chaterprogram som finnes som ikke anerkjenner Israels rett til å eksistere, og neppe vil gjøre det heller. Hamas er i dine øyne kanskje ikke mer ekstreme enn Taliban, men de er pokker ikke det dugg bedre heller. Det betyr bare det jeg skriver: at så lenge Hamas eksisterer og fredsfientlige krefter på begge sider får styre showet er sjansen for fred-uansett hvor mye man håper på det-omtrent lik null selv om det selvsagt er lov å håpe. Det betyr ikke at mere moderate krefter på begge sider ikke kan og bør jobbe for fred, men blir det fred?, tviler.

 

Det er forresten ikke så rent lite hyklersk av deg som er en forsvarer av bla massemorderen i Damaskus og terror-regimet i Iran når du kritiserer til Israel´s svar på terroren fra islamistiske terror-organisasjoner. Hvor mange har «vennene» dine i Damaskus og Teheran drept i Syria, Yemen, Irak osv igjen?

(Innlegget ble redigert 12.05.21 15:47)

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
12.05.21 18:11
Olekrlunde: I tråden USA ut av Afghanistan skrev du om Taliban: «Du kan ikke slutte fred med slike monstre» og det er jo riktig. Men det gjelder i enda høyere grad Hamas all den tid Hamas er en ekstrem rasistisk, islam-fascistisk terror-organisasjoner med ett av de mest motbydelige og perverse chaterprogram som finnes som ikke anerkjenner Israels rett til å eksistere, og neppe vil gjøre det heller. Hamas er i dine øyne kanskje ikke mer ekstreme enn Taliban, men de er pokker ikke det dugg bedre heller. Det betyr bare det jeg skriver: at så lenge Hamas eksisterer og fredsfientlige krefter på begge sider får styre showet er sjansen for fred-uansett hvor mye man håper på det-omtrent lik null selv om det selvsagt er lov å håpe. Det betyr ikke at mere moderate krefter på begge sider ikke kan og bør jobbe for fred, men blir det fred?, tviler.   Det er forresten ikke så rent lite hyklersk av deg som er en forsvarer av bla massemorderen i Damaskus og terror-regimet i Iran når du kritiserer til Israel´s svar på terroren fra islamistiske terror-organisasjoner. Hvor mange har «vennene» dine i Damaskus og Teheran drept i Syria, Yemen, Irak osv igjen?

Israel misbrukt den beste muligheten for å ta ut Hamas under Op. "Cast Lead" da man hadde kunne fullføre erobringen av Gazastripen i januar 2010, siden den gang hadde man bare holdt islamistene vekk fra seg på en armlengde under en mann som fram til det sist skyr en større konflikt med palestinerne; Netanyahu. Det var et for voldsomt overfokus på Iran som overskygget viktigheten av å nøytralisere den islamistiske trusselen, og Netanyahu hadde dessuten ignorert hvorfor Osloavtalen oppsto; Fatah med dens sekulære ledelse var det beste våpenet, men han nektet helt fra begynnelsen å akseptere motivet bak avtalen. Så han svekke Fatah - går inn for å tilintetgjøre all håp om en tostatsløsning - og tilrettelegge en apartheidsordning - uten å eliminere palestinerne evne til å gjøre effektiv væpnet motstand

Selv ikke de rasistiske sørafrikanerne ville ha vært så arrogant og forsiktigløst i sammenligning, da man hadde ANC som aktuelt var blitt en ekte terroristorganisasjon i 1975-1990 under marxistisk anføring den gang! Det som hvis en bølle kunne terrorisere skolegården ved å tvinge gjennom sin vilje, uten å ta ut den største trusselen mot ham, som kan i slutten bli provosert til å gå rett i strupen på ham. Det er helt presist hva som har hendt her, israelerne hadde i de siste to år med Trumps hjelp helt effektivt ydmyket og forledet den palestinske ledelsen, skapt omfattende misnøye, utløst nød og økonomisk slavetilstand - og sist ville innføre et sant apartheid for å bevare en enslig stat som må forbli jødisk der et stort minoritetsfolk må strippes for sine rettigheter. Dermed vil mange vender seg mot Hamas og islamistene, ettersom væpnet motstand har blitt det eneste alternativet, ikke minst stilt ovenfor en trussel. 

- Som er å utslette det palestinske folket ved å demobilisere det inn i en rettsløs, splittet og undertrykt folkegruppe som ikke kunne gå sammen. I norsk avis lest man om en "aktivist" som klaget over at Gaza trekkes inn i en nok krig "for det som skjer i Jerusalem ikke angår dem", dette er folkeoppløsende holdninger, ettersom Øst-Jerusalem og Gaza begge er befolket med det samme folket - som blir maktløst når splittet og spredt. Det er denne virkeligheten som nå er helt umulig å ikke se, ettersom Netanyahu hadde gjort sin jobb litt for godt - og da Biden kom til makten, hadde mange - også palestinerne - håpt på at han vil reversere Trumps politikk og sette tilbake den israelske apartheidsutviklingen. Det hendt ikke. Da hadde palestinerne mer eller mindre blitt forlatt av alle andre. 

Hvem andre skulle de gå til? Ved å ikke eliminere Hamas har man latt et monster blitt værende i fred, og ved å ødelegge det som var meningen med Osloavtalen, har reverserte alt helt tilbake til pre-1994 da Hamas var sterkt populært den gang. Nå er Hamas mer populært enn før, mange - selv i Fatahs indre kretser - ser nå mot Gaza enn før. De trenger noen som kan beskytte dem, som kan presse tilbake - som kan hevne dem i slutten. 

Så alt det skjer i dag - er israelernes egne skyld. 100 %. 

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
12.05.21 20:51
Antiteist: Israel begår folkemord

Generelt er det smart å ikke bruke ord man ikke vet hva betyr. Dette er et godt eksempel.

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
12.05.21 21:26
BVB1909: Generelt er det smart å ikke bruke ord man ikke vet hva betyr. Dette er et godt eksempel.

Enig, folkemordbegrepet kan ikke brukes på verken den israelske strategien mot det palestinske folket eller på kinesernes behandling av uighurene i Xinjiang, ettersom målet er å tilintetgjøre disses selvstendighet, ikke å utrydde dem. Men i Tigray - hvor USA fremdeles støtter Abiy Ahmed under galskapsideer om at demokrati skal fremmes - foregår det et folkemord. 

Netanyahu is leading Israel into civil war between Jews and Palestinians - Israel News - Haaretz.com

Ingen kommentar til denne tråden; det har egentlig vært uunngåelig helt siden ekstremistene fikk direkte adgang til makten takket være Netanyahu og hans like. 

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
12.05.21 22:01

Borgerkrig. 

Dette er i ferd med å bli virkeligheten i Israel. Det er 9,3 mill. i dette landet, av dette er 74,3 % av jødisk tro og 21 % av arabisk herkomst, som den største minoritetsgruppen består den av 1,9 mill., av dette omlagt 82 % av sunnimuslimsk tro. Det er ikke bare muslimer, kristne og drusiske araberne har også blitt dårlig behandlet av de israelske ultranasjonalistene. 

I Vestbredden er det 2,93 mill. av arabisk herkomst, og deretter Gazastripen med 1,9 mill., til sammen 4,8 til 5,0 mill. ettersom sist oppdatering er i 2017. Det betyr dermed at det er omlagt 6,5 til 7 mill. palestinerne av arabisk herkomst i Israel/Palestina. Mot dette er det bare 7,3 mill. av jødisk tro. Og så burde man ikke glemme Jordan. 

I Jordan er det voksende sinne som holdes ned av kongestyret, men selv kongen har blitt meget voldsomt irritert over utviklingen i det siste. Hvis en borgerkrig bryter ut i selve Israel, kan det skje at Jordan vil intervenere i Vestbredden i verste fall. 

idiomatisk

Innlegg: 3665
idiomatisk
12.05.21 22:15

Greit nok at Israel kan begrense sin militære makt når de kjemper mot en totalt underlegen fiende, men ærlig talt, det gjør de jo allerede. De kunne utslettet Gaza på minutter om det var målet.

Det som gjør meg kvalm er at våre fremste politikere i Søreide og Erna kritiserer Israel for overdreven maktbruk samtidig som de selger våpen i skjul, med våre sikkerhetsmyndigheters velsignelse til SA som igjen bruker det på sivilbefolkningen i Jemen. Forskjellen er at Norge er tusenvis av mil unna Jemen, mens terroristgruppen Hamas er naboen til Israel. 

Fei for egen dør, hyklere. Alt de bryr seg om er internasjonal status i FN, UN og selvfølgelig USA. De tror de er kjendiser, ikke politikere som utlukkende skal jobbe
for å forbedre livene til nordmenn. Det er vel neppe en regjering i norsk moderne historie som har feilet mer på det punktet. 

 

(Innlegget ble redigert 12.05.21 22:21)

Keva

Innlegg: 26304
Keva
12.05.21 22:29
magpien: Palestinerne ønsker ikke tostatsløsning. De ønsker full "retur" av palaraberne og deres etterkommere.

Palestinerne ønsker ikke tostatsløsning. De ønsker full "retur" av palaraberne og deres etterkommere. Hvorfor later du som noe annet? Alle avtaler avvises fordi det er dette som er det eneste de vil godta. Det eneste problemet der er jo at Israel opphører. Det er en helt utopisk løsning.
----------------------------------------------------

Tull. Ingen tror at det er en realistisk løsning. Men dette er palestinernes beste forhandlingskort, som de selvfølgelig ikke vil gi fra seg før Israel har innrømmet sitt ansvar for Nakba, og kommet på banen med en form for kompensasjon. Økonomisk, f.eks.
----------------------------------------------------
Israel har ingen andre ambisjoner enn å overleve som nasjon/stat og ta på alvor den stadige trusselen fra naboland og deres idelogiske støttespillere.
----------------------------------------------------
Du fleiper nå?
Er det derfor de stjeler stadig mer land fra palestinerne?
Flytter inn stadig flere israelske statsborgere på okkupert, palestinsk land tvert mot all folkerett?
Har minst 50 lover som diskriminerer ikke-jødiske innbyggere?
Har proklamert at de kun er hjemlandet til jødiske innbyggere?
Straffer storfamilier med å jevne hjemmet med jorden der ett familiemedlem mistenkes for lovbrudd?
Slikt er det kun Israel som kommer unna med, på grunn av beskyttelsen fra Amerikas forenklede stater.
Osv., osv.
-------------------------------------------------------

Ellers er det kun én plass palestinerne og israelerne ikke kan leve sammen. Det er i de palestinske områdene. Arabere og Israelere lever stort sett helt fint sammen inni Israel.
--------------------------------------------------------
Synes du det er rart at de reagerer?
Når israelske bosettere river opp og brenner hundreårige olivenlunder, pøser forgiftet/forurenset vann og ekskrementer utover palestinske bønders jord?
Når palestinske unger i Hebron må beskyttes fra fanatiske bosettere som dynger dem ned med søppel og ekskrementer og rett og slett forfølger dem?
Når de må stå i kø i timer for å komme seg på jobb eller til legebehandling, og kanskje dør i kø?
Når det finnes apartheid-ordninger i form av veier de ikke får kjøre på osv., osv.?
---------------------------------------------------------
Det finnes kritikkverdige hendelser i Israel og blant deres politikere, men det kan ikke sammenlignes overhodet med det som skjer i ledelsene rundt dem. I det hele tatt.
---------------------------------------------------------
Det har du jo for så vidt rett i.
Israels krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten kan ikke sammenlignes med palestinernes stakkarslige (men selvsagt helt uakseptable) raketter og brannballonger.
Den eneste grunnen til at de ikke er blitt stoppet, er USA's vetorett i FN.

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
13.05.21 10:19

Den palestinske motstanden er ved å sakke ned, alle større rakettangrepene har stoppet helt opp, og det er ikke lenge observert bruk av storkalibrede rakettvåpen mot sentrale Israel siden kl. 20 lokal tid fram til morgenen den neste dagen. "Bare" 130 raketter, de fleste småkalibrede, er observert gjennom natta og morgentimene mens israelerne tok i bruk tungt artilleri og bombet helt hensynsløst med hundrevis av angrep. 

Men det har vært opptøyer og pogromer rettet mot israelskarabiske folk i et dusin byer, med Lod, Ramle, Acre og Haifa som de meste plagede. Tusenvis skal ha blitt angrepet, hundrevis har blitt arrestert, og et ukjent antall har blitt skadet med flere dødsfall. Dette var ikke forsøkt hindret av myndighetene i lang tid fram til det utplasseres soldater som er ment for å hindre arabisk vold.

Gantz hadde lenge ønsket å eliminere Hamas i Gaza, han mente sjansen har kommet, og vil dermed lansere større bakkeoperasjoner for å desimere den palestinske motstandsfronten. 

Sarella

Innlegg: 20617
Sarella
13.05.21 11:22
Varulv2478: Gantz hadde lenge ønsket å eliminere Hamas i Gaza, han mente sjansen har kommet, og vil dermed lansere større bakkeoperasjoner for å desimere den palestinske motstandsfronten.

Eller sagt på en annen måte, for å drepe flest mulig palestinere.

"Israel avviser våpenhvile-forslag fra palestinerne. Samtidig legger den israelske hæren planer for en ny bakkeinvasjon av Gazastripen."

(Innlegget ble redigert 13.05.21 11:25)

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
13.05.21 13:22

The United States Ignoring Israel’s Violence Against Palestinians Is Normalizing It (foreignpolicy.com)

Denne artikkelen kort forklart at det er den amerikanske kritikkløse støtten til den israelske tilintetgjørelsesstrategien for å ødelegge tostatsløsningen og skape en apartheidstat som mer eller noe annet hadde normalisere den farefulle utviklingen som fremmet israelsk fascisme som er nå i full vekst. I natten til 13. mai var et par dusin byer rammet av opptøyer hvor jødiske folkemengder angrep arabiske eiendommer, tilfeldige og terrorisert arabiske beboere. Dette er nemlig ikke nytt. For fra 13. april har det vært sett noe som begynner å minne om politiskorganiserte pogromer og mobbstrategi rettet mot palestinerne i Øst-Jerusalem i ledd med innføringen av restriksjoner rettet mot palestinernes rettigheter til å be og bevege seg innenfor sitt hjemsted. Presset vokser og vokser uten at det var tatt affære mot de jødiske ekstremistene som støttes av settlerne. 

https://nationalinterest.org/feature/jerusalem-unrest-exposes-brittleness-israeli-sovereignty-over-palestinians-184974

Dette tyder da på at israelerne som hadde annektert Øst-Jerusalem, tar sikte på å skape uholdbare tilstander for den palestinske befolkningen, Sheikh Jarrah-eiendomskonflikten i virkeligheten brukes for å skremme bort folk til å flytte bort, ved å sette inn settlere som dermed vil terrorisere sine palestinske naboer som sett annetsteds i Vestbredden. Det har vært sett liknende utvikling i selve Israel også mot israelskaraberne som mer og mer opplever å bli mindre beskyttet enn tidlig, også i møte med domstolene som har blitt veldig dypt politisert og sterkt etnokratisk orientert. Det er nå blitt åpenbart for hele verden - med klar unntak av USA - at Israel tar sikte på å utrenske det palestinske folkets rettigheter ved å innføre apartheid

HRW har rett i det, Israel har blitt en apartheidstat uten at vestlige politikerne hadde ønsket å innrømme det, og endog oppmuntre dette fram som sett da Trump var president for USA.

Israel har i 2014-2021 gjennomført en uparallel militærsperiode som er umulig for et lite land å gjennomføre; flere tusen flyangrep har blitt gjennomført på et skala som er finansielt sett helt umulig å gjennomføre med Israels egne ressurser inn i Syria, Irak og Gaza, man har kjøpt inn og brukt så mye, at Israel i år 2006 vil ha blitt ruinert etter bare ett års intensivitet. Forsvarsbudsjettet er bare på 20,5 milliarder dollar eller 5,3 % av landets BNP, ennå er det sett at operasjonsutgiftene er mange ganger av dette, og forsvarsindustrien har så mange og så kostbare prosjekter at dette kan ikke dekkes med Israels egne krefter. Iron Dome-forsvaret er et godt eksempel; det blir alltid skutt ut to raketter mot et mål, og dette koste 200,000 dollar per nedskytning. Dessuten måtte utstyret basert på bruk av AI bekostes med millioner av dollar hver år. 

Så blir det avslørt at USA hadde siden 2010 under dekning av å understøtte rakettforsvaret mot palestinsk rakettangrep etter hvert forstørret militærstøtten fra et minimum bare et par hundre million dollar, spesielt etter 2014, til 236 milliarder dollar per år - dette er ti ganger eller mer av det israelske militærbudsjettet! Mesteparten går nemlig til våpenproduksjon og krigsutgifter for flyvåpenet og rakettstyrkene. Det hadde i Trumps tid blitt utvidet til å gjelde strategiske styrker inkludert atomvåpen. 

Så krigen i dag - og aggresjonen mot Iran - i virkeligheten føres av det amerikanske folkets lederne som betale de israelske militære alt som trenges i møte med palestinerne, Hizbollah og sist Iran, det som hadde inntil holdt tilbake Netanyahu fra å gå ut i total krig er et generelt ønske om å la USA med sin større befolkning tar støyen av en større konflikt. Dette var med på å fremme ultranasjonalismen og å umuliggjøre en fredelig utvikling - og dermed i realiteten underminere det israelske demokratiet. Israel har blitt så fritt som mulig til å gjøre som de vil. Straffritt. Kritikkløst. 

Så krigen i Gaza - og undertrykkelsen av palestinerne - er i virkeligheten en amerikansk krig uten det amerikanske folkets medviten, da man simpelt ikke forstå hva deres folkevalgte egentlig driver med. Israel hadde kunne bli en apartheidstat hvor demokratiet er i seriøs fare, ved å bli langt mye sterkere enn hva forholdene tilsier. Og dermed gir det USA direkte ansvar for hva som skjer i Israel. 

På arabisk hold ser man at de nytelsessyke oljesjeikene ignorert det hele, al-Sisi er i angst og nøling pga. senkende vannivå i Nilen fra Etiopia, bare Jordan og Kuwait hadde sagt fra om å fordømme Israel mens Irak er under en amerikansklojal mann som sliter med en mulig sjiamuslimsk borgerkrig i emningen. Tyrkia tar klar avstand fra Israel, men arabernes mistro mot Erdogan er altfor sterk. 

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
13.05.21 13:47

Så palestinerne har gjenladet sine rakettsiloene på nytt, de lansert et større angrep inn i sentrale Israel om ettermiddag - og nok en gang ser man at planleggingsledelsen er av høy kvalitet. Siden kl. 22 hadde de holdt sin aktivitet ned mens det foregår omfattende meglerarbeid for å få gjennom våpenstillstand, og lot til å ha utnyttet anledningen tross flyangrep hele tiden, for å sette nye raketter på plass og aktivere nye som var holdt i reserve. De avfyre så snart Israel formelt hadde sagt at de vil ikke ha våpenstillstand. 

En stor rakett, kalt Ayyash-250, skal ha blitt sendt mot Rimon flybase 220 km vekk fra Gaza. Den må være dobbelt så stor som A-120 rakettene som sendes mot Tel Aviv. 

Pekka2813

Innlegg: 11227
Pekka2813
13.05.21 18:58

Så et intervju på BBC akkurat nå hvor en israelsk offisiell person, husker ikke navnet hans nå, sa at IDF kommer til å gjennomføre jobben til Hamas gir seg. 

Har du hørt noe lignenede?

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
13.05.21 19:14
Pekka2813: Så et intervju på BBC akkurat nå hvor en israelsk offisiell person, husker ikke navnet hans nå, sa at IDF kommer til å gjennomføre jobben til Hamas gir seg.  Har du hørt noe lignenede?

Nei, men dette er jo hva vi hadde forventet i desember 2009-januar 2010 da israelerne tilsynelatende vil rykke helt inn for å avslutte oppdraget om å nøytralisere Hamas for godt, verken før eller siden var forholdene så god for en israelsk gjenerobring, noe som vist seg under 2014-krigen da motstanden var bare blitt for sterk, noe av i slutten avskrekket videre avansement. Det er garantert at det vil bli mye vanskeligere, ettersom de palestinske militante bare blir sterkere og mer profesjonelt med tiden. 

Emanuel (Mannie) Fabian på Twitter: «Hamas military wing releases footage of their drones used in an attack on Gaza border communities https://t.co/MTEhjICaYv» / Twitter

I dag blir israelerne sjokkert på nytt, for da man hevdet å ha slått ut minst fire ATGM-lag, mistet de et Iron Dome-batteri til et selvmordsdronefly, som det første av mange angrep med iranskdesignerte dronefly basert på Ababil-konseptet som tillatt billig og enkel lokalproduksjon slik at miniatyrpropellmotor og brensel var det eneste som måtte importeres. I tillegg opplever IDF-troppene at de utsettes for målrettede angrep med rakett og morterskyts i tillegg til dronefly. Det var så ille at stridsvognavdelinger måtte rykker fram under artilleridekning for å beskytte dem fra palestinerne, det har ikke vært sett før. 

Min respekten stiger et par hakk. 

Varulv2478

Innlegg: 15864
Varulv2478
13.05.21 19:59

(Innlegget ble redigert 13.05.21 20:00)

jakoline

Innlegg: 41688
jakoline
13.05.21 21:02
Varulv2478: Så krigen i dag - og aggresjonen mot Iran - i virkeligheten føres av det amerikanske folkets lederne som betale de israelske militære alt som trenges i møte med palestinerne, Hizbollah og sist Iran, det som hadde inntil holdt tilbake Netanyahu fra å gå ut i total krig er et generelt ønske om å la USA med sin større befolkning tar støyen av en større konflikt.

Wow...fant her gitt en bit av puslespillet i en konflikt jeg ikke helt har forstått bakgrunnen til...

norball

Innlegg: 4974
norball
13.05.21 23:28

nå begynner bakkeinvasjonen, ifølge mine kilder i Israel

eller, det ser ut til at det er artilleribeskytning i første omgang

(Innlegget ble redigert 13.05.21 23:33)

Sarella

Innlegg: 20617
Sarella
13.05.21 23:39
norball: nå begynner bakkeinvasjonen, ifølge mine kilder i Israel

Det israelske forsvaret skriver nå på Twitter at de angriper Gaza med både luft og bakkestyrker.

Klikk for å gå tilbake til toppen