Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Israels rett til å forsvare seg ?

NYTT TEMA
joplina

Innlegg: 67404
joplina
17.05.21 18:30
BVB1909: Dette er jo en direkte konsekvens av at Hamas bruker sivile som levende skjold.

Bare hold fast på den ønskedrømmen din for ingen annen gidder

Alle  2,1 millioner er innesperret på en landstripe som måler 40x10 km og de mangler  tilfluktsrom. Drapstallene på Gazastripen vil alltid være spykleint store av den grunn. 

...For Gazastripen i seg selv er - som alle med IQ over skonummeret sitt skjønner- tettbefolket...og når det bombes i overmål i et tettbefolket område uten tilfluktsrom så drepes i overmål mange også.

 

Makro1

Innlegg: 12292
Makro1
17.05.21 18:49
joplina: Bare hold fast på den ønskedrømmen din for ingen annen gidder Alle  2,1 millioner er innesperret på en landstripe som måler 40x10 km og de mangler  tilfluktsrom. Drapstallene på Gazastripen vil alltid være spykleint store av den grunn.  ...For Gazastripen i seg selv er - som alle med IQ over skonummeret sitt skjønner- tettbefolket...og når det bombes i overmål i et tettbefolket område uten tilfluktsrom så drepes i overmål mange også.

Nettopp!

Derfor er det ikke særlig smart av Hamas å sende tusenvis av raketter mot Israel. Det er heller ikke særlig smart av denne befolkningen å frivillig velge å bli styrt av Hamas. Som de VET kommer til å starte kriger med Israel. Om og om igjen.

Så du har et poeng: Hva tro du at er høyest av skonummeret og IQ-en hos disse folkene...?

Vandringsmann

Innlegg: 4973
Vandringsmann
17.05.21 19:06
Fico: Israel er utviklet som en mønsterstat fra proklamasjonen og frem til våre dager til tross for fiendenes evige forsøk på å forpurre den.

(Innlegget ble redigert 17.05.21 19:07)

aicat

Innlegg: 24497
aicat
17.05.21 19:07
BigGeorge: I charteret til PLO/Hamas/Fata står det at Israel skal utryddes.

Nei, det gjør ikke det! I så fall vil jeg se om du kan sitere i hvilken artikkel det i så fall sto. Men dette er heller ikke det charter i dag opererer med. Hamas har laget et nytt hvor formuleringene mange lever med er borte.

Men jeg ser jo også her at Israel sine hasbara-propagandister har vært flikne til å videreformidle Israels løgner og myter - for at naive fjols skal svelge sionistregimets narrativ - uten selv å sette seg inn i de faktiske forhold.

I denne tråden har vi f.eks. på nytt sett at påstanden om at Israel aldri selv har stratet noen kriger - men kun blitt angrepet av fiendtlige nabostater. Løgner som for lengst er avsannet av israelske historikere.

Vi kan jo begynne med krigen i 1948: En krig Israel benevner som en "frigjøringskrig"? Fra hvem var det europeiske kolonister "frigjorde" deler av det britiske Palestina fra?

Araberne startet ingen krig. Krigen startet med de europeiske jødenes invasjon av Palestina på 1920-tallet, konflikten har nå vart i 100 år, og kan snart benevnes som den palestinsk-israelske 100-års krigen. Angrepene i 1948 var en del av denne pågående konflikten, og det er ikke araberne, men de jødiske innvandrerne som har ansvaret for utdrivelsen av palestinerne. Etnisk rensing er i dag definert som en forbrytelse mot menneskeheten - noe sionistene i Israel bærer eneansvaret for å ha iverksatt.

Derfor blir det totalt på jordet å kalle motstand mot de europeiske sionistenes kolonisering og etniske rensing for et angrep – det blir å vise at man ikke har forstått forskjellen på en forsvarskrig og en angrepskrig. Det som brøt ut i en væpnet konflikt i desember 1947 - var en klassisk kolonikrig hvor en innfødt befolkning etter beste evne prøvde å forsvare seg mot europeiske kolonister som hadde til hensikt å overta deres hjemland - og som så etter 14. mai 1948 fikk støtte til denne forsvarskrigen av 3 arabiske naboland. For en krig kan også bli startet ved etnisk rensing - slik vi på 90-tallet så hvorledes etnisk rensing i det tidligere Jugoslavia førte til full krig der. Sionistene planla allerede i 1918 hvorledes de skulle få redusert den palestinske innfødte befolkningen til et minimum - under eufemismen "transfer" = etnisk rensing.

 

(Innlegget ble redigert 17.05.21 19:14)

aicat

Innlegg: 24497
aicat
17.05.21 19:11
Makro1: Så du har et poeng: Hva tro du at er høyest av skonummeret og IQ-en hos disse folkene...?

På det spørsmålet har Hamas selv svart: "Sionistene dreper våre ledere og våre barn - vi vil at yehudi selv skal føle på kroppen den frykt og redsel det er å få bomber og granater i hodet daglig".
Så kan vi jo diskutere hvor smart det egentlig er - når vi vet at IOF ikke en gang prøver å skille sivile fra militære mål.

Makro1

Innlegg: 12292
Makro1
17.05.21 19:23
aicat: På det spørsmålet har Hamas selv svart: "Sionistene dreper våre ledere og våre barn - vi vil at yehudi selv skal føle på kroppen den frykt og redsel det er å få bomber og granater i hodet daglig".
Så kan vi jo diskutere hvor smart det egentlig er - når vi vet at IOF ikke en gang prøver å skille sivile fra militære mål.

Uansett håper jeg at de kriger seg helt ferdig denne gangen. Slik at freden kan senke seg etterpå. Slik den alltid gjør etter kriger.

Men da må de gjøre seg HELT ferdig...

return_of_drakkar

Innlegg: 30040
return_of_drakkar
17.05.21 19:38

Her er Hamas charhter fra 2017

Om Jerusalem
"(10) Its Islamic and Christian holy places belong exclusively to the Palestinian people and to the Arab and Islamic Ummah."

"(14) The Israeli entity is the plaything of the Zionist project and its base of aggression."

Hva er:Israel entity?

https://www.jewishvirtuallibrary.org/hamas-2017-document-of-general-principles-and-policies

Jeg har før hevdet at palestinerne er arabere.
Ikke noe galt med dem, men det er blitt benektet.

"(4) The Palestinians are the Arabs who lived in Palestine until 1947,  irrespective of whether they were expelled from it, or stayed in it; and every person that was born to an Arab Palestinian father after that date, whether inside or outside Palestine, is a Palestinian." (understreket va meg).

Noe av det helt spesielle er at mange prøver å se dette som en ikke-religiøs sak. Det er nok en god intensjon med det, men helt dødfødt.
Israel påberoper seg 'landet gud gav dem', og mange kritiserer dem for det, det samme, påbrroper seg, gjær
Hamas:

"(7) Palestine is at the heart of the Arab and Islamic Ummah and enjoys a special status. Within Palestine there exists Jerusalem, whose precincts are blessed by Allah. Palestine is the Holy Land, which Allah has blessed for humanity."

Fra paragraf 18 til og med 23 kan man lese at de tolererer knapt annet enn det de selv mener, slik jeg tolker det.

Hele konflikten er selvsagt helt tragisk.

(Innlegget ble redigert 17.05.21 19:39)

omko

Innlegg: 2761
omko
17.05.21 20:12

Bare hold fast på den ønskedrømmen din for ingen annen gidder

Alle  2,1 millioner er innesperret på en landstripe som måler 40x10 km og de mangler  tilfluktsrom. Drapstallene på Gazastripen vil alltid være spykleint store av den grunn. 

...For Gazastripen i seg selv er - som alle med IQ over skonummeret sitt skjønner- tettbefolket...og når det bombes i overmål i et tettbefolket område uten tilfluktsrom så drepes i overmål mange også.

Om så alle disse palataberne var klemt sammen på et utedass på knappe kvadraten ville et angrep derfra mot Israel etter folkeretten være en krenkelse som rettferdiggjør forsvar i den hensikt å stoppe angrepet. Såpass ille er det at Israel på lovlig vis kan okkupere dassen og eliminere alle som gjør motstand mot en slik okkupasjon av dassen. Slik er jussen og slik må den være, totalt blottet for føleri, men nødvendig for ikke å ha det totale verdenskaos. Derfor er det ikke interessant det føleriet dere bedriver, men kun en støtte som gjør lidelsene til palaraberne verre.

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
17.05.21 20:28
joplina: Bare hold fast på den ønskedrømmen din for ingen annen gidder

– De setter opp små verksted under boligblokker, ved sykehus og barneskoler. Det er steder Israel risikerer internasjonal fordømmelse om de bomber. De bruker sivile som skjold, sier Mood.

Dette sier altså Robert Mood, tidligere leder for FNs observatørkorps i Midtøsten. Men det er vel bare en ønskedrøm han har. Kanskje du kan ringe kan og fortelle han at han tar feil?

Olekrlunde

Innlegg: 1446
Olekrlunde
17.05.21 20:49

Aicat

Vel, selv om de mest ekstreme og rasistiske formuleringene er utelatt i det nye programmet, åpenbart for ikke å fremstå så ekstreme og for å bryte isolasjonen de befant/befinner seg , i så har de i sitt nye program artikkel 20 som krever en full frigjøring av Palestina "from the river to the Sea". Det står riktignok at de vurderer(considers) å godta en palestinsk stat utifra 1967. Men det er altså noe de vurderer, ikke noe de sier de har godtatt 

https://www.middleeasteye.net/news/hamas-2017-document-full 

Så nei, de har ikke godtatt Israels eksistens enda. Og tror du vurderer utsagnet "vurderer" vel positivt gitt.

 

 

(Innlegget ble redigert 17.05.21 20:55)

sisyf0s

Innlegg: 10982
sisyf0s
17.05.21 20:51
BVB1909: – De setter opp små verksted under boligblokker, ved sykehus og barneskoler. Det er steder Israel risikerer internasjonal fordømmelse om de bomber. De bruker sivile som skjold, sier Mood. Dette sier altså Robert Mood, tidligere leder for FNs observatørkorps i Midtøsten. Men det er vel bare en ønskedrøm han har. Kanskje du kan ringe kan og fortelle han at han tar feil?

At Hamas benytter sivile som skjold er en påstand som ofte har blitt framført. Men det er ikke annet enn påstander. Etter Israels 2014-pogromer mot Gaza gransket Amnesty International disse påstandene/beskyldningene. De fant ingen beviser for at det faktisk hadde skjedd:

Several of these actions which have been discussed above, such as storing munitions in civilian buildings or launching attacks from the vicinity of civilian buildings, violate the obligation to take all feasible precautions to protect civilians from the effects of attacks. But they do not necessarily amount to the specific violation of using “human shields” under international humanitarian law, which entails “using the presence (or movements) of civilians or other protected persons to render certain points or areas (or military forces) immune from military operations.” The practices most commonly condemned as such have involved actually moving civilians to military objectives in order to shield those objectives from attack. According to the International Committee of the Red Cross (ICRC), “the use of human Shields requires an intentional co-location of military objectives and civilians or persons hors de combat with the specific intent of trying to prevent the targeting of those military objectives.”

Amnesty International has not been able to verify specific statements which the Israeli authorities have cited as made by Hamas officials during the hostilities encouraging civilians in Gaza to ignore IDF warnings to evacuate. However, the reported statements were directed to civilians in general or in large geographic areas; for example, Ministry of Interior spokesperson Iyad al-Buzm’s call on people “in all parts of the Strip to ignore the warnings… as these are part of a psychological warfare”. Public statements referring to entire areas do not amount to directing specific civilians to remain in their homes in order to render fighters, munitions or military equipment in specific locations immune from Israeli attacks. Thus, while potentially of concern, such statements would not constitute the use of “human shields”. There are no bomb shelters or protective facilities for Gaza’s 1.8 million people, and no place in the Strip was truly safe during the hostilities. In some cases, the warnings issued by the Israeli military did not specify safe evacuation routes, and in many cases, civilians who tried to evacuate came under Israeli fire. In these circumstances, the Hamas authorities instructing civilians in the Gaza Strip not to leave their homes could have been out of concern for their safety or a desire to avoid further panic. It cannot be presumed that the intention of any such statements by the authorities was to use civilians to prevent the targeting of specific military objectives by Israeli forces.

The Israeli authorities have claimed that in a few incidents, the Hamas authorities or Palestinian fighters directed or physically coerced individual civilians in specific locations to shield combatants or military objectives. Amnesty International has not been able to corroborate the facts in any of these cases.

 

aicat

Innlegg: 24497
aicat
17.05.21 20:57
Olekrlunde: "from the river to the Sea".

Kan du fortelle meg forskjellen mellom dette politiske målet / kravet fra Hamas til Det Israels tidligere viseutenriksminister Tzipi Hotovely (i dag Israels ambassadør i London) fra Likud har som mål for Israel: "Alt dette* er vårt - gitt oss av Gud"?
*dette = Israel + HELE Vestbredden.

sisyf0s

Innlegg: 10982
sisyf0s
17.05.21 21:00
BVB1909: Å redusere Israel-Palestina-spørsmålet til et spørsmål om jødiske bosetninger er en grov forenkling. Jeg støtter ikke israelske bosetninger på VB, men har likevel stor forståelse for deres syn i den overordnede problemstillingen. Husk at Israel har fiender på alle kanter og har hatt det siden opprettelsen. Drar du til Jordan, som er den mest moderate naboen, og ser på et kart over Midtøsten vil du se at Israel på kartet er helt hvitt uten at det står Israel. Årsaken selvsagt at de ikke aksepterer landet. Å tro at det å trekke seg tilbake til 67-grensene plutselig skal gjøre at alt blir bra er i beste fall svært naivt. Sett fra israelsk side kan man argumentere med at valget å trekke seg ut av Gaza viste at å trekke seg ut av okkuperte områder ikke er en god idé. Det skal også sies at etablering av nye bosetninger på VB er svært omstridt i Israel. Hovedbudskapet i intervjuet med Hellestveit er at palestinerne begår utvilsomme krigsforbrytelser i sin bombing, mens Israel har sitt på det tørre. Men at det er forståelig at palestinerne er frustrerte og ikke ser noen andre muligheter da de er så totalt underlegne.

Nei, det er ingen forenkling. Den israelsk-palestinske konflikten handler om rettighetene til de palestinske områdene som Israel okkuperte i 1967, det vil si Gaza og Vestbredden inklusive Øst-Jerusalem. Ferdig snakka. Og folkeretten er klinkende klar. Disse områdene til hører det palestinske folket.

En stat har selvfølgelig ingen rett til å okkupere naboens landområder for å skaffe seg forsvarsdybde fordi noen tredje-land kanskje muligens en gang i framtiden kan tenkes å angripe. Dette er en tankegang som er en medvirkende årsak til at jeg betrakter Israel som et fascistoid regime - og dette har ingenting med konflikten med palestinerne å gjøre.

Og det ville være som vi og NATO skulle okkupere Kola-halvøya for å skaffe oss forsvarsdybde for et tenkt russisk angrep en gang i framtiden. Selvfølgelig helt uhørt. Sovjetunionen krevde i sin tid landområder fra Finland for å skaffe forsvarsdybde rundt Leningrad, og gikk til angrep mot Finland for å skaffe seg dette da Finkland avslo (Vinterkrigen). En helt fascistoid tankegang, og noe som hele den frie verden fordømte.

Fico

Innlegg: 27744
Fico
17.05.21 21:10
Vandringsmann: Mønsterstat? Her er en liten videokommentar:

Da er det vel på sin plassvel å godta noen avvik fra normalen grunnet støy og forstyrrelser som skapes gjennom nærliggende omgivelser.

aicat

Innlegg: 24497
aicat
17.05.21 21:18
BVB1909: Som nevnt tidligere i tråden er det kun én av partene som har brutt krigens regler denne uka, og det er ikke Israel. Cecilie Hellestveit har nok en del større troverdighet enn en fanatisk debattant på VGD som ikke engang forstår at MØ-konflikten er kompisert.

Siden Israel ikke gjør noen forsøk på å skille mellom sivile og militære mål, bare de siste dagene er ca 50 barn og 70 kvinner drept i IOFs udiskriminerte bombeangrep – bryter ikke bare Israel IHL – men faktisk også sin egen ROE:

A. The parties to the conflict must at all times distinguish between civilian objects and military objectives. Attacks may only be directed against military objectives. Attacks must not be directed against civilian objects. [IAC/NIAC]

Israel:  7 (s. 135) – require that a distinction be made between military objectives and civilian objects

Ref: Israel Manual on the Laws of War, (1998), pp. 38 and 42

Ref: Law of War Booklet (1986), Chapter 1.

Israel: 735 (s. 242) Israels’s Manual on the Laws of War states that “in cases where there is doubt as to whether a civilian object has turned into a military objective, the Additional protocol state that one is to assume that it is not a military objective unless proven otherwise”

Ref.  Israels’s Manual on the Laws of War (1998) p. 38

Israel: 257 (s. 286) Israel’s Manual on the Laws of War states that: “in any attack it is imperative to verify that the attack will not employ means of warfare whose impact cannot be controlled.

Ref: Israel’s Manual on the Laws of War states that (1998) p. 37, se also pp. 11 - 12.

Det prinsippet Israel her bryter kalles ”proposjonalitets-prinsippet"  og er å finne i 1. Tilleggsprotokoll art 57. Her heter det i pkt 1a (iii): (iii) refrain from deciding to launch any attack which may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated; - og i pkt 2: (b) an attack shall be cancelled or suspended if it becomes apparent that the objective is not a military one or is subject to special protection or that the attack may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated;   http://www.icrc.org/ihl.nsf/WebART/470-750073?

(Innlegget ble redigert 17.05.21 21:20)

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
17.05.21 21:28
aicat: Siden Israel ikke gjør noen forsøk på å skille mellom sivile og militære mål

Dette er jo bare sprøyt. De varsler til og med sivile som bor nære Hamas-mål som skal tas ut. Dette i sterk kontrast til palestinerne som utelukkende angriper sivile israelere.

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
17.05.21 21:31
sisyf0s: Og det ville være som vi og NATO skulle okkupere Kola-halvøya

Med dette sier du rett ut at du overhodet ikke forstår konteksten i denne konflikten. Forholdet mellom Norge og Russland sammenlignet med Israel-Palestina er helt forskjellige verdener.

sisyf0s

Innlegg: 10982
sisyf0s
17.05.21 21:34
BVB1909: Med dette sier du rett ut at du overhodet ikke forstår konteksten i denne konflikten. Forholdet mellom Norge og Russland sammenlignet med Israel-Palestina er helt forskjellige verdener.

Og med det sier du at du gir fullstendig blaffen i folkeretten, og at det er den sterkestes rett som gjelder i din verden. Jeg kaller det en  fascistoid måte å betrakte verden på.

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
17.05.21 21:42
sisyf0s: Og med det sier du at du gir fullstendig blaffen i folkeretten, og at det er den sterkestes rett som gjelder i din verden. Jeg kaller det en  fascistoid måte å betrakte verden på.

Begge parter bryter folkeretten i denne konflikten, så det gjelder i så fall deg også. Mitt poeng er ikke å forsvare Israels okkupasjon, men å påpeke at den til dels kan forstås. Det kan også palestinernes folkerettsbrudd til en viss grad.

For øvrig helt typisk ekstremister å komme trekkende med facist eller nazibetegnelser på folk med et syn som avviker noe fra deres eget, ref. mitt første innlegg i tråden.

sisyf0s

Innlegg: 10982
sisyf0s
17.05.21 21:49
BVB1909: Begge parter bryter folkeretten i denne konflikten, så det gjelder i så fall deg også. Mitt poeng er ikke å forsvare Israels okkupasjon, men å påpeke at den til dels kan forstås. Det kan også palestinernes folkerettsbrudd til en viss grad. For øvrig helt typisk ekstremister å komme trekkende med facist eller nazibetegnelser på folk med et syn som avviker noe fra deres eget, ref. mitt første innlegg i tråden.

Alternativet til folkeretten er den sterkestes rett. Og det ekstreme er ikke å støtte folkeretten, men å støtte den sterkestes rett, slik du ser ut til å gjøre. Og om du ikke forstår at det er ekstremt mye alvorligere brudd på folkeretten å okkupere og kolonisere landområder tilhørende andre enn å sende noen raketter på måfå over til okkupanten så har du ikke forstått det kvekk av hva folkerett er. Du forstår åpenbart ikke at det er et mye alvorligere lovbrudd å begå drap enn å stjele en sjokolade i butikken.

Og jeg støtter for øvrig ingen brudd på folkeretten, så stråmennene din kan du bare beholde.

Vandringsmann

Innlegg: 4973
Vandringsmann
17.05.21 21:59
Fico: Da er det vel på sin plassvel å godta noen avvik fra normalen grunnet støy og forstyrrelser som skapes gjennom nærliggende omgivelser.

Godta Israels apartheidregime som et "avvik fra normalen grunnet støy og forstyrrelser som skapes gjennom nærliggende omgivelser"?

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
17.05.21 22:16
sisyf0s: stråmennene din

Hahaha! Du snakker om mine stråmenn i samme innlegg som du tillegger meg meninger over en lav sko? Om det er mer alvorlig å okkupere et landområde enn å med overlegg drepe sivile kan sikkert diskuteres.

Jeg har vært i Israel og alle nabolandene (inkl. Palestina). Det er alltid interessant å høre med befolkningen hva de tenker om konflikten. I araberlandene er det mye av samme argumentasjonen som du presenterer. Felles for dem er at de ønsker staten Israel utslettet. Og det gjelder så og si alle innbyggerne. Den villeste argumentasjonsrekken fikk jeg for øvrig fra en som jobbet på Hizbollah-museet i Libanon, kanskje ikke overraskende.

Israelerne skiller seg markant fra sine naboer ved at de konsekvent er mye mer opptatt av sitt eget land fremfor å ødelegge naboen. Kontrasten er veldig tydelig: Mens innbyggerne i nabolandene kun snakker om å utslette Israel snakker israelerne om å beskytte seg. Jeg tror både araberne og du hadde hatt godt av å virkelig forsøke å sette dere inn i Israels posisjon. Se på kartet, på alle kanter har de naboer som ønsker landet tilintetgjort. De har det minste landområdet og den desidert minste befolkningen. At de gjør alt for å verne om seg selv synes jeg ikke er rart. Jeg kan garantere at du hadde sett helt annerledes på denne konflikten hvis du var jøde i Israel.

Ønsker deg en god 17. mai. Husk at for vår frihet ikke er en selvfølge - verken for palestinere eller jøder.

Olekrlunde

Innlegg: 1446
Olekrlunde
17.05.21 23:40

Nå snakka vi om Hamas Aicat, ikke en ambassadør.

Så løy du når du påsto at Hamas ikke lengre vil utslette Israel eller skjønner du ikke hva du leser?. Du vet vurderer betyr ikke noe annet enn vurderer.

Olekrlunde

Innlegg: 1446
Olekrlunde
17.05.21 23:58

Joplin 

Nå teller ikke-som Hellestveit påpeker(regner med at du har fått Aftenposten-intervjuet med henne av andre) folkeretten døde(eller ødelagte bygninger,). Og som hun påpeker så er det ikke sånn at det må være cirka lik antall døde eller ødeleggelse for at ett angrep skal være proporsjonalt og lovlig. Det betyr at ett angrep som dreper 10 mennesker kan være ulovlig, mens ett angrep som dreper ti ganger så mange kan være lovlig.

Og forresten: hva er ett proposjornalt svar på rakett-angrepene fra Hamas?. Neppe at Israel skyter like mange raketter tilbake til Gaza, neppe heller at Israels rakett-svar ødelegger like mange bygninger og dreper like mange palestinere som de rakettene og Islamsk Jihad sender mot Israel. Daværende forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen fikk spørsmål om hva ett proporsjonalt svar var av ABC-nyhetene 6/1-2008, og hun kunne ikke svare.

 

aicat

Innlegg: 24497
aicat
18.05.21 07:34
Olekrlunde: Så løy du når du påsto at Hamas ikke lengre vil utslette Israel

Da ba jeg om at du i så fall siterer i hvilken artikkel i Hamas Charter det står av Hamas ønsker å utslette Israel. Men det kan jeg ikke se at jeg har fått svar på.
Vet du forskjell på ordene utslette og frigjøre?
Ble apaartheid-regimene i Rhodesia og Sør-Afrika utslettet? - eller ble de avviklet? Kanskje lære deg forskjellen på transitive (f.eks. drepe / utslette) og intransitive (dø, avvikle) verb - og ikke bruke MIFF sine propagandistiske forsøk på å oversette originaltekstene i disse politiske deklarasjonene.
Men siden du ikke stoler på Hamas nye charter - så kan du kanskje sitere hva som står i artikkel 31 i Hamas gamle charter - og så begrunne hva som står der med påstandene om at Israel og jødene skal utslettes?

(Innlegget ble redigert 18.05.21 07:40)

joplina

Innlegg: 67404
joplina
18.05.21 09:27
Makro1: Derfor er det ikke særlig smart av Hamas å sende tusenvis av raketter mot Israel.

Hva ville være smart av dem å gjøre da, mener du...?

Pakke snippesken sin og emigrere og si til israel at "værsågod, bare ta ALT, vi overlater det til dere vederlagsfritt og vi fjerner oss slik at dere slipper å ha noe bry med oss"..?

Det er en kjensgjerning at israel ikke vil ha palestinere i sitt midte...de er for mange, de får for mange barn, de må holdes nede for at den unike jødesionistiske karakteren kan opprettholdes. Selv israel-arabere i israel - som israelske statsborgere - lever under  et forskjellsbehandlende lovverk i israel-araberes disfavør. Snakk om et jalla-demokrati....

...enda lovverket vedrørende anneksjon er krystallklar på at de mennesker vars områder blir annektert, skal bli tilgodesett med nytt statsborgerskap med alle rettigheter som nye borgere.

- Nei det vil israel ikke ha noe av...de vil ikke ha ytterligere flere millioner palestinere i israel - men de krever hele området og driver med aktiv land grab og lovstridig kolonisering med våpen "for sikkerhet", og utvider jews-only settlements som vårkåte kaniner, mens de aktivt undertrykker og fordriver palestinerne fra skanse til skanse. Vestbredden ser per i dag ut som en Schweizer-ost - det finnes ikke områder igjen for noen to-statsløsning!! Det har israel sett til.

-Og israel er helt åpne om at de aldri vil anerkjenne at det dannes noen selvstendig palestinsk stat i området heller.

Så hva gjenstår da...?

Skal palestinerne bare være smarte og gi seg over og ta til takke med en apartheid-tilværelse i bantustaner/tildelte områder under Herrefolket israel - eller skal de være smarte og bare se å komme seg vekk fra hele området slik at israel får det de vil ha og bli flyktninger i andre land ....som de allerede 5,7 millioner papirløse palestinske flyktningene som er en direkte følge av fordrivelsen som følge av israels opprettelse - som israel nekter å vende tilbake og ikke bidrar en døyt til - men som resten av verden må sørge for!!

- Eller skal de være dumme og kjempe videre med de midler de har, på de måter de kan for at  det internasjonale samfunn skal våkne og faktisk se hva som skjer...?

Hva innbiller du deg at palestinerne føler at de har å miste...??

For hva er det de har - sånn egentlig??

INGENTING. Er de ikke innesperret på en liten landstripe på 40x10 km så  lever de med gjerder, mur og stoppes som kveg i kontrollposter og pekes på med våpen hver eneste dag på Vestbredden...ja selv palestinske unger må ha hjelp fra utenlandske frivillige for en trygg skolevei - for settlere og soldater gjør skoleveiene til et helvete.

Bare som et apropos, så var det ikke palestinerne som tok til å masseinnvandre til området for å skape en egen stat i allerede befolket område. Det var ikke palestinerne som fordrev 750 000 jøder og slettet over 400 jødiske landsbyer  fra jordens overflate. Det var omvendt.

Og i dag har de ingenting..ikke engang fremtidsutsikter eller håp.

Så takk-skal-USA-faen-i-meg ha for det, som opprettholder israels gribbe-adferd og betaler dem milliarder per år for å gjøre det, mens USA legger ned veto i Sikkerhetsrådet hver eneste gang israel med rette bør jekkes ned....og ingen andre land og stater tør å reagere... for USA betaler jo rundhåndet  for en strategisk posisjon i Midtøsten - og hva i alle dager betyr vel noen  millionere palestinere da....?

"U.S. Foreign Aid to Israel. Updated November 16, 2020

To date, the United States has provided Israel $146 billion (current, or noninflation-adjusted, dollars) in bilateral assistance and missile defense funding.

 To maintain Israel’s technological superiority in arms over its neighbors, Israel and the United States are working on a package of offsetting sales and foreign aid to Israel. As of October 2020, the Trump Administration was considering an acceleration of the timetable for delivering some of the remaining $26.4 billion in Foreign Military Financing (FMF) grants to Israel (out of a total of $33 billion) pledged in the 2016 Memorandum of Understanding (MOU) to Israel, subject to the approval of Congress. The United States also may approve additional sales of the F-35 to Israel and accelerate the delivery of KC-46A refueling and transport aircraft to Israel. "

 

-Snakk om å designe og skape terrorister som resten av verden må slite med....men "det er Hamas motstandskamp som ikke er særlig smart..."

 

Så naivt at det nesten er litt søtt...

aicat

Innlegg: 24497
aicat
18.05.21 09:57
joplina: Det er en kjensgjerning at israel ikke vil ha palestinere i sitt midte...de er for mange, de får for mange barn, de må holdes nede for at den unike jødesionistiske karakteren kan opprettholdes. Selv israel-arabere i israel - som israelske statsborgere - lever under et forskjellsbehandlende lovverk i israel-araberes disfavør. Snakk om et jalla-demokrati....

Her er en god analyse av Haim Bresheeth-Žabner av Israels 100 år lange etniske rensing av Palestina for å fullføre planene om en araberrein jødisk stat i Palestina:

Etter mai 2021 bør ikke Israel lenger tro at de uhindret kan videreføre sin strategi for apartheid og utrenskning av palestinerne.

Israels illusjoner om normalitet

Israel Haim Bresheeth-Žabner, arbeider på School of Oriental and African Studies ved University of London

"I flere tiår har Israel solt seg i glansen av suksess. Etter femti år med en brutal, ulovlig okkupasjon av Palestina har de klart å venne verdenssamfunnet til realitetene i den israelske apartheiden. Israel begynte til og med å tro at de hadde lyktes med å få palestinerne til å godta denne suksessen. Som et av få land som har klart å holde covid-19 i sjakk, hadde Israel begynt å gire seg opp til å ta imot store mengder turister i kjølvannet av pandemien. Landet har kanskje manglet en folkevalgt regjering de siste 28 månedene, statsministeren stilles for retten, og Den internasjonale staffedomsstolen forbereder en sak mot israelske krigsforbrytelser, men ingenting av dette har hindret Israel i å daglig begå ytterligere krigsforbrytelser....

Hva mer behøves for å føre til en umiddelbar politisk intervensjon som tvinger Israel inn i en rettferdig fred i Midtøsten? Hva trengs for å forhindre en endeløs rekke av massakre, krigsforbrytelser og tvangsevakueringer? Er denne krisen utenfor verdenssamfunnets forståelsesevne og vilje til handling – slitent og sønderslått som det er av den globale helsekrisen? Må vi passivt se på mens Israel setter Midtøsten i brann?"

https://klassekampen.no/utgave/2021-05-18/israels-illusjoner-om-normalitet

(Innlegget ble redigert 18.05.21 10:01)

aicat

Innlegg: 24497
aicat
18.05.21 10:55
BVB1909: Dette er jo bare sprøyt. De varsler til og med sivile som bor nære Hamas-mål som skal tas ut. Dette i sterk kontrast til palestinerne som utelukkende angriper sivile israelere.

Israel skryter over å ha verdens mest presise våpen - som treffer nøyaktig det som er utpekt som et mål. Siden 7 mai har disse meget presise våpnene drept 60 barn og 40 kvinner. Tyder det på at IOF greier å skille sivile fra militære mål? Neppe.

I 2009 beskrev Amnesty den såkalte "varslingen" som ren terror - fordi de som ble varslet og rømte boligen likevel ble skutt og drept - og mange som av ulike grunner ikke kunne forlate boligen (f.eks. eldre eller og handikappede som ikke kunne bevege seg) derfor ble drept. IOFs varslinger funger altså som en metode for å spre frykt og usikkerhet - også fordi mange mennesker ikke har noen sikker vei å rømme. Dette med å spre frykt og usikkerhet for å oppnå et politisk mål - er nettopp kjernen i det vi normalt kaller terror.
Terror har Israel - og sionistene i Yishuv før det bedrevet mot den palestinske befolkningen nå i over hundre år.
Hamas sine raketter mot Israel ble sendt som SVAR på Israels brutale og fullstendig meningsløse angrep på palestinere i bønn i al-Aqsa. Men det synes som om noen av sionistregimets klakkører her synes retten til å forsvare seg mot terror - kun gjelder jøder og Israel - ikke den palestinske befolkningen.

oyssol

Innlegg: 356
oyssol
18.05.21 14:38

Ber om at man i denne tråden unngår personangrep og holder seg til sak, ikke person. Vi kommer til å følge med en del i tråden her, og brukere som gjentatte ganger bryter med retningslinjene risikerer å få en pause.

/ Mod

aicat

Innlegg: 24497
aicat
18.05.21 15:13
oyssol: Ber om at man i denne tråden unngår personangrep og holder seg til sak, ikke person. Vi kommer til å følge med en del i tråden her, og brukere som gjentatte ganger bryter med retningslinjene risikerer å få en pause.

Med den dramatiske eskaleringen som har skjedd i Gaza og i Israel de siste 10 dagene - må dere forvente at temperaturen i debatten her blir ganske høy. Meningene her er ganske så ulike på begge sider. Det betyr selvsagt ikke at man i stedet for sak begynner med personangrep. Her er det viktig at man har troverdige kilder til de opplysningene man kommer med.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg