Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bompengesjokk..

NYTT TEMA
Stasius
StasiusInnlegg: 1371
23.01.12 11:33

http://politisk.tv2.no/nyheter/oslo-bilister-kan-fa-bompenge-sjokk/ ..i Oslo og andre byer.. Veldig bra, så vi kan få renere luft å puste i - og i samme slengen bør de totalforby dieseldrift innenfor alle bomringer..

Pelle_Parafin
Pelle_ParafinInnlegg: 2967
23.01.12 12:17

Dusteopplegg. De får lage ett kollektivtilbud som er bedre enn bilen så løser det seg.

ConTrari
ConTrariInnlegg: 5171
23.01.12 15:40
Stasius: http://politisk.tv2.no/nyheter/oslo-bilister-kan-fa-bompenge-sjokk/ ..i Oslo og andre byer.. Veldig bra, så vi kan få renere luft å puste i - og i samme slengen bør de totalforby dieseldrift innenfor alle bomringer..

Hva blir resulatet av f.eks. dobbelt pris i bomringen i rushtiden?

Mitt tips er at det blir en liten nedgang i trafikken det første året, og så vil den ta seg opp igjen til gamle høyder. Folk venner seg til det de ser på som en ny skatteøkning, på linje med økt bilavgift eller nrk-lisens.

Og staten kommer aldri til å innrømme at dette var et mislykket tiltak, og redusere bompengene. Alle skatteøkninger er som åleteiner, lett å komme inn i, umulig å komme ut av.

Diktor
DiktorInnlegg: 11461
23.01.12 15:57
ConTrari: Hva blir resulatet av f.eks. dobbelt pris i bomringen i rushtiden?

Dette virker som andre klimaavgifter. Folk betaler mer for en vare eller tjeneste og har noe mindre igjen i lommeboka å bruke på andre ting.

Om bensinprisen er 8 eller 16 kroner, betyr ikke så veldig mye annet enn at folk har noe mindre å bruke på andre ting. Om prisøkningen skyldes en miljøagift på 8 kroner eller at prisen er 8 kroner dyrere pga. at det er krig i Gulfen, er helt likegyldig. Det samme med bompengeavgifter.

Det eneste man kan oppnå, er at mennesker som har dårlig råd, slik som enkelte barnefamilier, rett og slett ikke har rådt til å kjøre bil. Når de "fattigste" forsvinner fra veiene, så vil det bedre situasjonen noe. På sikt vil kanskje noen måtte velge å kjøpe en eldre og billigere bil, fordi måntlige bilutgifter blir for høye hvis man både skal ha ny bil, betale avdrag og de vet at bensin og bompenger koster x antall tusen i måneden.

Det kommer til å bli en helt marginal endring som kun rammer de med svært dårlig økonomi. For å ha en reell effekt, så må bilavgiftene opp så mye at det virkelig rammer ordinære mennesker svært hardt.

En ting vi kan være helt sikre på, er at stortingsgarasjen kommer til å være like full av bensinslukende SUVer og andre større biler som i dag. Uansett avgifter.

(Innlegget ble redigert 23.01.12 15:58)

ConTrari
ConTrariInnlegg: 5171
23.01.12 16:04
Diktor: Dette virker som andre klimaavgifter. Folk betaler mer for en vare eller tjeneste og har noe mindre igjen i lommeboka å bruke på andre ting. Om bensinprisen er 8 eller 16 kroner, betyr ikke så veldig mye annet enn at folk har noe mindre å bruke på andre ting. Om prisøkningen skyldes en miljøagift på 8 kroner eller at prisen er 8 kroner dyrere pga. at det er krig i Gulfen, er helt likegyldig. Det samme med bompengeavgifter. Det eneste man kan oppnå, er at mennesker som har dårlig råd, slik som enkelte barnefamilier, rett og slett ikke har rådt til å kjøre bil. Når de "fattigste" forsvinner fra veiene, så vil det bedre situasjonen noe. På sikt vil kanskje noen måtte velge å kjøpe en eldre og billigere bil, fordi måntlige bilutgifter blir for høye hvis man både skal ha ny bil, betale avdrag og de vet at bensin og bompenger koster x antall tusen i måneden. Det kommer til å bli en helt marginal endring som kun rammer de med svært dårlig økonomi. For å ha en reell effekt, så må bilavgiftene opp så mye at det virkelig rammer ordinære mennesker svært hardt. En ting vi kan være helt sikre på, er at stortingsgarasjen kommer til å være like full av bensinslukende SUVer og andre større biler som i dag. Uansett avgifter.

Helt enig i det du skriver. Ref. alle debattinnlegg fra velstående folk som ser frem til denne ordningen. De har råd til å betale for at andre tvinges ut av veien.

Klikk for å gå tilbake til toppen