Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

COP møtene nærmer seg

NYTT TEMA
arnekk
arnekkInnlegg: 4051
16.10.16 07:44

Ja det er ikke til å unngå at nå kommer alle AGW rapportene. Det er jo tiden for det. FNs klimapanel sier det vil bli utryddelse av arter, lavere matproduksjon, oversvømmelser og havis som forsvinner. Hørt det før? På denne tiden av året.

Det er NRK som melder dette i dag på sine tex sider. Jaja-- så er vi i gang igjen.

BorisA
BorisAInnlegg: 2679
16.10.16 08:30

Det er bare å stålsette seg. Dette blir heftig!

BorisA
BorisAInnlegg: 2679
12.11.16 23:16

Det har vel egentlig vært overraskende lite mediefokus på dette klimatoppmøtet, som nå visstnok er i gang.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3493
13.11.16 10:09
BorisA: Det har vel egentlig vært overraskende lite mediefokus på dette klimatoppmøtet, som nå visstnok er i gang.

Ser ut som det er laber interesse. Uventet, men både redaksjoner og folk flest er vel lei av alarmismen ?

Katastrofene uteblir jo og målstengene flyttes hele tiden....

Gunstein12
Gunstein12Innlegg: 8383
14.11.16 06:12
BorisA: Det har vel egentlig vært overraskende lite mediefokus på dette klimatoppmøtet, som nå visstnok er i gang.

Kanskje det har vært for kaldt i været til det?

arnekk
arnekkInnlegg: 4051
14.11.16 15:28
Trenberth: Ser ut som det er laber interesse. Uventet, men både redaksjoner og folk flest er vel lei av alarmismen ? Katastrofene uteblir jo og målstengene flyttes hele tiden....

Diskusjonsiden er i aller høyeste grad preget av dette. Jeg har aldri opplevet så liten interesse for nettopp dette temaet her på VDG. Men WWF,  SV, V og MDG har ikke tatt dette innover seg. Ennå.

PÅ tide med nye beitemarker?

arnekk
arnekkInnlegg: 4051
14.11.16 17:26
Nicolas Sarkozy truer nå med ekstra toll på amerikanske varer hvis Trump gjør alvor å skrote Paris avtalen. Jaja,,, så har vi hørt det også fra en som ønsker å bli president. Hvem som vil til slutt tape mest hvis USA legger ekstra toll på franske varer kan man bare spekulere på.
Trenberth
TrenberthInnlegg: 3493
14.11.16 20:23
arnekk: PÅ tide med nye beitemarker?

Tviler på det. Hørte SV på radioen idag. De foreslo grønn skatt kombinert med rød skatt.

Dvs at de med lønn under 600.000 ikke skulle få noe skatteøkning pga det grønne skiftet, men de som tjente over skulle ta hele regninga. Dette for at folk flest ikke skal merke de økte skattene man innfører for å begrense forurensingen.

Mao så skal folk fleste få forurense så mye de vil, mens de andre må forurense mindre pga innførte skatter.

Ikke så rart at melonene har dårlig oppslutning - også blant folk flest :)

 

Fico
FicoInnlegg: 21954
14.11.16 20:58
arnekk: Det er NRK som melder dette i dag på sine tex sider. Jaja-- så er vi i gang igjen.

Her later det ikke til å være så nøye  om en ikke gjør som presten gjør.  Det vi derimot må passe på , er mer å gjøre som presten sier.

Biobrennstoff med kvist og trær som råstoff sies å skulle bli en effektivt  tilsetning til fossile brensler for lavere uønskede utslipp.

Her sies det at en økning i avvirkningen av skog for broduksjon av brennstoff  ikke er så heldig likevel. Og det skal skrive seg fra skogens fortreffelige evne til lagring av CO2 som igjen bevirker at vårt klimaregnsak blir noe bort imot nøytralt, takket være vår skogs nevnte egenskaper, men som svekkes ved økende avvirkning.

Bare i år skal det følgelig være slik at skogen suger opp  26 millioner tonn CO2. Det sies  ikke noe om dette er gevinsten når utslippene fra forfalt skog som slipper ut under forråtnelsen av denne  teller med.

Sitat:

Nå flyr miljølobbyen på jobb

Kommentar Det er mye snakk om en oljelobby. Men miljølobbyen er ikke så mye dårligere. Nå er den i Marokko for å redde miljøet. Og sitt eget budsjett.

Går oss bort i innlandet

Likevel kan man bli slått i bakken av hvor små de norske tallene blir i denne sammenhengen.

Uansett hvordan man regner på det, så viser resultatet at Helgesens viktigste klimainnsats ikke er biodrivstoff eller få oss til å kutte ut norsk kjøtt, selv om det er stort sett det vi snakker om.

Det viktigste å få delt ut regnskogmilliarden, som fortsatt står på bok. Om Helgesen klarer å bidra til å få Indonesia til å slutte å dunste CO2, da har han vært med på noe stort.

Men jobben internasjonalt gir færre politiske skåringer hjemme. Og siden vi har lovet å kutte vel 10 millioner tonn CO2 på egen kjøl, må vi gjøre det også.

Men det er skadelig for miljøet om alle ressurser går med til å få til disse norske kuttene. De siste par tonnene blir ekstremt dyre, om vi ikke får tatt dem med kvotekjøp.

Vi bruker allerede fire milliarder i året på å støtte elbiler. De milliardene betyr også mye, selvsagt. Særlig for Tesla.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/miljoevern/naa-flyr-miljoelobbyen-paa-jobb/a/23847093/

 

 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6230
14.11.16 21:31
Fico: Nå er den i Marokko for å redde miljøet. Og sitt eget budsjett.

Et budsjett som med all sansynlighet vil krympe.

Disse tusentalls ubrukelige vannmelonene som har flydd første klasse ned til Afrika, og bor helt sikkert på et hotell med tilstrekkelig mange stjerner for fintfolk, med aircondition i hue og rævva gråter nå for sin syke mor. Djevelen Trump skal ta fra dem pengene som de liker så godt å leke med.

We are going to cancel billions in payments to the UN climate change programmes and use the money to fix America’s water and environmental infrastructure,” said President-elect Donald Trump in his 22 October Gettysburg adress.

 

Ser vi endelig begynnelsen på slutten for dette menneskefiendtlige tullet nå?

 

(Innlegget ble redigert 14.11.16 21:32)

Fico
FicoInnlegg: 21954
15.11.16 20:32
frankolainen: Ser vi endelig begynnelsen på slutten for dette menneskefiendtlige tullet nå?

Her kan vi lese at nok, sjeldent kan bli akkurat det. I tillegg til alle trivialiteter som denne debatten bringer med seg, må en også  være ambisiøs så det rekker. 

Det er nesten så  en må tro at noen mener at vår innsparing i utslipp  på en drøy promille av alle utslipp, i det hele tatt skal kunne  ha noen betydnig-

Sitat:

Skal verdenssamfunnet lykkes i å nå klimamålene krever det at noen land tar på seg å lede an og dra med seg resten, og arbeidet begynner i Marokko 7.-18. november. Norge bør være villig til å ta den jobben og være en klimaleder, mener KrFs landsstyre.

https://www.krf.no/nyheter/nyheter-fra-krf/norge-ma-bli-en-klimaleder-i-marokko/

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg