Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Mot løsning på energiproblemene?

NYTT TEMA
Fico
FicoInnlegg: 21967
07.11.16 13:23

Det diskuteres jo hvorvidt fusjonsreaktorer kan være  mulig å tilpasse i samme grad som komersiell kjernekraft. Tyskland har nærmest tidfestet utfasing av sin kjernekraft, de vet kanskje nok om fusjon til å kunne gjøre det? De er jo godt i gang med  den spede begynnelsen  , og er i gang med en fabrikk på det nivået.  

En fusjonsreaktor vil ikke kunne løpe løpsk som  en  kjernekraftrektor, uønsket stråling forekommer bare i liten grad i form av alfapartikler som lett kan stoppes, og den er uten farlig avfall for lagring i årtider. 

 Fusion bruker brendsel i form av hydrogen og deutrium og/eller andre lette grunnstoffer som lithium og helium. Dette   kan finnes i havvann i rigelige mengder  og som kan gi energi   til menneskeheten de neste 1000 år , akk ja vi får se da etter hvert -

Sitat:

Denne gigantmaskinen kan løse verdens energiproblemer

Verdens største fusjonsreaktor snart klar til bruk.

Dagbladet): Etter 1,1 millioner arbeidstimer, ble verdens største fusjonsreaktor ferdig i Tyskland i fjor. Nå, etter mer enn et år med tester ved Max Planck Institute for Plasma Physics, er maskinen snart klar til bruk.

Det kan skje i slutten av denne måneden, skriver Science.

Reaktoren kalles W7-X. Den er over 15 meter i diameter og tok 19 år å ferdigstille. 

- Stort potensiale

I stedet for å splitte atomer, som dagens atomreaktorer, fusjoneres de. Det vil si at de smelter sammen og danner energi, forklarer Nils Bøhmer, atomekspert og daglig leder i Bellona. Dette minner om prosessene som skjer på sola.

- Dette gir et veldig stort energipotensiale. Hvis man får en sånn maskin til å virke, vil man langt på vei ha løst energiproblemene i verden. Det er i hvert fall det teorien viser, sier Bøhmer til Dagbladet.

Denne type maskiner er svært vanskelige å bygge. Bare et fåtall lignende fusjonsreaktorer er blitt bygget, og få av disse er igjen blitt ferdigstilt.

- De har holdt på med fusjonsreaktorene i lang tid. Hovedproblemet er at det trengs høy temperatur og høyt trykk samtidig. De skal ha temperaturer høyere enn det som er på sola. Det er klart det krever mye av teknologien, sier Bøhmer.

http://www.dagbladet.no/2015/11/10/nyheter/utenriks/klima_og_miljo/vitenskap/forskning/41861960/

perchri
perchriInnlegg: 7991
13.11.16 09:09
Fico: - De har holdt på med fusjonsreaktorene i lang tid. Hovedproblemet er at det trengs høy temperatur og høyt trykk samtidig. De skal ha temperaturer høyere enn det som er på sola. Det er klart det krever mye av teknologien, sier Bøhmer.

...og der ligger vel hunden begravet?   Det krever vel mer energi til å oprette det ulidelige høye trykket samt temperatur, en hva fusjonen klarer å skape? Tyder ihverfall på en utrolig dårlig virkningsgrad.........

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg