Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Klimaheksejakten fortsetter

NYTT TEMA
BorisA
BorisAInnlegg: 2662
21.12.16 06:55

Medias og mange politikeres klimafantatisme viser seg enda en gang i forbindelse med utnevnelsen av den nye JUSTISMINISTEREN Per Willy Amundsen.

For nå gnåles det om at han tidligere har uttalt seg skeptisk til teorien om menneskeskapte klimaendring. Politisk redaktør i Klimaposten, Trone Eilertsen, kalte han i en artikkel i går for klimafornekter, en journalisten på TV2 maste om det samme i dag, det samme med Trine Skei Grande som mente han måtte legge bort gamle symspunkter på dette området. Altså klima, ikke juss! 

Man kan spørre seg om det spiller noen rolle hva en JUSTISMINISTERs mening om klima har, men dette er altså livsviktig for klimafanatikerne.

Det jeg har hevdet tidligere ser ut til å stemme, det ser ikke ut til å være mulig å inneha en topp posisjon i politikk eller annen offentlig toppstilling uten å sverge troskap til klimaismen. 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8033
21.12.16 09:01
BorisA: For nå gnåles det om at han tidligere har uttalt seg skeptisk til teorien om menneskeskapte klimaendring. Politisk redaktør i Klimaposten, Trone Eilertsen, kalte han i en artikkel i går for klimafornekter, en journalisten på TV2 maste om det samme i dag, det samme med Trine Skei Grande som mente han måtte legge bort gamle symspunkter på dette området. Altså klima, ikke juss!
Man kan spørre seg om det spiller noen rolle hva en JUSTISMINISTERs mening om klima har, men dette er altså livsviktig for klimafanatikerne.

Vi lever i en fysisk verden som nådeløst og uten unntak styres av naturlovene. Det er f.eks. ikke opp til den enkelte om man vil tro på tyngdekraften. Hvis du ikke passer deg for stupet ramler du ned samme hva du måtte velge å tro på. 

Det betyr at om vi skal få et velfungerende og godt samfunn å leve i er det avgjørende viktig at de personer som sitter i samfunnets sjefsposisjoner og fatter beslutninger på vegne av oss alle er ydmyke overfor disse naturlovene og regulerer samfunnet vårt i samsvar med dem. Hvis ikke vil naturlovene bli vår fiende og ikke vår venn.

FrPs statsråder kan forsikre så mye de vil om at de kommer til å følge regjeringsplattformen (som bygger på hva klimaforskningen finner), men når de innerst inne ikke stoler/tror på hva klimaforskerne finner ut, så kommer de til å ta avgjørelser på vegne av hele samfunnet som fargelegges av det grunnsynet. Derfor spiller det en stor rolle om regjeringen fylles opp av statsråder som uttrykker at de tror ikke på hva forskningen finner ut om et av vår tids store samfunnsproblem; den truende globale oppvarmingen.

Og dette har intet med heksejakt å gjøre. Det angår oss alle hva regjeringen gjør og ikke gjør, og det er høyst legitimt og normalt i et demokrati at de som styres sier fra til de som styrer når vi mener de gjør gale valg.

(Innlegget ble redigert 21.12.16 09:08)

Kropotknik
KropotknikInnlegg: 3713
21.12.16 09:07

Man får takke de høyere makter for at vi ikke har statsråder fra MDG.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 09:26
trondhjem: Og dette har intet med heksejakt å gjøre. Det angår oss alle hva regjeringen gjør og ikke gjør, og det er høyst legitimt og normalt i et demokrati at de som styres sier fra til de som styrer når vi mener de gjør gale valg.

Og omvendt.....

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6112
21.12.16 11:36
trondhjem: Og dette har intet med heksejakt å gjøre.

Dette har alt med heksejakt å gjøre!

De som ikke tror på den falsifiserte hypotesen om katastrofal menneskeskapt global oppvarming nektes i realiteten en rekke jobber. 

Når holdningen til denne gigantiske bløffen er et tema ved valg av justisminister, så er dette åpenbart. 

Men du og dine bør begynne å trå litt mere forsiktig. Dersom dere tøyer strikken særlig lengre nå, så er en Nurenbergprosess en reell mulighet. Dere har sølt vekk tusenvis av milliarder, lammet industrien i den vesttlige verden, og gitt Kina enorme konkuransefordeler. Snart kan Folket kreve at noen skal stå til ansvar dette. Et folk du og resten av den grønne eliten er på kraftig kollisjonskurs med. Folk liker ikke å bli lurt. 

 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8033
21.12.16 12:34
frankolainen: De som ikke tror på den falsifiserte hypotesen om katastrofal menneskeskapt global oppvarming nektes i realiteten en rekke jobber.

Vi skal alle være glade for at mennesker som ikke skjønner at det er ikke opp til hver enkelt å ha sine egne fakta/virkelighetsforståelse stenges ute fra jobber hvor deres uforstand kan utøve skade på samfunnet.

 

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 13:24
trondhjem: Vi skal alle være glade for at mennesker som ikke skjønner at det er ikke opp til hver enkelt å ha sine egne fakta/virkelighetsforståelse stenges ute fra jobber hvor deres uforstand kan utøve skade på samfunnet.

Vi har grunnlovsfestet ytringsfrihet i dette landet.

Slik vil det alltid være :)

Folk som ikke respekterer andres meninger eller ideer - er null verdt - og det strider mot våre egne grunnlovsfestede prinsipper.

Det er når man kobler meninger med uforstand, man forstår hvor langt galskapen har kommet. Enkeltpersoner kan ikke utøve nevneverdig skade på samfunnet i ett demokati som Norge.

Folk som stenger andre ut fra jobber pga de har alternative meninger - er mere opptatt av hva andre synes. I min øyne er disse personene ynkelig og tør ikke stå inne for andre tanker enn de som flertallet eller autoriteter predikerer. Vi trenger ikke denne type personer innenfor ledende stillinger, det vil ikke bringe oss fremover - man bakover til tider som vi ikke trenger om igjen.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 13:37
BorisA: Man kan spørre seg om det spiller noen rolle hva en JUSTISMINISTERs mening om klima har, men dette er altså livsviktig for klimafanatikerne.

Det spiller ingen rolle - like lite som hva han mener om syltetøy.

Det som er helt avgjørende, er om han er skikket til å være Justisminister. Det er evt her debatten bør være.....

(Innlegget ble redigert 21.12.16 13:39)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8033
21.12.16 15:51
Trenberth: Vi har grunnlovsfestet ytringsfrihet i dette landet.

Dette handler ikke om ytringsfrihet, men om hvor klokt er det å innsette statsråder som nekter å forholde seg til fakta og den fysiske virkeligheten.

Naturens lover er nødeløse og konsekvente. De bryr seg katta i hva du måtte mene om ditt og datt. Hvis du ikke forholder deg til dem slik de er, vil du komme opp i problemer.

Det spiller ingen rolle hvilken mening du måtte ha om f.eks. tyngdekraften. Den bryr seg ikke om noens meninger. Den responderer på all masse slik naturlovene dikterer. Derfor bør du tilpasse dine meninger og virkelighetsforståelse slik at de samsvarer med hva kunnskapen om tyngdekraften setter av restriksjoner i ditt praktiske liv - hvis ikke får du problemer.

På samme vis. Jordas middeltemperatur bestemmes av jordas varmebalanse mot verdensrommet, og den endres med økende klimagassnivåer i atmosfæren samme hva du velger å mene om dette. Naturens lover bryr seg ikke om folks meninger.

Derfor er det viktig at samfunnet og våre liv tilpasses slik at de samsvarer med hva denne kunnskapen om den globale oppvarmingen setter av restriksjoner i våre praktiske liv - hvis ikke får vi problemer.

Derfor er det berettiget å protestere når så viktige posisjoner som statsråder besettes av mennesker som har valgt å gjøre seg opp en mening om klimaproblemet som ikke samsvarer med hva fysikkens lover sier klima vil oppføre seg. Man bør ikke sette uforstandige mennesker til å lede samfunnet.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 4965
21.12.16 15:55
Kropotknik: Man får takke de høyere makter for at vi ikke har statsråder fra MDG.

Og vi må sørge for at så aldri skjer heller.

Også de andre småpartiene må skvises under sperregrensen slik at vi slipper innblanding fra dem også.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 4965
21.12.16 16:21
trondhjem: Vi lever i en fysisk verden som nådeløst og uten unntak styres av naturlovene

Kan du vise oss den naturloven som sier at det er den CO2 vi har svidd av som har ført til at temperaturen på jorda har steget med en grad ?

arnekk
arnekkInnlegg: 4051
21.12.16 16:45
Trenberth: Vi har grunnlovsfestet ytringsfrihet i dette landet. Slik vil det alltid være :) Folk som ikke respekterer andres meninger eller ideer - er null verdt - og det strider mot våre egne grunnlovsfestede prinsipper.

I prinsippet ja. Men det avhenger hvor man forsøker å få ytringen publisert. Klimarealistene beklager seg hele tiden at innlegg i de store landsdekkende avisene er omtrent umulig mens for klima alarmistene er det fritt frem. Da er det lettere å få innlegg trykt i lokal avisen men det er jo slett ikke det samme og dekningen nasjonalt er minimal.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8033
21.12.16 17:01
xpoolman: Kan du vise oss den naturloven som sier at det er den CO2 vi har svidd av som har ført til at temperaturen på jorda har steget med en grad ?

Den kalles termodynamikken første lov.

Den dikterer at når varmetapet fra jordoverflaten i økende grad hindres å trenge gjennom atmosfæren grunnet forsterket drivhuseffekt samtidig som varmen inn fra sola slipper uforandret inn til jordoverflaten, må temperaturen (termisk energi) i jordas overflatesone stige for at energibevarelsen skal opprettholdes.

Du trenger ikke svare på dette. Jeg har i 15 år prøvd å få klimaskeptikere til å erkjenne denne elementære fysikken uten effekt. Jeg vet at dere nekter å forstå fysikken i klimasystemet.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 17:46
trondhjem: Dette handler ikke om ytringsfrihet, men om hvor klokt er det å innsette statsråder som nekter å forholde seg til fakta og den fysiske virkeligheten.

Selvfølgelig handler det om ytringsfrihet. Dette er værre enn jeg trodde.

At naturen lever sitt eget liv er jeg fullt klar over. Hverken modeller eller predikasjoner fra alarmistkorpset gir naturen katta i. Alle vet det !

(Innlegget ble redigert 21.12.16 17:46)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 17:50
trondhjem: Den kalles termodynamikken første lov. Den dikterer at når varmetapet fra jordoverflaten i økende grad hindres å trenge gjennom atmosfæren grunnet forsterket drivhuseffekt samtidig som varmen inn fra sola slipper uforandret inn til jordoverflaten, må temperaturen (termisk energi) i jordas overflatesone stige for at energibevarelsen skal opprettholdes.

Dette er faktisk enda verre enn jeg trodde

(Innlegget ble redigert 21.12.16 17:52)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
21.12.16 17:52
arnekk: I prinsippet ja. Men det avhenger hvor man forsøker å få ytringen publisert. Klimarealistene beklager seg hele tiden at innlegg i de store landsdekkende avisene er omtrent umulig mens for klima alarmistene er det fritt frem. Da er det lettere å få innlegg trykt i lokal avisen men det er jo slett ikke det samme og dekningen nasjonalt er minimal.

Det er jeg enig i. Men vi må aldri slutte å kjempe for den !

Melonen Trondhjem vil jo tydeligvis avskaffe ytringsfriheten.

(Innlegget ble redigert 21.12.16 17:57)

Snekk
SnekkInnlegg: 902
21.12.16 18:17
trondhjem: Jeg har i 15 år prøvd å få klimaskeptikere til å erkjenne denne elementære fysikken uten effekt.

Kjennes det ugreit at noen går i utakt?

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 4965
21.12.16 19:06
trondhjem: hindres å trenge gjennom atmosfæren grunnet forsterket drivhuseffekt

Så vidt jeg vet har ingen ennå klart å bevise / gjenskape i forsøk/modeller denne teorien.

Vet du noe ingen andre vet ?

BorisA
BorisAInnlegg: 2662
21.12.16 19:54

"Siteringsfunksjonen" på iPaden fungerer ikke, så jeg får ikke kopiert hans svar til meg, men jeg forstår han slik at politikere med feil klimasyn ikke har noe i politikken å gjøre. Og her er det cagw-tilhengerne som har definisjonsmakten. Vi snakker altså her om yrkesforbud i praksis.

Kanskje Trondheim kan gi oss en liste over yrker og stillinger som etter hans mening kan tillates for folk med et kritisk syn på teorien om menneskeskapte klimaendringer?

Nb! Jeg merker meg at det er en voldsom aggresjon fra MSM-journalistene mot folk som har ytret seg kritisk mot menneskeskapte klimaendringer. Senest i kveld da en krakilsk journalist intervjuet Per-Willy Amundsen. 

Hvor ble det av den lovpriste toleransen for mangfoldet? Gjelder den bare for spennende klesdrakter og matretter?

 

(Innlegget ble redigert 21.12.16 19:55)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
22.12.16 00:31
BorisA: Gjelder den bare for spennende klesdrakter og matretter?

Den gjelder nok bare for klimavennlige klesdrakter og matretter.

Pinnekjøtt er nå helt ute :)

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6112
22.12.16 10:51
trondhjem: Vi skal alle være glade for at mennesker som ikke skjønner at det er ikke opp til hver enkelt å ha sine egne fakta/virkelighetsforståelse stenges ute fra jobber hvor deres uforstand kan utøve skade på samfunnet.

Med andre ord er det bare De med Den Rette Tro som skal få lov til å inneha posisjoner her i landet. Klarer du ikke selv se galskapen i det du lirer av deg? Alt for å tjene en ekstra krone? 

 Og i mellomtiden så har det falt litt Katastrofal Menneskeskapt Global Oppvarming over Sahara

 

(Innlegget ble redigert 22.12.16 10:53)

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6112
22.12.16 11:33
trondhjem: På samme vis. Jordas middeltemperatur bestemmes av jordas varmebalanse mot verdensrommet, og den endres med økende klimagassnivåer i atmosfæren samme hva du velger å mene om dette. Naturens lover bryr seg ikke om folks meninger.

Meninger? 

Er det noen som farer med "meninger" så er det din side i denne debatten. INGEN, jeg gjentar INGEN av spådommene og dommedagsprofetiene deres har slått til. 

Og skal vi kikke litt nærmere på ToA-målingene for å se om ikke usikkerhetene i målingene kanskje er signifikant større enn du liker å innrømme? 

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
22.12.16 18:03
frankolainen: Klarer du ikke selv se galskapen i det du lirer av deg?

Det er åpenbart fullstendig galskap.

Meloner er livsfarlige. Måtte de aldri få reell makt.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3487
22.12.16 18:05
frankolainen: Er det noen som farer med "meninger" så er det din side i denne debatten. INGEN, jeg gjentar INGEN av spådommene og dommedagsprofetiene deres har slått til.

Bulls eye. Melonene Trånhjæm og Kili farer med løgn og bedrag. De lever i egne bobler.....

 

Artig at ingen, jeg gjentar INGEN av predikasjonene har truffet fra Melonene. Skivebom, gang på gang på gang på gang på gang på gang.....

(Innlegget ble redigert 22.12.16 18:07)

perchri
perchriInnlegg: 7813
22.12.16 20:02
frankolainen: Med andre ord er det bare De med Den Rette Tro som skal få lov til å inneha posisjoner her i landet. Klarer du ikke selv se galskapen i det du lirer av deg? Alt for å tjene en ekstra krone?

..krone?  Millioner av kroner i avgifter og skatter kreves inn, fordi vi tror så mye, og vet så lite.

ramses2k
ramses2kInnlegg: 1093
22.12.16 21:13
Trenberth: Artig at ingen, jeg gjentar INGEN av predikasjonene har truffet fra Melonene. Skivebom, gang på gang på gang på gang på gang på gang.....

Kom gjerne med en liste sammen med referanser til hvor i IPCC rapporten du finner predikasjonene.

I mellomtiden kan vi andre vente på nedkjlingen som skulle begynt når som helst nå de siste 5 årene....

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6112
27.12.16 11:08
ramses2k: Kom gjerne med en liste sammen med referanser til hvor i IPCC rapporten du finner predikasjonene.

Og her kommer falskheten til syne igjen. 

Det er DU og DINE som har hele bevisbyrden. DERE påstår at verden er i ferd med å gå til grunne UTELUKKENDE på grunn av mennesklig utslipp av den livgivende sporgassen CO2. 

Du og alarmistvennene din har så langt ikke klart vise til EN ENESTE EN negativ effekt som kan direkte tilskrives mennesklig utslipp av CO2. 

 

ramses2k
ramses2kInnlegg: 1093
27.12.16 16:03
frankolainen: Og her kommer falskheten til syne igjen.  Det er DU og DINE som har hele bevisbyrden. DERE påstår at verden er i ferd med å gå til grunne UTELUKKENDE på grunn av mennesklig utslipp av den livgivende sporgassen CO2.  Du og alarmistvennene din har så langt ikke klart vise til EN ENESTE EN negativ effekt som kan direkte tilskrives mennesklig utslipp av CO2.

Du har ingenting annet enn løgner og personangrep å lkomme med ser jeg.

Ifølge din logikk så trenger jeg ikke komme med noen eksempler på dette da det er DU som hele tiden kommer med løgner og personangrep og DU som må bevise at DU ikke lyver.

 

jeolno
jeolnoInnlegg: 11162
27.12.16 16:37
frankolainen: Dere har sølt vekk tusenvis av milliarder, lammet industrien i den vesttlige verden, og gitt Kina enorme konkuransefordeler

Bare her i lille Norge sørget den rødgrønne regjeringen for at vanlig folk og nærimgslivet, i året 2009 betalte inn minst 62 milliarder kroner i miljørelaterte avgifter til statskassen.

Etter årrekker med slike straffeskatter, har utslippene av klimagasser bare økt. Her kan en med rette benytte uttrykket "sølt vekk" om den rødgrønne klimapolitikken.

ramses2k
ramses2kInnlegg: 1093
27.12.16 17:01
jeolno: Bare her i lille Norge sørget den rødgrønne regjeringen for at vanlig folk og nærimgslivet, i året 2009 betalte inn minst 62 milliarder kroner i miljørelaterte avgifter til statskassen. Etter årrekker med slike straffeskatter, har utslippene av klimagasser bare økt. Her kan en med rette benytte uttrykket "sølt vekk" om den rødgrønne klimapolitikken.

Ettersom du tydeligvis sitter på fasiten her:

1. Hva hadde utslippene av klimagasser vært uten disse avgiftene?

2. Var det kun klimagasser dissse miljørelaterte avgiftene var ment å skulle redusere?

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg