Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Færre barn gir størst utslippsreduksjon

NYTT TEMA
ostgote
ostgoteInnlegg: 4139
14.09.17 00:15

https://www.aftenposten.no/verden/i/wqoJA/Farre-barn-gir-storst-klimaeffekt

"En studie nylig publisert av forskere ved Universitetet Lund i Sverige og University of British Columbia i Canada, viser at færre barn vil gi størst årlig utslippsreduksjon av CO2 pr. person, ifølge Energi og Klima."

Altså ingen overraskende resultater i denne studien. Dette er noe som har vært godt kjent lenge, men som ingen politikere nevner når det gjelder utslippsreduksjon og klima. 

I stedet for barnetrygd bør det bli en klimaskatt eller kutt i barnetrygd for personer som setter mange barn til verden. 

Det vil altså være umulig å redusere utslipp uten å stanse befolkningsveksten.
For å unngå økte utslipp med en befolkningsvekst må 25 biler parkeres for godt for hvert barn som blir født i overskudd.  
Hvis befolkningen øker med 100.000,- må altså 2,5 millioner biler skrotes for å ikke øke utslippene.  Da vil det bli et bilfritt land, et land på stedet hvil og i stillstand.


RazorBoy
RazorBoyInnlegg: 2544
14.09.17 08:41

Selvfølgelig er det slik at fler mennesker på jorden har en mye større effekt på utslipp av klimagasser enn litt mindre bilkjøring og flyreiser. Man hadde ikke trengt noen stor forskningsrapport for å fastslå det, men nå har ihvertfall noen gitt et tall på det, selv om denne rapporten nok har druknet i etterkant.

Selv om ikke hele rapporten er gjengitt så ser det ut til at den tar for seg effekten av fler barn i vesten. Hvis noen tør så kan de også starte å se på den reelle effekten av befolkningseksplosjonen i den tredje verden og de utslippene det medfører. Vi snakker om avskoging, metangass og CO2 fra husdyrhold, bruk av fossil energi til transport og bygging, generelle utslipp som er umulig å unngå med en økende befolkning. I tillegg kommer effekten av økt migrasjon til de rike landene i vesten, som medfører økte utslipp der.

Paris-avtalen og dens flotte ord blir en bitte liten fjert i dette bildet. Spesielt debatten i lille Norge om hvor mye noen ekstra særavgifter her kan gjøre for jordens klima er ganske absurd.

 

ruffem
ruffemInnlegg: 1231
14.09.17 22:00
RazorBoy: Paris-avtalen og dens flotte ord blir en bitte liten fjert i dette bildet. Spesielt debatten i lille Norge om hvor mye noen ekstra særavgifter her kan gjøre for jordens klima er ganske absurd.

Like absurd som når "ansvarlige" politikere arbeider for å avskaffe fattigdommen i verden.

Hva tror de 1,6 milliarder mennesker vil gjøre når de ikke lenger er fattig? Ikke kjøpe energikrevende og Co2 produserende kjøretøy og maskiner  for å gjøre hverdagen "bedre" vel?

Disse politikerne ikke bare skyter seg selv i foten, de gir oss alle et nakkeskudd

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 56490
15.09.17 07:14

mindre med promp og rap som mdg liker å si det..

ostgote
ostgoteInnlegg: 4139
15.09.17 17:53

Det burde ikke være en privatsak hvor mange barn en familie setter til verden da samfunnet og hele verden blir påvirket av antallet mennesker.

En befolkningsavtale, tilsvarede Paris-avtalen må komme på plass, der landene forplikter seg til å innføre tiltak for å få nullvekst eller negativ vekst i befolkningen. Det må skje med familieplanlegging og begrensning i fødselstallene i hvert land. 

Klikk for å gå tilbake til toppen