Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ikke menneskeskapte klimaendringer?

NYTT TEMA
Fico
FicoInnlegg: 21655
28.12.17 11:37

Fra  "Dagsnytt 18"   

En grupppe  danske forskere  påstår å skal ha funnet  klimaforskningens missing link,

De har påvist hvordan kosmisk ståling etter eksploderende stjerner i Melkeveien gjennom små voksende aerosoler styrer våre skydannelser, og  at skyene  igjen styrer klimaet.

Varierende solaktivitet bidrar igjen til dannelsen av luftbårne partikler og skydannelser, og som igjen påvirker vårt klima som nå , og at tettere skyer og kaldere klima  varierer med solaktiviteten.

Forskerne som deltok i programmet, anså de nye resultatene som flotte, spennende og meget nyttige.

 

fargerik
fargerikInnlegg: 49967
Fico
FicoInnlegg: 21655
28.12.17 14:58
fargerik: slik går nå dagan...

Fra din link:

In the six years scientists have been producing this annual report, this is the first time they have found that extreme events could not have happened without human-caused warming of the climate through increases in greenhouse gases

Da ble det sagt i nevnte program  at de danske forskernes eksperiment hadde vart i ca 25 år, det kan jo for så vidt være både bra og ikke det men. 

ostgote
ostgoteInnlegg: 4090
28.12.17 15:58
Fico: missing link,

"missing link" er en myte både når det gjelder menneskets utvikling og klima.
Det er alltid mange faktorer som påvirker. 
Men det blir spennende å følge utviklingen videre. En 40 års solsyklus har vært meldt av solforskere  for endel år tilbake. Vi er nå er i en trend med stadig svakere solaktivitet.

Kosmisk stråling har økt med 13 % siden 2015, noe som stemmer godt med synkende sol-aktivitet i denne perioden.

http://spaceweather.com/images2017/12may17/radplot.png?PHPSESSID=l2cf2h28sffd4krmahtam6oh43

Hele solsystemet vårt beveger seg også nå inn i et område av galaksen med mye sterkere kosmisk stråling enn før. Men dette er svært langsiktige endringer og påvirkninger.

Fico
FicoInnlegg: 21655
28.12.17 18:54
ostgote: Men det blir spennende å følge utviklingen videre. En 40 års solsyklus har vært meldt av solforskere  for endel år tilbake. Vi er nå er i en trend med stadig svakere solaktivitet.

Forskerne som deltok i programmet pekte også på denne syklusen av variabel kosmisk stråling fra solen.

De snakket videre om at vi kunne være inne i en med 200 års varighet, noe som ble nevnt hadde skjedd ved flere anledninger i vår nære historie.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg