Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Klimaspådommen som bommet..

NYTT TEMA
nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9864
06.02.18 10:06

I siste halvdel av 80-tallet begynte for alvor det massive fokuset fra i første rekke miljøvernorganisasjoner på dette med klima, div. maktpolitikere hoppet etter hvert på (f.eks. Gro var tidlig ute) med "dommedagsprofetier" vedr. klimautviklingen også for Norges del på litt sikt.  Når det gjaldt vårt land, så lød spådommen på at f.eks. også i de lavereliggende områdene østafjells så skulle vintrene for det meste bli grønne, - allerede 30 år fram i tid (altså f.eks. der vi befinner oss nå på tidsskalaen).  Holmenkollrennene f.eks., de kom ikke til å kunne avholdes lenger, -  pga. manglende kulde og snø...  Så ble "prediket" med relativ stor sikkerhet fra visse hold.

Det er vel nesten overflødig å nevne hvordan stoda er (sågar på Sørlandet) vinteren 2018,  men for de som eventuelt ikke har fått det med seg..., - så er det rekordmengder med snø, tak raser sammen, utkjøringer til veger fra parkeringsplasser  blir trafikkfarlige pga, av store snømengder på sidene (hva med å få tatt ned disse høye "snøveggene"?, - ikke noe som de vegansvarlige tenker over?).  Og det er såkalt stort sett bikkjekaldt, som uttrykket av en eller annen grunn lyder.  

Og det var vel ikke akkurat snøbart i fjor heller?  Osv. 

F.eks. vinter-OL i Norge stod "snart" for døra i 1990, februar det året var det godt over 20 dager med plussgrader  i lavlandet på Østlandet, selvfølgelig ekstremt og langvarig mildt, og god grunn til bekymring med tanke på forholdene for OL om 4 år..  Sammenligner vi med senere vintre som igjen har vært av det gamle slaget, så ser man at det nok er vanskelig å spå også om klimautviklingen, iallfall her til lands, tydeligvis. 

Ser iallfall ut til at det ble ikke helt blink når det gjelder vintrene i Norge iallfall, vi skulle ikke ha slike forhold som nå... (og jeg hadde forresten vært til dels glad til).

(Og apropos OL, det meldes om at i Sør-Korea er det for tida så kaldt at det har vært advart fra legehold å oppholde seg ute for lenge, - det skal visst bli mildere, men...  Ikke grønne vintre der heller ennå mao., selv om landet ligger på samme breddegrad som sørlige deler av Spania...).

(Innlegget ble redigert 06.02.18 10:12)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 10:23

Ja, at klimaprofetene bommet så det sang er det ikke tvil om.

Her er predikasjonene fra 90 forskjellige klimamodeller VS virkeligheten:https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2013/10/cmip5-90-models-global-tsfc-vs-obs1.jpg

 

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9864
06.02.18 10:50
xpoolman: Her er predikasjonene fra 90 forskjellige klimamodeller VS virkeligheten:https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2013/10/cmip5-90-models-global-tsfc-vs-obs1.jpg

Det var da noen lett-forståelige greier gitt.. :)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8215
06.02.18 10:55
nostalgikern: Det var da noen lett-forståelige greier gitt.. :)

Så lettforståelig og oppsiktsvekkende at en som er skeptisk innstilt burde undersøke om dette virkelig er sant.

Kan det virkelig være slik at klimaforskere i hopetall er skråsikre på at de forstår klima rimelig godt når modellberegningene bommer så grovt som det vi ser her? Hvor er hunden begravet mon tro?

la1goa
la1goaInnlegg: 11639
06.02.18 11:12
trondhjem: Så lettforståelig og oppsiktsvekkende at en som er skeptisk innstilt burde undersøke om dette virkelig er sant. Kan det virkelig være slik at klimaforskere i hopetall er skråsikre på at de forstår klima rimelig godt når modellberegningene bommer så grovt som det vi ser her? Hvor er hunden begravet mon tro?

Jeg har så langt ingen problem med å se at de fleste modeller bygger på en halv sinuskurve og at de har glemt at den vil etterhvert gå nedover. Ja forskere kan være så "enig" de bare vil, men en modell har aldri vært noe bevis for hverken det ene eller det andre. Det som er pussig er at hvorfor finner du ikke to like modeller? Og hva kan de være enig om da? Det eneste modellene beviser er at de vil feile da du ikke finner to like.

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 11:44
nostalgikern: Det var da noen lett-forståelige greier gitt.. :)

Hva er det du ikke forstår her da nostalgikern ?

De 90 linjene som spriker i alle retninger er forskjellige spådommer, eller modeller som klimaklovnene kaller det, utarbeidet en gang på 1980- og -90-tallet. Den tykke sorte streken er et gjennomsnitt av disse.

Den grønne kurven er faktisk målt temperatur på jordoverflaten, mens den blå er satelittmålinger fra den lave troposfæren.

Som vi ser så traff man ikke engang skiva, langt mindre blinken, med sine modeller og antakelser.

Litt mer her: http://www.drroyspencer.com/2013/10/maybe-that-ipcc-95-certainty-was-correct-after-all/

(Innlegget ble redigert 06.02.18 11:45)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3493
06.02.18 12:06
trondhjem: Så lettforståelig og oppsiktsvekkende at en som er skeptisk innstilt burde undersøke om dette virkelig er sant.

Oppsiktsvekkende er det ikke. Kevin så jo dette allerede i 2007. "Its a travesty that we can`t" etc.

Siden den gang har jo "travesty" bare blitt enda mere "travesty", so to speak :)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8215
06.02.18 12:41
xpoolman: Hva er det du ikke forstår her da nostalgikern ?

Kanskje det er at Spencer og Watts viser kurver over faktisk temperatur som er kuttet i 2010? Det melder seg et spørsmål om hvorfor de har utelatt de åtte årene frem til i dag?

Kan det være at det ødelegger litt av inntrykket de søker å skape om modellenes skivebom? Det tror jeg er tilfelle.

Og hvorfor viser de ikke til andre klimamodellers kjøringer, som f.eks. kjøringene til FNs klimapanels fjerde hovedrapport? Kan det være av samme grunn mon tro?

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8215
06.02.18 12:48
Trenberth: Oppsiktsvekkende er det ikke. Kevin så jo dette allerede i 2007. "Its a travesty that we can`t" etc.

Det gjorde han. Det han syntes var uheldig er at forskerne hadde ikke klart å lukke jordas energibudsjett - dvs. gi et komplett bilde over hvor mye varme som kommer inn og hvor mye varme som går ut, og siste med ikke minste å vise hvor den akkumulerte varmen fra differansen varme inn minus varme ut gjorde av seg. Jeg er enig med Trenberth. Dette var uheldig fordi dette er et stort kunnskapshull over sentrale deler av klimasystemet og gir grobunn for mye usikkerhet.

Men som mangeårig deltager i klimadebatten har du sikkert fått med deg at ARGO-programmet har lukket dette hullet. I IPCC 5AR som kom ut i 2013 hadde klimaforskerne et lukket energibudsjett.

Trenberths uttalelse fra 2007 er gått ut på dato. Du får finne på noe nytt å vise til.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 06.02.18 12:49)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 13:55
trondhjem: Kanskje det er at Spencer og Watts viser kurver over faktisk temperatur som er kuttet i 2010? Det melder seg et spørsmål om hvorfor de har utelatt de åtte årene frem til i dag?

Dette ble publisert i 2013 Trondhjem...

Men, som kjent har ikke temperaturen steget nevneverdig siden 2010 heller. I beste fall 0,1 grad.

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8215
06.02.18 14:16
xpoolman: Dette ble publisert i 2013 Trondhjem...

OK.

Jeg har flere ganger vist deg se samme kurvene som jeg lenket opp lengre opp i denne tråden. Du vet m.a.o. at det fins nyere oppdaterte kurver som gir et bedre samsvar mellom klimamodellene og virkelig temperaturøkning enn den kurven du velger å vise frem.

Da melder spørsmålet seg, hvorfor viser du til utdatert kunnskap?

 

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3493
06.02.18 14:17
trondhjem: Trenberths uttalelse fra 2007 er gått ut på dato. Du får finne på noe nytt å vise til.

Kevin lette jo etter den manglende varmen lenger etter dette. Mulig de lukket noe, men Kevin var langt nede i havmassene å lette etter varme. Nasa bekreftet jo til slutt at den manglende varmen ikke var der.

"Episoden" viser jo nettopp at mannen tok grundig feil. Akkurat slik modellkjøringer og observasjoner gjør. Og det er jo flott :)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 15:00
trondhjem: Og hvorfor viser de ikke til andre klimamodellers kjøringer, som f.eks. kjøringene til FNs klimapanels fjerde hovedrapport? Kan det være av samme grunn mon tro?

Hva er det der for gammelt møl da, fra år 2000 ?

Trondhjem da.....

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 15:02
trondhjem: Kan det være at det ødelegger litt av inntrykket de søker å skape om modellenes skivebom? Det tror jeg er tilfelle.

Denne viser jo det samme da, men er jo faktisk fra år 2005...

Hvorfor viser du til utdatert kunnskap Trondhjem ?
(Mulig du ikke skjønner tysk ?)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 5086
06.02.18 20:58
trondhjem: Da melder spørsmålet seg, hvorfor viser du til utdatert kunnskap?

Vi kan jo også se på en helt oppdatert kurve over satellittmålingene: http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_January_2018_v6.jpg

Synes du denne likner på de 90 temperaturkurvene eller de kurvene du linker til Trondhjem ?

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6240
08.02.18 09:27
nostalgikern: Så ble "prediket" med relativ stor sikkerhet fra visse hold.

Skal vi kikke på flere spådommer?

Vi ble fortalt at mennesklig utslipp av CO2 ville føre til mere Malaria.

http://america.aljazeera.com/articles/2014/3/7/climate-change-couldmeanmoremalariastudyfinds.html

https://www.scientificamerican.com/article/mosquito-borne-diseases-on-the-uptick-thanks-to-global-warming/

https://www.theguardian.com/environment/2009/dec/31/climate-change-malaria-kenya

Så. Hvordan har det gått? Har det gått bedre med denne spådommen?

Antall malariadødfall er nær halvert i perioden fra 2000 til 2015

Hvorfor får disse dommedagsprofetene fortsatt spalteplass og taletid? Jeg har ennå tilgode å se at EN ENESTE EN av de dommedagsprofetiene de har kommet med har vært i nærheten av virkeligheten. Men fortsatt forer vi disse parasittene (pun intended) med enorme pengesummer. Stopp all finansiering av klimagalskap! NÅ!

 

fargerik
fargerikInnlegg: 51018
08.02.18 09:31

Her er det -5 grader og snø, så den globale oppvarmingen er herved avblåst.

Langveg
LangvegInnlegg: 12706
08.02.18 09:39

Og isen i nord ter seg slik som han  alltid har gjort:

Skipet "Igor Farkhutdinov" med 127 passasjerar ombord, som var på veg frå Kuril-øyene Shikotan til Sakhalin Korsakov, vart sitjande fast i isen utanfor kysten av Japan. Fartyet er blokkert av is opptil 1,5 meter tjukk (Rossiskaja Gazeta).

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6240
08.02.18 09:54
fargerik: Her er det -5 grader og snø, så den globale oppvarmingen er herved avblåst.

Du har ikke fulgt med i timen. Kaldt er VÆR!

fargerik
fargerikInnlegg: 51018
08.02.18 09:55
Langveg: Og isen i nord ter seg slik som han alltid har gjort: Skipet "Igor Farkhutdinov" med 127 passasjerar ombord, som var på veg frå Kuril-øyene Shikotan til Sakhalin Korsakov, vart sitjande fast i isen utanfor kysten av Japan. Fartyet er blokkert av is opptil 1,5 meter tjukk (Rossiskaja Gazeta).

Du verden.

Ja, her er det bare å slå av alarmen.

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6240
08.02.18 09:59
Langveg: Og isen i nord ter seg slik som han alltid har gjort:

Isen i sør kan også være lunefull.

Vi må aldri glemme professor Chris Turney og hans Ship Of Fools, som frøs fast i sørishavet, på jakt etter den globale oppvarmingen og den smeltende isen i antraktis.

Jeg tror Moder Jord Punker Klimafanatikerene.

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9864
08.02.18 10:00
fargerik: Her er det -5 grader og snø, så den globale oppvarmingen er herved avblåst.

Er vel mest sannsynlig en slags spydighet, ikke godt å si, men faktum er at iallfall for Norges del, så ser det ut til at vi skal "holdes utenfor" den globale oppvarming også...  minus noenogtjue i Østerdalen stadig vekk i vinter, og varsle meg gjerne når den tid kommer at man kan sitte ute på terrassen i bare t-skjorta en maikveld sånn ved "Kveldsnytt-tider"  f.eks., - altså nærmere midnatt.  Tviler jeg på vil skje de gjerne ellers så trivelige maikveldene i Norge (bl.a. med hegg i blomstring med nydelig lukt :) 

Sein maikveld har vært og er, dessverre, som regel alltid relativt kalde, - rett og slett, for den som har tenkt over det eksemplet.  Like kjølige nå som for flere tiår siden.

fargerik
fargerikInnlegg: 51018
08.02.18 10:08
nostalgikern: Er vel mest sannsynlig en slags spydighet, ikke godt å si, men faktum er at iallfall for Norges del, så ser det ut til at vi skal "holdes utenfor" den globale oppvarming også... minus noenogtjue i Østerdalen stadig vekk i vinter, og varsle meg gjerne når den tid kommer at man kan sitte ute på terrassen i bare t-skjorta en maikveld sånn ved "Kveldsnytt-tider" f.eks., - altså nærmere midnatt. Tviler jeg på vil skje de gjerne ellers så trivelige maikveldene i Norge (bl.a. med hegg i blomstring med nydelig lukt :)

I Norge får vi mer nedbør.

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 9864
08.02.18 13:04
fargerik: I Norge får vi mer nedbør.

Aldri så galt osv., får satse på at strømmen dermed ikke flyr i taket da iallfall, men det spås den forresten å gjøre når Norge ser ut til å ville underkaste seg noen av disse hersens EU-oppleggene også vedr. strømforsyning (husker ikke i farten alle disse betegnelsene, men problematikken har vært oppe på sidene her fra annet hold rel nylig).

blackline
blacklineInnlegg: 14744
08.02.18 13:09

Det er vel klart at med flere overførselslinjer til kontinentet, så vil vi importere et Kontinentalt prisleie på elkraft. Ikke akkurat rakettforskning over den konklusjonen.

 

trondhjem
trondhjemInnlegg: 8215
08.02.18 13:20
blackline: Det er vel klart at med flere overførselslinjer til kontinentet, så vil vi importere et Kontinentalt prisleie på elkraft. Ikke akkurat rakettforskning over den konklusjonen.

Dessverre uttaler Espen Barth Eide, Aps energipolitiske talsmann, til Morgenbladet at han tror ikke flere utenlandskabler vil gi dyrere strøm i Norge fordi han tror at strømprisen i Norge og Nord-Europa er harmonisert.  

Ap kommer antagelig til å sikre regjeringen flertall for å knytte Norge opp til EUs energidirektiv.

fargerik
fargerikInnlegg: 51018
08.02.18 13:27
trondhjem: Dessverre uttaler Espen Barth Eide, Aps energipolitiske talsmann, til Morgenbladet at han tror ikke flere utenlandskabler vil gi dyrere strøm i Norge fordi han tror at strømprisen i Norge og Nord-Europa er harmonisert. Ap kommer antagelig til å sikre regjeringen flertall for å knytte Norge opp til EUs energidirektiv.

Klart det blir kabler. Men vi får bare trøste oss med at Søviknes garanterte i direktesendt TV at strømprisen max. vil øke med 3 øre som direkte følge av disse kablene som skal komme.

Og at nettleien vil øke mye, mye mer.

(Innlegget ble redigert 08.02.18 13:28)

SIG100
SIG100Innlegg: 11702
08.02.18 13:30
frankolainen: Vi ble fortalt at mennesklig utslipp av CO2 ville føre til mere Malaria.

Du har ikke vært inne på tanken at reduksjonen i Malaria-dødsfall kan ha med at det er etter tusenårsskiftet er satt i gang en rekke program for malariabekjempelse - både på å beskytte mot smitte, tidlig og mer presis diagonisering og å bekjempe utbredelsen av mygg?

Det rapportene du linker til derimot forteller, er at malariamyggen vil utbres i områder som tidligere var for kalde for den. Det er ingenting som tilsier at det ikke er riktig.

Det er faktisk mulig at flere ting skjer samtidig og motvirker hverandre. Ikke minst dersom man tar utfordringene alvorlig og setter inn tiltak for å begrense skadene - i stedet for å ignorere fakta.

frankolainen
frankolainenInnlegg: 6240
08.02.18 14:44
SIG100: Du har ikke vært inne på tanken at reduksjonen i Malaria-dødsfall kan ha med at det er etter tusenårsskiftet er satt i gang en rekke program for malariabekjempelse -

Har jeg ikke?

Jeg hadde håpet at du skulle krype frem fra steinen din og bite på dette agnet.

HVORFOR malariadødsfallene går tilbake, til tross for dommedagsprofetiene fra deg og Klimakirken din er mange. Men dere var fryktelig sikre. 97% sikre?

Det viser seg nemlig at mennesket ikke er den hjelpeløse kreftsvulsten på Gaia slik som du og Marxistvennene dine liker å fremstille det som. Det viser seg nemlig at mennesket er utrolig tilpasningsdyktig.

Havstigningen er et annet utmerket eksempel. Dere skriker over dere om havstigning og alle problemene dette kommer (ja igjen er dere skråsikre) til å føre til. Uten noe som helst tiltro til menneskehetens tilpasningsevne. Har du for eksempel hørt om et lite land i Europa som heter Nederland? Har du fått med deg at de har fått til mye i denne sammenhengen. Men dette er vel resten av verden ute av stand til å kopiere?

Det som er det viktigste poenget når det gjelder malaria er at Klimakirken tok feil. IGJEN! Og at radikale miljøvernere skaper flere problemer enn de løser. DDT er en av de viktige grunnen til at malaria er på tilbakegang (nå regner jeg med at det eksploderer et og annet "grønt" hode")

Dere har absolutt ingen troverdighet igjen, men like forbannet så brenner dere av tusenvis av milliarder av fellesskapets penger på denne svindelen! Det er fakta!

Trenberth
TrenberthInnlegg: 3493
09.02.18 10:05
nostalgikern: Holmenkollrennene f.eks., de kom ikke til å kunne avholdes lenger, -  pga. manglende kulde og snø...  Så ble "prediket" med relativ stor sikkerhet fra visse hold.

Det er jo en flott vinter - overalt på den nordlige halvkule.

Viner@2000 blir jo bare mere og mere artig å se tilbake på.

Klimamestere tar feil hele tiden.....

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg