Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den nye folkesykdommen - Klimaangst

NYTT TEMA
Script
ScriptInnlegg: 4065
15.05.19 18:27

I Sverige går nå fire av de borgerlige partiene inn for å oke bruken av atomkraft. Den sosialdemokratiske wnergiministeren sier imidlertid nei: Så redd er han for klimakrisen!

Script
ScriptInnlegg: 4065
15.05.19 18:49

I Sverige går nå fire av de borgerlige partiene inn for å oke bruken av atomkraft. Den sosialdemokratiske wnergiministeren sier imidlertid nei: Så redd er han for klimakrisen!

la1goa
la1goaInnlegg: 13774
12.07.19 12:37

Satt og hørte på nyheter på radio. De nevnte at flere og flere fikk angst, oppsøkte psykolog og fikk diagnosen klimaangst etter skremselspropagandaen som blir spredd. dette er jo kjempeflott sier nå flere klimaforskere, da de mener at det er flere som bryr seg. Men jeg må si at disse klimafroskene som mener det er en gjeng med idioter som ikke vet forskjell på å det å bli psykisk skremt og det å bry seg. Men sånn er det med den gjengen. 

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2095
14.07.19 20:01
la1goa: Satt og hørte på nyheter på radio. De nevnte at flere og flere fikk angst, oppsøkte psykolog og fikk diagnosen klimaangst etter skremselspropagandaen som blir spredd. dette er jo kjempeflott sier nå flere klimaforskere, da de mener at det er flere som bryr seg. Men jeg må si at disse klimafroskene som mener det er en gjeng med idioter som ikke vet forskjell på å det å bli psykisk skremt og det å bry seg. Men sånn er det med den gjengen.

Jepp, det er tydelig at det nå er følelser man skal selge apokalypsen på. Synd da at det bare er tull.

Sapient-X
Sapient-XInnlegg: 11997
14.07.19 20:01

Klima er nå tidens dommedagssekt.

silas
silasInnlegg: 20572
14.07.19 20:48

Klimaforskere innrømmer at de er følelsesmessig involvert i forskningen. Dette er særdeles alvorlig da dette kan påvirke utfallet av arbeidet deres.

 

https://www.nettavisen.no/nyheter/klimaforskere-fortviler---mange-sliter-med-angst-sinne-og-depresjon/3423813804.html

(Innlegget ble redigert 14.07.19 20:48)

silas
silasInnlegg: 20572
14.07.19 20:53
Script: I Sverige går nå fire av de borgerlige partiene inn for å oke bruken av atomkraft. Den sosialdemokratiske wnergiministeren sier imidlertid nei: Så redd er han for klimakrisen!

Man lar da ikke en god krise gå til spille?

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7863
14.07.19 21:37
silas: Klimaforskere innrømmer at de er følelsesmessig involvert i forskningen.

Stakkars dem :-(


De får finne seg en skikkelig jobb da dersom de har det så fælt.
En jobb med mening i.

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9054
15.07.19 10:18
swixfantomet: Hold dere fast folkens, den nye folkesykdommen klimaangst er på full fart inn.

Dette er ingen folkesykdom, det kjøres en kollektiv fordummingsprosess mot befolkningen, der dommedagsprofeter og betalte påvirkere, får den beste sendetid og spalteplass.
I denne kakofonien av mer eller mindre kvalifiserte opplysninger og påstander om framtidens klima, skal den gemene hop av noviser, greie å skille mellom hva som er snørr, og hva som er bart.
At nå også forskere tydelig innrømmer at de er følelsesmessig påvirket i sitt arbeid, bekrefter bare det noen av oss har påstått lenge. 

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7863
13.08.19 11:05

Barn ned i 12-års alder har nå store problemer med klimaangst.
https://www.nrk.no/telemark/barn-ned-i-12-arsalderen-sliter-med-klimaangst_-her-er-radene-for-a-hjelpe-1.14645787

Dette er jo fullstendig sykt og meningsløst !!!!
Kun mennesker som er fullstendig syke i hodet påvirker barn slik at de kan få klimaangst.

Her tror jeg faktisk skolene er med på å gjøre ting enda verre.
Mitt barnebarn på 11 har i alle fall fått tredd nedover ørene hvordan "vi ødelegger kloden ved å kjøre bil, spise rødt kjøtt og fly til syden".

Slikt må det settes en stopper for snarest mulig.

Barn skal ikke, og har ingen nytte av, å bli proppet ørene fulle av klimaskremsler og løgner !!
Klimapropaganda i barneskolen, og også på NRK rettet mot barn må forbys !!!

(Innlegget ble redigert 13.08.19 11:05)

trondhjem
trondhjemInnlegg: 10774
13.08.19 11:41
xpoolman: Barn skal ikke, og har ingen nytte av, å bli proppet ørene fulle av klimaskremsler og løgner !!Klimapropaganda i barneskolen, og også på NRK rettet mot barn må forbys !!!

Barn skal selvsagt få høre sannheten - også når den ikke er godt nytt.


Den som tar til orde for et forbud mot å undervise klimakunnskap i skolen bør gå veldig stilt i dørene når det gjelder å beskylde andre for bedrive politisk motivert klimadebatt. Du ber om at skolens pensum skal tilpasses ditt politiske syn. Ditt forslag oser av lysenkoisme.

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4640
13.08.19 14:39
trondhjem: Den som tar til orde for et forbud mot å undervise klimakunnskap i skolen bør gå veldig stilt i dørene når det gjelder å beskylde andre for bedrive politisk motivert klimadebatt

Hvilken "kunnskap" skal fortelle om klimaets fremtidige utvikling. Det er umulig å predikere klimaets fremtidige utviklign og evt. konsekvenser.

IPCC omtaler fremtidig utvikling som scenarier.

Kan man kalle scenarier som er basert på numeriske modeller og ikke observasjoner som kunnskap ? "Kunnskap" som barn skal "lære".

Historien forteller oss at miljøalarmistenes katastofale predikasjoner ikke inntreffer. Det er ihvertfall solid kunnskap basert på observasjoner. Det bør ihvertfall barna få høre om :)

(Innlegget ble redigert 13.08.19 14:42)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4640
13.08.19 14:41
trondhjem: Barn skal selvsagt få høre sannheten

Hvordan kan man definere fremtidig utvikling av klimaet som en sannhet ?

Tidsmaskin ?

(Innlegget ble redigert 13.08.19 14:43)

brutus62
brutus62Innlegg: 1640
13.08.19 15:32
ostgote: Har ikke inntrykk av at det er noen utpreget klimahensyn blant majoriteten av nordmenn. Når vi ser på den formidable økningen av flytrafikken i Norge, kan en få inntrykk av at 95 % av nordmennene ikke bryr seg nevneverdig at klimagassutslipp.Hvis det hadde vært utbredt klimaangst burde flytrafikken stupt ned til en brøkdel av dagens trafikknivå.

Dette er ikke rart, da vi (i 2008, sikkert mye mindre nå) bidro til 1 promille (1/1000-del) av de globale utslippene.. 

 

Det har MYE, MYE større betydning hva de gjør i store utslippsland som USA, Kina og India. Men problemet er at i de to sistnevnte vokser befolkningen mye mer enn i resten av verden, og dette krever store mengder energi, med påfølgende høye utslipp. For ikke å snakke om forsøpling av plast osv, osv....de er jo fortsatt utviklingsland å regne når det gjelder kildesortering. 

 

https://www.ssb.no/natur-og-miljo/artikler-og-publikasjoner/norske-utslipp-av-klimagasser-lite-i-verden-mye-paa-hver-av-oss

(Innlegget ble redigert 13.08.19 15:33)

steep
steepInnlegg: 868
13.08.19 17:40
trondhjem: mennesker som velger å stole på at klimaforskerne vet hva de snakker om

Før var det global oppvarming det het, nå er det klimaendring.De vet hva de snakker om, men de lyger og forleder med snabelen i pengebingen.

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20807
13.08.19 18:00
trondhjem: Greta sier ikke hvordan politikerne skal stanse dette problemet, men ber om at politikerne tar tak i det og fikser problemet.

Forteller ikke denne 'bønnen' implisitt at Greta Thunberg & co. OGSÅ har noen krav som skal tilfredsstilles, da for at hun.. skal anse at politikerne faktisk 'forsøker å' fikse problemet? 
Hun (og hennes tilhørerskare) godtar vel IKKE at politikerne sier at de spiser en kjøttkake mindre i året, og evt. dropper en flytur, så må vel GT & co. bli fornøyd? 
 
Hun og evt. fanklubben hennes, MÅ vel ha noen krav for hva politikerne skal gjøre? 
Så om GT & co., ikke kan, vil, våger.. å fortelle noe om 'hvordan' hun/de vil at politikerne skal agere, til tross for at de jo MÅ ha krav som skal tilfredsstilles -er de da bare unnvikende? 
 
For *hvis* GT & co. stiller krav som f.eks. "bygg flere vindkraftverk, sett opp flere bompengeringer, slutt å produsere olje, slutt å forbrenne fossile brennstoff, sett opp avgiftene, forby..." -så ville jo GT & co. utvilsomt også sagt noe om HVORDAN -eller? 
 
Og om dette i det store og hele er særlig konstruktivt -vel...

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7863
13.08.19 22:34
Zpiff: slutt å produsere olje, slutt å forbrenne fossile brennstoff, sett opp avgiftene, forby..." -så ville jo GT & co. utvilsomt også sagt noe om HVORDAN -eller?

Det er jo nettopp det GT & Co IKKE gjør, og de har åpenbart heller ikke peiling på hva de prater om.
De tror visst at olje og gass er noe vi bare pumper opp for å svi av igjen.


Skulle de hatt et lite snev av troverdighet så måtte de jo kommet opp med noen alternativer på hva vi kunne erstatte olje, gass og kull med framover, men neida, vi skal bare slutte å bruke det....sånn uten videre !


Det er rett og slett kun ett ord som er dekkende for slikt:

LATTERLIG !!!!!!!!!!!!!!


 

RogerMaar
RogerMaarInnlegg: 3499
14.08.19 16:42
trondhjem: Kanskje det kommer av at slike ting som dette skjer?: https://www.dn.no/DNtv/video/2019/04/02/1201/pa-atte-ar-ble-denne-sjoen-helt-borte og dette: https://www.aftenposten.no/verden/i/Eo3gnj/Syklon-raserte-havneby-i-Mosambik-1000-fryktes-omkommet

Veldig mange har en trang til å klistre "klimaendringer" på enhver ting som skjer.

F.eks. var det mange som tok store skogbranner på Grønland som et bevis på klimaendringer. Ja, skogbrannene er større enn før. Hvorfor? Ikke pga. klimaendringer, men fordi vi aktivt slukker 99 av 100 branner, noe som bygger bunnvegatasjonen massivt opp over tid, og brannene som først kommer ut av kontroll blir derfor massive.

Et annet eksempel er Syria, der noen påstår at klimaendringer var årsaken til at mange begynte å migrere til byene og skape uro fordi det ikke lengre kunne produseres nok mat på landsbygda. At folketallet er tidoblet på noen tiår bryr man seg ikke om å nevne.

På samme måte er det åpenbart at sjøen i Chile som du linker til tømmes fordi bønder oppstrøms pumper opp vannet for å vanne avlingene sine. Samme skjebne som f.eks. Aralsjøen.

Folk er ikke dumme, når informasjonen de mottar bare er delvis sann, eller åpenbart framstår som propaganda, blir de skeptiske.

(Innlegget ble redigert 14.08.19 16:45)

perchri
perchriInnlegg: 10714
15.08.19 09:14
trondhjem: For de av oss som ikke er forunt med den jevne klimaskeptikers kolossale skylapper og superoppblåste selvtillit som gjør at de verken ser eller tar innover seg klimakunnskap/informasjon de ikke ønsker å høre, er det åpenlyst at den globale oppvarmingen et reelt fysisk fenomen som forløper og gir de konsekvensene omtrent slik som klimafagmiljøene i flere tiår har advart mot kommer til å skje. Når man i tillegg ser at samfunnet gjør lite eller ingenting for å fikse dette problemet, blir man bekymret for fremtiden fordi vi ser med egne øyne at klima er i ferd med å bli villere og farligere i takt med oppvarmingen. Det kan selvsagt gi angtsreaksjoner - sterke klimaendringer ER farlige.

Det ser ikke ut til at noen, verken voksne eller barn, lider noe særlig. Her på Gardermoen er det tjukt av folk som skal til syden og andre som skal fly kloden rundt. Så mye angst trur jeg ikke er tilstede. Hvis, burde det ha vært svært lite med folk her. Ånei mine herrer, angsten stikker nok ikke så dypt,hvis det i det hele tatt er noen.Har noen kjenninger med 2 små barn,hvorav vi en kveld hadde livlig diskusjon om verdens klima. Mor og far og hele gjengen var så opptatt av hvordan vi måtte endre ting og tang. I uke senere dra de alle sammen til Malorca? Vi er veldig flinke til å kakkle, sitte på gjerdet og kritisere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg