Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Kun tre flyreiser i året....

NYTT TEMA
Arrcab
ArrcabInnlegg: 9021
17.06.19 12:48
HLund: Det kalles ansvarsfraskrivelse det der.

Ja-da-ma-sa!

Mister_Bister
Mister_BisterInnlegg: 2179
17.06.19 12:52

Mens vi er i gang med å redde verden foreslår jeg samtidig forbud mot mer enn 3 km reisevei mellom bolig og jobb ...

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 12:57
Arrcab: Ja-da-ma-sa!

Du har gode argumenter. Det skal du ha.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41403
17.06.19 13:06
_roffe_: Skal man redusere forsøpling,forurensing, avskoging med mer, så må forbruket reduseres... Ved å innføre f.eks 6-7 års garanti på forbrukervarer som i dag har 2år, så tvinger man produsentene til å produsere varer av bedre holdbarhet og kvalitet.. Dritten fra Kina vil i sammen slengen forsvinne.. Men dette liker nok ikke lobbyistene i EU-parlamentet.. EU styres av storindustrien med dets multinasjonale selskaper..

Ville vært den kanskje største miljøtiltaket man kunne gjort på verdensbasis ved siden av storstilt energieffektivivisering og stoppe nedbygging av uberørt natur. Om USA, EU og noen andre store økonomier ble enige om langt strengere garantier og produktstandarder ville dette redusert det voldsomme forbruket vårt kraftig. Det kunne utgjort en enorm forskjell fra dagens bruk-og-kast.

JOlsen
JOlsenInnlegg: 4361
17.06.19 13:11

Hvem reiser med fly tre ganger i året? Jeg gjør det kanskje på ti år. Men uansett dette er bare for dumt. Det ligner diktatur. Nå skal ikke folk lenger bestemme selv. Hvor langt er de villig til å gå? 

clavin
clavinInnlegg: 32634
17.06.19 13:15

Det er rart hvordan disse stadig tror at løsningen på miljø- og klimaproblematikken ligger i å stadig gjøre livet vanskeligere for det norske folk, og konsekvent se bort i fra enkelte "bagateller":


1) Norge er ikke et av landene som forurenser mest. Hvorfor ikke ta for seg verstingene heller?


2) Løsningen er altså å hindre nordmenn i å gjøre bil og legge ned oljevirksomheten. Hvordan stiller man seg til at sistnevnte ville innebære at andre land som produserer mer miljøfiendlig enn Norge ville økt sin produksjon, noe som i mitt hode sier at man ville gått i minus. Eller tror man at andre land her vil være like dumme som Norge og frivillig sage greina man sitter på?


3) De siste 50 åra har verdens befolkning blitt fordoblet, og det siser seg selv at dette tærer på kloden. På hvilken måte kan man relatere denne problematikken til Norge, som har hatt stabil befolkning antallsmessig, med unntak av innvandring. Eller er ikke dette et problem? Hvis det er et problem, hvorfor er det ingen som tar opp dette som et problem?


4) En skulle tro at politikere fra Norge skulle kunne ha Norges interesser i fokus, selv om man er opptatt av miljø. Hvordan kan man si at man jobber for Norges interesser når man er villig til å gjøre drastiske tiltak som får konsekvenser for nordmenns velstand og frihet, når disse tiltakene må sees på som symbolpolitikk? Som sagt, det hjelper ikke hva Norge gjør på et område om ikke verden følger med, og det er naivt å tro at verden vil følge med bare fordi at lille Norge skal framstå som flinke på området. Skulle dette vært troverdig måtte man fått med de andre nasjonene (selvsagt inkludert verstingene) og samtidig hatt fokus på befolkningseksplosjonen i visse deler av verden (Norge er IKKE problemet her).


Mantraet er at Norges innbyggere skal straffes fordi at noen har behov for å framstå som miljøbevisste. Det er få som stiller noen kritiske spørsmål til disse, selv om det er åpenbart at de ikke ser lenger enn egen nesetipp.


 


 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:15
JOlsen: Hvem reiser med fly tre ganger i året?

Mange. Se f.eks. på TV2. Der pendles det i hytt og vær mellom Bergen og Oslo.

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:16
clavin: Det er få som stiller noen kritiske spørsmål til disse, selv om det er åpenbart at de ikke ser lenger enn egen nesetipp.

Hehe, ganske fristende å si det samme om bilistene. Hvis jeg først skal generalisere litt jeg og.

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:18
clavin: 1) Norge er ikke et av landene som forurenser mest. Hvorfor ikke ta for seg verstingene heller?

Hvorfor ikke gjøre begge deler? Norge er verstingen i Norden. Går an å ha to tanker i hodet samtidig. 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:21
clavin: 3) De siste 50 åra har verdens befolkning blitt fordoblet, og det siser seg selv at dette tærer på kloden. På hvilken måte kan man relatere denne problematikken til Norge, som har hatt stabil befolkning antallsmessig, med unntak av innvandring. Eller er ikke dette et problem? Hvis det er et problem, hvorfor er det ingen som tar opp dette som et problem?

Det er et problem, men hva mener du vi skal gjøre med det`? Er det ikke aller best å gjøre noe med det vi selv kan påvirke og ikke fokusere masse på noe vi ikke kan gjøre særlig med?

clavin
clavinInnlegg: 32634
17.06.19 13:24
HLund: Hehe, ganske fristende å si det samme om bilistene.

Nei, du kan ikke si det samme om bilistene. Bilistene har nå tålt og akseptert bomavgifter og andre avgifter knyttet til bil i mange år, uten å gjøre annet enn å murre litt. Nå derimot har det gått over stokk og stein etter at politikere tror at det fullstendig er fritt fram for å ilegge bilister byrder som er av en helt annet verden. At det til sist mobiliseres mot galskapen er et sunnhetstegn i dagens samfunn.


Det er faktisk ikke slik at politikere alltid vet best. Av og til mangler disse fullstendig gangsyn, og da er det bra at noen har vett til å reagere.

McLovin
McLovinInnlegg: 13175
17.06.19 13:28

Det blir kjipt når russerne kommer og alle jagerflyverne har brukt opp sine tre tilmålte F-35 turer.

clavin
clavinInnlegg: 32634
17.06.19 13:29
HLund: Det er et problem, men hva mener du vi skal gjøre med det`?

For det første får disse landene selv ta ansvar og konsekvenser for økningen i egen befolkning, slik at de deler av verden som ikke er ansvarlig for galskapen i minst mulig grad berøres.


For det andre bør man bistå disse landene med opplysningsarbeid osv, slik at myndighetene kan iverksette de tiltak som er mulig for å begrense problemet. Hvis myndighetene ikke ønsker å begrense problemet så får man for all del hindre at problemet brer seg til vår del av verden.

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:33
clavin: Nei, du kan ikke si det samme om bilistene. Bilistene har nå tålt og akseptert bomavgifter og andre avgifter knyttet til bil i mange år, uten å gjøre annet enn å murre litt. Nå derimot har det gått over stokk og stein etter at politikere tror at det fullstendig er fritt fram for å ilegge bilister byrder som er av en helt annet verden

Tja, for å ta Åsane her i Bergen f.eks. så er egentlig problemet at disse tidligere har sluppet altfor billig unna sammenlignet med andre deler av byen. Nå derimot kommer alt på 1 gang for dem (fordi politikerne har tabbet seg ut og ikke fordelt byrden på en god måte). Har hørt særdeles lite klaging fra dem når det gjelder skjevfordelingen tidligere, men nå klager de fordi det rammer dem. Noe som er helt naturlig selvsagt, men det forteller noe om at det ligger litt i menneskets natur å være seg selv nærmest. 

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 23768
17.06.19 13:33
clavin: 1) Norge er ikke et av landene som forurenser mest. Hvorfor ikke ta for seg verstingene heller?

Pr person er Norge en absolutt versting. 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:34
GreySerpent: Pr person er Norge en absolutt versting.

Jepp. Det glemmer man litt når man forsøker å snakke Norge så veldig opp på dette området. Det er det ingen grunn til.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 23768
17.06.19 13:37
clavin: 1) Norge er ikke et av landene som forurenser mest. Hvorfor ikke ta for seg verstingene heller?

Hver nordmann slapp i 2017 i gjennomsnitt ut 8,4 tonn CO2. Det er langt over det globale gjennomsnittet på 4,8 tonn.

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:38
clavin: For det første får disse landene selv ta ansvar og konsekvenser for økningen i egen befolkning, slik at de deler av verden som ikke er ansvarlig for galskapen i minst mulig grad berøres

Litt som man kunne sagt om flyreisene det. Rundt 80 % av verdens befolkning har aldri satt seg i et fly. De få prosentene som flyr regelmessig får ta ansvar for de konsekvensene de utsetter resten av verdens befolkning for. Rett og rimelig det :)

clavin
clavinInnlegg: 32634
17.06.19 13:41
GreySerpent: Pr person er Norge en absolutt versting.

1) Vi bor i et kaldt land og trenger følgelig eksempelvis mer oppvarming enn mange andre.


2) Landet er geografisk stort og befolkningen spredt. Dette betyr at man rent praktisk har behov for privatbil i noen deler av landet.


3) Norge har oppnådd en høy levestandard og velstand, noe som selvsagt spiller inn for forbruksmønster. Hvis vi skal sende landet tilbake i utviklingen, hva skal målestokken være?


4) Norge har fått en høy levestandard bl.a. pga. at man har utvist vett på noen områder, som å ha en antallmessig stabil befolkning. NOEN fordeler må da vi også ha ved å utvise ansvarlighet på dette og andre områder!


Jeg forstår ikke hvorfor noen har denne trangen etter å straffe seg selv fordi vi har skapt et godt samfunn. Norge er overhode ikke et hovedproblem på området, så hvorfor må noen hele tiden late som at vi er synderen over alle syndere i miljøspørsmål?

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9021
17.06.19 13:44
clavin: Mantraet er at Norges innbyggere skal straffes fordi at noen har behov for å framstå som miljøbevisste. Det er få som stiller noen kritiske spørsmål til disse, selv om det er åpenbart at de ikke ser lenger enn egen nesetipp.

Du tar opp noen helt sentrale spørsmål.
Så lenge noen får lov til å herse med befolkningen, med helt useriøse forslag, og ikke forstår at det er helt andre og langt mer kompliserte problemer som må løses, før en går løs på befolkningen med symbol saker, er det ingen seriøse voksne personer som kan ta dette alvorlig.
Når klimaaktivister, og en hel klimaindustri kommer med forslag som bare plager folk, uten ett eneste realistisk alternativ, blir mottakelsen og motargumentene like useriøse.

Komunista
KomunistaInnlegg: 10619
17.06.19 13:45
xpoolman: Grønn ungdom vil redusere antallet flyreiser med 75 % innen 2030 og vil gi hver og en av oss kun tre flyreiser pr. år.
De vil også innføre en flyseteavgift på 600 kroner !!! Mon tro hvor mange tusen arbeidsplasser som hadde forsvunnet og hvor mange flyplasser som ville blitt nedlagt dersom dette ble noe av....

Det blir nok verre, når Greta T's disipler får makten, og stemmerettsalderen er senket til 16 år.

Gled deg, som han sa sennepsfabrikantens sønn.

(Innlegget ble redigert 17.06.19 13:45)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 23768
17.06.19 13:49
clavin: Jeg forstår ikke hvorfor noen har denne trangen etter å straffe seg selv fordi vi har skapt et godt samfunn. Norge er overhode ikke et hovedproblem på området, så hvorfor må noen hele tiden late som at vi er synderen over alle syndere i miljøspørsmål?

Rett fingeren mot deg selv først. Hvorfor skal Norge få lov til å være en versting? Fordi vi er små og få? "Alla vil til himlen, men ingen vil dö". Holdningsendringen som må til vil gjøre vondt. 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:53
clavin: Dette betyr at man rent praktisk har behov for privatbil i noen deler av landet.

Det er det vel ingen som nekter for. Det betyr ikke at det ikke likevel er et overforbruk av bil totalt sett. Det kan du rett og slett ikke argumentere mot.

Arrcab
ArrcabInnlegg: 9021
17.06.19 13:53
clavin: Jeg forstår ikke hvorfor noen har denne trangen etter å straffe seg selv fordi vi har skapt et godt samfunn. Norge er overhode ikke et hovedproblem på området, så hvorfor må noen hele tiden late som at vi er synderen over alle syndere i miljøspørsmål?

Enten er de "noen" betalt for å plage oss, det er ikke bra for egen anseelse å mene noe annet enn det "riktige", andre har funnet den saken som skaper mening med livet, mens andre igjen lar seg forlede til å tro, at egen "selvutslettelse" løser noe som helst.
Barn og overmodig ungdom ser jeg bort ifra, de er unnskyldt. 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 13:55
GreySerpent: Rett fingeren mot deg selv først. Hvorfor skal Norge få lov til å være en versting? Fordi vi er små og få? "Alla vil til himlen, men ingen vil dö". Holdningsendringen som må til vil gjøre vondt.

Med den argumentasjonen kan Kina, USA og et par land til gjøre masse og vi andre kan gi faen siden vi ikke er "hovedproblemet". Så får de landene som er hovedproblemet gjøre sitt og så kan vi andre bare slappe av og kose oss siden vi er så få :)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 23768
17.06.19 13:57
Arrcab: "selvutslettelse"

Dakar. 3 flyreiser pr år = selvutslettelse? Lat og bortskjemt er en bedre beskrivelse. 

bobjim37
bobjim37Innlegg: 3666
17.06.19 14:00
GreySerpent: Dakar. 3 flyreiser pr år = selvutslettelse? Lat og bortskjemt er en bedre beskrivelse

Du ønsker et samfunn der myndighetene bestemmer hvor ofte og hvordan vi vanlige dødelige skal få lov å reise?

 

Kjipt om Norske fotball lag går til gruppespill i Europacuper da. Blir noen lange bussturer ned til Spania o.l av det.

Kanskje vi bør trekke oss fra internasjonal idrett? Mye storforbrukere av fly her altså

(Innlegget ble redigert 17.06.19 14:01)

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 23768
17.06.19 14:00
HLund: Med den argumentasjonen kan Kina, USA og et par land til gjøre masse og vi andre kan gi faen siden vi ikke er "hovedproblemet". Så får de landene som er hovedproblemet gjøre sitt og så kan vi andre bare slappe av og kose oss siden vi er så få :)

Det er egoistisk og idiotisk. Som beskriver store delere av høyresiden og deres tilhengere. 

HLund
HLundInnlegg: 18015
17.06.19 14:00

Om disse som pendler 2 ganger i uken (eller mer) med fly får ødelagt livet sitt av å ikke fly 2 ganger i uken, så er det begrenset hvor mye tårer jeg klarer å felle for det merker jeg.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37718
17.06.19 14:01

Den dagen man anerkjenner at hovedproblemet er antall mennesker og en reduksjon i antall fattige på kloden vil være en bra dag. For da slipper vi å måtte lide oss gjennom det ene meningsløse forslaget etter det andre.


Og siden det ikke er ønskelig å øke fattigdommen i verden så må man redusere antall mennesker.


Og vi i Norge gjør vår jobb, selv om statsministeren stritter mot :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg