Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Snø og kuldegrader

NYTT TEMA
Trenberth
TrenberthInnlegg: 4459
01.10.19 08:19

Den eneste måneden jeg ikke har opplevd snøfall i år er August. Det ligger nå 15 cm snø på hytta. Det var frost i Trondheim i natt. Sjeldent at det er så tidlig.

Adressa melder om glatte veier https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2019/10/01/Glatt-føre-flere-steder-i-Trøndelag-20068432.ece

Det er oppsiktsvekkende med tanke på all den oppvarmingen som påstås skjedd. Det er åpenbart at snø er kommet for å bli og at David Viner tok feil. Men David føyer seg bare inn i rekken av feilaktige predikasjoner :)

(Innlegget ble redigert 01.10.19 08:25)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4459
02.10.19 12:01
SjatH: Men globalt er det ikke mye som tyder på snø og kulde...

Tja si det. Det var vel i forrige måned det var +0,61 gr C, sikkert store variasjoner. Vi er nå i november.

 

I sommer var det jo SVÆRT STORE overskrifter om varmebølgene, men temperaturen globalt var ikke spesiell høy under disse varmebølgene :)

Likevel artig at snø skulle bli " a thing of the past" -;)

 

 

(Innlegget ble redigert 02.10.19 12:02)

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2084
02.10.19 13:36
SjatH: Men globalt er det ikke mye som tyder på snø og kulde...

Rekordtidlig snøfall i Canada, Usa, Russland, Skandinavia høyereliggende deler av europa generelt og sikkert andre steder. I Australia har de lengste skisesong på årevis. Så jo, det er mye snø og kulde globalt, men det er også "varme"bølger innimellom og dette været stemmer godt overens med solens manglende aktivitet nå. Co2 har ingenting med dette og gjøre. 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
02.10.19 14:47
SjatH: Men globalt er det ikke mye som tyder på snø og kulde...

Hva mener du egentlig? 


Er det slutt med snø, slik en gråtkvalt Stoltenberg prediket? 


Kurven viser oss en jevn stigning i temperaturen, og denne stigningen har vært jevn i mer enn 150 år - fra lenge før CO2 kan ha hatt noen påvirkning på klima. 


Det kurven din ikke viser er at temperaturen øker på natten og på vinteren. Vintrene og nettene våre har blitt mindre kalde. Krise? Panikk? Angst? 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 7966
05.10.19 11:27
Trenberth: Den eneste måneden jeg ikke har opplevd snøfall i år er August. Det ligger nå 15 cm snø på hytta. Det var frost i Trondheim i natt. Sjeldent at det er så tidlig. Adressa melder om glatte veier https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2019/10/01/Glatt-føre-flere-steder-i-Trøndelag-20068432.ece Det er oppsiktsvekkende med tanke på all den oppvarmingen som påstås skjedd. Det er åpenbart at snø er kommet for å bli og at David Viner tok feil. Men David føyer seg bare inn i rekken av feilaktige predikasjoner :)

Klimaendringer handler egentlig om to ting. Klimaendringer som medfører høyere temperatur i atmosfæren lar seg kun måle over en tidsperiode på minst 30 år. 

Andre mer kortsiktige tegn på at klimaendringer foregår er variasjon i været og mer av været i forhold til det var før. Det settes varmerekorder og kulderekorder. Der det kan snø, kan det snø mer enn før i flere korte perioder. Der det kan regne, kan det regne mer i flere korte perioder. Der det er tørke blir det mer tørke i lengre perioder. 

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2084
05.10.19 16:33
PerryAndre: Klimaendringer handler egentlig om to ting. Klimaendringer som medfører høyere temperatur i atmosfæren lar seg kun måle over en tidsperiode på minst 30 år.  Andre mer kortsiktige tegn på at klimaendringer foregår er variasjon i været og mer av været i forhold til det var før. Det settes varmerekorder og kulderekorder. Der det kan snø, kan det snø mer enn før i flere korte perioder. Der det kan regne, kan det regne mer i flere korte perioder. Der det er tørke blir det mer tørke i lengre perioder.

Men nå har det vært mer av alt tidligere. Det vi ser på nå, er "mer av noe" i et fryktelig kort perspektiv, og det er ikke riktig. Det er utallige varme- og kulderekorder verden over som fortsatt ikke er slått og som er hundre år gamle. Mayaene forsvant pga en over 100 år lang tørkeperiode. Vi har aldri sett maken i moderne tid.

Vi har de beste levekårene i historien, vi blir eldre, rikere, har mer mat osv osv. og det har vært flere grader varmere tidligere uten at dette utløste noe "tipping point". Hvorfor skal det gjøre det denne gangen? Den eneste katastrofen i denne verden i dag, finner man kun i ufullstendige og usannsynlige modeller som selv ikke de som lager de tror på. Vi burde nyte denne perioden, ikke gå rundt og kaste skam på alt og alle.

(Innlegget ble redigert 05.10.19 16:33)

perchri
perchriInnlegg: 10215
06.10.19 10:40
Trenberth: Den eneste måneden jeg ikke har opplevd snøfall i år er August. Det ligger nå 15 cm snø på hytta. Det var frost i Trondheim i natt. Sjeldent at det er så tidlig. Adressa melder om glatte veier https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2019/10/01/Glatt-føre-flere-steder-i-Trøndelag-20068432.ece Det er oppsiktsvekkende med tanke på all den oppvarmingen som påstås skjedd. Det er åpenbart at snø er kommet for å bli og at David Viner tok feil. Men David føyer seg bare inn i rekken av feilaktige predikasjoner :)

Det hele blir  ganske håpløst, dette med klima. Studerer man skrifter tilbake til 1400 tallet, hvor det ikke fantes, selv ikke ordet, teknologi, er været somme steder gudenes vrede. det var snøvær i juli, det var hete i september flere år på rad, og slik fortsatte det fram til 1700 tallet da klima lurte oss i mange år med "den lille istida". forteller ikke dette oss, at klima påvirker vi mennsekene svært lite? Meg selv som kom til verden i 1944, vokste opp med harde vintere, varme sommere , og noen ganger omvendt. Det snødde så en trodde en hadde betalt for lite skatt (mora mi sa det), hvorav det ofte var slagregn, så en skulle tru panelene på husene ville dette av. Trur dere at avisene dengang skreiv et ord om dette??? Værmeldinga husker jeg bare nevnte noen ord , og seiner smilte Trægde, da han forkynnte at neste uke ble det vær som man sent ville glemme. Folk flest kunne nemlig den gangen, ta vare på seg sjøl, og handlet deretter. Ingen gikk til Besseggen i slippers........

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 7966
06.10.19 12:03
Heia_heia: Men nå har det vært mer av alt tidligere. Det vi ser på nå, er "mer av noe" i et fryktelig kort perspektiv, og det er ikke riktig. Det er utallige varme- og kulderekorder verden over som fortsatt ikke er slått og som er hundre år gamle. Mayaene forsvant pga en over 100 år lang tørkeperiode. Vi har aldri sett maken i moderne tid. Vi har de beste levekårene i historien, vi blir eldre, rikere, har mer mat osv osv. og det har vært flere grader varmere tidligere uten at dette utløste noe "tipping point". Hvorfor skal det gjøre det denne gangen? Den eneste katastrofen i denne verden i dag, finner man kun i ufullstendige og usannsynlige modeller som selv ikke de som lager de tror på. Vi burde nyte denne perioden, ikke gå rundt og kaste skam på alt og alle.

Det som har vært før av vær og klima er lite relevant. Under yngre dryas perioden for eksempel var det helt spesielle klimavariasjoner. Ingen vet mer om klima som har vært tidligere tider enn de som forsker daglig på klima. 

Denne type forskere blir stemplet av mange klimafornektere som nærmest uvitende aktivister. Folk i gata påstår de selv forstår mer om klima enn forskere. Klimafornektere tenker ikke på at det lille kunnskapen de har om klima fra tidligere tider, er skrevet nettopp av klimaforskere. 

InternalExile
InternalExileInnlegg: 19808
06.10.19 13:31
PerryAndre: Klimafornektere tenker ikke på at det lille kunnskapen de har om klima fra tidligere tider, er skrevet nettopp av klimaforskere.

Vil ikke påberope meg å være en klimafornekter, men hadde de rett da eller har de det nå?
Med da, så mener jeg når jeg gikk på grunnskolen, da lærte vi at forurensning(sot) i atomsfæren hindret solen i å varme opp jorden. Vi var på vei til en istid.
I dag er CO2 den store stygge ulven. Kanskje vi ikke burde rense eksos og gass fra fabrikker?
Selvsagt endrer klimaet seg, det er bare en ting som betyr noe og det er ikke sot eller CO2.

Når jeg gikk på grunnskolen(med de tall som kommer kan du estimer ca når) så omtale vi Norges befolkning som 4 millioner, i dag er den vel over 5.2 millioner. Og vi vokser lite!
Verdens befolkning lærte vi var 4 milliarder, nå er den over 7.3 milliarder.

Men så er spørsmålet: Er klimaet et resultat av økningen av befolkningen, eller er økningen et resultat av klimaendringen? 

(Innlegget ble redigert 06.10.19 13:41)

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4459
07.10.19 08:38

I går var jeg på skitur i fjellet. Det er lovlig tidlig. Aldri vært så tidlig på ski noen gang.

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 08:49
PerryAndre: klimafornektere

Hvordan definerer du en klimafornekter? 


Er det en som ikke tror det fins klima på jorden? 


Er det en som nekter for at klima kan endre seg? 


Eller er det en som ikke tror menneskelig utslipp av CO2 styrer klimaet på jorden? 


Eller har du en helt egen definisjon? 

PerryAndre
PerryAndreInnlegg: 7966
07.10.19 09:17
InternalExile: Med da, så mener jeg når jeg gikk på grunnskolen, da lærte vi at forurensning(sot) i atomsfæren hindret solen i å varme opp jorden. Vi var på vei til en istid.
I dag er CO2 den store stygge ulven. Kanskje vi ikke burde rense eksos og gass fra fabrikker?
Selvsagt endrer klimaet seg, det er bare en ting som betyr noe og det er ikke sot eller CO2. Når jeg gikk på grunnskolen(med de tall som kommer kan du estimer ca når) så omtale vi Norges befolkning som 4 millioner, i dag er den vel over 5.2 millioner. Og vi vokser lite!
Verdens befolkning lærte vi var 4 milliarder, nå er den over 7.3 milliarder. Men så er spørsmålet: Er klimaet et resultat av økningen av befolkningen, eller er økningen et resultat av klimaendringen?

Jeg lærte mest om klima på senere tidspunkt i min utdanning. Men som all kunnskap, den må oppdateres. 

Industrien i mange land er i gang med omstille seg til lavere utslipp og skape grønn vekst. I Norge er situasjonen at industrien selv, Enova og Miljødepartementet er aktører i omstillingen og er i gang med å utvikle ny teknologi. Spesielt innenfor maritim teknologi. 


Siste spørsmålet. Forurensningen i snitt (4,8 tonn Co2) per person på kloden, er høyere i dag enn tidligere. Når antall mennesker øker på kloden. Sier det selv at vi mennesker bidrar til klimaendringene. Vi forurenser mest med bruk av transportmiddel på vei, sjø og i luften. 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 10:28
PerryAndre: Forurensningen i snitt (4,8 tonn Co2

CO2 er ikke forurensing. CO2 er byggesteinen for alt liv på planeten jorden! 

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
07.10.19 10:39
frankolainen: CO2 er ikke forurensing. CO2 er byggesteinen for alt liv på planeten jorden!

O2 er livsviktig, men du kan jo forsøke å puste ren O2 i en times tid og se hvordan nøtta fungerer da

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 10:55
IndocteCollectio: O2 er livsviktig, men du kan jo forsøke å puste ren O2 i en times tid og se hvordan nøtta fungerer da

For en utrolig irrelevant sammenligning! 


CO2 konsentrasjonen har økt fra rundt 350 ppm (parts per million) til rundt 400 ppm - Eller fra 0,035% til 0,04%. Og konsentrasjonen i atmosfæren har i lange perioder vært mye høyere enn dette. 


Til sammenligning så har luften du puster ut 100 ganger så mye CO2. 

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
07.10.19 10:57
frankolainen: irrelevant

Jepp, akkurat like irrelevant og idiotisk som argumentet ditt, at du ikke skjønte dette var jo ikke akkurat overraskende. 


 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 10:58
IndocteCollectio: O2 er livsviktig, men du kan jo forsøke å puste ren O2 i en times tid og se hvordan nøtta fungerer da
IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
07.10.19 10:59
Trenberth: Det er oppsiktsvekkende med tanke på all den oppvarmingen som påstås skjedd.

WOW, har det vært kaldt hos deg, ja da kan det jo ikke være global oppvarming. Jeg har god råd så da kan det ikke være noen fattige heller.

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
07.10.19 11:00
frankolainen: Vitenskap er åpenbart ikke din sterkeste side.

WOW, hva sier en stort sett samlet forskerskare om sammenhengen mellom CO2-konsentrasjon i atmosfæren og klima? Etter som du piper om vitenskap. 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 11:00
IndocteCollectio: Jepp, akkurat like irrelevant og idiotisk som argumentet ditt, at du ikke skjønte dette var jo ikke akkurat overraskende.

Fornekter du at CO2 er byggesteinen for alt organisk liv på planeten jorden? 


Forstår du at oksygeneksemplet ditt var pinlig dårlig? 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
07.10.19 11:03
IndocteCollectio: WOW, hva sier en stort sett samlet forskerskare om sammenhengen mellom

Vitenskap avgjøres ikke ved håndsopprekning! 


Alle leger var enige i at magesår kom av stress bare for et fåtall år siden. Hadde de rett? 


Alle leger var enige om at håndvask bare var tøys. Hadde de rett? 


Og det er slett ikke noe samlet forskerkorps som støtter hypotesen om at CO2 styrer klimaet på jorden - det er rett og slett en løgn! 

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4459
07.10.19 14:28
IndocteCollectio: WOW, har det vært kaldt hos deg, ja da kan det jo ikke være global oppvarming. Jeg har god råd så da kan det ikke være noen fattige heller.

Vel, når er det vel slik at det har vært rekordtidlig snøfall mange plasser på globen denne høsten :)

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
07.10.19 14:42
frankolainen: Vitenskap avgjøres ikke ved håndsopprekning!

Korrekt. Kanskje det mest fornuftige du har skrevet her inne noen sinne. Hvilke forskningsartikler mener du er basert på håndsopprekning?

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7387
07.10.19 15:47
IndocteCollectio: WOW, hva sier en stort sett samlet forskerskare om sammenhengen mellom CO2-konsentrasjon i atmosfæren og klima?

Det er noe de tror, eller snarere er "forpliktet" til å tro.


En av verdens fremste klimaforskere, Roy Spencer, sier følgende om hvorvidt våre CO2-utslipp varmer opp atmosfæren, og i tilfelle hvor mye: "We dont know, we really dont know".


Nyere forskning sår stadig oftere tvil om denne såkalte "klimagassens" evne til å varme atmosfæren:
https://notrickszone.com/2017/10/16/recent-co2-climate-sensitivity-estimates-continue-trending-towards-zero/#sthash.A9IAcF3v.94BB7NXe.dpbs


https://principia-scientific.org/junk-science-of-climate-sensitivity-and-co2-forcing/


http://tech-know-group.com/papers/Sensitivity_overview.pdf 

Heia_heia
Heia_heiaInnlegg: 2084
07.10.19 17:42
Trenberth: Vel, når er det vel slik at det har vært rekordtidlig snøfall mange plasser på globen denne høsten :)

Lengste skisesong i historien i Perisher Australia. 

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 12356
08.10.19 10:27
xpoolman: En av verdens fremste klimaforskere, Roy Spencer, sier følgende om hvorvidt våre CO2-utslipp varmer opp atmosfæren, og i tilfelle hvor mye: "We dont know, we really dont know".

Og dette


as "global warming Nazis", contending that "...these people are supporting policies that will kill far more people than the Nazis ever did."[


Da har men fjernet seg selv fra enhver faglig og vitenskaplig diskusjon og satt seg selv på sidelinjen for alltid.

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
08.10.19 16:16
IndocteCollectio: Korrekt. Kanskje det mest fornuftige du har skrevet her inne noen sinne. Hvilke forskningsartikler mener du er basert på håndsopprekning?

Du prøver deg på en logisk feilslutning som på latin kalles argumentum ab auctoritate, eller appellere til autoritet


"hva sier en stort sett samlet forskerskare om..." Er totalt uvesentlig fordi vitenskapen ikke avgjøres ved håndsopprekning. Hva "noen" eller "mange" mener er ingen garanti for at det de sier er riktig.  


 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8423
08.10.19 16:20
SIG100: https://www.desmogblog.com/2014/02/20/climate-change-denier-roy-spencer-says-people-who-use-word-denier-are-global-warming-nazis

Når du og medaktivistene dine bruker ordet Fornekter, så er dette åpenbar HATPRAT. Dere ønsker, på deres ikke så fryktelig subtile vis, å koble oss som ikke tror CO2 styrer klimaet på jorden med Holocaustfornektere. 


Det forteller meg først og fremst at dere ikke har noen fornuftige argumenter igjen. Tomt i bingen! 

Klikk for å gå tilbake til toppen