Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Planet of the humans

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41555
04.05.20 14:59
BiggusD77: Et av filmens premisser er at menneskeheten sliter med overbefolkning, noe den ikke gjør.
Sjekk Hans Rosling på YouTube. Bør være lett å finne pålitelige kilder som debunker konseptet.

Rosling ser i svært liten grad på dette med overbefolkning fra et økologisk-/bærekraftsperspektiv, og i hvor stort tempo vi forbruker jordas ressurser. 

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8977
04.05.20 15:37
BiggusD77: Man skulle tro at et tiår etter "peak oil" så burde oljeprisen gå opp, men det har den ikke gjort.

Første gang Peak Oil ble spådd var rundt 1850. Siden da har fenomenet blitt spådd en rekke ganger. Og de har tatt feil hver gang. Oljeprisen er på et svært lavt nivå, som vel er en grei indikasjon på at vi ikke er der helt ennå. 

BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 774
04.05.20 16:01
KongOlav2: Rosling ser i svært liten grad på dette med overbefolkning fra et økologisk-/bærekraftsperspektiv, og i hvor stort tempo vi forbruker jordas ressurser

nei men det er heller ikke nødvendig. Den eneste måten at økningen fra 8 til 11 milliarder vil "knekke kamelens rygg" er om man ikke tar høyde for at ressursutnyttelsen man forutsetter blir bedre over tid.


Nei, det er ikke antallet mennesker folka bak denne dokumentaren (og WHO/Bill Gates m.m) mener er problematisk. Det er antallet mennesker som karrer seg opp til middelklassen fra relativ fattigdom. Når de gjør det, går forbruket opp. En annen ting som skjer når man kommer seg opp i middelklassen er at man får færre barn, så på sikt stopper befolkningsøkningen opp.


Uansett er kapitalismen det som skal til for at land i den tredje verden blir utviklingsland, og for at de skal gjøre det med individuelle rettigheter intakt. Det er nøkkelen til at utdanningsnivået i disse landene går opp, og at viljen til å forurense mindre overstiger behovet for overlevelse. Dette er en økonomisk utjevning mellom land globalt, som igjen hindrer grov utnyttelse av billig arbeidskraft i uregulerte, kaotiske regioner.


Sosialismen, eksemplifisert med Kina, er ikke en løsning på disse problemene. Kina er den verste forurenseren av dem alle, og en av grunnene til dette er at de har løftet store deler av befolkningen opp fra absolutt fattigdom til relativ fattigdom og middelklasse. Og at de gir blanke i alle andre enn seg selv, inkludert miljøet.

ingenkanvite
ingenkanviteInnlegg: 155
04.05.20 16:40

Planet of the humans stiller spørsmål ved det grønne skiftet. Ord som går igjen er illusjon og vrangforestilling. Det påpekes at mange av de argumentene som det grønne energiskiftet bygger på er tuftet på illusjoner og vrangforestillinger. Det gjelder både effekt og lønnsomhet ved alternative energikilder, og ikke minst konsekvenser for mennesker og natur. 


Klimabevegelsen med Michael Mann som frontfigur, viser sitt sinnelag med underskriftkampanjer for å forby visning av filmen. Som i mange andre aksjoner mot konferanser og møter, vises det et diktatorisk og totalitært ansikt. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41555
04.05.20 16:58
BiggusD77: nei men det er heller ikke nødvendig. Den eneste måten at økningen fra 8 til 11 milliarder vil "knekke kamelens rygg" er om man ikke tar høyde for at ressursutnyttelsen man forutsetter blir bedre over tid.

Den viktigste grunnen til at det biologiske manfoldet i verden trues er arealendringer. Og disse skjer i mer eller mindre alle land, rike som fattige. Og om befolkningen øker fra 8 til 11 milliarder, og i tillegg vesentlige flere mennesker skal opp på en tilnærmet vestlig levestandard, så er det enda større sjanse for at arealendringene øker. For alt fra anlegging av veier, urbanisering og utvidelse av byer, til matproduksjon og produksjon og transmisjon av energi.

GreySerpent
GreySerpentInnlegg: 24366
04.05.20 17:03
Trenberth: Det er åpenbar panikk i leiren. Det betyr at Moore har truffet blink, og det gjør vondt.....

Når du ikke engang skjønner at det ikke er Moore...

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7988
04.05.20 18:06
ingenkanvite: Planet of the humans stiller spørsmål ved det grønne skiftet. Ord som går igjen er illusjon og vrangforestilling. Det påpekes at mange av de argumentene som det grønne energiskiftet bygger på er tuftet på illusjoner og vrangforestillinger. Det gjelder både effekt og lønnsomhet ved alternative energikilder, og ikke minst konsekvenser for mennesker og natur.

Det er nok akkurat dette som er så vanskelig for de klimafrelste å ta inn over seg.
Her får de servert, rett i fleisen, de direkte følgene av sine egne løgner, skremsler og dommedagsprofetier.


Ikke rart filmen møter stor motstand i de kretsene når de ser hvilke ødeleggelser de er med på og hva som faktisk er årsaken til dem.

lavskrika
lavskrikaInnlegg: 974
29.05.20 12:18

Kapitalkreftene har klart å få filmen fjernet fra youtube inntil videre. Men den kan ses på brighteon og bitchute f.eks. hjemmesiden til filmen sier regissøren:

This attempt to take down my film and prevent the public from seeing it is a blatant act of censorship by political critics of my movie. It is an attempted misuse of copyright law to shutdown a film that has opened a serious conversation about how parts of the environmental movement have gotten into bed with Wall Street and so-called "green capitalists."

Trenberth
TrenberthInnlegg: 4645
29.05.20 13:17

Det ligger en versjon ute nå :)

https://www.youtube.com/watch?v=hib33iJWpNE&t

De vil ikke klare å få den fjernet fra internett.

(Innlegget ble redigert 29.05.20 13:17)

xpoolman
xpoolmanInnlegg: 7988
29.05.20 13:21
Trenberth: Det ligger en versjon ute nå :)

Med Nederlandsk teksting.....

jonas
jonasInnlegg: 34659
29.05.20 13:31
lavskrika: This attempt to take down my film and prevent the public from seeing it is a blatant act of censorship by political critics of my movie. It is an attempted misuse of copyright law to shutdown a film that

Har du noe link til begrunnelsen for at filmen ble tatt ned? Eneste begrunnelsen jeg har lest var at de brukte noens filmopptak uten å klarere det med han som hadde filmet. Er det dette filmskaperen sikter til når han drar inn "misuse of copyright law"? 

Her er artikkelen jeg fant om saken, altså årsaken til at filmen er fjernet.

(Innlegget ble redigert 29.05.20 13:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg