Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Klimafanatismens magaplask.

NYTT TEMA
ingenkanvite
ingenkanviteInnlegg: 170
05.05.20 18:55

Nå har vi i over ti år blitt servert historiene om havstigningens point of no return. Havet aksellerere innover kystene, og jager folk vekk som klimaflyktninger. Klimaforsker Helge Drange har lovet at Bergen skal rammes av 65 ti 90 cm høyere havoverflate i 2100. Andre mener havstigningen vil bli fra 1 meter til 3 meter. Det er issmeltingen fra Grønland og Antarktis som har nådd et punkt der det bare kan øke eksponentielt videre. Ismassene er iferd med å sige ut i havet. 

Skremmende utsikter. NASA har satset stort for å følge dette dramaet. I 16 år har de tatt nøyaktige målinger for å vise hvor galt det er blitt. ICESat-2 prosjektet.

Og hva ble den skremmende konklusjonen etter disse første årene? Hele 14 mm havøkning på grunn av issmeltingen. Litt under 1 mm pr år.  

inspector
inspectorInnlegg: 9625
05.05.20 20:02

Ingen kan benekte at enkelte skråsikre og mediekåte personer var på villspor da klimaforskningen var «ung», men de baserte seg på datidens kompetanse og tok få forbehold om de mange faktorene.

Nå har vitenskapen kommet mye lenger og forskningen fortsetter også for fullt. Klimaet er svært komplekst og heller ikke ferdig utforsket, men det gir grunn til handling når statistikk og observasjoner stemmer overens med de nyeste klimamodellene.

(Innlegget ble redigert 05.05.20 20:02)

frankolainen
frankolainenInnlegg: 8981
06.05.20 08:44
inspector: observasjoner stemmer overens med de nyeste klimamodellene.

Det fins hundrevis av klimamodeller. Du refererer til "de nyeste" som angivelig stemmer med observasjonener - Hvilken modell snakker du da om? Eller er dette noe du har funnet på helt selv? 

ingenkanvite
ingenkanviteInnlegg: 170
06.05.20 11:54
inspector: det gir grunn til handling når statistikk og observasjoner stemmer overens med de nyeste klimamodellene.

Meget tvilsom påstand.


Selv vitenskapsfolk innefor det etablerte forskerherredømme (ortodoksi) ser at nyere modeller kommer ut med resultater som ikke stemmer overens med observasjoner. De nyeste klimamodellene som er underlagt IPCCs sammenligningsprosjekt CHIMP6 har feil klimasensitivitet ifølge forskere som ikke regner seg som skeptikere.


Overskrift fra Science Daily: "Some of the latest climate models provide unrealistically high projections of future warming». Dette er noe enhver klimaforsker vet, dersom en har litt skepsis i behold.

perchri
perchriInnlegg: 10819
15.05.20 09:57
inspector: Ingen kan benekte at enkelte skråsikre og mediekåte personer var på villspor da klimaforskningen var «ung», men de baserte seg på datidens kompetanse og tok få forbehold om de mange faktorene. Nå har vitenskapen kommet mye lenger og forskningen fortsetter også for fullt. Klimaet er svært komplekst og heller ikke ferdig utforsket, men det gir grunn til handling når statistikk og observasjoner stemmer overens med de nyeste klimamodellene.

Klimamodellene mangler mange tusen parametere for å bli riktige. Forskerene har nok mange av dem, resten synsing/antakelser. La oss heller vente til man har nok kjøtt på beinet, med alle disse spådommene. 

inspector
inspectorInnlegg: 9625
16.05.20 07:29

Perchri:


En passiv venteogse-holdning er ikke det smarteste man gjør i denne typen sakskomplekser ....

la1goa
la1goaInnlegg: 13967
16.05.20 12:41
inspector: En passiv venteogse-holdning er ikke det smarteste man gjør i denne typen sakskomplekser ....

Når spåkjerringa sier at jorden går under i morgen, så tar du aksjon ut i fra det? Joda... det smart det.... /ironi off

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg