Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Europa i går, i dag og i morgen

NYTT TEMA
kmac
kmacInnlegg: 1
26.04.07 22:13
Jeg skal ha en oppgave i morgen på skolen som skal handle om utfordringer Europa står overfor på det politiske, sosiale og økonomiske området på bakgrunn av utviklingen av EU i senere tid.

Håper veldig på noen innspill som kan være nyttig i en slik drøftningsoppgave, så hva vil dere si er de største utfordringene på disse områdene som Europa, og Norge i sammenheng med at vi ikke er medlem av EU, står ovenfor?
Derrick_Detective
Derrick_DetectiveInnlegg: 3224
27.04.07 21:03
Stikkord: Store utfordringer!
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
30.04.07 03:23
Eu er en sammensetning av en forhøyet stat der målet er at medlemmene blir en stat med en falles grunnlov. Hvofor dette skjer har noe med penger og markeder å gjøre. Eu i seg selv har ikke andre utfordringer enn å opprettholde verdiskapning og penger til kapitalistene. Makten blir flyttet himmels bortevekk fra arbeiderne eller folket da.

Tro det eller ei men dette er Eus mål i seg selv. Deres makt skal altså styrkes og med tider og stunder vil vi nok få se en europeisk hær. Ganske så lik nato hæren. Dens funksjon vil være å ivareta markedets interesser eller noe slikt.
Jodl
JodlInnlegg: 530
30.04.07 11:24
Anatta skrev:
Hvofor dette skjer har noe med penger og markeder å gjøre.
Dens funksjon vil være å ivareta markedets interesser eller noe slikt.


Dette er to setninger som ikke akkurat fremhever troverdigheten i det du skriver.
EUs mål har aldri vært og kommer aldri til å bli noen stat. Hvem er det du mener er EU i denne påstanden forresten? En konspiratorisk interesssegruppe? Stormaktene? Kommisjonen?
Det er rart at du som blodrød radikaler ikke vet at EU ble opprettet for å skape fred i Europa. I dag er situasjoenen annerledes, og EU har gått over til å økonomiske mål, selv om fredsprosjektet fortsatt ligger i bakgrunnen.
Min drøm er at om ikke lenge så har vi en Europa-hær. Et slikt tiltak vil øke EUs makt i verdenssamfunnet. Det blir gode tider.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
30.04.07 12:14
Jodl skrev:
Anatta skrev:
Hvofor dette skjer har noe med penger og markeder å gjøre.
Dens funksjon vil være å ivareta markedets interesser eller noe slikt.


Dette er to setninger som ikke akkurat fremhever troverdigheten i det du skriver.
EUs mål har aldri vært og kommer aldri til å bli noen stat. Hvem er det du mener er EU i denne påstanden forresten? En konspiratorisk interesssegruppe? Stormaktene? Kommisjonen?

**
Det er rart at du som blodrød radikaler ikke vet at EU ble opprettet for å skape fred i Europa. I dag er situasjoenen annerledes, og EU har gått over til å økonomiske mål, selv om fredsprosjektet fortsatt ligger i bakgrunnen.

**Hehe. Eu har ingenting med fred å gjøre såklart men at man kjempe en del felles internasjonale kamper der er jo sant. Dog man trenger ikke en union for å gjøre det. Eu er såklart et prosjekt der man har en fellesgrunnlov igjennom den så veves statene sammen og til sist opphører de muligens. De har en felles sentralbank, valuta og hær. Altså nasjonene erstattes av et felles lovverk. En felles nasjon.


Min drøm er at om ikke lenge så har vi en Europa-hær. Et slikt tiltak vil øke EUs makt i verdenssamfunnet. Det blir gode tider.

**Makt. Myndighetens makt. En makt som selv overstiger dem og går helt inn til Brussel. En makt som sentralisres og monopoliseres og inngår i et tettere sammarbeid med andre store som Usa osv. Der de geopolitiske interesser har som mål å legge verden under seg i sin streben etter å realisere sin egen. De gode tidene du snakker om vil uansett bli kortvarig. Og for vår klode blir den å kortvarig. Og med tanke på demokratiet og din egen makt og rettigheter så blir den kortvarig. Til sist så er ikke Norge en av de landene som tjener mest på Eu akkurat. Vil heller si omvendt.

Det eneste vi får igjen er vår velsignelse og en dypere nasjonal sikkerhet mot ja nettopp Eu. Siden det er dem som kan vende seg imot oss om vi står lengenok utenfor mens Eu blir sterk. Riktignok så er vi halveis innenfor allerede. Gjennom nye på nye direktiver. Gjennom Eøs og Schengen og gjennom endel felles avtaler.

Du må gjøre leksene dine Jodl =)
Jodl
JodlInnlegg: 530
30.04.07 13:53
Det er mange feil i dine påstander, Anatta. Du burde nok gjøre leksene dine.
Det er en kjennsgjerning at det europeiske fellesskapet ble opprettet for å unngå et Europa som igjen havnet i krig med hverandre. Dette var det bred enighet om etter krigen, både hos europeerne og amerikanerne. At samarbeidet har vokst til dagens dimensjoner, var det riktignok få som kunne tenke seg.
[url]http://europa.eu/abc/panorama/index_da.htm[/url]

Du påstår at EU har en felles hær. Dette er feil. EU samarbeider i ulike operasjoner, men det finnes intet stående militært apparat til enhver tid.

Du påstaår at statene mulignes vil opphøre å eksistere. Hva begunner du dette med? Statene har mye makt, og i en slik situasjon ville de hatt absolutt siste ord. Ingen nasjoner ville ofret sin eksistens på bekostning av unionen.

EU har et felles lovverk, men ikke på alle områder. Statene har stor råderett over viktige beslutninger og lovverk.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
30.04.07 21:51
Til Jodl

Store gutter i Eu har et mål og det er å øke sin makt og føre nasjonene sammen i et et felles marked og riktignok stå sammen mot opposisjoner. Og stå sammen gjennom når det gjelder å utbytte andre.
Selv om eus talsmenn sier eu ikke tar det mål seg av å være en stat så tar den mål av seg å ha en felles grunnstein et felles regelverk altså en felles grunnlov. Målet er såklart det hele skal veves tettere og tettere sammen.

Og jeg sa ikke at de har en hær men at en hær vil bli opprettet etterhvert.
Men visst du vil bevare nasjonal råderett så bør du si Nei til Eu. Sier du Ja vil dine visjoner engang vise seg å bli feilaktige og du vil angre. Til syvende og sist så er min spådom at når Eu får all makt den trenger slik at den ikke lenger truet så vil den kunne foreta seg hva som helst uten at noen kan gripe inn. Kun de høye herrer og til sist vil makten rettes tilbake mot oss der vi blir undertrykt i enda større grad enn nå siden takhøyden opp til de høye herrer blir så stor og alt skjer ovenifra og ned i de skjulte rom uten folkelig innblanding.

En annen spådom er at Eu vil gå til krig å kolonisere afrika for å utvide markeder. De fattige i afrikanske land osv vil bli utbyttet stort. Samme med deres ressurser og folket rundt omkring kan ikke gjøre noe med det.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
30.04.07 21:57
Altså afrikanere og andre fattige er allerede svært undertrykt av oss men de vil bli enda mer undertrykt.
xtrent
xtrentInnlegg: 8004
30.04.07 22:03
Det evige paradokset til EU-motsatndere vil alltid være at de stadig rakker ned på det de mener er en udemokratisk rikmannsklubb, men som stadig flere land slutter seg til. Også de svært fattige. Og istedenfor å være med på å ihvertfall prøve å styre utviklinga så ser man seg fornøyd med å klage og sutre på sin egen høye pengebinge, totalt uten innflytelse. Den bingen og de ressursene man for all del ikke vil dele med andre.

Det skremmende er at det er utrolig mange av de som sier de kjemper for en bedre verden som er de mest ihuga EU-forkjemperne. Som om Europa er fritt for nød og fattigdom. Nei, som Solheim liker de best å sole seg i glansen av pengegaver sendt i blinde til diktaturer lengst mulig unna.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
30.04.07 22:13
En ting er jo å dele og samarbeide gjennom internasjonale organer. En annen ting er å melde seg inn i Eu eller blir trukket inn i Eu. Eu er ikke et solidarisk prosjekt der alle smiler og deler. Det er en klubb hvor alle føyer seg etter de samme regler og makten flyttes lenger fra folket. Slik er det med alle slike internasjonale sammensetninger. Nato, WTO, Verdensbanken, IMF og ja selv FN kan man stille spørsmålstegn ved. Det er bare et ledd i menneskets verdensherredømme over jorden og all folk og ressures på den der verden sveises sammen og makten flyttes vekk fra folket.
inspector
inspectorInnlegg: 8382
30.04.07 22:32
EU's utfordringer er mange og paradoksale.

- Å skape fred i et konglomerat av interesser og religioner
- Å skape økonomisk vekst blandt reguleringskåte byråkrater
- Å opptre enhetlig utad med store interne ulikheter
- Å skape stabilitet i en tid med store folkeforflytninger
- Å skape bedre miljø sammen med markedsliberalisme og materialisme
- Å bygge ned nasjonalstatene og samtidig unngå konflikter

For Norge gjelder det å ha tungen rett i munnen.
Vi må sikre vår innflytelse, vårt spillerom og selvstendighet i politiske og økonomiske spørsmål samtidig som våre viktigste handelspartnere er europeiske
xtrent
xtrentInnlegg: 8004
30.04.07 22:34
EU-forkjempere skulle selvfølgelig vært EU-motstandere i forrige innlegg. Men Anatta, kan du ikke komme med egen argumenter istedenfor intetsigende pjatt? Og når du snakker om Afrika. Det Afrika trenger er industrialisering, uten så mye som elektrisitet står de i stampe uansett hva som gis. Men hvem skal gi dem den muligheten i disse miljøtider? Og hvor stor er egentlig din, og dine meningsfellers vilje til å la det skje?
CharlieG
CharlieGInnlegg: 3245
30.04.07 22:36
Akkurat den samme oppgaven har jeg fått. Hadde prøven idag.
Kårefix
KårefixInnlegg: 3339
01.05.07 00:16
Anatta. Hvordan ser din ideelle verden ut? Bare lurer.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 01:51
Til syvende og sist så vil det være et samfunn med store motsetninger til dagens. Et samfunn der man ikke konurrerer eller som ikke bygger på det som prinipp. Et samfunn der mennesket ikke er redusert til en vare. Et samfunn med en mer flat struktur uten sjefer her og sjefer der. Et samfunn som deler med hverandre og ikke tar fra hverandre. Et samfunn hvor man samarbeider. Et samfunn hvor man bor sammen side om side i større grupper. Et samfunn uten de helt store byene. Et samfunn der man jobber etter evne og deler etter behov. Et samfunn uten klasseskiller. Et desentralisert demokrati eller hvor retten til demokrati forsvinner fordi nødvendigheten av den forsvinner fordi alle få være med å bestemme over sine egen hverdag og hva som angår ham. Et samfunn hvor naturen står i sentrum. Et samfunn der vi er mindre materialistiske. Et samfunn uten så mye biler fjas og mas. Et samfunn hvor arbeidet man legger ned faktisk betyr noe. Et samfunn uten mcdonalds på hver gatehjlørne. Et samfunn hvor det lokale livet opprettholdes og blomstrer. Et samfunn med en litt annen skolesturktur. Der har du det =)
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 01:58
xtrent skrev:
EU-forkjempere skulle selvfølgelig vært EU-motstandere i forrige innlegg. Men Anatta, kan du ikke komme med egen argumenter istedenfor intetsigende pjatt? Og når du snakker om Afrika. Det Afrika trenger er industrialisering, uten så mye som elektrisitet står de i stampe uansett hva som gis. Men hvem skal gi dem den muligheten i disse miljøtider? Og hvor stor er egentlig din, og dine meningsfellers vilje til å la det skje?

Anatta
Arika trenger ingen. Hvordan klarte afrikanerne seg før flyet ble oppfunnet mon tro ? Da var jo ikke vi der til å redde dem..

Sannheten er at vi stjelder billioner fra dem. Vi privatiserer deres ressurser og vi setter dem i arbeid for små kroner. De produserer svært mange av våre varer og får ikke så mye igjen for det.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 02:00
Ja selv drikkevannet deres tar vi.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 02:13
Men såklart Kåre..

Skulle samfunnet gå i en slik retning altså i retning mitt drømmesamfunn så ville vi blitt truet av både Eu og Usa og kanskje flere. Vi ville hatt soldater og satelitt kanoner over oss med engang. Fordi det vil være skadelig for deres økonomi samt tilgang på ressurser. Derfor er kampen for et annerledes samfunn internasjonal og den går ikke via Eu. Eu er det motsatte av denne kampen. Samtidig må vi være parate til å forsvare oss og våre rettigheter. Alle svakstile bør være parate til å forsvare sine rettigheter.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 08:37
Og komunene må få være mer selvstyrte og få ha mer selvråderett enn hva de har nå. Altså nå må man ha det ganske så likt i alle komuner det mener jeg er galt.

Men det ultimate drømmesamfunnet det er slik:

Nå har vi kommet så langt at lik lønn fører til at kapital opphører.
Alt blir selvstyrt uten profitt motiv. Ingen mottar lønn. Selv staten og alt slikt opphører. Fantastisk =)
Dvs at alle på arbeidsplassen bestemmer sammen og jobber gratis.
Altså alle yter og deler etter behov. Noen bygger hus og noen lager mat akkurat som vi fungerer ellers i dagliglivet. Maten er jo gratis så penger er ikke noe verd. Alle sammen får en plass å bo. Den eneste forutsettningen må nesten være at du deltar om du skal få. For visst ikke stopper det opp.

Feks tramper du bort på nærmeste butikk. Der er jobben din bare å passe på at de kundene ikke tar for mye. Dvs at de har visse kvoter. Etter jobb så trasker du hjem igjen uten et fnugg av lønn eller penger for ditt arbeide. Senre på kvelden finner du ut at du skal på kino. Du trasker bort og ser film gratis. De som jobber på kinoen jobber gratis. Og skuespillerne som lager filmene jobber gratis. Til gjengjeld så får alle sammen et bevis på at dem jobber osv. Og slike bevis sammen med kvoter der det er nødvendig gjør at det kunne fungert =)
inspector
inspectorInnlegg: 8382
01.05.07 08:42
Anatta skrev:
Sannheten er at vi stjelder billioner fra dem.


Vennligst forklar nærmere vi stjeler fra Afrika !

Synspunktet ditt kunne stemme i kolonitiden.
Den største bremsen for utvikling i fattige land i dag er deres egen rigide kultur og/eller religion.

Det verdenssamfunnet må gjøre for disse statene er å sørge for en økonomisk og miljømessig bærekraftig utvikling samtidig som middelalderholdninger bygges ned.

Ellers er drømmesamfunnet ditt preget av en naiv manglende kunnskap om kulturhistorie og grunnleggende drivkrefter.
Anatta
AnattaInnlegg: 10697
01.05.07 09:24
Til inspector

Verdensamfunnet skal holde seg unna afrika. Vi skal ikke sørge for noe økonomisk bærekraftig utvikling som du så pent kaller det. Vi skal 1. la dem få ha sine naturressurser selv. De trenger dem. 2. Vi skal ikke eie noe i deres land. 3. Vi skal ikke gi lån basert på renter. Vi skal ikke gi lån generelt. Det er terror å gi lån. De har betalt tilbake disse stupide lånene 6 ganger allerede. Og vi bør betale dette tilbake til dem.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg