Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Strømpriser til himmels pga nye EU-regler

NYTT TEMA
inspector
inspectorInnlegg: 8382
10.07.07 22:08
http://www.nettavisen.no/okonomi/privat/article1210377.ece

Hurra !

Endelig får jeg brukt enda mer av mine surt opptjente penger på nye EU-direktiver.

CO2 kvoter på norsk vannkraft, kiss my ass
abban
abbanInnlegg: 1538
11.07.07 17:17
Fortsatt er det slik at EØS avtalen var noe nei-siden vant ved siste EU avstemming. En avtale som gir oss direktiver uten at vi får være med på å utforme de.

Nå tapte staten rettsaken om hjemfallsretten, som sålangt har garantert det offentlige et evig og uttrolig dårlig eierskap. Så vi har en gevinst å høste der..
Det norske konkuransetilsynet greier ikke å gjennomskue den norske nettleien, som skal reflektere utgiftene med vedlikehold av nettet.
Vi for håpe at ESA kan gjør en bedre jobb..

Vi har andre særnorske avgifter, eks.vis bompenge - ekstraskatt på å få kjøre på Europas verste krøtterstier.
Det er med andre ord nok av muligheter til å gi folket mindre utgifter, samtidig som vi får CO2 skattelegging på vannkraft.

Vi har en nei-dronning som finansminister og som samferdselsminister,dvs de rette ansvarlige for EØS avtalen..
Så neisiden kan ordne opp :)

abban
inspector
inspectorInnlegg: 8382
19.07.07 22:44
abban skrev:
Fortsatt er det slik at EØS avtalen var noe nei-siden vant ved siste EU avstemming. En avtale som gir oss direktiver uten at vi får være med på å utforme de....


Det norske konkuransetilsynet greier ikke å gjennomskue den norske nettleien, som skal reflektere utgiftene med vedlikehold av nettet....


Hvorfor ikke doble avgiftene på kull, olje og atomkraft og stimulere til mer miljøvennlig vannkraft ?
Hvorfor ikke oppgradere norske vannkraftverk og magasiner slik at sommervannet som i dag renner forbi turbinene kan nyttiggjøres ?
Instantcoffee
InstantcoffeeInnlegg: 5470
20.07.07 02:52
Å oppgradere vannkraftverkene er vel noe ingeniører og andre har anbefalt i mange 10-år. Det er ikke noe som har dukket opp nå.

Problemet er vel at det ligger sterke økonomiske motiver bak energipolitikken i Norge. Vi kunne jo risikere å få for mye strøm og det er noe dritt. Da ville markedskreftene virke og stømprisen ville kunne havne på det nivå det norske folk fortjener.

Det er viktig for staten å få brukt opp gassen i Nordsjøen og Norskehavet. Hva skulle vi gjøre med den hvis vi ikke fikk sendt den opp i atmosfæren?
Bolivar1917
Bolivar1917Innlegg: 159
22.07.07 17:48
Sjekk ut Vannbevegelsen om hvorfor EØS-avtalen påvirker norkse strømpriser. Den forbyr blant annet å fylle opp magasinene; den forbyr politisk styring med prisene etc. Vanlige strømforbrukere subsidierer storkapitalen.
Instantcoffee
InstantcoffeeInnlegg: 5470
24.07.07 00:09
Det er vel naturlig at vi vanlige folk subsidierer storkapitalen. Når det gjelder strøm som alt annet. Hver gang man ringer i telefonen, eller går på butikken, er det storkapitalen som subsidieres.

Politisk styring av prisene er jo ikke nødvendigvis et pluss. Staten har jo hatt en tendens til å ønske høyere strømpriser for å bruke dette som en skult skatt. Den som har tapt mest på dette er vel familier og enslige med minst inntekt. For de som har mer enn nok utgjør strømprisen uansett bare en liten del av de totale utgiftene. Det er vel lite sannsynlig at den norske stat kan slå seg på brystet og si at de har forvaltet de norske naturressursene til beste for folk flest.

Om EØS-avtalen forbyr oppfylling av vannmagasiner skal jeg ikke uttale meg om, men om den gjør det, så er vel ikke det et større problem enn når norske e-verk tapper ut vannreservene for å ha et alibi for å skru opp prisene.
inspector
inspectorInnlegg: 8382
26.07.07 22:13
Politikerne ønsker en enda større pengestrøm i energimarkedet for å generere penger til rensetiltak, pr. i dag ulønnsomme energiformer, for å redusere forbruket/utslippene og for å skape et enda sterkere avgiftspolitisk virkemiddel

Alt gjøres i god klima- og miljøånd mens kapitalkreftene skjuler seg så godt de kan.

På høy tid å begynne å fyre med selvhugget ved......
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg