Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Enighet om EU's landbruksreform

NYTT TEMA
ben_nevis
ben_nevisInnlegg: 57991
26.06.13 22:40

Natt til onsdag ble EUs 27 landbruksministre enige, og etter noen timers forhandlinger ble enighet nådd med EU-parlamentet onsdag ettermiddag.

Avtalen skal fortsatt vedtas formelt begge steder.

Kompromisset betyr endring i subsidieringsreglene. I praksis innebærer det kutt i støtten til de store gårdene som driver industrielt landbruk. Store gårdsbruk kan miste opptil 30 prosent av støtten med de nye reglene.

Videre skal man prøve å fremme et grønnere og mer miljøvennlig landbruk. Og det lanseres tiltak for å bistå yngre bønder.

Landbruksstøtten utgjør 40 prosent av EU-budsjettet og er den desidert største budsjettposten i Unionen.

Men eget landbruk og matsikkerhet er svært viktig for mange av medlemslandene, og sektoren har vist seg vanskelig å modernisere og reformere. Debatten har allerede gått i flere år. (©NTB)

http://www.nationen.no/2013/06/26/landbruk/eu/bonder/landbruksreform/caps/8149808/

Så hva mener bøndene på nei-siden her hjemme?

Var dette negativt eller positivt?

newsflash
newsflashInnlegg: 29439
27.06.13 10:24
ben_nevis: Så hva mener bøndene på nei-siden her hjemme?
Var dette negativt eller positivt?

Selvfølgelig positivt dersom landbruket i EU blir mer bærekraftig og mer miljøvennlig. Men kutt i subsidieringen av "industrilandbruket" man driver med i EU, gjør ikke at dette fremdeles er mest lønnsomt. 

Mest interessant egentlig at man i EU er svært opptatt av å beskytte sitt eget landbruk. Jeg mener å huske fra tidligere debatter at det ble påstått at EU ikke drev med slikt...

axce
axceInnlegg: 17830
27.06.13 10:41
ben_nevis: Var dette negativt eller positivt?

De som best kan svare på spørmålet ditt, er de denne avtalen angår, og helst etter at de praktiske konsekvensene viser seg.

For egen del må jeg si at det foregår positive og negative saker rundt omkring i verden, uavhengig av om det skjer i land eller unioner, eller andre former for organisering.

At toppmyndighetene i land/unioner mener at slike avtaler er positive, er det ingen garanti for at de virkelig er positive for fotfolket på grasrota.

ben_nevis
ben_nevisInnlegg: 57991
27.06.13 11:03
newsflash: Mest interessant egentlig at man i EU er svært opptatt av å beskytte sitt eget landbruk. Jeg mener å huske fra tidligere debatter at det ble påstått at EU ikke drev med slikt...

Hvorfor er det interessant at Eu gjør det når resten av verden,særlig Norge,gjør det samme?

ben_nevis
ben_nevisInnlegg: 57991
27.06.13 11:04
axce: At toppmyndighetene i land/unioner mener at slike avtaler er positive, er det ingen garanti for at de virkelig er positive for fotfolket på grasrota.

Dette må da sies å være det siden det er nettopp fotfolket på grasrota som kommer best ut?

newsflash
newsflashInnlegg: 29439
27.06.13 11:16
ben_nevis: Hvorfor er det interessant at Eu gjør det når resten av verden,særlig Norge,gjør det samme?

Fordi det ble hevdet i en rekke tråder ang ostetollen at EU ikke drev med slikt...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg