Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

For og imot argumenter - bør Norge være med i EU?

NYTT TEMA
Pusekattendebatterer
PusekattendebattererInnlegg: 87
18.04.16 11:08

Hva er deres argumenter om for og imot EU? 

Burde Norge være med? Hvorfor?

Er det riktig å ikke være med? Hvorfor?

moskos
moskosInnlegg: 14309
21.04.16 08:47
Pusekattendebatterer: Hva er deres argumenter om for og imot EU?
Burde Norge være med? Hvorfor?
Er det riktig å ikke være med? Hvorfor?

Stort sett kan man si at det er mer fornuftig å forlate ett synkende skip enn å prøve å komme ombord.

Kaptein_Nemo
Kaptein_NemoInnlegg: 14
14.05.16 17:23

eu flagget har 12 stjerner skal symboliserede 12disipler som ikkefikk dt til bibelensier de vil gjöre seg gud likhvem dyret hadde7 hoder og 10 horn et av hodene var liksom såret geggg til döden dödssåret ble legt samme dato som krystall natte  dengang  nazisistene gikk  lös på jödene tyskland  ble delt fikk såret fixes tyskland haralltid hvert et hodekommer jöre dt slik at alle små og store må ta dyret merke for åkunnekjöpe og segenorge biter på satans planlöse kontanter er os omromtrent borte nå  nå vi er under den hellige ånds inspirasjon er vi ikke lopå löinen og udglidingområde vi ser guds ord går i oppfullese til punt og prikk

Kaptein_Nemo
Kaptein_NemoInnlegg: 14
14.05.16 17:35

hvem er antikrist han skai ikke akte på kvinnenslyst men han vil ere festningens gud en milli teremann er han esaias kap 14beskriver han p han skal ta sete på gudenes ting fjell i ytterste norden putin er en kadidat  til  rollen han har makt til öddegge byer og folk

stjerta
stjertaInnlegg: 478
14.11.16 13:09
Pusekattendebatterer: Hva er deres argumenter om for og imot EU?  Burde Norge være med? Hvorfor? Er det riktig å ikke være med? Hvorfor?

Jeg er i utgangspunktet ikke noe stor fan av EU. I det minste burde vi reforhandle EØS siden mange fattige øst Europeiske land har kommet med etter at avtalen ble fattet. Punktet som er viktigst for Norge er da selvsagt fri flyt av mennesker og arbeidskraft.

Øst Europeernes rettigheter til Norsk barnetrygd og andre velferdstjenester etter kort tid i arbeid i Norge, samt bidraget til sosial dumping er en av flere store trusler mot velferdsstaten og oss som er født etter 1957 fremtidige pensjon.

Hverken EØS eller ikke vestlig innvandring vil være bærekraftig for velferdsstaten i fremtiden.

Ikke skjønner jeg heller at ikke Norske studenter protesterer kraftigere på at utvekslingstudenter for gratis skolegang i Norge og har rangen på studentboliger. Dette fører til at rundt 74% av studentboligene blir besatt av elever som kommer hit kun for gratis utdannelse. Norge er ett av kun tre land i verden som tilbyr denne ordningen. I tillegg er det svært prisdrivende siden det driver Norske studenter ut i det private leie og eiendomsmarkedet i stedet for å få en studentbolig. Hvis en Norsk elev reiser til utlandet for å studere, må denne pent betale for det selv. Dette siste er jeg usikker på har noe direkte med EØS avtalen å gjøre siden dette også gjelder studenter fra for eksempel USA og Australia.

1769
1769Innlegg: 50309
14.11.16 14:48
stjerta: I det minste burde vi reforhandle EØS siden mange fattige øst Europeiske land har kommet med etter at avtalen ble fattet.

Vi har da gjort det. Resultatet var en økning i "kontigenten" på ca 11%. Disse midlene går til å jevne ut forskjeller mellom fattig og rik i EØS-området. 

axce
axceInnlegg: 17670
14.11.16 16:11
1769: Vi har da gjort det. Resultatet var en økning i "kontigenten" på ca 11%. Disse midlene går til å jevne ut forskjeller mellom fattig og rik i EØS-området.

Endringen i EØS-avtalen er at nå skal Norge betale 3,4 milliarder kr pr år.

Fra linken din:

"Det er Norge som dekker nesten hele regningen og må finne seg i en økning på i overkant av 11 prosent. Men ifølge UD tilsvarer det mer eller mindre til inflasjonsjustering for mottakerlandene."

Utover å dekke inflasjonen i EU-landene, gis det en halv million kr til Europabevegelsen i Latvia. I tillegg opprettes et fond på 850 millioner kr som skal brukes i de korrupte landene i øst.

"– Dette er en meget god avtale, mener europaminister Vidar Helgesen (H)."

Vel blåst Vidar!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg