Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

EU etter Brexit

NYTT TEMA
inspector
inspectorInnlegg: 8336
25.08.16 10:10

Betegnende hvor stille det er fra ja-menigheten etter UKs folkeavstemming. Dette baugskuddet må ha skadet tilhengernes selvbilde helt ned til grunnfjellet.

Fallhøyden for EU bygde seg gradvis opp gjennom Brussels mange krumspring og fatale veivalg med dertil hørende framsnakking helt til UK sa nei. Tenk at noen plutselig turde å si at keiseren var uten klær ! Tenk at ja-retorikken enda en gang ble avslørt som løgnaktig skremselspropaganda! Tenk at sannheten ikke bare kan defineres i Brussel!

Når de økonomiske krusningene etter Brexit har lagt seg, får EU en gylden sjanse til å begynne på nytt uten sentralisert detaljstyring, innblanding og oppblåste stormaktsambisjoner.

Tro om de griper denne sjansen eller om de i egenskap av sine gamle stormaktstradisjoner styrer mot havari igjen ?

newsflash
newsflashInnlegg: 29431
25.08.16 22:10
inspector: Betegnende hvor stille det er fra ja-menigheten etter UKs folkeavstemming. Dette baugskuddet må ha skadet tilhengernes selvbilde helt ned til grunnfjellet. Fallhøyden for EU bygde seg gradvis opp gjennom Brussels mange krumspring og fatale veivalg med dertil hørende framsnakking helt til UK sa nei. Tenk at noen plutselig turde å si at keiseren var uten klær ! Tenk at ja-retorikken enda en gang ble avslørt som løgnaktig skremselspropaganda! Tenk at sannheten ikke bare kan defineres i Brussel! Når de økonomiske krusningene etter Brexit har lagt seg, får EU en gylden sjanse til å begynne på nytt uten sentralisert detaljstyring, innblanding og oppblåste stormaktsambisjoner. Tro om de griper denne sjansen eller om de i egenskap av sine gamle stormaktstradisjoner styrer mot havari igjen ?

I etterkant av Brexit har "remaine" sidens skamløse propaganda og skremsler blitt grundig avslørt. Ikke ble det dramatiske kutt i budsjettene, og ikke er britisk økonomi kollapset. 

Naturlig nok, EU er ikke være eller ikke være for et lands økonomi. 

For øyeblikket virker det som at EU toppene er handlingslammet. Og man fremholder fortsatt at svaret på britenes nei er mer integrering. På den måten graver de sin egen grav, det eneste vi får håpe på er at oppløsningen av EU vil foregå uten vold. 

inspector
inspectorInnlegg: 8336
26.08.16 10:20

Listen over mislykkede euprosjekter er lang, men den kan bli enda lenger.

Læringskurven er bratt. For bare kort tid siden var befolkningsmening og andre lands interesser underordnet. Brussel forsto heller ikke at flykningproblemer kunne benyttes som politisk våpen.

Neste runde avhenger av hvordan Brussel agerer. Hvis de fortsetter i kjent stil, bør de tilbakelevere fredsprisen. Tabbekvoten er oppbrukt.

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
27.08.16 05:31
newsflash: I etterkant av Brexit har "remaine" sidens skamløse propaganda og skremsler blitt grundig avslørt. Ikke ble det dramatiske kutt i budsjettene, og ikke er britisk økonomi kollapset

Når du snakker om skamløs propaganda, så husker du sikkert (eller kanskje du ikke vil huske) Boris Johnsons skamløse løgner om hvor mamge fleremillioner pund som ville gå tilskoleog eldreomsorg bare de gikk ut av EU.5 minutter etter at seieren var vunnet så sa han at det med så mye mer penger visst ikke stemte likevel. Innrømmer du at dette var skamløs propaganda og at det er noe som brexitsiden i GB drev med (og driver med)?

inspector
inspectorInnlegg: 8336
27.08.16 05:41

Fireman:

Ingen hemmelighet at temperaturen var høy på begge sider under valgkampen. Resultatet ble at leave /befolkningen vant og remaine/EU tapte. Et prestisjenederlag uten sidestykke i EUs historie. Benekter du det?

Nå har UK vist vei og flere land presser på for å følge etter. EU mangler åpenbart forankring i den befolkningen de skal representere.

(Innlegget ble redigert 27.08.16 05:47)

Serutover
SerutoverInnlegg: 3445
27.08.16 11:05
inspector: Resultatet ble at leave /befolkningen vant og remaine/EU tapte.

Du tar fra de 49% som stemte remain verdigheten når du ikke kaller de for befolkning. Det er skammelig gjort. Nå er det en bevegelse på gang i UK for en andre folkeavstemning, så vi får se hvor dette ender.

inspector
inspectorInnlegg: 8336
27.08.16 16:09

Hehe, en ny folkeavstemming fordi ja-menigheten ikke likte sommerens resultat. Tror du på det selv Serutover?

Når skal EU og ja-menigheten begynne å respektere demokratiske spilleregler? Holdningen din bidrar ikke akkurat til den forankringen jeg etterlyste tidligere i tråden......

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
28.08.16 05:56
inspector: Fireman: Ingen hemmelighet at temperaturen var høy på begge sider under valgkampen. Resultatet ble at leave /befolkningen vant og remaine/EU tapte. Et prestisjenederlag uten sidestykke i EUs historie. Benekter du det? Nå har UK vist vei og flere land presser på for å følge etter. EU mangler åpenbart forankring i den befolkningen de skal representere.

Nå var forskjellen på ja og nei svært liten til slutt, faktisk så liten at Boris Johnsons vel kalkulerte løgner kan ha blitt det som avgjorde til slutt, og det å vinne på en løgn bør vel gi den gamle sulliken og hans våpenbrødre en flau smak i munnen,men tror vel egentlig ikke at han er typen til å ha en slik følelse uansett hva han sier eller gjør

Og på tale om å vise vei, aldri har vel irene mottatt så mange forespørsler fra engelskmenn som vil bytte statsborgerskap. Skottland rasler med uavhengighetssablene igjen da de har et sterkt ønske om å bli i EU. I Nord-Irland er gjenforening med Irland på agendaen igjen av samme grunn som Skottland. Pundet har svekket seg med ca 15% siden brexitavstemningen. Bedrifter vurderer utflytting for å få forbli i EU.

Joda. Det blir så bra så skal du se

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
28.08.16 05:58
Serutover: Du tar fra de 49% som stemte remain verdigheten når du ikke kaller de for befolkning. Det er skammelig gjort. Nå er det en bevegelse på gang i UK for en andre folkeavstemning, så vi får se hvor dette ender.

Det var da ingenting. Jeg har blitt kalt mye verre ting av endel eu-motstandere her som blir sure når de får enkle spørsmål de ikke kan svare på

Serutover
SerutoverInnlegg: 3445
28.08.16 12:02
inspector: Hehe, en ny folkeavstemming fordi ja-menigheten ikke likte sommerens resultat. Tror du på det selv Serutover?
Når skal EU og ja-menigheten begynne å respektere demokratiske spilleregler? Holdningen din bidrar ikke akkurat til den forankringen jeg etterlyste tidligere i tråden......

Det er opp til britene å avgjøre hvorvidt de skal ha en ekstra avstemning, selvsagt. Da sannsynligvis over forhandlingsresultatet, eller forhandlingsposisjonen til regjeringen. Det er da demokratisk så det holder, eller vil du, hvis du kunne, ta fra britene denne muligheten?

 

axce
axceInnlegg: 17588
28.08.16 12:46
Serutover: Det er opp til britene å avgjøre hvorvidt de skal ha en ekstra avstemning, selvsagt. Da sannsynligvis over forhandlingsresultatet, eller forhandlingsposisjonen til regjeringen. Det er da demokratisk så det holder, eller vil du, hvis du kunne, ta fra britene denne muligheten?

Hva er demokrati igjen? I dette tilfellet, er det den britiske befolkningen som bestemmer om det skal være ny folkeavstemming, eller er det regjeringen?

 

newsflash
newsflashInnlegg: 29431
28.08.16 21:01
fireman56: Når du snakker om skamløs propaganda, så husker du sikkert (eller kanskje du ikke vil huske) Boris Johnsons skamløse løgner om hvor mamge fleremillioner pund som ville gå tilskoleog eldreomsorg bare de gikk ut av EU.5 minutter etter at seieren var vunnet så sa han at det med så mye mer penger visst ikke stemte likevel. Innrømmer du at dette var skamløs propaganda og at det er noe som brexitsiden i GB drev med (og driver med)?

Det forekom nok noen halvsannheter også fra brexit siden, men de langt tilbake fra remain siden, og deres "project fear". 

Det at en finansminister går ut og forteller om store dramatiske budsjettkutt ved en brexit seier, og så viser det seg at det rett og slett var en bløff er temmelig unikt i europeisk politikk. 

Det er ikke rart politikerforakten når stadig nye høyder.

inspector
inspectorInnlegg: 8336
28.08.16 21:41

Mangler EU evnen til å forholde seg til nye forutsetninger?

Nå ligger muligheten åpen for å rykke tilbake til start.  I stedet for å begynne med blanke ark, gnager ja-menigheten på tynne halmstrå om en ekstra avstemming eller om hva som ble sagt i går.

Hvis dette er gjennomgangsmelodien på bakrommene i Brussel, er det ikke så merkelig at EU nå fremstår som handlingslammet og uten initiativ......

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 04:01
newsflash: Det forekom nok noen halvsannheter også fra brexit siden, men de langt tilbake fra remain siden, og deres "project fear".

Å kalle det halvsannheter når mr. Boris like etter at resultatet var klart, innrømmet at det ikke var tilfelle med alle de milliardene til helse og skole, er å gi mannen mer cred enn han fortjener. Det var reinspikka løgn, og det var han nok fullstendig klar over siden innrømmelsen kom så fort etter at resultatet var klart. 

Det kan også være at det var denne løgnen som sikret seieren for løgneren siden resultatet var så jevnt som det var.

Etter at resultatet var klart så falt jo pundet med ca 2 kroner mot NOK og enda mer mot euroen. Og i etterkant sa jo også de verste brexitfolka at det ikke hastet å gå ut. Begynner de å få kalde føtter?

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 04:08
inspector: Nå ligger muligheten åpen for å rykke tilbake til start.  I stedet for å begynne med blanke ark, gnager ja-menigheten på tynne halmstrå om en ekstra avstemming eller om hva som ble sagt i går.

Nå har langt over 10% av de stemmeberettigede i GB skrevet under på en "petition" der de krever ny avstemning på grunnlag av den små avstanden mellom ja og nei i avstemningen.

Det morsomme er jo at det var en profilert brexitmann som laget denne før avstemningen ifall de skulle tape. Og miyy spørsmål til deg blir da selvsagt: Hadde du støttet denne underskriftskampanjen om resultatet hadde vært motsatt? Den karen som startet det hele støtter jo ikke sin egen kampanje lenger heller. Det var visst ikke så viktig med over 60% likevel når hans side fikk flest stemmer i avstemningen. Dobbeltmoral kalles visst slikt.

inspector
inspectorInnlegg: 8336
29.08.16 05:21

Norge har hatt 2 avstemminger og ingen av dem er respektert av ja-menigheten. De har til og med gått så langt som å forsøke å endre grunnloven til egen fordel !

Nå forsøker de åpenbart samme desperate strategi i UK. EU har gang på gang vist sin manglende forankring i befolkningen og sin store evne til selvforherligelse.

Hvis EU skal overleve, må de sparke ut disse autoritære holdningene.

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 06:06
inspector: Norge har hatt 2 avstemminger og ingen av dem er respektert av ja-menigheten.

Norge har hatt 2 avstemninger om EU-medlemskap og de er respektert. Norge er ikke medlem av EU om det ikke skjedde i natt mens jrg sov da. 

Norge har aldri hatt en eneste avstemning om EØS så der finnes det ikke et nei i folket som ikke blir respektert. Tvert imot så viser de fleste meningsmålinger om temat som har vært oppe at over 60% av det norske folk lever godt med den avtalen vi har med EU (altså EØS).

Når skal dere nei-ekstremister egentlig lære dere forskjellen på fullt medlemskap, som det ble stemt over for 22 og 44 år siden, og avtaletilknytningen vi har gjennom EØS i dag? 

Kan dere ikke forstå forskjellen eller vil dere rett og slett ikke forstå den.

Det finnes ikke en eneste folkeavstemning som ikke er respektert siden vi fortsatt ikke er medlemmer av EU og at vi fortsatt har kongedømme (1905-avstemning)

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 06:11
inspector: Hvis EU skal overleve, må de sparke ut disse autoritære holdningene.

Den mest autoritære holdningen viste vel han karen som startet underskriftskampanjen i forkant av brexitavstemningen fordi han var livredd for,samt forventet å tape. Nå når de samme argumenter blir brukt mot ham som han selv brukte og folk skriver på over en lav sko så er han pottesur og sier det ikke var slik han mente det. Men det var akkurat slik han mente som skjer nå, bare at synspunktene er motsatt av hans egne noe han ikke kan godta. Demokratiske virkemidler liker denne kroppen altså ikke noe særlig når det ikke stemmer oveerens med hans syn.

Litt typisk nei-ekstremisme altså. Senterpartiet hadde samme holdningen før 1994 valget. Resultatet skulle kun respekteres om det stemte overens med deres syn

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 06:15
axce: Hva er demokrati igjen? I dette tilfellet, er det den britiske befolkningen som bestemmer om det skal være ny folkeavstemming, eller er det regjeringen?

Demokratiet er vel også avhengig av at folk sier sannheten i saker som brexit. Johnsons frenetisk utpønskede løgner førte det engelske folk bak lyset og kan ha medvirket til at de vant. Om de vant på en løgn er det da demokratisk? Er det da det engelske folks vilje som kommer frem? Reaksjonene blant engelskmenn i etterkant kan tyde på noe annet

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 76770
29.08.16 06:55

Det er mye spekulasjoner hit og dit rundt Brexit, men én ting som er tindrende klart er at det var flertall for å gå ut av EU. Cameron-regjeringen var også klar på at folkeviljen her skulle respekteres og følges opp etter valget.

Men dersom man da vil gjøre noe så uvanlig som å gå for en ny folkeavstemning så må man vel kanskje gjøre det samme vedrørerende skotsk uavhengighet? I så fall risikerer ja-tilhengerne både at Skottland går ut av Storbritannia og at resten av Storbritannia går inn for utmelding av EU. Samtidig vil skottene da søke EU-medlemskap til et heller lunkent Brüssel. Dette kan bli litt av en graut.

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
29.08.16 07:25
GiPazzini_85: Men dersom man da vil gjøre noe så uvanlig som å gå for en ny folkeavstemning så må man vel kanskje gjøre det samme vedrørerende skotsk uavhengighet?

Det arbeidet er vel alt i full gang i et Skottland som ikke har noen intensjoner om å forlate EU. I Nord-Irland har tanken om et gjenforenet Irland igjen kommet på tapetet. Engelskmenn en masse søker statsborgerskap i EU-land, da særlig Irland. Bedrifter jobber med utflagging for ikke å få problemer med markedstilgangen sin. Pundet stuper som en skutt okse. 

Jo, engelskmennene vil nok snart skjønne hva de har gitt seg ut på

newsflash
newsflashInnlegg: 29431
29.08.16 18:25
fireman56: Å kalle det halvsannheter når mr. Boris like etter at resultatet var klart, innrømmet at det ikke var tilfelle med alle de milliardene til helse og skole, er å gi mannen mer cred enn han fortjener. Det var reinspikka løgn, og det var han nok fullstendig klar over siden innrømmelsen kom så fort etter at resultatet var klart.  Det kan også være at det var denne løgnen som sikret seieren for løgneren siden resultatet var så jevnt som det var. Etter at resultatet var klart så falt jo pundet med ca 2 kroner mot NOK og enda mer mot euroen. Og i etterkant sa jo også de verste brexitfolka at det ikke hastet å gå ut. Begynner de å få kalde føtter?

Jeg vil ikke si at Johnson var noe verre enn f.eks. finansministeren, som fablet om milliarder i minus på statsbudsjettet, skatteøkninger og kraftige velferdskutt.

Reinspikka løgn det også, og det ble kansellert straks han gikk av. 

Og ja pundet har falt noe, uten at det betyr all verden. Det som betyr noe er hvordan det går med økonomien. 

Har du fått med deg hvordan det går med britisk økonomi etter at de stemte for brexit?

http://nypost.com/2016/08/28/brexit-is-actually-boosting-the-uk-economy/

Hvordan får du det til å stemme med det du sier?

axce
axceInnlegg: 17588
29.08.16 23:49
fireman56: Demokratiet er vel også avhengig av at folk sier sannheten i saker som brexit. Johnsons frenetisk utpønskede løgner førte det engelske folk bak lyset og kan ha medvirket til at de vant. Om de vant på en løgn er det da demokratisk? Er det da det engelske folks vilje som kommer frem? Reaksjonene blant engelskmenn i etterkant kan tyde på noe annet

Et såkalt representativt demokrati blir reelt når befolkningen har innflytelse på de viktige sakene, ved at parlamentet er representativt for befolkningen.

Dette kan bare etableres ved at det foregår en åpen offentlig debatt om de viktige sakene, at sakene er temaer i valgkampene, og at media fyller sin samfunnsoppgave som folkets vaktbikkje mot beslutningstakerne.

Det er altså en rekke betingelser som må innfris dersom den britiske befolkningen kan bestemme ny folkeavstemming, tror knapt at de reelt har en slik mulighet.

Blir det ei ny folkeavstemming, er det nok regjeringen som bestemmer det, uavhengig av hva flertallet i befolkningen måtte mene.

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
30.08.16 04:40
axce: Det er altså en rekke betingelser som må innfris dersom den britiske befolkningen kan bestemme ny folkeavstemming, tror knapt at de reelt har en slik mulighet. Blir det ei ny folkeavstemming, er det nok regjeringen som bestemmer det, uavhengig av hva flertallet i befolkningen måtte mene.

Ved 100.000 underskrifter er politikerne pliktige til å ta saken opp igjen i parlamentet. Så langt har det kommet over 4,1 millioner så de er pliktige til det. Og om Johnson løgner blir lagt vekt på sammen med reaksjonene i Skottland og NordIrland, i tillegg til pundets utvikling og alle bedrifter som vurderer utflytting så bør de se på det.

Men for noen er nok prinsipper viktigere enn folkets beste så det kan godt være at de ikke gjør noenting. Da har de også kun seg selv å skylde om det skulle gå til helvete

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
30.08.16 04:45
newsflash: Jeg vil ikke si at Johnson var noe verre enn f.eks. finansministeren, som fablet om milliarder i minus på statsbudsjettet, skatteøkninger og kraftige velferdskutt.

Du skal ikke se vekk fra at slikt kan skje nå med tanke på pundets utvikling og det faktum at mange bedrifter vurderer utflagging for å kunne beholde markedet sitt intakt. 

Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor engelskmennene klager på velstanden sin. De ligger vel på topp av listene over hvor man får mest igjen for lønningene sine, så velstanden i GB er forholdsvis høy kan man si. Vi får da se nå når brexit blir en realitet, om de holder seg høyt oppe på den listen eller om arbeidsledigheten stiger pga utflagging av bedrifter. 

At bedrifter ønsker å flagge ut nå har jeg forståelse for. De vet hva de har, men ikke hva de får, og det de har beholder de om de flagger ut til et EU-land

newsflash
newsflashInnlegg: 29431
30.08.16 11:13
fireman56: Du skal ikke se vekk fra at slikt kan skje nå med tanke på pundets utvikling og det faktum at mange bedrifter vurderer utflagging for å kunne beholde markedet sitt intakt.  Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor engelskmennene klager på velstanden sin. De ligger vel på topp av listene over hvor man får mest igjen for lønningene sine, så velstanden i GB er forholdsvis høy kan man si. Vi får da se nå når brexit blir en realitet, om de holder seg høyt oppe på den listen eller om arbeidsledigheten stiger pga utflagging av bedrifter.  At bedrifter ønsker å flagge ut nå har jeg forståelse for. De vet hva de har, men ikke hva de får, og det de har beholder de om de flagger ut til et EU-land

Jo, dette med kutt i budsjettet kan du helt klart se bort i fra. Nåværende finansminister sier at det ikke e nødvendig. 

Ellers så ser jeg at du ignorerer at britisk økonomi har fått et boost etter brexit.

Hvorfor det tro?

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
30.08.16 13:05
newsflash: llers så ser jeg at du ignorerer at britisk økonomi har fått et boost etter brexit

Merkelig at du skulle si akkurat det der. Britiske økonomer er ikke helt enige med deg. Industrien der gjorde et hopp i juni da alle trodde at remain skulle vinne, men økonomene er samstemte nå og spår harde tider for britene, og det er kun deres egen skyld. 

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
30.08.16 13:07
newsflash: Jo, dette med kutt i budsjettet kan du helt klart se bort i fra.

Med sviktende inntekter med tanke på alle bedrifter som vurderer å flagge ut samt usikre øknomiske tider fremover for GB,så kan du ikke se bort fra kutt i budsjettene. Det er noe med hvor mye penger man har åbruke det, og jo mindre man får inn jo sikrere blir det at budsjetter må kuttes

newsflash
newsflashInnlegg: 29431
30.08.16 14:17
fireman56: Med sviktende inntekter med tanke på alle bedrifter som vurderer å flagge ut samt usikre øknomiske tider fremover for GB,så kan du ikke se bort fra kutt i budsjettene. Det er noe med hvor mye penger man har åbruke det, og jo mindre man får inn jo sikrere blir det at budsjetter må kuttes

Hvorfor snakker du om sviktende inntekter når økonomien vokser? I rekordfart. 

Skatteøkningene ble avlyst med en gang avstemningen var over. Det var en bløff. Skremselspropaganda. En del av "project fear". 

fireman56
fireman56Innlegg: 38779
30.08.16 16:42
newsflash: Hvorfor snakker du om sviktende inntekter når økonomien vokser?

Leste du linken jeg gav om Englands fremtidsutsutsikter?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg