Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

EU skjerper propagandaen

NYTT TEMA
inspector
inspectorInnlegg: 8366
07.12.16 09:02

Brussel har etter langvarig økende EU-skepsis, bestemt seg for å utvide sitt propagandaministerium:

Link

Målet er å motarbeide fiendtlig propaganda fra terrororganisasjoner og Russland, men  EU åpner samtidig nye spennende muligheter for sensur og ensretting i Europa:

Sitat:To counteract anti-EU campaigns, MEPs suggest reinforcing the EU’s tiny “strategic communication” task force and investing more in awareness raising, education, online and local media, investigative journalism and information literacy.

Sannheten er at EU-skepsisen har nådd nye grupper og områder etter Brussels råkjør mot nasjonalstater, suverenitet og opposisjon. Russland har også fått bekreftet sin frykt for at EUs ekspansjon og fremtidsplaner er en fortsettelse av den store fedrelandskrigen.

Hvis EUs sti hadde vært "ren", ville det ikke vært behov for en eskalering i propagandakrigen. Likevel viderefører EU sine stormaktsambisjoner, også på det militære området:

Link

Sitat: enabling the EU to act where NATO is unwilling to do so.

Når fredsprisvinneren EU beveger seg stadig lenger vekk fra sine intensjoner, er det ikke så merkelig at EU-skepsisen øker......

 

 

 

Serutover
SerutoverInnlegg: 3445
07.12.16 09:27

Vesten og Russland er i ferd med å nærme seg hverandre. Russland fordi de lider under sanksjonene, lav oljepris og en følelse av at de har et skjebnefellesskap med Europa. Vesten fordi flere Putinvennlige ledere er valgt eller truer med å bli valgt.

Så ingen grunn til å slå på stortromma med konfrontasjonspratet. Vestens sanksjoner har bidratt til denne tilnærmingen og at vi nå sannsynligvis kan puste lettet ut.

(Innlegget ble redigert 07.12.16 09:35)

inspector
inspectorInnlegg: 8366
07.12.16 09:51

Serutover:

Ser ikke ut til at EU puster lettet ut etter en massiv politisk dreining mot unionen i Europa. Stikkord er Brexit, usa-valg, nært forestående valg i Italia, Frankrike, Bulgaria mfl. Likevel fortsetter EU  sin uforsonlige strategi.

Stillstanden i Ukraina skyldes ikke bare sanksjoner mot Russland. Den skyldes også at EU er innhentet av dårlig politisk håndverk.

 

Serutover
SerutoverInnlegg: 3445
07.12.16 10:23
inspector: Serutover:
Ser ikke ut til at EU puster lettet ut etter en massiv politisk dreining mot unionen i Europa. Stikkord er Brexit, usa-valg, nært forestående valg i Italia, Frankrike, Bulgaria mfl. Likevel fortsetter EU sin uforsonlige strategi.
Stillstanden i Ukraina skyldes ikke bare sanksjoner mot Russland. Den skyldes også at EU er innhentet av dårlig politisk håndverk.

Uten sanksjonene ville Russland hatt færre grunner til den tilnærmingen vi ser nå, og da hadde det sett enda mørkere ut i ØstUkraina. Slik det ser ut nå vil kanskje konflikten løse seg, mens vi ellers måtte ha sett frem til kanskje tiår med konflikt, slik det gjerne blir for borgerkriger.

inspector
inspectorInnlegg: 8366
07.12.16 11:02

Ukrainakrisen har vært belyst grundig i flere tråder Serutover. Konklusjonen er at Russlands engasjement i Ukraina var et militært svar på EUs politiske aggresjon i øst-Europa.

Etter en periode med kald krig og provoserende oppførsel fra begge sider, er det nå i partenes interesse å se fremover. Med dagens politikk har samarbeidet nådd et bunn-nivå. Økonomien i Russland skranter og EU rakner fra innsiden.

Da er det ekstra merkelig at EU fortsetter å skrive historiebøker og propagandere kun til egen fordel. På den måten forlenges/eskalerer problemene og konfliktene ytterligere.

Nobels fredspris forplikter. EU følger ikke forpliktelsene......

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13097
07.12.16 11:09
inspector: EU følger ikke forpliktelsene......

Mens det er fritt fram å okkupere andre land i ditt hode. Hvilken verden lever du i?

inspector
inspectorInnlegg: 8366
07.12.16 12:17

Den realpolitiske verden er tydeligvis mer kynisk enn du forstår Jazzeron.

Russlands militære svar kan ikke forsvares selv om det er forståelig og naturlig sett fra et stormaktssynspunkt.

Spørsmålet som må besvares er hvorfor Russland agerte som de gjorde. Konflikten har minst to parter hvor ingen er uskyldsrene selv om Brussel desperat forsøker å hvitvaske seg selv...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg