Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvem styrer EU?

NYTT TEMA
C-172
C-172Innlegg: 2703
09.11.18 19:55
newsflash: At robotisering fører til færre jobber er en myte. Tvert i mot, det sikrer arbeidsplasser og får opp produktiviteten. "Robotene tar ikke jobbene fra folk, men sørger for at vi kan hente hjem flere jobber fra land som vi tidligere ikke hadde en sjanse til å konkurrere med." Link Og jo, eurokrisen er er forårsaket av euroen. Selv om det selvfølgelig er hardt å innrømme for en del fanatikere. PS: Det er lavere krav til sikkerhet innenfor britisk oljesektor. Dermed er det også flere ulykker. Det kan da ikke være så vanskelig å forstå?

Roboter kommer til, i første omgang, å erstatte de jobber som de kan gjøre enklest. Altså de jobbene hvor robotene er så simple som mulig. Dette er de jobbene hvor folk uten utdanning jobber stort sett og disse får mindre muligheter til å komme seg tilbake i arbeidslivet.

Og nei, Eurokrisen er ikke forårsaket av euroen. Det var for mange induviduelle grunner, ikke én enkel én, til at land som Irland, Spania, Italia og Hellas fikk problemer. Alle hadde sine egne problemer.

Jeg spurte deg tidligere om du mener at det var innføringen av Euroen som gjorde at Hellas løy om sine statsfinanser???

Ja det er lavere krav, men all statistikk viser at det er værfenomen som har årsaken til de fleste ulykker. Hvorfor er det så vanskelig å innrømme for en EU-skeptiker?

newsflash
newsflashInnlegg: 29475
09.11.18 20:23
C-172: Roboter kommer til, i første omgang, å erstatte de jobber som de kan gjøre enklest. Altså de jobbene hvor robotene er så simple som mulig. Dette er de jobbene hvor folk uten utdanning jobber stort sett og disse får mindre muligheter til å komme seg tilbake i arbeidslivet. Og nei, Eurokrisen er ikke forårsaket av euroen. Det var for mange induviduelle grunner, ikke én enkel én, til at land som Irland, Spania, Italia og Hellas fikk problemer. Alle hadde sine egne problemer. Jeg spurte deg tidligere om du mener at det var innføringen av Euroen som gjorde at Hellas løy om sine statsfinanser??? Ja det er lavere krav, men all statistikk viser at det er værfenomen som har årsaken til de fleste ulykker. Hvorfor er det så vanskelig å innrømme for en EU-skeptiker?

Artikkelen viser jo at du tar feil, det skapes flere jobber igjennom robotiseringen.

Det var euroen som ga Hellas muligheten til å ta opp så store lån ja, over natten fikk Hellas låne penger til samme rente som Tyskland. Til tross for sin historikk med konkurser. 

Så det var definitivt innføringen av euro som forårsaket den greske krisen. 

Og du mener fortsatt at lavere krav til sikkerhet ikke forårsaker flere ulykker?

C-172
C-172Innlegg: 2703
09.11.18 20:45
newsflash: Artikkelen viser jo at du tar feil, det skapes flere jobber igjennom robotiseringen. Det var euroen som ga Hellas muligheten til å ta opp så store lån ja, over natten fikk Hellas låne penger til samme rente som Tyskland. Til tross for sin historikk med konkurser. Så det var definitivt innføringen av euro som forårsaket den greske krisen. Og du mener fortsatt at lavere krav til sikkerhet ikke forårsaker flere ulykker?

Så denne artikkelen er fasiten for framtiden? Det er mange andre som har andre meninger rundt dette.

Hellas er ansvarlig for sine egne handlinger, noe alle er. Det finnes ingen unnskyldninger. Dette lærte vi under oppgjøret med nazistene etter 2. verdenskrig... Så da vet du det.

Jeg jobber i luftbransjen og det er ingen automatik i at lavere krav fører til flere ulykker. Kravene i flybransjen har faktisk blitt mye lavere generelt over de siste 50 årene og ulykkesstatstikken går ned hvert år. Nettopp fordi det finnes måter å kompensere kravene med andre faktorer. Litt slik som sikrerer biler fører til mindre dødsfall på veien til tross for at hastigheten ikke går ned.

newsflash
newsflashInnlegg: 29475
09.11.18 20:50
C-172: Så denne artikkelen er fasiten for framtiden? Det er mange andre som har andre meninger rundt dette. Hellas er ansvarlig for sine egne handlinger, noe alle er. Det finnes ingen unnskyldninger. Dette lærte vi under oppgjøret med nazistene etter 2. verdenskrig... Så da vet du det. Jeg jobber i luftbransjen og det er ingen automatik i at lavere krav fører til flere ulykker. Kravene i flybransjen har faktisk blitt mye lavere generelt over de siste 50 årene og ulykkesstatstikken går ned hvert år. Nettopp fordi det finnes måter å kompensere kravene med andre faktorer. Litt slik som sikrerer biler fører til mindre dødsfall på veien til tross for at hastigheten ikke går ned.

Denne artikkelen viser at det du hevder ikke medfører riktighet.

Greske politikere er ikke uten skyld. Men dette ville aldri kunne skjedd uten at de innførte euro. Det var en grunn til at Hellas tradisjonelt måtte betale svært høye renter når de lånte penger. 

Så "over natten" lånte de penger til samme rente som Tyskland. 

Alle med IQ over skostørrelsen skjønner at det måtte gå galt.

Så dersom strengere krav ikke medfører færre ulykker, hva er da poenget med krav i det heletatt?

C-172
C-172Innlegg: 2703
09.11.18 21:25
newsflash: Denne artikkelen viser at det du hevder ikke medfører riktighet. Greske politikere er ikke uten skyld. Men dette ville aldri kunne skjedd uten at de innførte euro. Det var en grunn til at Hellas tradisjonelt måtte betale svært høye renter når de lånte penger. Så "over natten" lånte de penger til samme rente som Tyskland. Alle med IQ over skostørrelsen skjønner at det måtte gå galt. Så dersom strengere krav ikke medfører færre ulykker, hva er da poenget med krav i det heletatt?

Jeg sier kun at det er delte meninger. Men du tror hele tiden at din mening er den som gjelder. Det er problemet her.

Spiller ingen rolle om alle skjønner noe. Politikere lever av velgernes gunst. Lover du noe som alle liker (høyere offentlige lønninger, lavere pensjonsalder), så vinner du. Slik er politikken.

Er du virkelig så dum at du ikke skjønner peonget med krav? Luftbransjen har forandret seg mye og bare for å ta ett eksempel så finnes det mange måter å erstatte de tradisjonelle vakuminstrumentene som var standard på fly, til og med passasjerfly helt fram til 70-tallet. I dag kan man kjøpe seg en ipad-lignende verktøy fra Garmin eller andre, som kan erstatte disse instrumentene. Dette krever langt mindre vedlikehold og er minst like nøyaktige. Derav kan man forenkle regelverket for vedlikehold på mindre fly. Det finnes utallige eksempler på at regelverket kan forenkles grunnet nyere og bedre teknologi som er mer nøyaktig og holdbar.

newsflash
newsflashInnlegg: 29475
09.11.18 21:32
C-172: Jeg sier kun at det er delte meninger. Men du tror hele tiden at din mening er den som gjelder. Det er problemet her. Spiller ingen rolle om alle skjønner noe. Politikere lever av velgernes gunst. Lover du noe som alle liker (høyere offentlige lønninger, lavere pensjonsalder), så vinner du. Slik er politikken. Er du virkelig så dum at du ikke skjønner peonget med krav? Luftbransjen har forandret seg mye og bare for å ta ett eksempel så finnes det mange måter å erstatte de tradisjonelle vakuminstrumentene som var standard på fly, til og med passasjerfly helt fram til 70-tallet. I dag kan man kjøpe seg en ipad-lignende verktøy fra Garmin eller andre, som kan erstatte disse instrumentene. Dette krever langt mindre vedlikehold og er minst like nøyaktige. Derav kan man forenkle regelverket for vedlikehold på mindre fly. Det finnes utallige eksempler på at regelverket kan forenkles grunnet nyere og bedre teknologi som er mer nøyaktig og holdbar.

Nei, din påstand var:

"Robotisering fører bare til at flere blir stående uten jobb"

Jeg viste deg at det ikke var riktig, og la til og med ut en artikkel som bekrefter det jeg sier. Da bør du jo i det minste begrunne din påstand, fremfor å bare avfeie argumentene med at det er "min mening".

Og jo, det er faktisk slik at uten euroen så ville det ikke vært noe krise i Hellas. Så enkelt er det.

Og jo, selvfølgelig skjønner jeg poenget med krav, det er jo ikke jeg som sier at lavere krav ikke medfører en risiko for sikkerheten i oljebransjen. Det er jo igjen din påstand.

C-172
C-172Innlegg: 2703
10.11.18 08:17
newsflash: Nei, din påstand var: "Robotisering fører bare til at flere blir stående uten jobb" Jeg viste deg at det ikke var riktig, og la til og med ut en artikkel som bekrefter det jeg sier. Da bør du jo i det minste begrunne din påstand, fremfor å bare avfeie argumentene med at det er "min mening". Og jo, det er faktisk slik at uten euroen så ville det ikke vært noe krise i Hellas. Så enkelt er det. Og jo, selvfølgelig skjønner jeg poenget med krav, det er jo ikke jeg som sier at lavere krav ikke medfører en risiko for sikkerheten i oljebransjen. Det er jo igjen din påstand.

Må jeg virkelig lete opp en artikkel som hevder at robot vil føre til mindre jobber? Er du virkelig så naiv at du finner én artikkel i dagsavisen eller hva det nå var og tror at det er fasiten.

Her er en rapport som hevder at roboter vil føre til bortfall av 800 millioner jobber: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42170100

Kan vi la temaet dø nå?

Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise. Skjønner du poenget nå?

Selvfølglige kan det føre til en høyere risisko. Akkurat som når vegvesenet setter 110 fartsgrense på en motorvei så vil risikoen for ulykker øke, men det er mange andre faktorer som spiller inn. Totaltsett så vurderer man risikoen til å være så liten at man kan gjennomføre tiltaket uten at sikkerheten vil forverres nevneverdig.

 

axce
axceInnlegg: 19027
10.11.18 10:40
C-172: Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise.

Dette er en myte EUs forsvarsadvokater spiller på.

Hellas hadde vært medlem av EU i ca. 20 år da landet ble tatt inn i valutaunionen. Selvsagt var EU godt kjent med at det korrupte landet hadde slitt med bl.a høy inflasjon og høy statsgjeld i perioden landet hadde vært EU-medlem.

F.eks var statsgjelden over 100 % av BNP da Hellas ble medlem av euro, mens EU-kravet var maks. 60 %.

Gjeldssituasjonen ble ikke akkurat bedre av at som medlem av euro fikk Hellas adgang til svært billige lån i forhold til tidligere.

Det er EU som har ansvaret for at land som blir tatt opp i euro faktisk oppfyller de kriteriene EU selv har satt.

C-172
C-172Innlegg: 2703
10.11.18 16:08
axce: Det er EU som har ansvaret for at land som blir tatt opp i euro faktisk oppfyller de kriteriene EU selv har satt.

Ja men EU er ikke anvarlig for at et land rapportere de sanne fakta. Akkurat som banken ikke er ansvarlig hvis du tar opp et forbrukslån for å dekke kredittkortgjeld. Du har vel sett Luksusfellen på tv?

newsflash
newsflashInnlegg: 29475
10.11.18 16:27
C-172: Må jeg virkelig lete opp en artikkel som hevder at robot vil føre til mindre jobber? Er du virkelig så naiv at du finner én artikkel i dagsavisen eller hva det nå var og tror at det er fasiten. Her er en rapport som hevder at roboter vil føre til bortfall av 800 millioner jobber: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42170100 Kan vi la temaet dø nå? Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise. Skjønner du poenget nå? Selvfølglige kan det føre til en høyere risisko. Akkurat som når vegvesenet setter 110 fartsgrense på en motorvei så vil risikoen for ulykker øke, men det er mange andre faktorer som spiller inn. Totaltsett så vurderer man risikoen til å være så liten at man kan gjennomføre tiltaket uten at sikkerheten vil forverres nevneverdig.

Poenget er jo at når noen jobber forsvinner, så skapes det andre jobber. Det er de jo inne på også i artikkelen din...

Og ja, greske politikere løy. Slik de "alltid" har gjort. Derfor måtte Hellas betale skyhøye renter når de lånte penger.

Så kom Euroen, men nå lånte de penger til "tysk" rente. Selvfølgelig gikk det galt. 

Jepp, mindre strenge regler innebærer en høyere risiko. Hvordan kan du da påstå at dette ikke gjelder for oljebransjen?

axce
axceInnlegg: 19027
11.11.18 23:02
C-172: Ja men EU er ikke anvarlig for at et land rapportere de sanne fakta.

Hellas ble tatt inn i valutaunionen uten å kunne innfri unionens krav, fordi det var et sterkt politisk ønske i EU om å ha Hellas med.

Det foreligger ingen tvil om at EU visste om Hellas sin økonomiske situasjon.

Noe som forverrer EUs handlinger er, som newsflash poengterer, at når Hellas blir medlem av unionen får landet tilgang på svært billige lån, hvilket EU måtte forstå ville føre til at Hellas ville ta opp enda mere lån og dermed øke gjelden.

Er nok dessverre EU som sitter med Svarteper i denne saken.

C-172
C-172Innlegg: 2703
13.11.18 20:34
newsflash: Poenget er jo at når noen jobber forsvinner, så skapes det andre jobber. Det er de jo inne på også i artikkelen din... Og ja, greske politikere løy. Slik de "alltid" har gjort. Derfor måtte Hellas betale skyhøye renter når de lånte penger. Så kom Euroen, men nå lånte de penger til "tysk" rente. Selvfølgelig gikk det galt. Jepp, mindre strenge regler innebærer en høyere risiko. Hvordan kan du da påstå at dette ikke gjelder for oljebransjen?

Du herved du sitter med fasiten Det gjør du altså ikke, noe artikkelen jeg linket til bekrefter. Ingen vet.

Det var ingen som tvang Hellas til å låne penger til "tysk" rente.

Det er ingen automatikk i at en høyere risiko gir flere ulykker. Dét er det du påstår.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester