Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvem styrer EU?

NYTT TEMA
C-172
C-172Innlegg: 2795
09.11.18 19:55
newsflash: At robotisering fører til færre jobber er en myte. Tvert i mot, det sikrer arbeidsplasser og får opp produktiviteten. "Robotene tar ikke jobbene fra folk, men sørger for at vi kan hente hjem flere jobber fra land som vi tidligere ikke hadde en sjanse til å konkurrere med." Link Og jo, eurokrisen er er forårsaket av euroen. Selv om det selvfølgelig er hardt å innrømme for en del fanatikere. PS: Det er lavere krav til sikkerhet innenfor britisk oljesektor. Dermed er det også flere ulykker. Det kan da ikke være så vanskelig å forstå?

Roboter kommer til, i første omgang, å erstatte de jobber som de kan gjøre enklest. Altså de jobbene hvor robotene er så simple som mulig. Dette er de jobbene hvor folk uten utdanning jobber stort sett og disse får mindre muligheter til å komme seg tilbake i arbeidslivet.

Og nei, Eurokrisen er ikke forårsaket av euroen. Det var for mange induviduelle grunner, ikke én enkel én, til at land som Irland, Spania, Italia og Hellas fikk problemer. Alle hadde sine egne problemer.

Jeg spurte deg tidligere om du mener at det var innføringen av Euroen som gjorde at Hellas løy om sine statsfinanser???

Ja det er lavere krav, men all statistikk viser at det er værfenomen som har årsaken til de fleste ulykker. Hvorfor er det så vanskelig å innrømme for en EU-skeptiker?

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
09.11.18 20:23
C-172: Roboter kommer til, i første omgang, å erstatte de jobber som de kan gjøre enklest. Altså de jobbene hvor robotene er så simple som mulig. Dette er de jobbene hvor folk uten utdanning jobber stort sett og disse får mindre muligheter til å komme seg tilbake i arbeidslivet. Og nei, Eurokrisen er ikke forårsaket av euroen. Det var for mange induviduelle grunner, ikke én enkel én, til at land som Irland, Spania, Italia og Hellas fikk problemer. Alle hadde sine egne problemer. Jeg spurte deg tidligere om du mener at det var innføringen av Euroen som gjorde at Hellas løy om sine statsfinanser??? Ja det er lavere krav, men all statistikk viser at det er værfenomen som har årsaken til de fleste ulykker. Hvorfor er det så vanskelig å innrømme for en EU-skeptiker?

Artikkelen viser jo at du tar feil, det skapes flere jobber igjennom robotiseringen.

Det var euroen som ga Hellas muligheten til å ta opp så store lån ja, over natten fikk Hellas låne penger til samme rente som Tyskland. Til tross for sin historikk med konkurser. 

Så det var definitivt innføringen av euro som forårsaket den greske krisen. 

Og du mener fortsatt at lavere krav til sikkerhet ikke forårsaker flere ulykker?

C-172
C-172Innlegg: 2795
09.11.18 20:45
newsflash: Artikkelen viser jo at du tar feil, det skapes flere jobber igjennom robotiseringen. Det var euroen som ga Hellas muligheten til å ta opp så store lån ja, over natten fikk Hellas låne penger til samme rente som Tyskland. Til tross for sin historikk med konkurser. Så det var definitivt innføringen av euro som forårsaket den greske krisen. Og du mener fortsatt at lavere krav til sikkerhet ikke forårsaker flere ulykker?

Så denne artikkelen er fasiten for framtiden? Det er mange andre som har andre meninger rundt dette.

Hellas er ansvarlig for sine egne handlinger, noe alle er. Det finnes ingen unnskyldninger. Dette lærte vi under oppgjøret med nazistene etter 2. verdenskrig... Så da vet du det.

Jeg jobber i luftbransjen og det er ingen automatik i at lavere krav fører til flere ulykker. Kravene i flybransjen har faktisk blitt mye lavere generelt over de siste 50 årene og ulykkesstatstikken går ned hvert år. Nettopp fordi det finnes måter å kompensere kravene med andre faktorer. Litt slik som sikrerer biler fører til mindre dødsfall på veien til tross for at hastigheten ikke går ned.

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
09.11.18 20:50
C-172: Så denne artikkelen er fasiten for framtiden? Det er mange andre som har andre meninger rundt dette. Hellas er ansvarlig for sine egne handlinger, noe alle er. Det finnes ingen unnskyldninger. Dette lærte vi under oppgjøret med nazistene etter 2. verdenskrig... Så da vet du det. Jeg jobber i luftbransjen og det er ingen automatik i at lavere krav fører til flere ulykker. Kravene i flybransjen har faktisk blitt mye lavere generelt over de siste 50 årene og ulykkesstatstikken går ned hvert år. Nettopp fordi det finnes måter å kompensere kravene med andre faktorer. Litt slik som sikrerer biler fører til mindre dødsfall på veien til tross for at hastigheten ikke går ned.

Denne artikkelen viser at det du hevder ikke medfører riktighet.

Greske politikere er ikke uten skyld. Men dette ville aldri kunne skjedd uten at de innførte euro. Det var en grunn til at Hellas tradisjonelt måtte betale svært høye renter når de lånte penger. 

Så "over natten" lånte de penger til samme rente som Tyskland. 

Alle med IQ over skostørrelsen skjønner at det måtte gå galt.

Så dersom strengere krav ikke medfører færre ulykker, hva er da poenget med krav i det heletatt?

C-172
C-172Innlegg: 2795
09.11.18 21:25
newsflash: Denne artikkelen viser at det du hevder ikke medfører riktighet. Greske politikere er ikke uten skyld. Men dette ville aldri kunne skjedd uten at de innførte euro. Det var en grunn til at Hellas tradisjonelt måtte betale svært høye renter når de lånte penger. Så "over natten" lånte de penger til samme rente som Tyskland. Alle med IQ over skostørrelsen skjønner at det måtte gå galt. Så dersom strengere krav ikke medfører færre ulykker, hva er da poenget med krav i det heletatt?

Jeg sier kun at det er delte meninger. Men du tror hele tiden at din mening er den som gjelder. Det er problemet her.

Spiller ingen rolle om alle skjønner noe. Politikere lever av velgernes gunst. Lover du noe som alle liker (høyere offentlige lønninger, lavere pensjonsalder), så vinner du. Slik er politikken.

Er du virkelig så dum at du ikke skjønner peonget med krav? Luftbransjen har forandret seg mye og bare for å ta ett eksempel så finnes det mange måter å erstatte de tradisjonelle vakuminstrumentene som var standard på fly, til og med passasjerfly helt fram til 70-tallet. I dag kan man kjøpe seg en ipad-lignende verktøy fra Garmin eller andre, som kan erstatte disse instrumentene. Dette krever langt mindre vedlikehold og er minst like nøyaktige. Derav kan man forenkle regelverket for vedlikehold på mindre fly. Det finnes utallige eksempler på at regelverket kan forenkles grunnet nyere og bedre teknologi som er mer nøyaktig og holdbar.

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
09.11.18 21:32
C-172: Jeg sier kun at det er delte meninger. Men du tror hele tiden at din mening er den som gjelder. Det er problemet her. Spiller ingen rolle om alle skjønner noe. Politikere lever av velgernes gunst. Lover du noe som alle liker (høyere offentlige lønninger, lavere pensjonsalder), så vinner du. Slik er politikken. Er du virkelig så dum at du ikke skjønner peonget med krav? Luftbransjen har forandret seg mye og bare for å ta ett eksempel så finnes det mange måter å erstatte de tradisjonelle vakuminstrumentene som var standard på fly, til og med passasjerfly helt fram til 70-tallet. I dag kan man kjøpe seg en ipad-lignende verktøy fra Garmin eller andre, som kan erstatte disse instrumentene. Dette krever langt mindre vedlikehold og er minst like nøyaktige. Derav kan man forenkle regelverket for vedlikehold på mindre fly. Det finnes utallige eksempler på at regelverket kan forenkles grunnet nyere og bedre teknologi som er mer nøyaktig og holdbar.

Nei, din påstand var:

"Robotisering fører bare til at flere blir stående uten jobb"

Jeg viste deg at det ikke var riktig, og la til og med ut en artikkel som bekrefter det jeg sier. Da bør du jo i det minste begrunne din påstand, fremfor å bare avfeie argumentene med at det er "min mening".

Og jo, det er faktisk slik at uten euroen så ville det ikke vært noe krise i Hellas. Så enkelt er det.

Og jo, selvfølgelig skjønner jeg poenget med krav, det er jo ikke jeg som sier at lavere krav ikke medfører en risiko for sikkerheten i oljebransjen. Det er jo igjen din påstand.

C-172
C-172Innlegg: 2795
10.11.18 08:17
newsflash: Nei, din påstand var: "Robotisering fører bare til at flere blir stående uten jobb" Jeg viste deg at det ikke var riktig, og la til og med ut en artikkel som bekrefter det jeg sier. Da bør du jo i det minste begrunne din påstand, fremfor å bare avfeie argumentene med at det er "min mening". Og jo, det er faktisk slik at uten euroen så ville det ikke vært noe krise i Hellas. Så enkelt er det. Og jo, selvfølgelig skjønner jeg poenget med krav, det er jo ikke jeg som sier at lavere krav ikke medfører en risiko for sikkerheten i oljebransjen. Det er jo igjen din påstand.

Må jeg virkelig lete opp en artikkel som hevder at robot vil føre til mindre jobber? Er du virkelig så naiv at du finner én artikkel i dagsavisen eller hva det nå var og tror at det er fasiten.

Her er en rapport som hevder at roboter vil føre til bortfall av 800 millioner jobber: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42170100

Kan vi la temaet dø nå?

Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise. Skjønner du poenget nå?

Selvfølglige kan det føre til en høyere risisko. Akkurat som når vegvesenet setter 110 fartsgrense på en motorvei så vil risikoen for ulykker øke, men det er mange andre faktorer som spiller inn. Totaltsett så vurderer man risikoen til å være så liten at man kan gjennomføre tiltaket uten at sikkerheten vil forverres nevneverdig.

 

axce
axceInnlegg: 19518
10.11.18 10:40
C-172: Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise.

Dette er en myte EUs forsvarsadvokater spiller på.

Hellas hadde vært medlem av EU i ca. 20 år da landet ble tatt inn i valutaunionen. Selvsagt var EU godt kjent med at det korrupte landet hadde slitt med bl.a høy inflasjon og høy statsgjeld i perioden landet hadde vært EU-medlem.

F.eks var statsgjelden over 100 % av BNP da Hellas ble medlem av euro, mens EU-kravet var maks. 60 %.

Gjeldssituasjonen ble ikke akkurat bedre av at som medlem av euro fikk Hellas adgang til svært billige lån i forhold til tidligere.

Det er EU som har ansvaret for at land som blir tatt opp i euro faktisk oppfyller de kriteriene EU selv har satt.

C-172
C-172Innlegg: 2795
10.11.18 16:08
axce: Det er EU som har ansvaret for at land som blir tatt opp i euro faktisk oppfyller de kriteriene EU selv har satt.

Ja men EU er ikke anvarlig for at et land rapportere de sanne fakta. Akkurat som banken ikke er ansvarlig hvis du tar opp et forbrukslån for å dekke kredittkortgjeld. Du har vel sett Luksusfellen på tv?

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
10.11.18 16:27
C-172: Må jeg virkelig lete opp en artikkel som hevder at robot vil føre til mindre jobber? Er du virkelig så naiv at du finner én artikkel i dagsavisen eller hva det nå var og tror at det er fasiten. Her er en rapport som hevder at roboter vil føre til bortfall av 800 millioner jobber: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-42170100 Kan vi la temaet dø nå? Og uten politikere som løy ville Hellas også ikke havnet i en finansiell krise. Skjønner du poenget nå? Selvfølglige kan det føre til en høyere risisko. Akkurat som når vegvesenet setter 110 fartsgrense på en motorvei så vil risikoen for ulykker øke, men det er mange andre faktorer som spiller inn. Totaltsett så vurderer man risikoen til å være så liten at man kan gjennomføre tiltaket uten at sikkerheten vil forverres nevneverdig.

Poenget er jo at når noen jobber forsvinner, så skapes det andre jobber. Det er de jo inne på også i artikkelen din...

Og ja, greske politikere løy. Slik de "alltid" har gjort. Derfor måtte Hellas betale skyhøye renter når de lånte penger.

Så kom Euroen, men nå lånte de penger til "tysk" rente. Selvfølgelig gikk det galt. 

Jepp, mindre strenge regler innebærer en høyere risiko. Hvordan kan du da påstå at dette ikke gjelder for oljebransjen?

axce
axceInnlegg: 19518
11.11.18 23:02
C-172: Ja men EU er ikke anvarlig for at et land rapportere de sanne fakta.

Hellas ble tatt inn i valutaunionen uten å kunne innfri unionens krav, fordi det var et sterkt politisk ønske i EU om å ha Hellas med.

Det foreligger ingen tvil om at EU visste om Hellas sin økonomiske situasjon.

Noe som forverrer EUs handlinger er, som newsflash poengterer, at når Hellas blir medlem av unionen får landet tilgang på svært billige lån, hvilket EU måtte forstå ville føre til at Hellas ville ta opp enda mere lån og dermed øke gjelden.

Er nok dessverre EU som sitter med Svarteper i denne saken.

C-172
C-172Innlegg: 2795
13.11.18 20:34
newsflash: Poenget er jo at når noen jobber forsvinner, så skapes det andre jobber. Det er de jo inne på også i artikkelen din... Og ja, greske politikere løy. Slik de "alltid" har gjort. Derfor måtte Hellas betale skyhøye renter når de lånte penger. Så kom Euroen, men nå lånte de penger til "tysk" rente. Selvfølgelig gikk det galt. Jepp, mindre strenge regler innebærer en høyere risiko. Hvordan kan du da påstå at dette ikke gjelder for oljebransjen?

Du herved du sitter med fasiten Det gjør du altså ikke, noe artikkelen jeg linket til bekrefter. Ingen vet.

Det var ingen som tvang Hellas til å låne penger til "tysk" rente.

Det er ingen automatikk i at en høyere risiko gir flere ulykker. Dét er det du påstår.

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
16.11.18 17:31
C-172: Du herved du sitter med fasiten Det gjør du altså ikke, noe artikkelen jeg linket til bekrefter. Ingen vet. Det var ingen som tvang Hellas til å låne penger til "tysk" rente. Det er ingen automatikk i at en høyere risiko gir flere ulykker. Dét er det du påstår.

Vel, mann har fasiten for denne bedriften i Verdal, der skaper robotiseringen flere jobber. Stikk i strid med hva du hevdet.

Ingen som tvang grekerne til å låne penger, men at de kunne gjøre det skyldes euroen. Det er det ingen tvil om. Uten euroen --> Ingen krise.

Dersom det ikke er en automatikk at høyere risiko gir flere ulykker, hvorfor bryr vi oss om å begrense risiko i det heletatt?

C-172
C-172Innlegg: 2795
20.11.18 19:24
newsflash: Vel, mann har fasiten for denne bedriften i Verdal, der skaper robotiseringen flere jobber. Stikk i strid med hva du hevdet. Ingen som tvang grekerne til å låne penger, men at de kunne gjøre det skyldes euroen. Det er det ingen tvil om. Uten euroen --> Ingen krise. Dersom det ikke er en automatikk at høyere risiko gir flere ulykker, hvorfor bryr vi oss om å begrense risiko i det heletatt?

For denne bedriften i Verdal ja, men dette er ikke på noen måte fasiten for resten av verden. Såpass håper jeg at du forstår...

Ingen låneopptak -> ingen krise.

Tror du at den enste måten å hindre ulykker er å innføre flere regler??

Har du hørt om forebyggende arbeid, opplæring, holdningsskapende arbeid osv.?

Hvis regler er den eneste måten å hindre ulykker på så hadde man jo innført påbud om bruk av sykkelhjelm ved sykling, eller gåing for den saks skyld, da risikoen for å dø i trafikken som fotgjenger er nesten like stor som for syklister. Hvorfor tror du at man ikke innfører slike påbud? Kan du gjerne tenke over og svare. Tviler på at du kommer med noe fornuftig....

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
20.11.18 21:54
C-172: For denne bedriften i Verdal ja, men dette er ikke på noen måte fasiten for resten av verden. Såpass håper jeg at du forstår... Ingen låneopptak -> ingen krise. Tror du at den enste måten å hindre ulykker er å innføre flere regler?? Har du hørt om forebyggende arbeid, opplæring, holdningsskapende arbeid osv.? Hvis regler er den eneste måten å hindre ulykker på så hadde man jo innført påbud om bruk av sykkelhjelm ved sykling, eller gåing for den saks skyld, da risikoen for å dø i trafikken som fotgjenger er nesten like stor som for syklister. Hvorfor tror du at man ikke innfører slike påbud? Kan du gjerne tenke over og svare. Tviler på at du kommer med noe fornuftig....

For denne bedriften i Verdal, og andre bedrifter som satser på det samme.

Ingen Euro--> Ingen krise. Fascinerende at det finnes folk som fotsatt benekter det :P

Regler er en måte å redusere risiko på. Og det er et faktum at de strengere norske reglene innenfor oljebransjen fører til færre ulykker enn det de har i SB. 

C-172
C-172Innlegg: 2795
21.11.18 11:30
newsflash: For denne bedriften i Verdal, og andre bedrifter som satser på det samme. Ingen Euro--> Ingen krise. Fascinerende at det finnes folk som fotsatt benekter det :P Regler er en måte å redusere risiko på. Og det er et faktum at de strengere norske reglene innenfor oljebransjen fører til færre ulykker enn det de har i SB.

Og hvor mange bedrifter utgjør dette i verdenssammenheng? Det handler kun om sunn logikk; denne bedriften representerer ikke alle bedrifter i verden.

Inge Euro -> ingen krise. Inge låneopptak -> ingen krise. Altså to faktorer. Tar du vekk én av de -> ingen krise. Igjen, sunn fornuft.

Ja, men ikke den eneste måten. 6 av 10 ulykker skyldes lynnedslag på britisk sektor. Og jeg har allerede forklart hvordan luftfart generelt har blitt mye sikrere til tross for bortfall av regler. Du klarte ikke å svare på mine spørsmål fordi du rett og slett mangler sunn fornuft.

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
21.11.18 20:29
C-172: Og hvor mange bedrifter utgjør dette i verdenssammenheng? Det handler kun om sunn logikk; denne bedriften representerer ikke alle bedrifter i verden. Inge Euro -> ingen krise. Inge låneopptak -> ingen krise. Altså to faktorer. Tar du vekk én av de -> ingen krise. Igjen, sunn fornuft. Ja, men ikke den eneste måten. 6 av 10 ulykker skyldes lynnedslag på britisk sektor. Og jeg har allerede forklart hvordan luftfart generelt har blitt mye sikrere til tross for bortfall av regler. Du klarte ikke å svare på mine spørsmål fordi du rett og slett mangler sunn fornuft.

Det gjelder de aller fleste bedrifter i hele verden.

Ingen Euro. Ingen krise. Slik er det.

Jeg finner det fascinerende hvordan enkelte benekter at sikkerhetsregler faktisk fører til bedre sikkerhet :p

C-172
C-172Innlegg: 2795
23.11.18 09:15
newsflash: Det gjelder de aller fleste bedrifter i hele verden. Ingen Euro. Ingen krise. Slik er det. Jeg finner det fascinerende hvordan enkelte benekter at sikkerhetsregler faktisk fører til bedre sikkerhet :p

Det vet du ingenting om. Du trekker konklusjoner for hele verden basert på en artikkel i en lokalavis fra Norge. Godt jobba!!

Samme tullpratet igjen.

Har ikke benektet det, men som sagt tidligere så er det en forskjell på at noe har en positiv effekt og at noe medfører en automatisk effekt. Det skjønner du ikke!

Vi vet allerede hvem som har størst sannsynlighet for å være imot EU/EØS, det er de lavt-lønnede og de med ingen eller lav-utdannelse. Og du ser ut til å passe perfekt inn i denne gruppen. Maken til mangel på kunnskap skal man lete lenge etter.

Og før du begynner med krokodilletårer om personangrep så kan du kanskje prøve å framstå litt mindre kunnskapsløs neste gang..............

newsflash
newsflashInnlegg: 29825
23.11.18 18:35
C-172: Det vet du ingenting om. Du trekker konklusjoner for hele verden basert på en artikkel i en lokalavis fra Norge. Godt jobba!! Samme tullpratet igjen. Har ikke benektet det, men som sagt tidligere så er det en forskjell på at noe har en positiv effekt og at noe medfører en automatisk effekt. Det skjønner du ikke! Vi vet allerede hvem som har størst sannsynlighet for å være imot EU/EØS, det er de lavt-lønnede og de med ingen eller lav-utdannelse. Og du ser ut til å passe perfekt inn i denne gruppen. Maken til mangel på kunnskap skal man lete lenge etter. Og før du begynner med krokodilletårer om personangrep så kan du kanskje prøve å framstå litt mindre kunnskapsløs neste gang..............

Tom for argumenter, så da blir det selvfølgelig personkarakteristikker...

Jeg skjønner jo forsåvidt at du er tom for argumenter, det er ikke lett å forsvare euroen på et saklig grunnlag. Den er en katastrofe. 

Ikke lett å forsvare det å svekke sikkerheten på norsk sokkel heller, i hvertfall ikke dersom en skal fremstå sånn halvt seriøs.

Lykke til neste gang :)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 17396
25.11.18 19:38

 

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 17396
25.11.18 19:39

https://steigan.no/2018/11/merkel-statene-ma-forberede-seg-pa-a-oppgi-suverenitet/

 

 Kan noen som kjenner EU godt please avkrefte dette?

Serutover
SerutoverInnlegg: 4240
25.11.18 19:56
Nødutgang: https://steigan.no/2018/11/merkel-statene-ma-forberede-seg-pa-a-oppgi-suverenitet/

Kan noen som kjenner EU godt please avkrefte dette?

En kan få inntrykk av Steigans skriverier at dette skal foregå over hodet på nasjonalstatene. Merkel tar til orde for at nasjonalstatene skal avgi suverenitet, det er riktig, men de respektive parlamenter skal naturligvis ha siste ord med i laget. Dette er en naturlig utvikling, som de siste årenes uro i enkelte euroland har vist. Europa trenger en bankunion, og da må det avgis suverenitet.

Tullpratet om at det nasjonale demokratiet skal avskaffes innen 2025 er det vel ingen som tar seriøst?

(Innlegget ble redigert 25.11.18 19:58)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 17396
25.11.18 20:01
Serutover: Steigans skriverier

 Takk :)

 Jeg sluker ikke alt Steigan skriver rått men jeg synes hans vinkling er interessant og unik i forhold til andre media. Vi trenger media som er EU-kritiske.

 Det var derfor jeg spurte :)

1769
1769Innlegg: 52094
26.11.18 09:16
Nødutgang: Kan noen som kjenner EU godt please avkrefte dette?

Det er merkelig hvordan det som høres ut som et mareritt for noen kan fortone seg som en rosenrød drøm for andre. Et Europa med felles forsvar, felles regler, felles valuta og ingen grenser fremstår for meg som noe man med den største selvfølge bør jobbe for.

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 17396
26.11.18 16:53
1769: Et Europa med felles forsvar, felles regler, felles valuta og ingen grenser fremstår for meg som noe man med den største selvfølge bør jobbe for.

 Enig der, men jeg tror gjennomføringsevnen blir like ille som sovjetiske femårsplaner.

Serutover
SerutoverInnlegg: 4240
28.11.18 12:16
Nødutgang: Enig der, men jeg tror gjennomføringsevnen blir like ille som sovjetiske femårsplaner.

EU går fremover med avmålte skritt som blir grundig debattert. Ikke akkurat ambisiøse 5-årsplaner uten demokratisk kontroll, så akkurat den ville jeg ikke være redd for.

keenio1
keenio1Innlegg: 9093
30.12.18 16:20

Merkel styrer.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 12849
24.01.19 20:29
1769: Det er merkelig hvordan det som høres ut som et mareritt for noen kan fortone seg som en rosenrød drøm for andre. Et Europa med felles forsvar, felles regler, felles valuta og ingen grenser fremstår for meg som noe man med den største selvfølge bør jobbe for.

 Ja helt til det rakner og ender med en ny vanvittig krig, slik jeg ser det er det Tyskland som atter en gang drømmer om herredømme over hele Europa, og prøver å få det denne gangen ved hjelp av økonomisk makt. Samle hele Europa inn i et stort "rike" der det er enorme forskjeller mellom de forskjellige landene, der de fattigste reiser rundt og tar jobben fra andre land og regioner til slavelønn, og så kombinerer man dette med masseinnvandring fra andre verdensdeler, inn i et system som ikke har arbeid til sine egne en gang? Det du da lager er et system for den "perfekte stormen" og dette kan ende betraktelig styggere en det som skjedde under 2 verdenskrig om det smeller og kommer ut av kontroll.

1769
1769Innlegg: 52094
25.01.19 10:44
F.R.O.G: Ja helt til det rakner og ender med en ny vanvittig krig,

Rakning er mindre sannsynlig jo tettere trådene er vevd sammen. En stadig tettere union er den beste garantien både for fred og velstand. 

inspector
inspectorInnlegg: 8704
25.01.19 13:43

1769 sin idealverden bygger på realpolitiske forutsetninger, nemlig at unionen er forankret i befolkningen. Nå er den kun forankret hos eliten.

I hele Europa er det stor skepsis til EUs realpolitikk med sin udemokratiske reguleringsiver, sentralisering og individforakt. Polarisering mellom rik og fattig, avstand mellom de som har innflytelse og de som ikke har, de som har forhåpninger om fremtiden og de som ikke har. Konsekvensene nå er mer kriminalitet og utenforskap.

Sannsynligheten for at ting rakner avhenger av vekten denne unionen skal bære og hvilke motreaksjoner som oppstår i "lasten".

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg