Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Tyrkia sier nei til EU

NYTT TEMA
inspector

Innlegg: 10660
inspector
15.10.17 20:40

Føljetongen om Tyrkias tilnærming til EU er i ferd med å avsluttes. Tyrkia har innsett at landet ikke er tjent med Brussels overherredømme og fagre ord:

Link

Så langt er det helt forståelig at landet vil bestemme over sin egen fremtid. Tyrkia ligger hovedsakelig i Asia og har en helt annen historie og kultur enn Europa.

Brussel har gjennom godt snakk og sendrektighet, spilt Ankara rett i hendene på Moskva, og Putin gnir seg i hendene. NATO som fredsgarantist i regionen, er den største taperen etter Brussels spede forsøk på å leke stormakt i Ukrainakonflikten.......  

Serutover

Innlegg: 6818
Serutover
16.10.17 07:10
inspector: Føljetongen om Tyrkias tilnærming til EU er i ferd med å avsluttes. Tyrkia har innsett at landet ikke er tjent med Brussels overherredømme og fagre ord: Link Så langt er det helt forståelig at landet vil bestemme over sin egen fremtid. Tyrkia ligger hovedsakelig i Asia og har en helt annen historie og kultur enn Europa. Brussel har gjennom godt snakk og sendrektighet, spilt Ankara rett i hendene på Moskva, og Putin gnir seg i hendene. NATO som fredsgarantist i regionen, er den største taperen etter Brussels spede forsøk på å leke stormakt i Ukrainakonflikten.......

Tyrkias EU-medlemskap har vært umulig lenge pga motstand i befolkningen i en rekke medlemsland. Også EU, denne gangen representert ved Angela Merkel, har nå begynt å snakke om at Tyrkia ikke har noen plass i EU. Det er derfor ikke noen overraskelse at Tyrkia bryter nå. De er naturlig nok ikke tjent med å prøve å bli medlem av en klubb som ikke vil ha dem.

Det som blir spennende nå er hvorvidt Tyrkia også bryter det samarbeidet de tross alt er med på, som tollunionen. Jeg tviler, fordi dette er noe Tyrkia tjener på, og har gjort at mange bedrifter har etablert seg der. 

(Innlegget ble redigert 16.10.17 07:16)

inspector

Innlegg: 10660
inspector
16.10.17 08:14

Dermed er enda en av Brussels kongstanker falt i fisk;ekspansjon sydøstover. Andre mål som fri flyt og ensretting har allerede vist sine  baksider. 

Dette sammen med Østerrikes valgresultat og Brexit viser bare at EU har vært og er på kollisjonskurs med realitetene.

De fleste (unntatt Merkel) har forstått at "Verdensherredømme" gjennom detaljreguleringer og manglende virkelighetsoppfatning er en dårlig kombinasjon.

Serutover

Innlegg: 6818
Serutover
16.10.17 15:31
inspector: Dermed er enda en av Brussels kongstanker falt i fisk;ekspansjon sydøstover. Andre mål som fri flyt og ensretting har allerede vist sine  baksider.  Dette sammen med Østerrikes valgresultat og Brexit viser bare at EU har vært og er på kollisjonskurs med realitetene. De fleste (unntatt Merkel) har forstått at "Verdensherredømme" gjennom detaljreguleringer og manglende virkelighetsoppfatning er en dårlig kombinasjon.

Så når EU, representert ved Merkel, signaliserer at Tyrkia ikke har noen plass i EU, så er de på kollisjonskurs med virkeligheten? Ja, dere nei-knugere får det alltid til.

(Innlegget ble redigert 16.10.17 15:32)

inspector

Innlegg: 10660
inspector
17.10.17 07:54

Serutover:

Sterke krefter i EU ønsker fortsatt å utvide unionen. For Tyrkia sin del ville det medført å legge sin egenart på hylla. Det kravet kunne ikke Ankara akseptere. Det nedlatende presset fra Brussel har tydeligvis skapt et så surt klima mot vest at til og med nato blir skadelidende.

Realiteten er at EUs tyske mønsterideer er på vikende front etter år med feilslått detaljstyring, ensretting og stormaktsambisjoner......

Pjot

Innlegg: 527
Pjot
18.11.17 23:37

Flott, ønsker de ikke velkommen her heller.

inspector

Innlegg: 10660
inspector
08.04.21 07:49

Det tradisjonelt gode forholdet mellom Tyrkia og Tyskland var ikke nok til å komme inn i det «gode selskap». Denne «felles utenrikspolitikken» var kun egnet til å holde Tyrkia med godt snakk og falske forhåpninger.

Derfor er Erdogan fortsatt fornærmet på EU og svarer med provoserende nedladenhet:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/X81V6W/eu-topp-fikk-ikke-stol-under-toppmoete

 

newsflash

Innlegg: 31787
newsflash
08.04.21 17:58
inspector: Derfor er Erdogan fortsatt fornærmet på EU og svarer med provoserende nedladenhet: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/X81V6W/eu-topp-fikk-ikke-stol-under-toppmoete

Mye realpolitikk i denne barnslige, men akk så effektive gesten. 

EU presidenten von der Leyen er irrelvant. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg