Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Farage ønsker ny folkeavstemning om EU

NYTT TEMA
filibuster
filibusterInnlegg: 3360
17.01.18 04:29

Dette var litt interessant lesing. NigelFarage ønsker at folket skal få si sin mening om Brexit en gang til. Han sier at det vil drepe diskusjonene en gang for alle. Ikke så sikker på det kjæreNigel. Folk har fått litt mer innsikt i hva Brexit betyr for dem nå, så jeg ser gjerne en slik referendum igjen. Hadde vært spennende å se det resultatet og ifølge artikkelen så har han også flere fremtredende politikere med  seg på dette.

Teresa May er nok ikke like begeistret for dette da hun har lagt all sin prestisje inn i utmeldingen. Hun mistet nok litt av den prestisjen da parlamentet krevde siste ord om avtalen med EU når den er klar og krever at det er dem som må godkjenne den og ikke bare regjeringen, som nok var det Teresa May håpet på.

Serutover
SerutoverInnlegg: 3477
23.08.18 10:22

I det siste har the Independent dratt i gang en kjempeserie om en ny folkeavstemning med daglige artikler og med en underskriftskampanje som nå er oppe i drøyt 700000 underskrifter. 

Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg, det har vært et stemningsskifte i befolkningen, så det kan faktisk gå i den retningen. 

kansas00
kansas00Innlegg: 20280
25.08.18 07:27

Synes hele greia med en ny avstemning stinker lang vei. Ikke minst fordi det er et forsøk på å endevende en demokratisk avstemning som egentlig ikke har hatt noe feil ved seg. Valget har gått riktig for seg, og tapende part er misfornøyd. Derimot viser pollingene etter eu-avstemningen at det ikke er store forandringen i velgermassene. Så de har egentlig lite kjøtt på beina i forhold til å endre dette. Dette blir nesten som at Kroatia skulle krevde ny vm-finale fordi de ikke var fornøyd med at Frankrike vant.

Finner det litt interessant at storkapitalen igjen går inn i Brexit-kampanjen. MAnnen bak klesmerket Superdry har donnert 1 million pund til kampanjen under følgende påskudd.

I will be paying for one of the most detailed polling exercises ever undertaken by a campaign so that more and more people have the confidence to demand the democratic right for their voice to be heard

Rik mann betale for meningsmålinger. Høres jo omtrent ut som land man ikke vil sammenligne seg med. Deres demokratiske rett hadde de 23.juni 2016.

Kan jo dra parallellen til Norge også. I norge var det også stor misnøye med at det ble Nei til EU i 1994.  Skulle man fått en nytt mulighet til å stemme i f.eks 1995 ? HVilken effekt har det på demokratiet dersom folk fremtidig vet at når de går og stemmer, så kan det de har stemt for være null verdt kort tid senere ? Kunne meningsmålinger betalt av rimi-hagen eller lignende vært med på å forandre saken ?

(Innlegget ble redigert 25.08.18 07:34)

Serutover
SerutoverInnlegg: 3477
25.08.18 13:04
kansas00: Synes hele greia med en ny avstemning stinker lang vei. Ikke minst fordi det er et forsøk på å endevende en demokratisk avstemning som egentlig ikke har hatt noe feil ved seg. Valget har gått riktig for seg, og tapende part er misfornøyd. Derimot viser pollingene etter eu-avstemningen at det ikke er store forandringen i velgermassene. Så de har egentlig lite kjøtt på beina i forhold til å endre dette. Dette blir nesten som at Kroatia skulle krevde ny vm-finale fordi de ikke var fornøyd med at Frankrike vant. Finner det litt interessant at storkapitalen igjen går inn i Brexit-kampanjen. MAnnen bak klesmerket Superdry har donnert 1 million pund til kampanjen under følgende påskudd. I will be paying for one of the most detailed polling exercises ever undertaken by a campaign so that more and more people have the confidence to demand the democratic right for their voice to be heard Rik mann betale for meningsmålinger. Høres jo omtrent ut som land man ikke vil sammenligne seg med. Deres demokratiske rett hadde de 23.juni 2016. Kan jo dra parallellen til Norge også. I norge var det også stor misnøye med at det ble Nei til EU i 1994.  Skulle man fått en nytt mulighet til å stemme i f.eks 1995 ? HVilken effekt har det på demokratiet dersom folk fremtidig vet at når de går og stemmer, så kan det de har stemt for være null verdt kort tid senere ? Kunne meningsmålinger betalt av rimi-hagen eller lignende vært med på å forandre saken ?

Nå er det blitt påvist snusk med valgkampfinansieringen for leave, så det er belegg for å si at det ikke gikk riktig for seg.

Analogien med VM var god. Du glemte å nevne at med VM så får en en ny sjanse 4 år senere. Med ordinære valg får en også en ny sjanse til å ombestemme seg 4 eller 5 år senere, eller kanskje tidligere, slik som i UK. Jeg kan ikke forstå hvorfor folkeavstemninger skal være hellige, spesielt når omstendighetene har endret seg, det var ingen som så for seg at no deal skulle være aktuelt for 2 år siden. 

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 11410
25.08.18 13:19
kansas00: Kan jo dra parallellen til Norge også. I norge var det også stor misnøye med at det ble Nei til EU i 1994. Skulle man fått en nytt mulighet til å stemme i f.eks 1995 ? HVilken effekt har det på demokratiet dersom folk fremtidig vet at når de går og stemmer, så kan det de har stemt for være null verdt kort tid senere ? Kunne meningsmålinger betalt av rimi-hagen eller lignende vært med på å forandre saken ?

Den store forskjellen er at i Norge så visste vi hva vi stemte over. Det var fremforhandlet en avtale, og så fikk folket si om vi ønsket å godta denne avtalen eller ikke.

I UK ble det stemt over et alternativ hvor innholdet var rimelig klart (forbli medlem), og exit-alternativet som ingen egentlig visste hva innebar. Det blir omtrent som å avholde stortingsvalg hvor ingen av partiprogrammene er kjent på forhånd.

Så at britene skal få en sjanse til å stemme over den avtalen som etter hvert blir fremforhandlet synes jeg er helt naturlig. Så får spørsmålet være om alternativene skal være (dårlig) deal/no deal, eller (dårlig) deal/annullering av utmeldingen.

kansas00
kansas00Innlegg: 20280
25.08.18 15:09
Serutover: Jeg kan ikke forstå hvorfor folkeavstemninger skal være hellige

Det er en viss forskjell på å la noe være hellig , og det og forkaste en folkeavstemning før resultatet av den er implementert. De målingene som finnes på brexit etter brexit-avstemningen viser nå at det ikke er store velgerstrømningene. Om det så skulle være et ørlite flertall som mener at remain var hadde vært riktig så forandrer ikke det på at det var valgdagen som teller. Og skal ikke den telle, hva skal man ha avstemninger for da ?  Men forstår godt at man mener at et resultat ikke skal være hellig dersom man er remain. UAnsett må man tilbake til respekte for demokratiet. Folk som stemte ja til eu i 1994 har vel som regel akseptert det og ikke ropt om noen ny avstemning etter valget. Valget den gangen, som ved brexit ble gjennomført på en ordentlig måte. Resultatet er prisen for demokratiet.k Det kan ikke herske tvil om at man i UK vil sende ut veldig dårlig signaler dersom man forkaster millioner av folks stemmer nå ved å forkaste en folkeavstemning uansett hva resultatet blir. Tidenes dårligste tapere av en folkeavstemning ? Sjelden man høre krefter jobbe så sterkt for å få omgjort resultatet av en folkeavstemning så kort tid etter den.

Når det er sagt er det ikke gitt at en ny folkeavstemning gir remain. En ny folkeavstemning vil uansett gi aktører med økonomiske krefter til å yte enda mer. Som denne gründern som skal betale for "polling excercises".

(Innlegget ble redigert 25.08.18 15:13)

Serutover
SerutoverInnlegg: 3477
25.08.18 16:52
kansas00: Det er en viss forskjell på å la noe være hellig , og det og forkaste en folkeavstemning før resultatet av den er implementert. De målingene som finnes på brexit etter brexit-avstemningen viser nå at det ikke er store velgerstrømningene. Om det så skulle være et ørlite flertall som mener at remain var hadde vært riktig så forandrer ikke det på at det var valgdagen som teller. Og skal ikke den telle, hva skal man ha avstemninger for da ?  Men forstår godt at man mener at et resultat ikke skal være hellig dersom man er remain. UAnsett må man tilbake til respekte for demokratiet. Folk som stemte ja til eu i 1994 har vel som regel akseptert det og ikke ropt om noen ny avstemning etter valget. Valget den gangen, som ved brexit ble gjennomført på en ordentlig måte. Resultatet er prisen for demokratiet.k Det kan ikke herske tvil om at man i UK vil sende ut veldig dårlig signaler dersom man forkaster millioner av folks stemmer nå ved å forkaste en folkeavstemning uansett hva resultatet blir. Tidenes dårligste tapere av en folkeavstemning ? Sjelden man høre krefter jobbe så sterkt for å få omgjort resultatet av en folkeavstemning så kort tid etter den. Når det er sagt er det ikke gitt at en ny folkeavstemning gir remain. En ny folkeavstemning vil uansett gi aktører med økonomiske krefter til å yte enda mer. Som denne gründern som skal betale for "polling excercises".

Hva med pengefusket til leave, er det ingen grenser for hva en kan foreta seg for å vinne en folkeavstemning?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg