Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvorfor er EØS-avtalen bedre enn EU-medlemsskap?

NYTT TEMA
emma96
emma96Innlegg: 2
20.02.18 14:30

EØS er kjempedårlig for da kan vi ikke bestemme noen ting, i motsetning til hvis vi hadde vært EU-medlem.

axce
axceInnlegg: 19518
20.02.18 14:33
emma96: EØS er kjempedårlig for da kan vi ikke bestemme noen ting, i motsetning til hvis vi hadde vært EU-medlem.

Hvis vi hadde vært EU-medlem, da hadde vi kunnet bestemme?

Bestemme hva, f.eks?

emma96
emma96Innlegg: 2
20.02.18 14:35

Faktisk hatt en stemme i lovgivningen. Man har også vetorett i ømfintlige områder der det kreves enstemmighet for å vedta en lov. 

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
20.02.18 17:44
emma96: EØS er kjempedårlig for da kan vi ikke bestemme noen ting, i motsetning til hvis vi hadde vært EU-medlem.

Som EU-medlem ville vi ikke kunnet bestemme noe særlig mer, i bestefall ville vi fått noen få seter i parlamentet. Til gjengjeld ville vi også ha måttet oppgi kontroll over valuta, arbeidsmarked, landbruk, energi, utenrikspolitikk for å nevne noen områder som vi idag har kontroll over. 

 

Det beste er å skrote EØS-avtalen og heller gå for en frihandelsavtale og begrense hvor mye makt over landet vårt vi gir til utlandet.

kansas00
kansas00Innlegg: 22827
20.02.18 17:48
emma96: EØS er kjempedårlig for da kan vi ikke bestemme noen ting, i motsetning til hvis vi hadde vært EU-medlem.

Begge avtaler/medlemskap er vel dårlig. Ikke noe vits i å sette det ene opp mot det andre. Hva man kan bestemme i en såpass udemokratisk organisasjon som eu er det litt vanskelig å få klarhet i.. Så og si alt som finnes av materiale om eu vitner om en organisasjon med sterkt underskudd av demokrati der mye av lov, regler og annet vedtas av ikke folkevalgte. Der man kunne hatt innflytelse ville kjøttvekta vært gjeldene.. og med norge vekt betyr det veldig lite. Norge er et veldig lite land i europeisk målestokk. Se til andre europeiske land på hvor størrelse og se hva de har kunne påvirke innen eu-systemet.. er ikke så mange land på norges størelse, men du har f.eks finland, danmark, kroatia og muligens noen av landene i baltikum. Utover dette er jo eu-"demokratiet" lite interessant i medlemslandene.. Da slovakia hadde valg til eu-parlamentet for noen år siden stemte ca. 13% av de stemmeberettigede. Et land som med stor entusiasme en gang i tiden meldte seg inn.

(Innlegget ble redigert 20.02.18 17:50)

axce
axceInnlegg: 19518
20.02.18 19:19
emma96: Faktisk hatt en stemme i lovgivningen. Man har også vetorett i ømfintlige områder der det kreves enstemmighet for å vedta en lov.

Du er inne på formaliteter som ikke vil bety noe i praksis.

EU består av 28 (27) land, hvor man kompromisser lovverk og løsninger på saker.

Dersom Norge hadde vært EU-medlem ville ikke det ha endret en tøddel på det som har skjedd i EU til nå.

Norge er ulik EU på en rekke områder, da er det spesielt viktig at vi kan lage lover selv, og løse saker etter de spesifikke behov vi har her.

Handel med omverdenen løses med handelsavtaler, så kan vi samarbeide ellers på områder hvor man ønsker det på begge sider.

1769
1769Innlegg: 54318
20.02.18 22:17

EU består av kompromisser som de færreste er i mot, om man tilhører området mellom lyseblått og lyserødt. Kampvotering og steile fronter er ikke modus operandi i EU. Norges stemme hadde kanskje ikke endret stort, men det blir litt som å bruke samme argumentet for å sitte hjemme på valgdagen.  

axce
axceInnlegg: 19518
20.02.18 23:33
1769: EU består av kompromisser som de færreste er i mot, om man tilhører området mellom lyseblått og lyserødt. Kampvotering og steile fronter er ikke modus operandi i EU. Norges stemme hadde kanskje ikke endret stort, men det blir litt som å bruke samme argumentet for å sitte hjemme på valgdagen.

Tullprat.

Normalt fører ikke det å sitte hjemme på valgdagen til at landet mister sin suverenitet til utlandet.

 

1769
1769Innlegg: 54318
21.02.18 09:29

Tullprat ja... Vanskelig å imøtegå så saklig argumentasjon. 

Men tydeligvis ikke mer tullprat enn at du nevnte nøyaktig det samme i innlegget ditt: EU er en kompromissmaskin. 

Javisst avgir man suverenitet, - det er jo hele poenget. Tyskland, Frankrike, Irland, Sverige og Finland avgir også suverenitet. Suvereniteten til alle disse enkeltlandene kan ikke løse de globale problemene vi står ovenfor. Ingen av disse kan hver for seg kjempe mot den internasjonale storkapitalens skatteundragelser. EU kan og EU gjør. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 12:41
Chubby: Som EU-medlem ville vi ikke kunnet bestemme noe særlig mer, i bestefall ville vi fått noen få seter i parlamentet. Til gjengjeld ville vi også ha måttet oppgi kontroll over valuta, arbeidsmarked, landbruk, energi, utenrikspolitikk for å nevne noen områder som vi idag har kontroll over.

hahahah. Unnskyld at jeg ler, men ALT du skrev her er faktisk feil. ALT. Det er faktisk ikke verst, selv utfra vgds målestokk.

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 12:45
Jazzeron: hahahah. Unnskyld at jeg ler, men ALT du skrev her er faktisk feil. ALT. Det er faktisk ikke verst, selv utfra vgds målestokk.

Neida, alt er helt riktig. Norge ville vært totalt ubetydelig i EU med noen få seter i parlamentet som ville blitt overdøvet av de store landene.

axce
axceInnlegg: 19518
21.02.18 13:04
1769: Javisst avgir man suverenitet, - det er jo hele poenget. Tyskland, Frankrike, Irland, Sverige og Finland avgir også suverenitet. Suvereniteten til alle disse enkeltlandene kan ikke løse de globale problemene vi står ovenfor. Ingen av disse kan hver for seg kjempe mot den internasjonale storkapitalens skatteundragelser. EU kan og EU gjør.

At et antall europeiske land ønsker å kompromisse om felles-lover, betyr ikke automatisk at dette er det beste for disse landene. 

Det er heller ingen automatikk i at det er best for Norge å være med i dette gjørmebadet.

Synes at det er en god demokratisk tanke at hvert lands befolkning får bestemme, dette gjelder også Norge.

Du skriver: "Ingen av disse kan hver for seg kjempe mot den internasjonale storkapitalens skatteundragelser." 

Det er jo nettopp liberalt regelverk og null landegrenser som gir Grådighetens Lykkejegere frie tøyler til å drive med sin kriminalitet som de vil. Ikke rart at de presser på for enda gunstigere vilkår gjennom nye internasjonale avtaler.

Den menneskelige grådigheten må tøyles i stedet for å bli sluppet fri. Da er strenge reguleringer innad i landene veien å gå, samt kontroll på grensene.

Det er også en god metode for å hindre spredning av mafia.

 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 13:12
Chubby: Neida, alt er helt riktig. Norge ville vært totalt ubetydelig i EU med noen få seter i parlamentet som ville blitt overdøvet av de store landene.

Hva er det "de store landene" vil som ikke Norge vil? (Hvem nå enn det er)

*Later som at resten av det du sa ga noe mening*

axce
axceInnlegg: 19518
21.02.18 13:22
Jazzeron: Hva er det "de store landene" vil som ikke Norge vil?

Det sier deg vel ikke noe at Norge har måttet endre en rekke lover siden vi ble med i EU?

Til tross for at Norge er bundet på hender og føtter, og våre myndigheter er lojale ovenfor EU, har det vært tilfeller av uenighet med EU.

Norge vet best hvordan vi skal bygge dette landet.

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 13:23
Jazzeron: Hva er det "de store landene" vil som ikke Norge vil? (Hvem nå enn det er) *Later som at resten av det du sa ga noe mening*

Tyskland, Frankrike, Italia, Spania har ikke alltid samme mål som Norge, og disse kunne lett overkjøre våre få representanter i EU-parlamentet, eller visste du ikke at kjøttvekta avgjør? :P

 

Selvsagt gjorde det det, det er derfor du ikke klarer å argumentere imot det :-)))

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 13:29
axce: Det sier deg vel ikke noe at Norge har måttet endre en rekke lover siden vi ble med i EU?

Nei det sier meg ikke så mye da vi stemmer gjennom et par hundretalls lover hvert eneste år uten så mye som en debatt, så da vet jeg ikke helt hva problemet er. Er vel ikke gjeninnføring av slaveri vi blir pålagt er det?

Snart kommer du vel med det vanlige om at samtlige stortingsrepresentater er kjøpt og betalt og.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 13:30)

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 13:29
Chubby: Tyskland, Frankrike, Italia, Spania har ikke alltid samme mål som Norge,

Ja hva er det de vil som ikke vi vil? Jeg spør igjen, og venter i spenning.

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 13:52
Jazzeron: Ja hva er det de vil som ikke vi vil? Jeg spør igjen, og venter i spenning.

Det kan være alt fra landbruk til internasjonale spørsmål, hvor katolske land i sør-europa med en helt annen kultur, annet klima og annerledes geografi tenker annerledes enn oss.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 14:38
Chubby: Det kan være alt fra landbruk til internasjonale spørsmål, hvor katolske land i sør-europa med en helt annen kultur, annet klima og annerledes geografi tenker annerledes enn oss.

Du har altså ingen konkrete eksempler, skjønner.

axce
axceInnlegg: 19518
21.02.18 14:43
Jazzeron: Nei det sier meg ikke så mye da vi stemmer gjennom et par hundretalls lover hvert eneste år uten så mye som en debatt, så da vet jeg ikke helt hva problemet er. Er vel ikke gjeninnføring av slaveri vi blir pålagt er det? Snart kommer du vel med det vanlige om at samtlige stortingsrepresentater er kjøpt og betalt og.

Problemet er at Norge er uensartet på en rekke områder fra mange av landene i EU. Derfor har vi behov for et annet regelverk enn det som kompromisses i EU.

Dette vises i de lovendringer som ble gjort som tilpassing til EU allerede før vi ble med, samt at vi har vært uenig en rekke direktiv som vi bare er nødt til å godta, fordi vi er med i EU.

Andre årsaker til at Norge ikke bør være med i EU er f.eks at mafia og kriminelle nettverk har fri tilgang til å etablere sine virksomheter her. Ifølge Kripos utgjør dette en stor trussel mot Norge.

Flertallet i Norge vil ikke at landet skal ligge styringsmessig under EU-styre, derfor må man kunne si at stortinget ikke representerer det norske folk i denne saken.

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 14:45
Jazzeron: Du har altså ingen konkrete eksempler, skjønner.

Kan jo ta nordområdene som et eksempel, trur du katolikkene i sør-europa bryr seg om det? Et viktig område for Norge hvor våre håndfulle antall representanter ville blitt overdøvet av de store landene.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 14:54
Chubby: Kan jo ta nordområdene som et eksempel, trur du katolikkene i sør-europa bryr seg om det? Et viktig område for Norge hvor våre håndfulle antall representanter ville blitt overdøvet av de store landene.

Du må nesten være mer spesifikk enn å nevnte et havområde.

Og hva så? Det går vel begge veier? Er vel derfor man blir enige og finner løsninger sammen. Du snakker som om ALLE land har unisone behov som er diametralt fundamentalt forskjellig fra Norges. Hører du ikke selv hvor dumt det utsagnet er?

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 14:55
Jazzeron: Du må nesten være mer spesifikk enn å nevnte et havområde. Og hva så? Det går vel begge veier? Er vel derfor man blir enige og finner løsninger sammen. Du snakker som om ALLE land har unisone behov som er diametralt fundamentalt forskjellig fra Norges. Hører du ikke selv hvor dumt det utsagnet er?

Joda, men i de fleste tilfeller er våre interesser helt annerledes enn katolikkene i sør, dermed er det best at vi står utenfor EU-søppelet og heller styrer oss selv :P

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 14:56
axce: Dette vises i de lovendringer som ble gjort som tilpassing til EU allerede før vi ble med, samt at vi har vært uenig en rekke direktiv som vi bare er nødt til å godta, fordi vi er med i EU.

Jeg er uenig i masse regjeringen bestemmer, men jeg vil ikke at min kommune skal gå ut av Norge og kun ha frihandelsavtale av den grunn.

Og mafia... So says you.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 14:56
Chubby: Joda, men i de fleste tilfeller er våre interesser helt annerledes enn katolikkene i sør, dermed er det best at vi står utenfor EU-søppelet og heller styrer oss selv :P

Ja her renner det inn med gode eksempler gitt....

filibuster
filibusterInnlegg: 5240
21.02.18 15:01
axce: Problemet er at Norge er uensartet på en rekke områder fra mange av landene i EU. Derfor har vi behov for et annet regelverk enn det som kompromisses i EU. Dette vises i de lovendringer som ble gjort som tilpassing til EU allerede før vi ble med, samt at vi har vært uenig en rekke direktiv som vi bare er nødt til å godta, fordi vi er med i EU. Andre årsaker til at Norge ikke bør være med i EU er f.eks at mafia og kriminelle nettverk har fri tilgang til å etablere sine virksomheter her. Ifølge Kripos utgjør dette en stor trussel mot Norge. Flertallet i Norge vil ikke at landet skal ligge styringsmessig under EU-styre, derfor må man kunne si at stortinget ikke representerer det norske folk i denne saken.

Kan du nevne f.eks. 5 områder der Norge er så uensartet at vi trenger et annet regelverk enn resten av EU? Vi er ikke så spesielle her oppei nord som du synes å tro og de europeiske landene er dem som står os nærmest på de fleste områder og er dem vi burde holde oss med.

Og så virker det påmeg som om du tror at EU kun består av mafiosos og kjeltringer som har som sitt største ønske å ødelegge Norge. Det er vel en av de største konspirasjonsteoriene jeg har sett påVGD og hører mer hjemme på UFO-forumet enn her. Det er en teori helt påhøyde med den om at det er små grønne menn på Mars.

Og du, Stortinget er valgt av det norske folk. Det er vi som har stemt dem inn og dermed representerer Stortinget det norske folk uansett hvilke merkelige teorier du måtte ha om noe annet. 

filibuster
filibusterInnlegg: 5240
21.02.18 15:05
Chubby: Joda, men i de fleste tilfeller er våre interesser helt annerledes enn katolikkene i sør, dermed er det best at vi står utenfor EU-søppelet og heller styrer oss selv :P

Hvorfor drar du inn katolikker i dette? Og katolikker finnes jo ikke bare i sør men også i Polen og Irland. EU's største land er forresten protestantisk, som Norge. Det bør vel også nevnes om du synes at religion er et poeng i denne diskusjonen (det synes ikke jeg).

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 15:05
Jazzeron: Ja her renner det inn med gode eksempler gitt....

Eksempel fikk du, andre eksempler kan altså være alt fra landbruk til energi til distriktspolitikk hvor våre interesser er svært ulike den til katolikkene i sør, tyskland, frankrike eller de andre store landene.

 

Hvorfor er det så fryktelig bra med en ny dansketid hvor vi styres fra utlandet mener du?

(Innlegget ble redigert 21.02.18 15:05)

Chubby
ChubbyInnlegg: 2871
21.02.18 15:07
filibuster: Hvorfor drar du inn katolikker i dette? Og katolikker finnes jo ikke bare i sør men også i Polen og Irland. EU's største land er forresten protestantisk, som Norge. Det bør vel også nevnes om du synes at religion er et poeng i denne diskusjonen (det synes ikke jeg).

Fordi katolikkene i sør har en helt annerledes tankegang og kultur enn oss. Forøvrig er ikke Tyskland protestantisk nei, 28% er katolikker og 26% protestanter.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
21.02.18 15:08
Chubby: Eksempel fikk du, andre eksempler kan altså være alt fra landbruk til energi til distriktspolitikk hvor våre interesser er svært ulike den til katolikkene i sør, tyskland, frankrike eller de andre store landene.

Nordområdene er ikke et politikkområde. Du har ikke engang sagt hva med det som er så farlig.

Og energipolitikken har ingen land gitt fra seg så du er helt på jordet, som jeg sa innledningsvis.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg