Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

EU, Soros og Ungarn

NYTT TEMA
kansas00
kansas00Innlegg: 22827
12.09.18 21:56

Da er EU igjen igang med prossesen med å frata ungarn stemmeretten i eu. EU-parlamentet har stemt frem å frata ungarn deres stemme i eu.. Veien frem til et endelig vedtak er litt mer kronglete. Så får spørsmålet bli om Ungarn faktisk ikke lever opp til de "idealer" eu har, eller om det reelt sett er forskjell på medlemslandene og at det rett og slett er en politisk prosses mot en  statsleder og et land som ikke vil være lydig hverken mot Berlin eller Brussel.

Ungarn liker tydeligvis dårlig at Soros bruker sine milliarder til å kjempe for en politikk som ungarer flest er i mot. Dette liker tydeligvis ikke EU. Og kaller det å bekjempe/hindre meningsmotstandere. På toppen av dette har jo Soros brukt pengene sine blant annet på remain-bevegelsen i england, så ikke vanskelig å forstå sammenhengen. Spesielt med tanke på at Ungarn har vist misnøye med EUs sansksjoner mot Russland.

Ser også at medienes stilning i ungarn får kritikk. Dette er veldig spesielt i lys av det som skjedde på tampen av valgkampen i sverige hvor det statlige medie faktisk gikk inn og tok avstand fra meningene til et helt legalt part som svenskene kan stemme på. I 2016 ble også informasjon om det som skjedde i Køln etc. i forbindelse med flyktningebølgene holdt tilbake. Denne gangen også av statslige medier. Så tydelig at man kjører veldig dobbel standard på hvordan man ser på medienes rolle. Nå er storbritannia også enda et medlem av eu og de fleste kjenner jo til historien der med murdoch og thatcher.

Det er nok begynnelsen på slutten når EU legger seg opp i medlemslandene indre anliggender. Spesielt når de ikke klarer å være konsekvente. Da er det helt med sin rett at Orban kan anse dette som et angrep på det ungarske folk. I krisen som oppstod i forbindelse med flyktningebølgen i 2015 valgte han som en av få europeiske politikere å stå med rak rygg mot Merkel. Det har tydeligvis straffet seg.

Skulle i grunnen  vært flere politikere som våget å stå opp mot milliardærer som søker å bruke sine penger til å påvirke land og politikk. Er jo i grunnen veldig udemokratisk. Til tross for det velger eu å se det motsatt måte. At Soros faktisk er en del av demokratiet i måten han opererer på.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/WL5kOL/eu-parlamentet-stemte-for-aktivering-av-atombomben-ungarn-kan-miste-stemmeretten-i-unionen

(Innlegget ble redigert 12.09.18 21:57)

1769
1769Innlegg: 54318
12.09.18 22:38

Dette har ikke noe med flyktninger og innvandring å gjøre. Tsjekkia har hatt samme politikk som Ungarn på dette området, uten å møte slike sanksjoner. Ungarn er på vei bort fra demokratiet, med angrep på ytringsfrihet og domstolenes uavhengighet. 

Bare demokratier kan være EU-medlemmer, så Ungarn får velge hvilken vei de vil ta. Mitt tips er at både Ungarn og Polen vil glefse litt, men neppe bite hånden de spiser fra. Det ordner seg nok når EUs neste budsjett skal vedtas. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg