Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Støres "sannhet" om EØS og arbeiderne

NYTT TEMA
GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 85972
28.11.18 12:34

I denne "ytringen" går Jonas Gahr Støre til angrep på Torbjørn Røe Isaken og ber ham gjøre jobben sin etter at Røe Isaksen har ytret at AP bør ta alvor de bekymringene arbeiderbevegelsen har vedrørende EØS. Samtidig prøver Gahr Støre å innbille leserne at AP har stått i front for å forsvare norske arbeidsplasser i denne sammenhengen og også lyttet til arbeiderbevegelsen.

https://www.nrk.no/ytring/gjor-jobben-din_-roe-isaksen-1.14313271

Men så var det dette med husken da, Jonas Gahr Støre, for AP gikk inn for:

- Å si ja til Acer. LO har sagt nei. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/03/14/195379884/store-trosset-lo-ap-sier-betinget-ja-til-acer

- Å si ja til TISA og samtidig spre feilinformasjon om den https://www.dagsavisen.no/nyemeninger/arbeiderpartiet-spreier-feilinformasjon-om-tisa-avtalen-1.723475. LO-forbundene var særdeles uenige.

- AP har knapt nok gjort noe for å forhandle om arbeidsliv i EØS-avtalen. Transportarbeiderne har i årevis uttrykt sin bekymring for sitt arbeide som er i ferd med å gå dukken grunnet sosial dumping.

- Sa ja til vikarbyrådirektivet og kjøpte seg samtidig positiv reklame på google (https://www.nrk.no/norge/ap-har-kjopt-_vikarbyradirektivet_-1.7976197). LO sa nei til dette i frykt for blant annet sosial dumping.

- Gikk inn for datalagringsdirektivet som selv tyskerne fant grunnlovsstridig.

- Denne listen kan sikkert holde på i det uendelige, men her er i fall noen av de viktigste sakene de siste årene.

 

Nå skal sant sies at dette blir en ordveksling mellom to EU-laikei-partier hvor begge parter har gått inn for det samme på Stortinget, men Røe Isaksens utspill er velbegrunnet og særdeles treffende.  I stedet for å ta til seg denne kritikken går Støre i stedet til angrep på Røe Isaksen med beskyldninger om at han ikke gjør jobben sin ved siden av å prøve seg med at dagens regjering ikke har gjort jobben hva gjelder eksport der Støre mener at regjeringen må få farten på eksporten fra fastlands-Norge. Samtidig viser tall fra i sommer at eksporten til EØS har skutt i været under dagens regjering. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/06/19/195407684/norsk-eos-eksport-skyter-i-vaeret

 

Så er skaper altså Støre seg et slags sannhetsnarrativ og bruker omtrent samme virkemidler som han har anklaget Listhaug for der personangrep er hans virkemiddel for å svare på kritikk. Det er vanskelig å ikke påstå at Støre fremstår som desperat i sitt angrep på regjeringen når han ikke har noe å komme med selv her.

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
28.11.18 18:49
GiPazzini_85: I denne "ytringen" går Jonas Gahr Støre til angrep på Torbjørn Røe Isaken og ber ham gjøre jobben sin etter at Røe Isaksen har ytret at AP bør ta alvor de bekymringene arbeiderbevegelsen har vedrørende EØS. Samtidig prøver Gahr Støre å innbille leserne at AP har stått i front for å forsvare norske arbeidsplasser i denne sammenhengen og også lyttet til arbeiderbevegelsen. https://www.nrk.no/ytring/gjor-jobben-din_-roe-isaksen-1.14313271 Men så var det dette med husken da, Jonas Gahr Støre, for AP gikk inn for: - Å si ja til Acer. LO har sagt nei. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/03/14/195379884/store-trosset-lo-ap-sier-betinget-ja-til-acer - Å si ja til TISA og samtidig spre feilinformasjon om den https://www.dagsavisen.no/nyemeninger/arbeiderpartiet-spreier-feilinformasjon-om-tisa-avtalen-1.723475. LO-forbundene var særdeles uenige. - AP har knapt nok gjort noe for å forhandle om arbeidsliv i EØS-avtalen. Transportarbeiderne har i årevis uttrykt sin bekymring for sitt arbeide som er i ferd med å gå dukken grunnet sosial dumping. - Sa ja til vikarbyrådirektivet og kjøpte seg samtidig positiv reklame på google (https://www.nrk.no/norge/ap-har-kjopt-_vikarbyradirektivet_-1.7976197). LO sa nei til dette i frykt for blant annet sosial dumping. - Gikk inn for datalagringsdirektivet som selv tyskerne fant grunnlovsstridig. - Denne listen kan sikkert holde på i det uendelige, men her er i fall noen av de viktigste sakene de siste årene.   Nå skal sant sies at dette blir en ordveksling mellom to EU-laikei-partier hvor begge parter har gått inn for det samme på Stortinget, men Røe Isaksens utspill er velbegrunnet og særdeles treffende.  I stedet for å ta til seg denne kritikken går Støre i stedet til angrep på Røe Isaksen med beskyldninger om at han ikke gjør jobben sin ved siden av å prøve seg med at dagens regjering ikke har gjort jobben hva gjelder eksport der Støre mener at regjeringen må få farten på eksporten fra fastlands-Norge. Samtidig viser tall fra i sommer at eksporten til EØS har skutt i været under dagens regjering. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/06/19/195407684/norsk-eos-eksport-skyter-i-vaeret   Så er skaper altså Støre seg et slags sannhetsnarrativ og bruker omtrent samme virkemidler som han har anklaget Listhaug for der personangrep er hans virkemiddel for å svare på kritikk. Det er vanskelig å ikke påstå at Støre fremstår som desperat i sitt angrep på regjeringen når han ikke har noe å komme med selv her.

Patetisk når Støre og Ap forsøker å snu kappa etter vinden og kritisere EØS avtalen.

Problemet for Støre og resten av føderealistene er at det ikke lenger er mulig å skjule EØS avtalens negative konsekvenser for vanlige arbeidere. LO kommer til å snu.

Så da forsøker Støre å si seg enig i kritikken, mens en i Stortinget fortsetter å legge seg flat for Brüssel.

GiPazzini_85
GiPazzini_85Innlegg: 85972
28.11.18 19:19

Støre lytter jo ikke til fagbevegelsen. Han går jo for det meste de er mot.

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
28.11.18 19:41
newsflash: Patetisk når Støre og Ap forsøker å snu kappa etter vinden og kritisere EØS avtalen.
Problemet for Støre og resten av føderealistene er at det ikke lenger er mulig å skjule EØS avtalens negative konsekvenser for vanlige arbeidere. LO kommer til å snu.
Så da forsøker Støre å si seg enig i kritikken, mens en i Stortinget fortsetter å legge seg flat for Brüssel.

Meningsmålingene sier noe annet. Ap gjør det bra for tiden.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46541
28.11.18 19:42

Støre er frekkere enn flatlusa. Fyren eier ikke skam. 

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
28.11.18 19:45
Justice 96: Støre er frekkere enn flatlusa. Fyren eier ikke skam.

Skal det ikke være lov å svare på et angrep?

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
28.11.18 20:23
Serutover: Meningsmålingene sier noe annet. Ap gjør det bra for tiden.

Hehe!

Denne tar "god dag mann, økseskaft" til nye høyder :P

Hvordan er dette i nærheten av relatert til det jeg skrev?

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
28.11.18 20:41
newsflash: Hehe!
Denne tar "god dag mann, økseskaft" til nye høyder :P
Hvordan er dette i nærheten av relatert til det jeg skrev?

Nå vet jeg ikke hvilke velgere som nå har hoppet over til AP, men det kan vel tenkes det er en del arbeidere, som er fornøyd med politikken til Ap?

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
28.11.18 21:43
Serutover: Nå vet jeg ikke hvilke velgere som nå har hoppet over til AP, men det kan vel tenkes det er en del arbeidere, som er fornøyd med politikken til Ap?

At flere går til Ap når de uttaler seg mer kritisk til EØS er jo en selvfølge.

Problemet er jo at dette er et spill for galleriet. Ledelsen i Ap er like Brüsseltro som alltid. 

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
29.11.18 11:29
newsflash: At flere går til Ap når de uttaler seg mer kritisk til EØS er jo en selvfølge.
Problemet er jo at dette er et spill for galleriet. Ledelsen i Ap er like Brüsseltro som alltid.

Hvorfor er det en selvfølge? 50% av befolkningen er for EØS, kun 1 av 6 er mot. Og det er når handelsavtale er alternativet.

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
29.11.18 20:50
Serutover: Hvorfor er det en selvfølge? 50% av befolkningen er for EØS, kun 1 av 6 er mot. Og det er når handelsavtale er alternativet.

Ap tapte valget fordi sist fordi de ikke lykkes å mobilisere fagbevegelsen. Dette forsøker Støre nå å bøte på, med å bli mer kritisk til EØS. 

Noen lar seg lure, slik de har latt seg lure før, og tror Ap faktisk mener det de sier. 

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
01.12.18 11:41
newsflash: Ap tapte valget fordi sist fordi de ikke lykkes å mobilisere fagbevegelsen. Dette forsøker Støre nå å bøte på, med å bli mer kritisk til EØS.
Noen lar seg lure, slik de har latt seg lure før, og tror Ap faktisk mener det de sier.

Siste meningsmåling jeg har sett på fagbevegelsens medlemmer viser at 63% vil beholde EØS, kun 27% vil si den opp.

axce
axceInnlegg: 19518
02.12.18 23:54
Serutover: viser at 63% vil beholde EØS

Er det de som vil at Norge skal styres fra utlandet, eller er det de som innbiller seg at EØS-avtalen er en knakande god handelsavtale?

1769
1769Innlegg: 54318
03.12.18 10:25
axce: Er det de som vil at Norge skal styres fra utlandet,

Så lenge Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark og Malta også styres fra utlandet, så ser jeg ikke noe galt i at også Norge skal det. Det hadde dog vært bedre om man var med på styringen, men man kan kanskje ikke få alt her i verden...

axce
axceInnlegg: 19518
03.12.18 11:15
1769: Så lenge Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark og Malta også styres fra utlandet, så ser jeg ikke noe galt i at også Norge skal det. Det hadde dog vært bedre om man var med på styringen, men man kan kanskje ikke få alt her i verden...

Det sies at dersom en sau hopper ut for stupet, så følger de andre etter. Tviler ikke på at du synes det er OK.

Hva ville ha vært annerledes om Norge hadde vært representert i EUs styringsorganer? Kunne vi f.eks hatt færre kreftfremkallende stoffer i matvarer, slik vi hadde det før EØS-avtalen tvang oss til å følge EU-bestemmelsene?

Du må gjerne fantasere.

Se på Frankrike, har vært med på å styre paradiset ditt siden 1957. Har bygget seg opp til en arbeidsledighet blandt unge på 25 %. Voldsomme demonstrasjoner mot politikken som føres, støttes av hele 77 % i befolkningen. Det rapporteres om frustrasjon som har bygget seg opp over flere 10-år.

Dette handler om EU-systemets falitt.

(Innlegget ble redigert 03.12.18 11:16)

1769
1769Innlegg: 54318
03.12.18 11:41
axce: Hva ville ha vært annerledes om Norge hadde vært representert i EUs styringsorganer? Kunne vi f.eks hatt færre kreftfremkallende stoffer i matvarer, slik vi hadde det før EØS-avtalen tvang oss til å følge EU-bestemmelsene? Du må gjerne fantasere. Se på Frankrike, har vært med på å styre paradiset ditt siden 1957. Har bygget seg opp til en arbeidsledighet blandt unge på 25 %. Voldsomme demonstrasjoner mot politikken som føres, støttes av hele 77 % i befolkningen. Det rapporteres om frustrasjon som har bygget seg opp over flere 10-år. Dette handler om EU-systemets falitt.

Frankrike og franskmenn har holdt på sånn i århundrer, uten at det har noe med EU å gjøre. Protestene retter seg mot presidenten, og hans forsøk på å innføre grønne skatter, samt generell, fransk misnøye mot det meste. Tror du det hadde vært færre gatekamper om Le Pen hadde styrt? 

Lite hadde vært annerledes om Norge hadde vært representert. Vi utgjør bare litt over én prosent av befolkningen, så det hadde vært udemokratisk om vi skulle hatt så mye større innflytelse enn det. EU er dog litt som Norge, slik at små stater er forholdsvis overrepresentert.

Når det er sagt så synes jeg det er vanskelig å komme på noe som EU har vedtatt som er egnet til de store diskusjoner, med mindre man tilhører det politiske spekterets ytterkanter. 

axce
axceInnlegg: 19518
03.12.18 16:43
1769: Frankrike og franskmenn har holdt på sånn i århundrer, uten at det har noe med EU å gjøre.

Så Frankrike har altså klart å gå klar av EU-systemet etter å ha vært en del av det i snart 62 år.

Har du noen teorier om hvordan det har gått til?

1769
1769Innlegg: 54318
03.12.18 17:38

Hva mener du med «gå klar av EU-systemet»? Dette har da ikke noe med EU å gjøre. 

axce
axceInnlegg: 19518
03.12.18 20:11
1769: Hva mener du med «gå klar av EU-systemet»? Dette har da ikke noe med EU å gjøre.

I reportasjer fra Frankrike meldes det om mange 10-års frustrasjon i befolkningen over politikken som har vært ført.

Da spør jeg om det virkelig er slik at den politikken Frankrike har ført, ikke er en konsekvens at EU-systemet, at ikke noe kan spores tilbake til dette systemet?

Hvis svaret er nei, betyr det at Frankrike, med sine 62 år som medlem av EU og dens forløpere, har gått klar av EU-systemet.

Dette er jo ei bragd. Selv Norge, med sin skånsomme handelsavtale (EØS) føler konsekvenser på nakken. Bare et lite eksempel, kreftfremkallende stoffer i matvarer.

Du kunne jo ha avverget Brexit dersom du hadde meddelt britene at EU-medlemskap overhodet ikke har noe å gjøre med det som går skeis i SB!

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
04.12.18 11:43
axce: I reportasjer fra Frankrike meldes det om mange 10-års frustrasjon i befolkningen over politikken som har vært ført.
Da spør jeg om det virkelig er slik at den politikken Frankrike har ført, ikke er en konsekvens at EU-systemet, at ikke noe kan spores tilbake til dette systemet?
Hvis svaret er nei, betyr det at Frankrike, med sine 62 år som medlem av EU og dens forløpere, har gått klar av EU-systemet.
Dette er jo ei bragd. Selv Norge, med sin skånsomme handelsavtale (EØS) føler konsekvenser på nakken. Bare et lite eksempel, kreftfremkallende stoffer i matvarer.
Du kunne jo ha avverget Brexit dersom du hadde meddelt britene at EU-medlemskap overhodet ikke har noe å gjøre med det som går skeis i SB!

Protestene i Frankrike bunner i økende ulikheter i samfunnet. Det har faktisk ingenting med EU å gjøre, men avgjørelser tatt på nasjonalt nivå. Vi er for eksempel med i EØS og skulle derfor være utsatt for samme situasjon som Frankrike, i store trekk, men ulikhetene i samfunnet er ikke så store.

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
04.12.18 19:06
Serutover: Protestene i Frankrike bunner i økende ulikheter i samfunnet. Det har faktisk ingenting med EU å gjøre, men avgjørelser tatt på nasjonalt nivå. Vi er for eksempel med i EØS og skulle derfor være utsatt for samme situasjon som Frankrike, i store trekk, men ulikhetene i samfunnet er ikke så store.

Hvor mange milliarder er det Frankrike betaler inn til EU? Hvor mange får de tilbake?

Uten pengene de må betale til EU ville det vært mindre behov for penger inn i den franske statskassen.

axce
axceInnlegg: 19518
05.12.18 09:44
Serutover: Protestene i Frankrike bunner i økende ulikheter i samfunnet. Det har faktisk ingenting med EU å gjøre

Det er EUs sentrale organer som styrer viktige deler av innenrikspolitikken i medlemslandene.

Frankrike er med i EUs økonomiske og monetære samarbeid, felles valuta, pengepolitikk og sentralbank.

Å hevde at dette ikke får innflytelse på Frankrike, er i beste fall et forsøk på å dekke over negative konsekvenser med å være integrert til EU.

1769
1769Innlegg: 54318
05.12.18 10:06
axce: Frankrike er med i EUs økonomiske og monetære samarbeid, felles valuta, pengepolitikk og sentralbank. Å hevde at dette ikke får innflytelse på Frankrike, er i beste fall et forsøk på å dekke over negative konsekvenser med å være integrert til EU.

Alternativet er proteksjonisme, som vel ennå ingen har klart å regne seg frem til den økonomiske verdien av. Uten denne merverdien hadde det vært mindre å fordele. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skulle gitt mindre uro. 

Ser du forresten mange brennende EU-flagg i Paris gater? EU er ikke tema. 

axce
axceInnlegg: 19518
05.12.18 11:08

1769: "Alternativet er proteksjonisme, som vel ennå ingen har klart å regne seg frem til den økonomiske verdien av. Uten denne merverdien hadde det vært mindre å fordele. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skulle gitt mindre uro. 

Ser du forresten mange brennende EU-flagg i Paris gater? EU er ikke tema."

------------------------------

Alternativet er andre former for samarbeid, hvor befolkningen i landene får bestemme.

Det mangler mye når befolkningen ser seg nødt til å ty til voldelige demonstrasjoner, og beleiring av Paris har medhold av 77 % i folket.

Tror neppe du evner å forstå dette.

(Innlegget ble redigert 05.12.18 11:10)

1769
1769Innlegg: 54318
05.12.18 11:58
axce: Det mangler mye når befolkningen ser seg nødt til å ty til voldelige demonstrasjoner, og beleiring av Paris har medhold av 77 % i folket. Tror neppe du evner å forstå dette.

Nei, jeg har nok svekkede evner...

Men kanskje du, som er den som påstår at dette har med EU å gjøre kan vise til noen demonstrasjoner mot EU blant les gilets jaunes? Eller at de krever noe av EU? 

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
05.12.18 18:44
newsflash: Hvor mange milliarder er det Frankrike betaler inn til EU? Hvor mange får de tilbake?
Uten pengene de må betale til EU ville det vært mindre behov for penger inn i den franske statskassen.

Dette er en annen debatt. La meg bare tilføye at da tar du ikke høyde for det Frankrike tjener på EU-medlemskapet.

Det jeg sikter til er at protestene bunner i økende ulikhet i samfunnet. De sprer seg nå, og vi kan vente å se dem i mange land, men antageligvis ikke i Norge. Fordi Norge har satset mye på utjevning.

newsflash
newsflashInnlegg: 30835
05.12.18 19:40
Serutover: Dette er en annen debatt. La meg bare tilføye at da tar du ikke høyde for det Frankrike tjener på EU-medlemskapet. Det jeg sikter til er at protestene bunner i økende ulikhet i samfunnet. De sprer seg nå, og vi kan vente å se dem i mange land, men antageligvis ikke i Norge. Fordi Norge har satset mye på utjevning.

Nei, det er en del av den samme debatten. Frankrike er en stor nettobidragsyter til EU, samtidig opplever franske arbeidstakere at jobbene deres forsvinner til land i Øst-Europa. 

Det er dette som skaper den ulikheten de protesterer mot, dette med avgifter på diesel var bare dråpen som fikk begeret til å flyte over. 

axce
axceInnlegg: 19518
05.12.18 23:41
1769: Alternativet er proteksjonisme, som vel ennå ingen har klart å regne seg frem til den økonomiske verdien av. Uten denne merverdien hadde det vært mindre å fordele. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skulle gitt mindre uro.  Ser du forresten mange brennende EU-flagg i Paris gater? EU er ikke tema.

Mener å ha sett deg tale varmt for EUs positive virkning på landene som blir medlemmer av EU.

Når du benekter at EU har noen virkning på Frankrike, forstår du ikke at meningene dine frontalkolliderer?

1769
1769Innlegg: 54318
06.12.18 08:59
axce: Mener å ha sett deg tale varmt for EUs positive virkning på landene som blir medlemmer av EU. Når du benekter at EU har noen virkning på Frankrike, forstår du ikke at meningene dine frontalkolliderer?

Det er du som sier at EU er skyld i Frankrikes problemer, og da bør du begrunne dette. EU er ikke tema for les gilets jaunes, som virker å være forbannet på det meste, så du er forholdsvis alene om å se den sammenhengen. 

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
06.12.18 16:17
newsflash: Nei, det er en del av den samme debatten. Frankrike er en stor nettobidragsyter til EU, samtidig opplever franske arbeidstakere at jobbene deres forsvinner til land i Øst-Europa.
Det er dette som skaper den ulikheten de protesterer mot, dette med avgifter på diesel var bare dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Vi snakker om rundt 0.5% av BNP i netto innbetalinger til EU. Er det noe debatten i UK har vist, så er det at Frankrike hadde vært et fattigere land uten EU. At EU har en viss grad av arbeidsdeling landene i mellom lever Frankrike som alle andre land i EU godt med. Det fremmer velstand, eller er det slik at du mener vi skulle laget vaskemaskiner, traktorer, biler, og alt annet i Norge, for da ville ingen tatt fra oss jobbene?

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg