Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

EU, en fare for stabiliteten i Europa

NYTT TEMA
Serutover
SerutoverInnlegg: 4262
17.02.19 09:29
inspector: DavidS:
Isolasjonismen har alltid vært sterk i USA, særlig på grasrotnivå. Det så man både før 1ww og 2ww. Opprettelsen av Nato og amerikansk engasjement har vært suksessoppskriften for fred og økonomisk utvikling i Europa.
Hvis isolasjonismen får fortsette og EUhæren blir en realitet, er det igjen duket for en gjentagelse av historien.
EU bør begrense seg til å drive overordnet handelsvirksomhet og overlate militær sikkerhetspolitikk til ekspertene i Nato......

Da kan en jo spørre hva Europa skal gjøre hvis USA blir isolasjonalistisk? Europa er noe helt annet nå enn det var før verdenskrigene.

inspector
inspectorInnlegg: 8705
17.02.19 10:21

Serutover:

EUs stormaktsønsker forsterker bare USAs isolasjonisme.

Brussel burde heller jobbe for å videreutvikle partnerskapet med USA/Nato og holde seg unna egne militære ambisjoner.....

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 7915
01.03.19 19:32
inspector: EUs stormaktsønsker forsterker bare USAs isolasjonisme.
Brussel burde heller jobbe for å videreutvikle partnerskapet med USA/Nato og holde seg unna egne militære ambisjoner

Fasit


 

serk
serkInnlegg: 1142
30.04.19 22:54
inspector: Russlands nære interessesfære er truet ifm EUs ekspansjon og reagerer annerledes. Først protester, deretter annekteringen av Krim og uro i øst-Ukraina. Russland ser på Brexit som en indre splittelse av EU og følger nå opp med atomvåpendiplomati gjennom havariet av INF-avtalen. Ikke noe vakkert sjakk-trekk,men forståelig ut fra en stormakts ståsted.

Har du hørt om Peter den store? Den russiske tsar som bragte europeiske ideér og samfunnsorganisajon inn i det forstokkede, russiske samfunn? Og som derved berget det fra totalforlis?


Russland har ingen sær-interesser vis-á-vis det øvrige europa. Russere flest har akkurat de samme bekymringer og gleder som resten av den europeiske befolkningen har, inkludert oss nordmenn. Slutt å videreføre løgner om russiske sær-interesser!


Kreml må før eller siden gå i takt med egen befolkning. Oligarkenes tid vil snart være over.


Synd med folk som deg, som forsøker å bidra til forlengelse av oligarkenes dominans. 

EL-FERNANDO
EL-FERNANDOInnlegg: 57435
01.05.19 07:28
newsflash: Juncker legger ikke en gang skjul på at den kommende EU hæren er rettet mot Russland.

Helt pussige greier, da  Tyskland er Russerne sin beste kunde på energi.


Det er denne Macronen som ligger bak, han prøver å fremstå som en   dårlig  utgave av  "2019 Napoleon"


Flere vil følge i BREXIT  fotspor, EU vil  kollapse i den form kommunistene har prøvet å dreie dette inn i.


 


NORGE  må  snarest begynne  prosessen med å   gå ut  av  EØS, ett  EØS  noen i Norge har tatt seg til rette å  ført Norge inn i.

BeNice
BeNiceInnlegg: 972
01.05.19 10:12
Garindan: Natos grenser har rykket østover etter Sovjets fall. Du kan vel selv bare sammenligne disse to bildene (litt kjapp googling, men de forteller det jeg vil fortelle).

Det er fordi nasjonene ønsker å være medlemmer i NATO som en garanti mot trusselen fra øst . Det er Russland som har sørget for at NATO har fått flere søknader på bordet . 

NATO rykker ikke noen steder (i fredstid) . Man må søke om medlemskap . For å bli tatt opp, må en rekke kriterier oppfylles . Ved evt krise bistår NATO sine medlemsland. 

 

 

(Innlegget ble redigert 01.05.19 10:13)

BeNice
BeNiceInnlegg: 972
01.05.19 10:23
inspector: Faren for at den situasjonen eskalerer er stor med EU som aktiv part. Vestlig propaganda forsvarer EU i tykt og tynt, men hvorfor må sentral-europa på død og liv dominere og ekspandere hele tiden ? Forstår ikke Brussel at store endringer skaper motreaksjoner ?

 

(Innlegget ble redigert 01.05.19 10:25)

BeNice
BeNiceInnlegg: 972
01.05.19 10:23
inspector: Faren for at den situasjonen eskalerer er stor med EU som aktiv part. Vestlig propaganda forsvarer EU i tykt og tynt, men hvorfor må sentral-europa på død og liv dominere og ekspandere hele tiden ? Forstår ikke Brussel at store endringer skaper motreaksjoner ?

EU er helt nødvendig for at Europeisk industri , innovasjon og handel skal klare å konkurrere med Asia som tar store markedsandeler av forbruksvarer . 

USA ønsker selvsagt et splittet Europa både på grunn av ønske om større  kontroll av markedet og for å også i fremtiden ha rollen som verdens største militærmakt . 

Det er et faktum at det er Europa som fortsatt står for utvikling og forskning på de fleste områder . Selv om andre kopierer og spionerer på europeiske selskaper og deres produkter, er det forstsatt europeiske produkter som har et kvalitetsstempel som er målestokken i verden og skal vi si som gir status (for den som er interessert i status) 

(Innlegget ble redigert 01.05.19 10:24)

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
01.05.19 11:40
EL-FERNANDO: Helt pussige greier, da Tyskland er Russerne sin beste kunde på energi.

Ja det er et paradoks, Tyskland er avhengig av russisk gass. Det er ikke nødvendigvis i tyske interesser (i hvertfall ikke den vanlige tyskeren på gata) å gå til konfrontasjon mot Russland.


At EU løper USAs ærend i forhold til Russland er det ingen tvil om, jfr Junckers uttalelser om en EU hær.

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
01.05.19 11:43
BeNice: EU er helt nødvendig for at Europeisk industri , innovasjon og handel skal klare å konkurrere med Asia som tar store markedsandeler av forbruksvarer .

Kan du utdype?


Store deler av Europa er jo avindustrialisert. Jobbene forsvinner til lavkostlandene i EU (og Asia). EU legger til rette for denne avindustrialiseringen av Vest-Europa.

kansas00
kansas00Innlegg: 21567
01.05.19 12:06
BeNice: EU er helt nødvendig for at Europeisk industri , innovasjon og handel skal klare å konkurrere med Asia som tar store markedsandeler av forbruksvarer .

Nytter ikke å se på europa som en enhet. For folk i tyskland hjelper det lite at tyske industribedrifter produserer sine varer i polen, tsjekkia, romania.For tyskerne er arbeidsplassen forsvunnet uavhengig av om det nye "tyske" kjøleskapet produserer i polen eller om det produserer i kina. Det eneste eu tilrettelegger for en nedleggelse av den klassiske industrien. Samtidig også så ser man begynnelsen på nedleggelse av andre sektorer.

BeNice
BeNiceInnlegg: 972
01.05.19 20:54
kansas00: Nytter ikke å se på europa som en enhet. For folk i tyskland hjelper det lite at tyske industribedrifter produserer sine varer i polen, tsjekkia, romania

Kan du utdype ? Det du skriver er en selvmotsigelse . 

C-172
C-172Innlegg: 2879
02.05.19 16:28
newsflash: Kan du utdype? Store deler av Europa er jo avindustrialisert. Jobbene forsvinner til lavkostlandene i EU (og Asia). EU legger til rette for denne avindustrialiseringen av Vest-Europa.

"store deler" av europa er avindustrialisert fordi europa øst for Berlin stort sett var et dass fram til 1989.


Det er helt klart at landene i Europa må samarbeide skal de kunne ta opp kampen med USA og den voksne stormakten Kina. Det finnes ikke nok kompetanse i små land som Tyskland og Frankrike. Til og med USA sliter jo med dette og det er spådd at de kommer til å slite enda mer i framtiden nå som Kina vokser.

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
02.05.19 18:33
C-172: "store deler" av europa er avindustrialisert fordi europa øst for Berlin stort sett var et dass fram til 1989.
Det er helt klart at landene i Europa må samarbeide skal de kunne ta opp kampen med USA og den voksne stormakten Kina. Det finnes ikke nok kompetanse i små land som Tyskland og Frankrike. Til og med USA sliter jo med dette og det er spådd at de kommer til å slite enda mer i framtiden nå som Kina vokser.

Store deler av Europa er avindustrialisert fordi industrien flagger ut til lavkostland i Østeuropa og til Asia.

Det er ikke mangel på kompetanse som gjør at de flagger ut. Det er fordi produksjonen er billigere. 

Og EU legger til rette for at dette kan skje. 

(Innlegget ble redigert 02.05.19 18:33)

C-172
C-172Innlegg: 2879
02.05.19 19:23
newsflash: Store deler av Europa er avindustrialisert fordi industrien flagger ut til lavkostland i Østeuropa og til Asia. Det er ikke mangel på kompetanse som gjør at de flagger ut. Det er fordi produksjonen er billigere. Og EU legger til rette for at dette kan skje.

Øst-europa er en del av Europa er det ikke? Eller er vi tilbake til det klassiske venstreside-vrøvlet om solidaritet, men kun for de som venstresiden velger?

 

At industri flagges ut har mange årsaker og er selvfølgelig ikke EU sin feil. Med mindre du mener at EU også er skyldig i uflagging fra land som USA?

 

Jo mangel på kompetanse er en medvirkende faktor. Du får lese litt flere nyheter fra tysk industri.

 

Jeg gjentar; Det er helt klart at landene i Europa må samarbeide skal de kunne ta opp kampen med USA og den voksne stormakten Kina.

 

Airbus er et godt eksempel på dette. Verken Frankrike eller Storbritannia greide å konkurrere mot amerikaneren i luftfart (alle forsøk feilet), men når de samarbeidet så greide de å ta opp kampen og er nå ledende sammen med Boeing, mens alle tidligere konkurrenter er konkurs. Det er dette Europa trenger. Ikke interne konflikter

(Innlegget ble redigert 02.05.19 19:23)

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
02.05.19 20:01
C-172: Øst-europa er en del av Europa er det ikke? Eller er vi tilbake til det klassiske venstreside-vrøvlet om solidaritet, men kun for de som venstresiden velger?   At industri flagges ut har mange årsaker og er selvfølgelig ikke EU sin feil. Med mindre du mener at EU også er skyldig i uflagging fra land som USA?   Jo mangel på kompetanse er en medvirkende faktor. Du får lese litt flere nyheter fra tysk industri.   Jeg gjentar; Det er helt klart at landene i Europa må samarbeide skal de kunne ta opp kampen med USA og den voksne stormakten Kina.   Airbus er et godt eksempel på dette. Verken Frankrike eller Storbritannia greide å konkurrere mot amerikaneren i luftfart (alle forsøk feilet), men når de samarbeidet så greide de å ta opp kampen og er nå ledende sammen med Boeing, mens alle tidligere konkurrenter er konkurs. Det er dette Europa trenger. Ikke interne konflikter

Selvfølgelig er Øst-Europa en del av Europa? Men det hjelper ikke franske, tyske, italienske osv arbeidere at noe industri bygges opp i Øst-Europa når de selv mister jobben. 

EU er en del av den globaliseringen som er skyld at jobber flagges ut, og at industrien forsvinner fra Vest-Europa.  

(Innlegget ble redigert 02.05.19 20:01)

C-172
C-172Innlegg: 2879
02.05.19 20:22
newsflash: Selvfølgelig er Øst-Europa en del av Europa? Men det hjelper ikke franske, tyske, italienske osv arbeidere at noe industri bygges opp i Øst-Europa når de selv mister jobben. EU er en del av den globaliseringen som er skyld at jobber flagges ut, og at industrien forsvinner fra Vest-Europa.

Bra du skjønner det da ihvertfall.


Til tross for denne utflaggingen så er arbeidsledigheten i EU lav, faktisk lik som før 2008 krisen, og fattigdommen har holdt seg stabil i EU sonen de siste 10 årene til tross for økende befolkning.


Du skjønner ikke så mye av økonomi ser jeg. At jobber i enkelte bransjer forsvinner blir oppveid av at folk i Asia får mer penger og kan handle flere europeiske varer samt reise mer på ferie til Europa. Dette sysselsetter utrolig mange folk.


Men det var jo dette med solidaritet kun for de utvalgte folkene igjen da...

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
02.05.19 21:08
C-172: Til tross for denne utflaggingen så er arbeidsledigheten i EU lav, faktisk lik som før 2008 krisen, og fattigdommen har holdt seg stabil i EU sonen de siste 10 årene til tross for økende befolkning.
Du skjønner ikke så mye av økonomi ser jeg. At jobber i enkelte bransjer forsvinner blir oppveid av at folk i Asia får mer penger og kan handle flere europeiske varer samt reise mer på ferie til Europa. Dette sysselsetter utrolig mange folk.
Men det var jo dette med solidaritet kun for de utvalgte folkene igjen da...

Tja, det er jo ikke bare de arbeidsledige som sliter, det blir stadig vanligere at folk sliter med å få det til å gå rundt, selv om de har jobb.

De er den rike eliten som tjener på EU, den vanlige mannen i gata betaler prisen. 

(Innlegget ble redigert 02.05.19 21:08)

C-172
C-172Innlegg: 2879
03.05.19 16:21
newsflash: Tja, det er jo ikke bare de arbeidsledige som sliter, det blir stadig vanligere at folk sliter med å få det til å gå rundt, selv om de har jobb. De er den rike eliten som tjener på EU, den vanlige mannen i gata betaler prisen.

Det får være dine ord. Ikke nødvendigvis fakta

kansas00
kansas00Innlegg: 21567
03.05.19 16:43
C-172: Du skjønner ikke så mye av økonomi ser jeg. At jobber i enkelte bransjer forsvinner blir oppveid av at folk i Asia får mer penger og kan handle flere europeiske varer samt reise mer på ferie til Europa. Dette sysselsetter utrolig mange folk.

Så lenge man har et handelsunderskudd mot f.eks kina med i hundremilliarder kronersklassen, så vil det jo uansett netto bety at det forsvinner flere arbeidsplasser pga. at virksomhet forsvinner til kina enn det som skapes av at kineserne (eller andre asiater bruker i europa). Til sist vil nok det kineserne vil handle i europa synke. De fleste store europeiske bedrifter har jo etablert store fabrikker og annet i kina. I så måte vil jo utflagging fra eu bare  innebære at kineserne bruker mer penger i sin egen økonomi.

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
03.05.19 18:45
C-172: Det får være dine ord. Ikke nødvendigvis fakta

Hva er din forklaring på at de etablerte partiene sliter stadig mer i vest-europa?

C-172
C-172Innlegg: 2879
03.05.19 19:04
kansas00: Så lenge man har et handelsunderskudd mot f.eks kina med i hundremilliarder kronersklassen, så vil det jo uansett netto bety at det forsvinner flere arbeidsplasser pga. at virksomhet forsvinner til kina enn det som skapes av at kineserne (eller andre asiater bruker i europa). Til sist vil nok det kineserne vil handle i europa synke. De fleste store europeiske bedrifter har jo etablert store fabrikker og annet i kina. I så måte vil jo utflagging fra eu bare innebære at kineserne bruker mer penger i sin egen økonomi.

Dette er Trump-snakk og ikke noe annet. Du får lese deg opp på litt økonomi også kan vi diskutere videre. Ikke noe poeng i å kaste bort tid på slikt tull...

C-172
C-172Innlegg: 2879
03.05.19 19:06
newsflash: Hva er din forklaring på at de etablerte partiene sliter stadig mer i vest-europa?

Flere årsaker, men nå ser vi også at ytre høyre partier går tilbake i land som Tyskland og stagnere stort sett ellers. Så det var nok med innvandringsbølgen de fikk sin sjanse.

Støtten blant EU-borgere er på det høyeste nivået som er noen gang har blitt registrert. Hva er din forklaring på dette?

(Innlegget ble redigert 03.05.19 19:07)

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18010
03.05.19 19:48
1769: EU har 27 nasjonale forsvar. Hvis man erstatter 27 organisasjoner med én så bør det være store penger å spare.

 En sentralt ledet militærstyrke vil helt klart ha en enorm fordel, men det blir da spennende å se hvilke land som er komfortable med å la utlendinger disponere soldatene sine.


 Og hvis en EU-hær blir en realitet, blir da NATO oppløst?

kansas00
kansas00Innlegg: 21567
03.05.19 20:05
C-172: Dette er Trump-snakk og ikke noe annet. Du får lese deg opp på litt økonomi også kan vi diskutere videre. Ikke noe poeng i å kaste bort tid på slikt tull...

Tja.. så lenge du ikke kan argumentere så får du vel lese deg opp selv. Enkelt og greit. Folk som er uenige med en er egentlig artig, men ikke når det er så hult og tomt som din post her.

(Innlegget ble redigert 03.05.19 20:06)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13310
03.05.19 21:59
inspector: Newsflash: En beskrivende artikkel fra 2015, som viser at UK da var en helt nødvendig balanserende motvekt i EU. Når/hvis Brexit blir en realitet, er denne faktoren borte og Brussel kan fortsette uten bremser og motforestillinger.  Da går det fort dit den tyske høna sparker......

Som det har gjort to ganger i Europa! Jeg frykter ikke noen EU hær overhodet. Det blir bare tull uansett. Det som er aller farligst er at de faktisk ikke reagerer overhodet, splittelsen øker innad i Europa og at USA settes på sidelinjen. Det kan fort ende med nye konflikter i Europa uten at noen bremser! Da kan det fort gå mot en ny konflikt, og en stor konflikt i Europa? Ja vi har sett det 2 ganger før! Men brød og sirkus til folket er viktigst! Så merker ikke noen før vi er der.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13310
03.05.19 22:02
C-172: Dette er Trump-snakk og ikke noe annet.

Trump snakket er meningsløst! Han sitter maks en periode til, og så bare øker konfliktnivået i Europa mer og mer. Trump betyr ikke noe! En amerikansk president sitter bare maks 8 år! Men konflikten som bygger seg opp i Europa har bygget seg opp gjennom årtier, og vil fort komme ut av kontroll langt ut over det at hvem som er amerikansk president. Det å ødelegge forholdet til USA, basert på hvem som er president der en kort periode er den største tabben av alle tabber man kan begå.

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 28457
03.05.19 22:08
newsflash: Selvfølgelig er Øst-Europa en del av Europa? Men det hjelper ikke franske, tyske, italienske osv arbeidere at noe industri bygges opp i Øst-Europa når de selv mister jobben.

Nå er det bare Frankrike av de landene du nevner som har mistet mange industriarbeidsplasser over de siste 10-15 årene. Størst har fallet vært i UK, men der har jo økonomien gått så det suser i den perioden.


 


 

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
04.05.19 11:41
C-172: Flere årsaker, men nå ser vi også at ytre høyre partier går tilbake i land som Tyskland og stagnere stort sett ellers. Så det var nok med innvandringsbølgen de fikk sin sjanse.
Støtten blant EU-borgere er på det høyeste nivået som er noen gang har blitt registrert. Hva er din forklaring på dette?

Vi får se til EU valget snart. Min påstand er at de pro-EU partiene vil gå kraftig tilbake, mens de partiene som ønsker mindre EU og mer nasjonalstat vil gå frem.

Er du uenig i den analysen?

(Innlegget ble redigert 04.05.19 11:41)

newsflash
newsflashInnlegg: 29921
04.05.19 11:43
Rhabagatz: Nå er det bare Frankrike av de landene du nevner som har mistet mange industriarbeidsplasser over de siste 10-15 årene. Størst har fallet vært i UK, men der har jo økonomien gått så det suser i den perioden.

Hele Vest-Europa har mistet industriarbeidsplasser de siste årene. Og de som er igjen merker et kraftig press på lønn og rettigheter.

Det er en grunn til at det ulmer.

(Innlegget ble redigert 04.05.19 11:43)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg