Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hodeløs innføring av EUdirektiver

NYTT TEMA
inspector
inspectorInnlegg: 9798
28.10.19 19:40

Trygdeskandalen som sprakk i dag, er enda et hårreisende eksempel på at EUdirektiver innføres i Norge, uten tilstrekkelig kvalitetssikkerhet og debatt.

Skandalen som vil få store økonomiske, politiske og omdømmemessige konsekvenser, skyldes noe så enkelt som feilaktig oversettelse og tolkning.

EUvennene på tinget vil bli forfulgt av denne fadesen i lang tid. Vinnersjansene ved neste stortingsvalg har fått enda et skudd for baugen....

inspector
inspectorInnlegg: 9798
29.10.19 09:27

Summen av erstatningskravene kommer til å bli formidable og store nok til at hodene må rulle.

Så gjenstår bare å se hvilke straffereaksjoner vi vil få fra Brussel. Tenk at "snilleste gutt i klassen" har klart å misforstå og bryte EUs forordninger.....

(Innlegget ble redigert 29.10.19 09:27)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
29.10.19 16:56
inspector: Trygdeskandalen som sprakk i dag, er enda et hårreisende eksempel på at EUdirektiver innføres i Norge, uten tilstrekkelig kvalitetssikkerhet og debatt.
Skandalen som vil få store økonomiske, politiske og omdømmemessige konsekvenser, skyldes noe så enkelt som feilaktig oversettelse og tolkning.
EUvennene på tinget vil bli forfulgt av denne fadesen i lang tid. Vinnersjansene ved neste stortingsvalg har fått enda et skudd for baugen....

Stortinget består både av EUvenner som du kaller dem og EUuvenner. Hvorfor legger du all skyld på EUvennene for at det har vært for lite debatt?

 

Jeg vil forøvrig si at det er norsk forvaltning, og i særdeleshet NAV som må ta ansvaret for denne skandalen. I møte med denne kolossen er enkeltmennesket stort sett forsvarsløst hvis de ikke er enige. Det minner meg til dels om barnevernet, der en heldigvis har kunnet ta en del saker til den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Det overordnede ansvaret er det selvfølgelig regjeringen som sitter med og de må sørge for at det blir ryddet opp skikkelig. Gi en erstatning som monner. Send ansatte på kurs i menneskelig behandling av klientene. Gi gjerne folk sparken hvis de ikke passer til denne jobben. Sørg for at informasjonen kommer ut og flyter tilbake, og ta klager på alvor. Domstolene må også få opplæring tydeligvis.

 

 

(Innlegget ble redigert 29.10.19 16:58)

inspector
inspectorInnlegg: 9798
29.10.19 17:36

Serutover:

Jeg peker på EUvennene (først og fremst H+AP) fordi fadesen bunner i et EUdirektiv. En mengde EU-direktiver innføres i Norge stort sett uten debatt/konsekvensutredning og denne udemokratiske praksisen er velsignet av EUvennene. Dette har vært kritisert flere ganger i media. Nå viser det seg at dette også har vært preget av hastverksarbeid.

De samme partiene er dessuten svært bevisste på at EU/EØS spørsmålet ikke skal utredes eller bli en valgkampsak. Det er lov å legge sammen 1+1......

(Innlegget ble redigert 29.10.19 17:36)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
29.10.19 17:40
inspector: Jeg peker på EUvennene (først og fremst H+AP) fordi fadesen bunner i et EUdirektiv. En mengde EU-direktiver innføres i Norge stort sett uten debatt/konsekvensutredning og denne udemokratiske praksisen er velsignet av EUvennene. Dette har vært kritisert flere ganger i media. Nå viser det seg at dette også har vært preget av hastverksarbeid.
De samme partiene er dessuten svært bevisste på at EU/EØS spørsmålet ikke skal utredes eller bli en valgkampsak. Det er lov å legge sammen 1+1.....

Det er et resultat av at vi ikke er medlemmer av EU. I EU er det mye debatt om de ulike direktivene og vi er ikke koblet på det. Miljøet i Norge blir rett og slett litt i minste laget til å lage skikkelig debatt ut av alt dette. I denne saken er jeg enig med deg, la oss få mer debatt om EU-direktivene ved å bli medlemmer av EU.

inspector
inspectorInnlegg: 9798
29.10.19 21:19

Serutover:

Å melde seg inn i EU for å få større handlingsrom, er en selvmotsigelse. Som medlem ville måttet svelge enda flere direktiver enn i dag. Trygdeskandalen skyldes ene og alene at den udemokratiske snikinnmeldingen i EU har gått av hengslene.

For lite miljø i Norge til å skape debatt ??? Ikke lett å debattere når feks Støre motarbeider en saklig EU/EØSutredning i LO.....

 

 

(Innlegget ble redigert 29.10.19 21:20)

farout05
farout05Innlegg: 2472
29.10.19 22:56

Pussig at noen mener at Norge må legge seg under en stor union eller land for å kunne få et regelverk tilpasset Norge.

Ved medlemskap i EU må vi kompromisse med 30-talls land for regelverk som passer oss best. Alternativet er at vi fritt kan utforme vårt eget regelverk slik behovet vårt er.

Det er ikke vanskelig å forstå at nordmenn er best skikket til å utforme regelverk for å imøtekomme norske behov, likesåvel som at det er grekere som er best skikket til å utforme regelverk for å imøtekomme greske behov.

Handel internasjonalt skjer basert på bilaterale avtaler, annet samarbeid skjer gjennom internasjonale organisasjoner.

(Innlegget ble redigert 29.10.19 22:57)

farout05
farout05Innlegg: 2472
29.10.19 23:14
inspector: Trygdeskandalen som sprakk i dag, er enda et hårreisende eksempel på at EUdirektiver innføres i Norge, uten tilstrekkelig kvalitetssikkerhet og debatt.

Saken viser hvor ressurskrevende det er med å ta inn EU-regelverket i norsk lov med stadige tillegg, som hele tiden endrer lovene. 

Direktiver, forordninger, osv. er utarbeidet som et kompromiss mellom en rekke land, tilpasset disse landenes behov. Disse er ikke de samme som norske behov og bør være vanskeligere f.eks å tolke og forstå for norske byråkrater, enn om regelverket var laget fra grunnen av for alene norske behov.

Norske politikere må gjerne ha en ide om at det er best for Norge at det er utlandet som skal utarbeide regelverket landet skal styres etter, men når tid skal disse politikere bli modig nok for å kjempe for sin ide gjennom en offentlig debatt, samt valgkamp?

(Innlegget ble redigert 29.10.19 23:14)

Tempus
TempusInnlegg: 10095
29.10.19 23:39

Folket er lurt så til de grader. Da vi stemte nei til EU to ganger var det vel ingen som visste om EØS og at denne avtalen allerede var bestemt av GHB og Støre før siste avstemming, og som GHB underskrev uten videre diskusjon.


Avtalen fornyes med jevne mellomrom, også hvor mye Norge skal betale for medlemskapet. Hvorfor ikke ha direkte demokrati hvor folket kan få si sin mening om denne avtalen som for mange har en negativ klang. 


 

inspector
inspectorInnlegg: 9798
30.10.19 09:08

Andelen trygdemottagere i arbeidsdyktig alder i Norge ligger mye høyere enn andre sammenlignbare land. Det er derfor legitimt å stramme inn på et velferdsgode som har kommet ut av kontroll. Trygdeskandalen har torpedert dette arbeidet.

Uten at jeg kjenner ordlyden i direktivet i detalj, handler dette hovedsaklig om å ta med seg arbeidsavklaringspenger ved feriereiser til et annet EU/EØS-land.

Hallo, feriere i en periode av livet du bare venter på muligheten til å komme tilbake i jobb på kort varsel ?? Vi andre med arbeidsmoral/anstendighet og som må spare i måndesvis til neste ferie, må pent vente med sydenferien til forholdene ligger til rette. 

Burde ikke det beryktede "handlingsrommet" gitt Norge muligheten til å tolke direktivet like strengt som hittil ?

(Innlegget ble redigert 30.10.19 09:10)

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
30.10.19 09:39
inspector: feriereiser

opphold , mener du vel, og opphold kan brukes til forskjellige ting, blant annet skape relasjoner til mulige arbeidsgivere... hvis en er arbeidsfør da..

inspector
inspectorInnlegg: 9798
30.10.19 09:43

Skytsengelen:

Tviler på at flertallet av ofrene for trygdeskandalen har vært på jobbintervjurunde i Spania......

(Innlegget ble redigert 30.10.19 09:43)

farout05
farout05Innlegg: 2472
30.10.19 10:05
inspector: Burde ikke det beryktede "handlingsrommet" gitt Norge muligheten til å tolke direktivet like strengt som hittil ?

Dette gjelder en EU-forordning.

Da er det intet handlingsrom, forordningen skal ha samme betydning i Norge som i EU.

Nok et eksempel på at det er lite lurt å gå veien om EU for å få et tilpasset regelverk for Norge.

(Innlegget ble redigert 30.10.19 10:05)

farout05
farout05Innlegg: 2472
30.10.19 10:18
Tempus: Folket er lurt så til de grader. Da vi stemte nei til EU to ganger var det vel ingen som visste om EØS og at denne avtalen allerede var bestemt av GHB og Støre før siste avstemming, og som GHB underskrev uten videre diskusjon.
Avtalen fornyes med jevne mellomrom, også hvor mye Norge skal betale for medlemskapet. Hvorfor ikke ha direkte demokrati hvor folket kan få si sin mening om denne avtalen som for mange har en negativ klang.

EØS-avtalen endres hele tiden, uten at norske politikere eller befolkning kan gjøre noe med det. Heller ikke er det mulig å forutsi hvordan avtalen er i morgen, eller f.eks om et år. Det er bare èn ting som er sikkert, vi i Norge kan ikke gjøre noe fra eller til, demokratiet er stein dødt.

Ja, vi stemte nei til EU-medlemskap i 1994, samtidig stemte vi nei til hele innholdet av EØS-avtalen i 1994. Resultatet av folkeavstemningen burde ført til at politikerne sa opp EØS-avtalen momentant. 

Når EØS-avtalen gir oss de samme konsekvensene som et EU-medlemskap, kan man si at EØS-avtalen er et politisk kupp.

Ja, befolkningen har blitt lurt. I tillegg har politikerne tatt makta fra befolkningen.

 

 

(Innlegget ble redigert 30.10.19 10:18)

vif_support
vif_supportInnlegg: 7738
30.10.19 10:26
inspector: EUvennene på tinget vil bli forfulgt av denne fadesen i lang tid. Vinnersjansene ved neste stortingsvalg har fått enda et skudd for baugen....

Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Siv Jensen og mange flere på tinget har sikkert et EU-alter hjemme som de offrer/ber til om kvelden.... 

Vi husker Trond Kirkvaags parodi på Yngve Hågensen med talerstolen ved siden av senga. Jeg tror de nevnte over har et EU-tempel der...

IndocteCollectio
IndocteCollectioInnlegg: 15017
30.10.19 10:33
inspector: skyldes noe så enkelt som feilaktig oversettelse og tolkning.

Hvis du går på den idiotiske bortforklaringen som feilaktig oversettelse er så er du så naiv at du bør komme i rekordbøkene.


Denne forordningen er faktisk en svært god forordning da den sinnsyke kontrollen og det helt meningsløse forbudet om å oppholde seg i utlandet når man f.eks er sykmeldt forsvinner.

skytsengelen
skytsengelenInnlegg: 2401
30.10.19 10:38

norge har parkert eøs-regelverket med unntak av noen få direktiver på sidelinjen av norsk lov og ikke implimentert dem , som en eøs-stat i staten ..derfor KAN ikke juristene og domsstolene eøs-reglene , fordi de ikke kan sammenfalle dem med norsk lov..dette gjelder  da straffeloven, trygderetten avdekket det ..det sovende byråkratiet i justisdept må skaffe tilveie en forfatningsdomstol.. virrvarr hele greiene..

inspector
inspectorInnlegg: 9798
30.10.19 11:06

Takk til farout05 for påminnelsen om at skandalen bunner i en forordning og ikke et direktiv. Derved er også uforstanden hos EUvennene ytterligere understreket.

En påtvunget forordning som ikke passer norske forhold, har vært holdt under teppet i lang tid inntil saken sprakk i media. 

Dette er ille for H+AP.......

(Innlegget ble redigert 30.10.19 11:07)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
30.10.19 11:14

Dette med norske forhold er jo det rene vås. Det er ikke noe spesielt med Norge som tilsier at ikke våre syke skal kunne dra til utlandet, og da kanskje spesielt EØS, samtidig som de får sykepenger eller arbeidsavklaringspenger.


 

farout05
farout05Innlegg: 2472
30.10.19 11:51
Serutover: Dette med norske forhold er jo det rene vås. Det er ikke noe spesielt med Norge som tilsier at ikke våre syke skal kunne dra til utlandet, og da kanskje spesielt EØS, samtidig som de får sykepenger eller arbeidsavklaringspenger.

Akkurat denne saken er jeg enig i at arbeidstakers rettigheter i Norge må gjelde uansett nasjonalitet og hvor arbeidstaker oppholder seg. Kunne ha vært fint om utenlandske arbeidstakere også kunne få norsk lønnsnivå for arbeide i Norge.

Forøvrig er Norge forskjellig fra EU på en rekke samfunnsområder, vi har behov for annet regelverk enn EU har.

Dette vises gjennom antall regelendringer Norge har måttet gjennomføre siden EØS-avtalen begynte å gjelde.

 

 

(Innlegget ble redigert 30.10.19 11:51)

inspector
inspectorInnlegg: 9798
30.10.19 14:21

Serutover:

Det er relativt få nordmenn som drar til et EU-land for å skaffe seg arbeid. Dette skyldes bedre lønns og arbeidsvilkår i Norge. Arbeidsforflytning er mye mer vanlig internt på kontinentet eller inn til Norge.

Din påstand om at Norge ikke er i en særstilling, faller derfor på sin egen urimelighet. De fleste som er rammet av trygdeskandalen har åpenbart vært i utlandet på ferie, ikke for å skaffe seg dårlig betalt arbeid.

(Innlegget ble redigert 30.10.19 14:21)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
30.10.19 15:40
inspector: Det er relativt få nordmenn som drar til et EU-land for å skaffe seg arbeid. Dette skyldes bedre lønns og arbeidsvilkår i Norge. Arbeidsforflytning er mye mer vanlig internt på kontinentet eller inn til Norge.
Din påstand om at Norge ikke er i en særstilling, faller derfor på sin egen urimelighet. De fleste som er rammet av trygdeskandalen har åpenbart vært i utlandet på ferie, ikke for å skaffe seg dårlig betalt arbeid.

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte når jeg ser slik argumentasjon. Hva de gjør i utlandet er knekkende likegyldig, poenget er at så lenge oppholdet er i tråd med den plikten de måtte ha overfor NAV til å delta på aktiviteter og eventuelle andre NAV-regler, så er det rett og slett molbopraksis å nekte dette.

(Innlegget ble redigert 30.10.19 15:44)

inspector
inspectorInnlegg: 9798
31.10.19 09:19

Serutover:

Molbopraksis ???

Intensjonen med arbeidsavklaringspenger er å gi arbeidsledige mulighet til å aktivt engasjere seg for å komme tilbake i arbeid så raskt som mulig. Norsk realitet medfører at forordningen forveksles med kortvarig uføretrygd uten å fylle kravene. Da er det fristende å ta en ekstra sydenferie.

Hvis EUforordningen er så dårlig at den mangler en intensjonsbeskrivelse, burde den ikke vært innført. Nå undergraver den tilliten til det norske trygdesystemet. Norsk anstendighet, arbeidsmiljø og arbeidsmoral er åpenbart under press så lenge vi må bukke for de høye herrer i Brussel.....

(Innlegget ble redigert 31.10.19 09:20)

farout05
farout05Innlegg: 2472
31.10.19 09:52
inspector: Norsk anstendighet, arbeidsmiljø og arbeidsmoral er åpenbart under press så lenge vi må bukke for de høye herrer i Brussel.....

Ikke bare under press. Norske politikere som har satt Norge i en situasjon hvor landet styres av utlandet, er 100 % lojale ovenfor sine egne ideer.

Dette medfører uunngåelige negative hendelser, f.eks slik denne aktuelle saken. Da er det bare å flytte grensene for anstendighet, og det fins vel ikke noen grense for hvor lavt man kan legge denne grensen?

(Innlegget ble redigert 31.10.19 09:52)

malvolio
malvolioInnlegg: 26725
31.10.19 09:57
inspector: Norsk anstendighet, arbeidsmiljø og arbeidsmoral er åpenbart under press så lenge vi må bukke for de høye herrer i Brussel.....

Overser du ikke her at EU-forordningen har gitt norske trygdemottakere *bedre* rettigheter enn hva norske myndigheter ønsket å gi dem? Eller er dette uanstendig?

inspector
inspectorInnlegg: 9798
31.10.19 10:19

Malvolio:

Norske EUvenner har blitt innhentet av sin egen dumskap i denne saken. Først innfører man forordninger uten å kjenne innholdet/konsekvensene, deretter forsøker man lenge å skjule fadesen for å gi et skinn av streng trygdepraksis. Til slutt må nav bite i gresset fordi saken er så betent at den sprekker i media.

Nå har romslige norske trygdeytelser blitt enda mer lukerative for nordmenn som er arbeidsskye. Det var nok ikke intensjonen med regjeringens mange prosjekter for å få flere ut i arbeidslivet....

(Innlegget ble redigert 31.10.19 10:19)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
31.10.19 10:29
inspector: Molbopraksis ???
Intensjonen med arbeidsavklaringspenger er å gi arbeidsledige mulighet til å aktivt engasjere seg for å komme tilbake i arbeid så raskt som mulig. Norsk realitet medfører at forordningen forveksles med kortvarig uføretrygd uten å fylle kravene. Da er det fristende å ta en ekstra sydenferie.
Hvis EUforordningen er så dårlig at den mangler en intensjonsbeskrivelse, burde den ikke vært innført. Nå undergraver den tilliten til det norske trygdesystemet. Norsk anstendighet, arbeidsmiljø og arbeidsmoral er åpenbart under press så lenge vi må bukke for de høye herrer i Brussel....

Men nå er det blitt avslørt at mange har fått krav om tilbakebetaling og til og med fengsel til tross for at de har oppholdt seg i EØS etter reglene. Det kan ikke være et krav om at du skal oppholde deg i Norge hvis du er syk. Det er den praksisen som nå er lagt død. Å angripe dette, er å angripe syke menneskers rettigheter.

inspector
inspectorInnlegg: 9798
31.10.19 10:37

Serutover:

Angrep mot syke menneskers rettigheter ? Er arbeidssøkere syke ?

Arbeidsavklaringspenger er ikke rettet mot syke, men mot mennesker som snarest mulig skal tilbake i jobb.....

 

 

(Innlegget ble redigert 31.10.19 10:37)

Serutover
SerutoverInnlegg: 6818
31.10.19 10:46
inspector: Angrep mot syke menneskers rettigheter ? Er arbeidssøkere syke ?
Arbeidsavklaringspenger er ikke rettet mot syke, men mot mennesker som snarest mulig skal tilbake i jobb.....

 


For å ha rett til AAP må arbeidsevnen din være redusert med minst 50 prosent.


Hjelpen fra NAV kan bestå av arbeidsrettede tiltak, ytelser under medisinsk behandling eller annen oppfølging.


Sykdom, skade eller lyte må være en vesentlig medvirkende årsak til at du har redusert arbeidsevne. Det må være en viss mulighet for at arbeidsevnen din kan bli bedre gjennom behandling, arbeidsrettede tiltak eller oppfølging fra NAV.


 


Målet er at du skal komme tilbake i jobb i løpet av perioden du får AAP, det er riktig, men du er altså for syk til det foreløpig. AAP gis ofte til personer som har brukt opp retten til sykepenger. Det er litt underlig hvordan hatet mot EU driver folk til å til og med angripe folk som er blant de svakeste i samfunnet. Alt for saka, som en annen debattant ville sagt.

inspector
inspectorInnlegg: 9798
31.10.19 13:35

Serutover:

Min kritikk er ikke et angrep på de svakeste i samfunnet, men mot EU som indirekte stimulerer til misbruk av norske trygdeytelser.

Nå blir det fritt frem og en menneskerett å melde seg ut av jobbsøkerkøen i en periode og heller ligge på en strand i Spania.

Nå kommer jeg til å vurdere egenmelding for neste ukestur til GranCan...

(Innlegget ble redigert 31.10.19 13:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg