Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vaksinen bør utløse ny EU-debatt

NYTT TEMA
newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
29.11.20 20:25
C-172: Det står ingenting der om hvordan lovverket rundt dette er. Det står kun at vi ikke kan ta imot vaksinen fordi den ikke er med i EU sitt vaksineprogram. Altså ingenting om lovverket... Så da spør jeg igjen; Hvor står det at Norge og Ungarn ikke kan ta i mot den russiske vaksinen? Jeg har bedt deg komme med dokumentasjon på dette. Du legger ikke det fram. Hvorfor ikke?   https://dailynewshungary.com/the-eu-does-not-want-hungary-to-use-the-russian-covid-19-vaccine/   "The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say." Mener du at dette er faktafeil???? Og hvor i lovverket står det at Norge ikke kan ta i bruke den russiske vaksinen?? Siden du unngår å hente fram dokumentasjon på påstanden din så tar jeg det for gitt at du tar feil. Som vanlig

Det er ikke lov å importere legemidler som ikke er godkjent av EU. Dette gjelder også vaksiner. 

Brüssel har gjort det meget klart at den russiske vaksinen ikke er lovlig i henhold til EUs regelverk, benekter du virkelig det?

C-172

Innlegg: 3649
C-172
01.12.20 14:31
newsflash: Det er ikke lov å importere legemidler som ikke er godkjent av EU. Dette gjelder også vaksiner. Brüssel har gjort det meget klart at den russiske vaksinen ikke er lovlig i henhold til EUs regelverk, benekter du virkelig det?

https://dailynewshungary.com/the-eu-does-not-want-hungary-to-use-the-russian-covid-19-vaccine/

 

"The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say."

Mener du at dette er faktafeil???? Og hvor i lovverket står det at Norge ikke kan ta i bruke den russiske vaksinen??

Hvorfor legger du ikke fram dokumentasjon på påstandene dine hvis du tror at alt er så utrolig enkelt?

Hva tenker du om dette?

https://www.politico.eu/article/commission-hungary-can-use-russian-coronavirus-vax-but-will-be-liable/

(Innlegget ble redigert 01.12.20 14:40)

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
01.12.20 17:46

Ja det er feil at Ungarn kan fritt importere den russiske vaksinen og bruke den på befolkningen. Det er ikke tillatt å bruke legemiddel som ikke er godkjent i Brüssel. 

Dette gjelder også for Norge. 

Ungarn forsøker seg på et smutthull, norske myndigheter gjør som Brüssel sier. Hver eneste gang.

C-172

Innlegg: 3649
C-172
01.12.20 18:08
newsflash: Ja det er feil at Ungarn kan fritt importere den russiske vaksinen og bruke den på befolkningen. Det er ikke tillatt å bruke legemiddel som ikke er godkjent i Brüssel. Dette gjelder også for Norge. Ungarn forsøker seg på et smutthull, norske myndigheter gjør som Brüssel sier. Hver eneste gang.

Jo det er lov iht til den regelen som sier at et land kan importere legemiddel som ikke er godkjent i en krise.

Derfor blir de altså ikke kastet ut av EU sitt vaksineprogram, men de blir advart mot konsekvensene, noe som EU har fullt lov til å gjøre.

At du trodde at de ikke hadde lov forandrer altså ikke det faktum. :)

Nok en gang tar du feil, akkurat som da du ikke greide å lese en artikkel på engelsk. Godt jobba!

Så får du ta debatten om den russiske vaksinen videre med norske politikere. Lykke til

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
01.12.20 19:29
C-172: Jo det er lov iht til den regelen som sier at et land kan importere legemiddel som ikke er godkjent i en krise. Derfor blir de altså ikke kastet ut av EU sitt vaksineprogram, men de blir advart mot konsekvensene, noe som EU har fullt lov til å gjøre. At du trodde at de ikke hadde lov forandrer altså ikke det faktum. :) Nok en gang tar du feil, akkurat som da du ikke greide å lese en artikkel på engelsk. Godt jobba! Så får du ta debatten om den russiske vaksinen videre med norske politikere. Lykke til

Nei, det er ikke lov i EU og distribuere vaksiner som ikke er godkjent i Brüssel. At Ungarn velger å ignorere dette, og at EU kommisjonen nå tilsynelatende gir etter forandrer ikke det. 

 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
01.12.20 20:32
newsflash: Nei, det er ikke lov i EU og distribuere vaksiner som ikke er godkjent i Brüssel. At Ungarn velger å ignorere dette, og at EU kommisjonen nå tilsynelatende gir etter forandrer ikke det.

Da får du dokumentere påstanden. Finn fram lovverket.

Det jeg har linket til viser klart og tydelig at det er lov da EU loven gir mulighet for til å bruke medisiner som ikke er godkjent i en krise.

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
01.12.20 20:48
C-172: Da får du dokumentere påstanden. Finn fram lovverket. Det jeg har linket til viser klart og tydelig at det er lov da EU loven gir mulighet for til å bruke medisiner som ikke er godkjent i en krise.

Alle vaksiner som skal distributes i EU trenger godkjennelse fra Brüssel. 

Så er det riktig at det finnes et smutthull for å midlertidig ta i bruk vaksiner som ikke er godkjent ennå i en krise. 

Det innebærer imidlertid ikke at det er et klarsignal for å kjøpe vaksiner fritt. 

Hva er poenget med Brüssels godkjenning dersom landene allikevel bestemmer hvilke vaksiner en tar inn?

C-172

Innlegg: 3649
C-172
02.12.20 09:50
newsflash: Alle vaksiner som skal distributes i EU trenger godkjennelse fra Brüssel. Så er det riktig at det finnes et smutthull for å midlertidig ta i bruk vaksiner som ikke er godkjent ennå i en krise. Det innebærer imidlertid ikke at det er et klarsignal for å kjøpe vaksiner fritt. Hva er poenget med Brüssels godkjenning dersom landene allikevel bestemmer hvilke vaksiner en tar inn?

Ja og det "smutthullet" i regelverket er ikke noe som har dukket opp av seg selv. Dette har selvfølgelig blitt skrevet inn i regelverket med overlegg, nettopp pga slike situasjoner vi står i nå.

Derfor så tar du feil og du bør ta debatten med norske myndigheter, som du sier selv følger Brüssel hver eneste gang. Synd for deg

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
04.12.20 19:55
C-172: Ja og det "smutthullet" i regelverket er ikke noe som har dukket opp av seg selv. Dette har selvfølgelig blitt skrevet inn i regelverket med overlegg, nettopp pga slike situasjoner vi står i nå. Derfor så tar du feil og du bør ta debatten med norske myndigheter, som du sier selv følger Brüssel hver eneste gang. Synd for deg

Jepp, norske myndigheter følger Brüssel hver gang. 

I stedet for å gå bredest mulig ut for å sikre befolkningen en best mulig vaksine. 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
05.12.20 12:03
newsflash: Jepp, norske myndigheter følger Brüssel hver gang. I stedet for å gå bredest mulig ut for å sikre befolkningen en best mulig vaksine.

Bra at du er enig i at regelverket ikke hindrer Norge eller Ungarn i å ta inn andre vaksiner ihvertfall. For det har vi altså fått dokumentert gjennom media. Lykke til på ditt neste forsøk i å sverte EU da

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
05.12.20 14:17
C-172: Bra at du er enig i at regelverket ikke hindrer Norge eller Ungarn i å ta inn andre vaksiner ihvertfall. For det har vi altså fått dokumentert gjennom media. Lykke til på ditt neste forsøk i å sverte EU da

Jo, regelverket er til hinder for dette. Det er kun vaksiner godkjent av EU som er lovlig. 

Og norske myndigheter sier klart at vi ikke kan ta inn vaksiner som ikke er EU godkjent. 

Det er linket til det en rekke ganger. Benekter du det?

C-172

Innlegg: 3649
C-172
06.12.20 10:56
newsflash: Jo, regelverket er til hinder for dette. Det er kun vaksiner godkjent av EU som er lovlig. Og norske myndigheter sier klart at vi ikke kan ta inn vaksiner som ikke er EU godkjent. Det er linket til det en rekke ganger. Benekter du det?

Feil.

https://dailynewshungary.com/the-eu-does-not-want-hungary-to-use-the-russian-covid-19-vaccine/

 

"The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say."

Mener du at dette er faktafeil???? Og hvor i lovverket står det at Norge ikke kan ta i bruke den russiske vaksinen??

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
06.12.20 20:15
C-172: Feil. https://dailynewshungary.com/the-eu-does-not-want-hungary-to-use-the-russian-covid-19-vaccine/   "The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say." Mener du at dette er faktafeil???? Og hvor i lovverket står det at Norge ikke kan ta i bruke den russiske vaksinen??

Ja du tolker dette feil. Det du omtaler er et midlertidig unntak i ekstremsituasjoner i påvente av en EU godkjenning. 

Vi kan ikke starte et vaksineringsprogram i Norge basert på dette. 

Det kan ikke Ungarn heller. 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
08.12.20 09:09
newsflash: Ja du tolker dette feil. Det du omtaler er et midlertidig unntak i ekstremsituasjoner i påvente av en EU godkjenning. Vi kan ikke starte et vaksineringsprogram i Norge basert på dette. Det kan ikke Ungarn heller.

Det spiller jo ingen rolle hvordan dette gjøres. Hele poenget er at det kan gjøres!

I motsetning til hva du tror.

Tar ikke lang tid å finne informasjon om dette på nett. Så her er det du som tar feil

https://euobserver.com/coronavirus/150228

Hungary can purchase and distribute the Russian-made vaccine against Covid-19 - but only if it invokes emergency procedures and keeps it within its own borders, the EU warned on Monday (30 November).

 

(Innlegget ble redigert 08.12.20 09:10)

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
08.12.20 19:45
C-172: Det spiller jo ingen rolle hvordan dette gjøres. Hele poenget er at det kan gjøres! I motsetning til hva du tror. Tar ikke lang tid å finne informasjon om dette på nett. Så her er det du som tar feil https://euobserver.com/coronavirus/150228 Hungary can purchase and distribute the Russian-made vaccine against Covid-19 - but only if it invokes emergency procedures and keeps it within its own borders, the EU warned on Monday (30 November).

Selvfølgelig spiller det en rolle om hvordan dette gjøres. Dette gjøres på tross av Brüssel, og kan kun gjøres i et svært begrenset omfang. 

 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
09.12.20 20:53
newsflash: Selvfølgelig spiller det en rolle om hvordan dette gjøres. Dette gjøres på tross av Brüssel, og kan kun gjøres i et svært begrenset omfang.

Feil. Lovverket er laget slik det er for en grunn. Det har ikke oppstått et "smutthull" av tilfeldighet.

Du får bare dokumentere det du hevder.

Som sagt tidligere så hadde debatten vært over hvis du hadde dokumentert det du hevder.

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
09.12.20 21:52
C-172: Feil. Lovverket er laget slik det er for en grunn. Det har ikke oppstått et "smutthull" av tilfeldighet. Du får bare dokumentere det du hevder. Som sagt tidligere så hadde debatten vært over hvis du hadde dokumentert det du hevder.

Mener du lovverket ble laget slik at land kan importere vaksiner som ikke er godkjent av EU?

Hehe!

Dersom det er tilfellet, hvorfor skal EU bry seg med å godkjenne vaksiner i det heletatt?

C-172

Innlegg: 3649
C-172
12.12.20 12:35
newsflash: Mener du lovverket ble laget slik at land kan importere vaksiner som ikke er godkjent av EU? Hehe! Dersom det er tilfellet, hvorfor skal EU bry seg med å godkjenne vaksiner i det heletatt?

Ja under gitte situasjoner så kan de det. Det står svart på hvitt:

"The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say."

Så var det dette med å dokumentere påstandene sine da. Kanskje du skulle begynne med det?

Så slipper du at denne tråden stenges slik som den forrige...

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
13.12.20 18:24
C-172: Ja under gitte situasjoner så kan de det. Det står svart på hvitt: "The EU’s relevant rules allow the use of unauthorised vaccines in emergency cases “in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents, toxins, chemical agents, or nuclear radiation, any of which could cause harm.” Therefore, Hungary can use even the Russian vaccine despite what the Commission or EU experts say." Så var det dette med å dokumentere påstandene sine da. Kanskje du skulle begynne med det? Så slipper du at denne tråden stenges slik som den forrige...

Som sagt, dette er et unntak som gjelder i en kort periode, slik at EU skal rekke og godkjenne vaksinen. En kan ikke påberope seg krise og unntak til evig tid. 

Dette har du fått forklart en rekke ganger nå, så vet ikke hvorfor du ikke vil ta det innover deg?

C-172

Innlegg: 3649
C-172
14.12.20 10:11
newsflash: Som sagt, dette er et unntak som gjelder i en kort periode, slik at EU skal rekke og godkjenne vaksinen. En kan ikke påberope seg krise og unntak til evig tid. Dette har du fått forklart en rekke ganger nå, så vet ikke hvorfor du ikke vil ta det innover deg?

Spiller ingen rolle hvor lenge unntaket gjelder. Det gjelder nå og Ungarn kan utnytte det.

Det er altså ikke det du hevdet i begynnelsen. At du flytter målstengene hele tiden for at det skal passe ditt argument hjelper ikke din sak.

Som sagt tidligere så ble dette unntaket skrevet inn i lovverket med vilje. De som laget lovene vet godt hva det dreier seg om.

Det er heller på tide at du dokumentere hvor i lovverket det står at Ungarn ikke kan gjøre slik som de gjør og ei heller hvor lenge man kan påberope seg en krise. For alt vi vet kan de påberope seg krise så lenge WHO mener det handler om en pandemie.

Dette vet du absolutt ingenting om og derfor så blir det helt på trynet å konkludere slik som du gjør.

 

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
14.12.20 11:58
C-172: Spiller ingen rolle hvor lenge unntaket gjelder. Det gjelder nå og Ungarn kan utnytte det. Det er altså ikke det du hevdet i begynnelsen. At du flytter målstengene hele tiden for at det skal passe ditt argument hjelper ikke din sak. Som sagt tidligere så ble dette unntaket skrevet inn i lovverket med vilje. De som laget lovene vet godt hva det dreier seg om. Det er heller på tide at du dokumentere hvor i lovverket det står at Ungarn ikke kan gjøre slik som de gjør og ei heller hvor lenge man kan påberope seg en krise. For alt vi vet kan de påberope seg krise så lenge WHO mener det handler om en pandemie. Dette vet du absolutt ingenting om og derfor så blir det helt på trynet å konkludere slik som du gjør.

Jo lengden er et vesentlig poeng. 

Det er ikke slik at land i EU kan godkjenne legemidler etter egen fri vilje. 

Skjerp deg...

C-172

Innlegg: 3649
C-172
14.12.20 13:58
newsflash: Jo lengden er et vesentlig poeng. Det er ikke slik at land i EU kan godkjenne legemidler etter egen fri vilje. Skjerp deg...

Hvor står det at lengend er av vesentlig karakter?

Under krisesituasjoner så kan de tydeligvis det.

Skjerp deg.....

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
14.12.20 19:03
C-172: Hvor står det at lengend er av vesentlig karakter? Under krisesituasjoner så kan de tydeligvis det. Skjerp deg.....

Så da mener du det er fritt frem til å godkjenne legemidler i EU for evig tid dersom en påberoper seg en krise?

 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
15.12.20 08:53
newsflash: Så da mener du det er fritt frem til å godkjenne legemidler i EU for evig tid dersom en påberoper seg en krise?

Det har jeg ikke sagt, men det er klart og tydelig at vi er i en krise nå. Er du ikke enig?

Det er ikke jeg som har laget lovverket, men det står klart og tydelig i lovverket at land i EU kan nødgodkjenne medisiner under kriser. Hva de definerer som kriser må du spørre EU om.

Slik er det bare og det må du innfinne deg i

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
15.12.20 11:57
C-172: Det har jeg ikke sagt, men det er klart og tydelig at vi er i en krise nå. Er du ikke enig? Det er ikke jeg som har laget lovverket, men det står klart og tydelig i lovverket at land i EU kan nødgodkjenne medisiner under kriser. Hva de definerer som kriser må du spørre EU om. Slik er det bare og det må du innfinne deg i

Nei, nettopp. En står ikke fritt. Slik jeg har forsøkt å forklare deg lenge nå...

C-172

Innlegg: 3649
C-172
16.12.20 12:50
newsflash: Nei, nettopp. En står ikke fritt. Slik jeg har forsøkt å forklare deg lenge nå...

Nei man står ikke fritt i normale tider, noe som ikke er et problem, men man står fritt under kriser ved behov.

I motsetning til hva du tro. Du har jo hevdet mye rart hittil i denne debatten for så å forandre argumentet når du ser at det ikke stemmer allikevel.

(Innlegget ble redigert 16.12.20 12:50)

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
16.12.20 17:52
C-172: Nei man står ikke fritt i normale tider, noe som ikke er et problem, men man står fritt under kriser ved behov. I motsetning til hva du tro. Du har jo hevdet mye rart hittil i denne debatten for så å forandre argumentet når du ser at det ikke stemmer allikevel.

En står ikke fritt nå heller, selv om en kan finne et smutthull i en kort periode. 

Ingen grunn til å starte persondebatt hver gang du tar feil :p

C-172

Innlegg: 3649
C-172
16.12.20 18:42
newsflash: En står ikke fritt nå heller, selv om en kan finne et smutthull i en kort periode. Ingen grunn til å starte persondebatt hver gang du tar feil :p

Spiller ingen rolle om en står fritt eller ei. Så lenge man har muligheten når den trengs. Sånn er det bare.

På tide at du innser det.

Du har ikke greid å dokumentere én eneste av de utallige påstandene du har kommet med hittil. Men det er vel persondebatt å påpeke det også???

newsflash

Innlegg: 31801
newsflash
16.12.20 20:13
C-172: Spiller ingen rolle om en står fritt eller ei. Så lenge man har muligheten når den trengs. Sånn er det bare. På tide at du innser det. Du har ikke greid å dokumentere én eneste av de utallige påstandene du har kommet med hittil. Men det er vel persondebatt å påpeke det også???

Jo det spiller en rolle. 

Det snevrer inn valgmulighetene når det kommer til skaffe den beste vaksinen for befolkningen. 

Valg av vaksine bør tas på et medisinsk grunnlag, ikke på et politisk. Her feiler EU totalt. 

C-172

Innlegg: 3649
C-172
17.12.20 10:49
newsflash: Jo det spiller en rolle. Det snevrer inn valgmulighetene når det kommer til skaffe den beste vaksinen for befolkningen. Valg av vaksine bør tas på et medisinsk grunnlag, ikke på et politisk. Her feiler EU totalt.

Dette har vi allerede diskutert så ikke noe grunn til å gjenta det. Hvis du mener norges beslutning om å følge EU er feil så får du ta det med de ansvarlige. Jeg kan ikke hjelp deg

Faktum er at ungarn kan bruke regelverket og både importere den russiske vaksinen og starte vaksiner av befolkningen slik regelverket er.

Det må du bare forholde deg til.

Du hevdet jo at ungarn ikke hadde mulighet til å starte vaksineprogram med den russiske vaksinen, men det har de tenkt å gjøre.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg