Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Vaksinen bør utløse ny EU-debatt

NYTT TEMA
newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
17.12.20 19:31
C-172: Dette har vi allerede diskutert så ikke noe grunn til å gjenta det. Hvis du mener norges beslutning om å følge EU er feil så får du ta det med de ansvarlige. Jeg kan ikke hjelp deg Faktum er at ungarn kan bruke regelverket og både importere den russiske vaksinen og starte vaksiner av befolkningen slik regelverket er. Det må du bare forholde deg til. Du hevdet jo at ungarn ikke hadde mulighet til å starte vaksineprogram med den russiske vaksinen, men det har de tenkt å gjøre.

Ungarn kan ikke starte et varig vaksinasjonsprogram med denne vaksinen uten at de bryter EU reglene. 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
17.12.20 21:26
newsflash: Ungarn kan ikke starte et varig vaksinasjonsprogram med denne vaksinen uten at de bryter EU reglene.

Link til dokumentasjon for denne påstanden?

 

Ungarn har nå tenkt til å kjøpe inn flere millioner doser fra Kina. Hva tror du de har tenkt å bruke de til? Lagerfyll??

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
17.12.20 21:48
C-172: Link til dokumentasjon for denne påstanden?   Ungarn har nå tenkt til å kjøpe inn flere millioner doser fra Kina. Hva tror du de har tenkt å bruke de til? Lagerfyll??

Ungarn gir f... i EU reglene. 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
18.12.20 10:23
newsflash: Ungarn gir f... i EU reglene.

Neivel. Ingen dokumentasjon på påstanden som vanlig.

Burde ikke være noe problem å dokumentere dette og avslutte diskusjoen.

Jeg har allerede gitt deg forklaring, med artikkel fra media, på hvordan ungarn kan gjøre som de gjør (alle medier som omtaler saken sier det samme................)

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
18.12.20 12:50
C-172: Neivel. Ingen dokumentasjon på påstanden som vanlig. Burde ikke være noe problem å dokumentere dette og avslutte diskusjoen. Jeg har allerede gitt deg forklaring, med artikkel fra media, på hvordan ungarn kan gjøre som de gjør (alle medier som omtaler saken sier det samme................)

Dokumentasjon har du jo fått en rekke ganger. I form av en artikkel fra media...

C-172

Innlegg: 3532
C-172
19.12.20 13:48
newsflash: Dokumentasjon har du jo fått en rekke ganger. I form av en artikkel fra media...

Den informasjoen har jo blitt tilbakevist med andre artikler fra media. Dessuten så står det absolutt ingenting om at Ungarn ikke kan starte massevaksinering med russland sin vaksine i den artikkelen du linket til. Noe som du hevdet....

Noe som betyr at påstanden din i beste fall kan ansees som tvilsom.

Men for all del; hvis det er dette nivået du vil at debatten skal ligge på

 

(Innlegget ble redigert 19.12.20 13:54)

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
19.12.20 14:56
C-172: Den informasjoen har jo blitt tilbakevist med andre artikler fra media. Dessuten så står det absolutt ingenting om at Ungarn ikke kan starte massevaksinering med russland sin vaksine i den artikkelen du linket til. Noe som du hevdet.... Noe som betyr at påstanden din i beste fall kan ansees som tvilsom. Men for all del; hvis det er dette nivået du vil at debatten skal ligge på

For all del, fortsett med skylappene på og lat som at det er uproblematisk å ignorere EUs godkjenning av medisiner :p

Dersom hvert EU land skal kunne godkjenne medisiner selv, hva er det egentlig EMA driver med? Det høres ut som unødvendig bruk av penger..?

(Innlegget ble redigert 19.12.20 14:57)

C-172

Innlegg: 3532
C-172
20.12.20 12:03
newsflash: For all del, fortsett med skylappene på og lat som at det er uproblematisk å ignorere EUs godkjenning av medisiner :p Dersom hvert EU land skal kunne godkjenne medisiner selv, hva er det egentlig EMA driver med? Det høres ut som unødvendig bruk av penger..?

Hva du synes og tror spiller er det vel strengt tatt ingen som bryr seg om.......................

Det som faktisk skjer er hva som er viktig.

Og det som skjer er at ungarn tar imot den russiske vaksinen og planlegger å distribuere vaksinen. Og det har de mulighet til slik som lovverket er utformet per dags dato.

Så du burde ikke snakke om hvem som har skylapper her. Er det et hint av persondebatt vi ser her fra deg??

 

inspector

Innlegg: 10536
inspector
20.12.20 14:01
C-172: Og det som skjer er at ungarn tar imot den russiske vaksinen og planlegger å distribuere vaksinen. Og det har de mulighet til slik som lovverket er utformet per dags dato.

Så da innser du endelig at EMA fungerer som et «supperåd» med et årlig budsjett på rundt 3,7 mrd NOK fordelt på rundt 900 ansatte ?

C-172

Innlegg: 3532
C-172
21.12.20 10:34
newsflash: Vel, jeg venter fortsatt i spenning på hvorfor EU bruker mange milliarder på drift av EMA dersom du mener det er opp til hvert enkelt land å godkjenne legemidler. 2020 har jo vært et rart år, hvem vet, kanskje dette er året jeg faktisk får svar på det jeg spør om?

Ja bra avsporing når du ikke har noe mer fornuftig å komme med.

Du vet inderlig godt at ikke jeg kan svare på dette..

Lovverket her er klokkeklart og derfor så kan heller ikke EU komme med bøter da lovverket er slik at ungarn kan gjøre som de gjør i en krisesituasjon som vi er i nå.

Greier du fortsatt ikke å ta innover deg at lovverket gir muligheter til å ta inn medisiner uten godkjenninger i krisesituasjoner? Hvor vanskelig er det egentilig å forstå??

 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 09:26
newsflash: Avsporing? Du hevder jo at medlemslandene i EU står fritt til å godkjenne legemidler etter eget ønske. Da er det vel et helt legitimt spørsmål hva EMA egentlig driver med?

Persondebatt igjen?

Det har jeg ikke hevdet. Jeg har hevdet at Ungarn kan bruke den russiske vaksinen under en krise. Det er noe annet.

Går du ikke lei av å ilegge andre debattanter feilaktige meninger hele tiden?

 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 09:41
newsflash: Det er jo i praksis at landene kan godkjenne legemidler etter eget ønske. Så hva er EMA sin rolle her?

Kanskje i ditt alternative univers, men det blir tydeligvis ikke praktisert slik i virkeligheten.

Uansett så må det jo ligge i grunn en erklært krisetilstand og jeg går utifra at ethvert land ikke kan påberope seg krise når det skulle passe dem.

Begynner du å skjønne hvordan dette fungerer nå eller skal jeg utdype enda mer for deg?!?

(Innlegget ble redigert 22.12.20 09:41)

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 09:45
newsflash: Jo det er åpenbart at dersom alle land kan godkjenne legemidler uten EMA sin tillatelse, så er de irrelevante. Bortkastet pengebruk, rett og slett...

Kanskje i ditt alternative univers, men det blir tydeligvis ikke praktisert slik i virkeligheten.

Hvis du vil diskutere EMA sin rolle så får du nesten starte en ny tråd. Den diskusjonen gidder ikke jeg å ta for det var ikke det vi diskuterte her

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 12:48
newsflash: Din påstand er jo at EU landene (og Norge) bare kunne startet når vi ville..? Hva har Norge ventet på? PS: Storbrittania er ikke med i EMA, derfor kunne de starte opp tidligere.

Det har jeg aldri hevdet og det vet du.

Mer persondebatt ser jeg. Kanskje det er på tide å rapportere deg igjen slik at moderator stenger denne tråden slik som den forrige hvor du ikke greide å holde deg til det som ble diskutert??

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 18:38
C-172: Det har jeg aldri hevdet og det vet du. Mer persondebatt ser jeg. Kanskje det er på tide å rapportere deg igjen slik at moderator stenger denne tråden slik som den forrige hvor du ikke greide å holde deg til det som ble diskutert??

Nå er det forskjell på persondebatt og det å debattere en persons meninger. 

Persondebatt er ikke ønsket, mens det å debattere meningene er jo hele meningen med dette forumet...

Det har i en rekke innlegg her blitt hevdet at Ungarn står fritt til å benytte seg av den russiske vaksinen. Jeg spør da:

Hva er poenget med EMA? Dersom alle land står fritt til å godkjenne legemidler selv, hva skal vi med EMA?

Kan du utdype i stedet for å trykke på klageknappen? 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 21:23
newsflash: Nå er det forskjell på persondebatt og det å debattere en persons meninger. Persondebatt er ikke ønsket, mens det å debattere meningene er jo hele meningen med dette forumet... Det har i en rekke innlegg her blitt hevdet at Ungarn står fritt til å benytte seg av den russiske vaksinen. Jeg spør da: Hva er poenget med EMA? Dersom alle land står fritt til å godkjenne legemidler selv, hva skal vi med EMA? Kan du utdype i stedet for å trykke på klageknappen?

Du er den siste som skal nevne persondebatt da du skriker med en gang noen sier noe du ikke liker.

Å ilegge andre meninger er ikke meningen med dett forumet.

Så kanskje du skulle tenke deg litt om når du ser at mod har fjernet innleggene dine???

Jeg har allerede sagt til deg at debatten om EMA får du ta en annen plass.

Og jeg har forklart deg at i en krise så kan et EU land ta i bruk ikke godkjent medisin.

Bra ihvertfall at du nå innser at du tok feil angående dét og har sluttet å krangle om dette punktet. Nå har du istendenfor tatt for deg EMA. Hva blir det neste?

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 21:25
C-172: Du er den siste som skal nevne persondebatt da du skriker med en gang noen sier noe du ikke liker. Å ilegge andre meninger er ikke meningen med dett forumet. Så kanskje du skulle tenke deg litt om når du ser at mod har fjernet innleggene dine??? Jeg har allerede sagt til deg at debatten om EMA får du ta en annen plass. Og jeg har forklart deg at i en krise så kan et EU land ta i bruk ikke godkjent medisin. Bra ihvertfall at du nå innser at du tok feil angående dét og har sluttet å krangle om dette punktet. Nå har du istendenfor tatt for deg EMA. Hva blir det neste?

Igjen: Dersom det er fritt frem for EU land å ta i bruk legemidler som ikke er godkjent av EMA, hva er da EMAs hensikt?

Dette er helt essensielt at du forsøker å forklare dersom en skal komme videre i debatten.

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 21:28
newsflash: Igjen: Dersom det er fritt frem for EU land å ta i bruk legemidler som ikke er godkjent av EMA, hva er da EMAs hensikt? Dette er helt essensielt at du forsøker å forklare dersom en skal komme videre i debatten.

Igjen; det må altså være en krise for at man skal kunne bruke ikke godkjent medisin. Det er helt essensielt at du forstår dette dersom en skal komme videre i debatten.

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 21:31
C-172: Igjen; det må altså være en krise for at man skal kunne bruke ikke godkjent medisin. Det er helt essensielt at du forstår dette dersom en skal komme videre i debatten.

Så hvorfor ventet Norge på EMAs tillatelse før vi setter igang med vaksineringen med Pfeifer vaksinen?

Ville vi kunne startet vaksineringen samtidig som Storbritannia (som ikke er med i EMA) gjorde det?

 

(Innlegget ble redigert 22.12.20 21:32)

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 21:37
newsflash: Så hvorfor ventet Norge på EMAs tillatelse før vi setter igang med vaksineringen med Pfeifer vaksinen? Ville vi kunne startet vaksineringen samtidig som Storbritannia (som ikke er med i EMA) gjorde det?

Hvis du er misfornøyd med hvordan Norge har behandlet denne saken på så får du ta det med de ansvarlige. Jeg kan ikke svare på det og det vet du.

 

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 21:40
C-172: Hvis du er misfornøyd med hvordan Norge har behandlet denne saken på så får du ta det med de ansvarlige. Jeg kan ikke svare på det og det vet du.

Misfornøyd? Jeg konstaterer at Norge ventet på EMAs tillatelse før vi begynner å vaksinere med Pfeifers vaksine. I likhet med alle EU landene som fortsatt er med i EMA. Noe du sier ikke er nødvendig. 

SB som trakk seg ut begynte imidlertid vaksineringen tidligere. 

Hvorfor er det slik at alle landene avventet EUs tillatelse dersom de kunne starte vaksineringen tidligere ved å godkjenne denne vaksinen selv? 

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 21:42
newsflash: Misfornøyd? Jeg konstaterer at Norge ventet på EMAs tillatelse før vi begynner å vaksinere med Pfeifers vaksine. I likhet med alle EU landene som fortsatt er med i EMA. Noe du sier ikke er nødvendig. SB som trakk seg ut begynte imidlertid vaksineringen tidligere. Hvorfor er det slik at alle landene avventet EUs tillatelse dersom de kunne starte vaksineringen tidligere ved å godkjenne denne vaksinen selv?

Ilegger du meg påstander jeg ikke har ytret igjen? Har du fortsatt ikke skjønt hvorfor innleggene dine ble slettet?

Jeg har ikke sagt at det ikke er nødvendig med EMA sin godkjenning.

Alt jeg er sagt er lovverket er laget slik at man kan i en krise-situasjon bruke medisin som ikke er godkjent.

Kan du slutte å kverulere nå og innse at du tar feil??

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 22:00
C-172: Ilegger du meg påstander jeg ikke har ytret igjen? Har du fortsatt ikke skjønt hvorfor innleggene dine ble slettet? Jeg har ikke sagt at det ikke er nødvendig med EMA sin godkjenning. Alt jeg er sagt er lovverket er laget slik at man kan i en krise-situasjon bruke medisin som ikke er godkjent. Kan du slutte å kverulere nå og innse at du tar feil??

Du har jo i en rekke innlegg sagt at Ungarn har rett til å bruke den russiske vaksinen, selv uten godkjennelse fra EMA..? 

Dersom det er så enkelt, hvorfor brukte ikke Norge og resten av EU landene denne nødparagrafen og startet vaksinering med Pfeifer samtidig som at SB gjorde det?

Hvorfor ventet alle på EMA?

C-172

Innlegg: 3532
C-172
22.12.20 22:01
newsflash: Du har jo i en rekke innlegg sagt at Ungarn har rett til å bruke den russiske vaksinen, selv uten godkjennelse fra EMA..?

Ja det har de og det har jeg vist deg med dokumentasjon fra media. Hvis de påberoper seg at de står i en krisesituasjon. Og jeg vil påstå at koronasituasjonen er en krise...

De andre landene har vel kanskje ikke noe ønske om å bruke den russiske vaksinen. Er det så vanskelig å forstå da??

 

(Innlegget ble redigert 22.12.20 22:02)

newsflash

Innlegg: 31609
newsflash
22.12.20 22:16
C-172: Ja det har de og det har jeg vist deg med dokumentasjon fra media. Hvis de påberoper seg at de står i en krisesituasjon. Og jeg vil påstå at koronasituasjonen er en krise... De andre landene har vel kanskje ikke noe ønske om å bruke den russiske vaksinen. Er det så vanskelig å forstå da??

Så dersom Ungarn kan godkjenne den russiske vaksinen uten tillatelse fra EMA, hvorfor kunne ikke resten av EU landene godkjenne Pfeifer vaksinen og starte samtidig som SB?

Hvorfor ventet en på EMA, dersom dette ikke er nødvendig?

"Etter planen kan vaksinen fra Pfizer og Biontech godkjennes 23. desember. 27. desemer kan den første nordmannen få koronavaksinen.

– Jeg tror mange trekker et lettet sukk nå. Det avhenger av en godkjenning, men det er grunn til å tro at vaksinen blir godkjent i Norge, sier Bent Høie til NRK."

Link

Hvorfor besluttet ikke Høye selv at vi kunne starte vaksineringen allerede før jul? Slik en har gjort i en rekke land (som ikke er EU medlemmer)?

(Innlegget ble redigert 22.12.20 22:20)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg