Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Snart krig i sør-kina havet ?

NYTT TEMA
ondoro
ondoroInnlegg: 34597
15.07.20 21:12
Mrsa2: Når det gjeld Corona har Kina veldig stygge handlingar. Først prøvde dei å skjule heile epidemien. Så fekk dei omtrent heile verda til å sende dei alt dei hadde av smittevern utstyr. Når så epidemien spredde seg rundt om i verda så sendte Kina ut ein mengde smitteutstyr som rett og slett ikkje var godt nok. Store mengder var rett og slett farleg å bruke.

Du får ta disse falske oppdiktede historiene et annet sted. Glir ut her nå. 

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 14294
15.07.20 21:16
ondoro: mens Sør-Korea har for lengst hoppet av lasset.

Dette skyldes to fakta; for det første er sørkoreanerne i full viten om at de må bygge opp et respektbart forhold med Kina og kunne gjøre det i egenskap av å være en teknologisk avansert nasjon med meget store økonomiske muskler. - Og de er ikke lite irritert på amerikanerne som har forsuret forholdet med dem.


Iran vil ikke underkaste seg Kina, men de vil deretter koordinere seg med kineserne for stabilitet i Midtøsten - som de hadde gjort med USA fram til Trump ødela alt!

Mrsa2
Mrsa2Innlegg: 8828
15.07.20 21:21
ondoro: Du får ta disse falske oppdiktede historiene et annet sted. Glir ut her nå.

Så det stemme ikkje at doktoren som ville varsle vart arrestert? Det stemme ikkje at ei mengde varer som blant anna Norge fekk frå Kina måtte returnerast pga at dei ikkje var gode nok? OSV. 

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 31547
16.07.20 07:31
Mrsa2: Så det stemme ikkje at doktoren som ville varsle vart arrestert?

Nei, det stemmer ikke.

Han ble avhørt, men ikke arrestert. Han ble truet til taushet og anklaget for å lekke informasjon.

La oss prøve å forholde oss til det som er fakta, og ikke overdrivelser.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 07:32)

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 18264
16.07.20 08:55
ondoro: Du får ta disse falske oppdiktede historiene et annet sted.

Sier du det?

Det er vel du som er dikteren når vi snakker om diktaturer rundt om i verden, og det har du vist her inne i årevis under flere nick. Da kommer løgnene og halvsannhetene i rask takt.

China's coronavirus supplies are being rejected — how do we ensure quality in a pandemic?

Jobs
JobsInnlegg: 11709
16.07.20 09:48

Litt historisk fakta som viser at kina ikke har retten på sin side.

 

 

 

https://www.aljazeera.com/news/2020/07/china-records-debunk-historic-rights-disputed-seas-200712124059625.html

(Innlegget ble redigert 16.07.20 09:49)

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 14294
16.07.20 12:11
Jobs: Litt historisk fakta som viser at kina ikke har retten på sin side.

Det kinesiske keiserdømmet hadde i årtusener ansett å ha overhøyhet over omkringliggende nabofolkene, blant annet gjennom tributt i form av gaver og know-tow gest gjennom ambassadører - så man i realiteten bare gjenopplivet en ganske gammel tradisjon. Selvsagt er Japan og Vietnam - de eneste som ikke anerkjent kinesisk overhøyhet - ikke med i dette, og vil aldri være med i noe av det som kom fra Beijing.

Det er allikevel veldig overraskende at Xi lot til å komme med løgn omkring Zheng He som ikke var opptatt av de filippinske øyene, mer lik Columbus og Kanariøyene. Spesielt med tanke på at kinesiske handelsfolk hadde dratt til det som nå er Filippinene, i 2,000 år uten at keiserveldet brydde seg om dette. En veldig viktig årsak bak kartleggingsproblemet skyldes det kinesiske mandarinbyråkratiet som knapt tok seg bryet om å studere det som lå utenfor Kina som den gang var ikke snakk om annet enn kinesisk herredømme underlagt himmelens mandat. Det finnes nedskrevne dokumenter og arkiv med detaljerte beretninger om nabofolk, men kinesisk skriftspråk og språkføring for hender på uinspirerte byråkrater gjorde dem til en hodepine for historikerne i ettertiden. Oftest fordi man ikke klart å få en nøytral og presis skildring - her er Romerriket et helt årtusen foran når det gjelder opplysninger utenfor egne grenser - som da Japan som het "wa" var "befolket med arrogante dverger".

Keiserne var generelt lite interessant i den kinesiske sjøhandelen med resten av verden til tross for at de var i besittelse av teknologi og ressurser som langt overgikk det europeerne hadde i Columbus` tid. Og ettersom statsbyråkratiet var mer opptatt av kopiering fremfor nytenkning, hadde man rett og slett nektet å høre på sjøkapteiner som så jordens krumning - som fulgt til at europeerne for 2,500 år siden lært Jorden er rund - og det var først i 1800-tallet kineserne lært det samme! Bare disse til sjøs visste bedre, men de kunne ikke overbevise folk flest dypt inn i Kina.

Så ambisiøse kineserne måtte lide seg gjennom sine forfedrenes arroganse - og står i fare om å gjenta fortidens feilene på nytt.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 12:11)

Herinacius
HerinaciusInnlegg: 7128
16.07.20 12:26
nometalhorse: China's coronavirus supplies are being rejected — how do we ensure quality in a pandemic?

Fra australske media, fra april? Husk at dette er ett av Five Eyes landene som nå ruster opp mot Kina. Var en del i media om kvalitet på kinesisk PPE en stund, droppet nå. Det kan vel skje når de sender titlalls millioner enheter rundt og må trappe opp produksjon raskt.
men det burde være åpenbart for alle at Kina som en global industrimakt ikke har interesse av en covidkrise som kan ødelegge markedene.

blackline
blacklineInnlegg: 17267
16.07.20 12:33
Mrsa2: Så det stemme ikkje at doktoren som ville varsle vart arrestert? Det stemme ikkje at ei mengde varer som blant anna Norge fekk frå Kina måtte returnerast pga at dei ikkje var gode nok? OSV.

Vel. Nå har vi vel varslere i Vesten også. FX Snowden og Julian Assange. Som viser Vestlig spionasje og offentlig løgnpraksis. Og fengselsdommen snakkes vel om rundt 150 år.

 

Her var det vel mer det å ikke skape panikk som antagelig var motiv.

 

Kina har strengt tatt vært svært så åpne og sammarbeidsvillige om tilfellet corona.

 

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 12:38)

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
16.07.20 12:54

Nå bryter jeg alle prinsipper om å holde seg til sak her.  Men vi kan jo ta det mens vi venter på krigen i Sør-Kina havet.. 

Nei det stemmer overhodet ikke at Kamerat Li Wenliang (medlem av kommunistpartiet) ble arrestert, Han fikk overlevert et brev av lokalt politi der han ble bedt om å stanse å spre rykter om et enda ikke kategorisert virus. 

De som sto bak dette har senere fått reprimande av myndighetene. En undersøkelse utført av kommunistpartiet konkluderte 19. mars med at håndteringen av denne saken fra myndigheter og politi i Wuhan var uregelmessig og urettmessig. 

3. april ble Li utnevnt til martyr av kommunistpartiet, den høyeste utmerkelse og ære man kan få i Kina.  Den 5. april sto hele Kina stille i 3 minutter til ære for Li Wenliang.  Her ble det gjort en feil, og feil skal rettes opp igjen, selv om du ikke får vite slikt i vestlig presse. 

Skal vi ta den med verneutstyr som er spunnet ut av alle proposisjoner og forfalsket også, og som ikke har noe med kinesiske myndigheter å gjøre?  Vel jeg står over nå, men stiller selvsagt opp om det blir mange forespørsler. 

Kan jo heller nevne at da Norge fikk sin første store foresendelse, sto Erna på TV og sa de ikke kunne avsløre hvordan de hadde fått kjøpt dette.  Den forsendelsen var en donasjon fra Kina til Norge. 

Den kinesiske ambassaden i Oslo ble såpass irritert over det innslaget at de dokumenterte det på sine hjemmesider. 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 12:54)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3276
16.07.20 22:39

William Barr med angrep på Big Techs samarbeid med Kina. Han kommer også med kraftige beskyldninger mot kommunistpartiet. 

(Innlegget ble redigert 16.07.20 22:40)

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 14294
16.07.20 23:25
blackline: Kina har strengt tatt vært svært så åpne og sammarbeidsvillige om tilfellet corona.

Det var de så definitivt ikke, men enhver kinaekspert med selvrespekt kan med rette påpeke at dette ikke er annet enn et systemsvikt som skyldes den politiske kulturen hvor disse på lavere ledd har en tendens for å underslå og tilsløre alvorlige saker og farefulle potensialiteter (som sett med Putin og oljelekkasjen i Sibir, han var rasende ved å ha blitt ført bak lyset!) for å fortsette med å nyte gunst fra de øvre som med skolegutten som vil bli flinkere i møte med læreren. I demokratiske og pluralistiske land er dette i virkeligheten ikke "utenkelig", aktuelt er dette en del av menneskenaturen som bare kan motarbeides gjennom et effektiv oversiktssystem - og her har Kina et stort problem ved at disse i et totalitært system bare blir enda mer ivrig, selv om konsekvensene blir som regel fatalt som da Xi gjennomførte en klassisk partiutrenskning i Wuhan.

Dette ville ikke de sinofobiske amerikanerne høre snakk om når de påpeke problemstillingene fra begynnelsen på den kinesiske epidemien før sentralmyndighetene grepet inn med voldsomme tiltak som var det eneste rette i den oppståtte situasjonen.

USA og Kina har blitt trukket inn i en veldig farlig rivaliseringskonflikt som kan komme utenfor kontroll fordi den amerikanske aggressiviteten er nå blitt helt irrasjonelt. Det var riktig å fjerne Hong Kongs spesielle status og deretter lansere straffereaksjoner, men indirekte angrep på selve kommunistpartiet i Kina og andre var simpelt altfor mye, samtidig som man har gjort Huawei og andre selskaper forbudt på amerikansk grunn. Det er nemlig et uoffisielt forbud mot kjøp av kjøretøyer fra Kina som nylig har blitt innført. USA går rett i strupen på Kina, og ser ikke ut til å realisere at man har gjort to meget fatale feilvurdering; for det første er Kinas nabostatene IKKE interessant i ustabilitet og kalde krig-tilstander, noe som politikerne i Washington som tror de er i 1980-årene, ikke maktet å forstå. For det andre - og mer viktigere - Kina er i stand til å skade USA meget sterkt. Selv ikke Sovjetunionen er så sterk som Kina har blitt globalt sett.

I Midtøsten er de første bevegelsene bort fra USA observert; ved ren og skjær stupiditet kritisere USA EU omkring Libya og signalisert at de støtter Tyrkia. Uten å fatte at Saudi-Arabia, Egypt, Emiratene, Frankrike og Hellas dermed angripes som et resultat. Bin Salman er sterkt politisk svekket, slik at MBZ nå har fått sterk støtte. Og han vil ha en gjenreisning av stabilitet og strategisk balanse i Midtøsten. Dette er Kinas målsetning, de har nå overtatt USAs rolle som koordineringspartner for Iran. Ettersom arabiske olje nå går til Øst-Asia, ment det at gulfaraberne vil trekke inn Kina som nå er gått sterkt inn. De er underveis i Irak, de har begynte med å hjelpe ut Libanon, og er ved å slutte seg til den anti-tyrkiske alliansen.

I Asia merkes det at de fleste statene vil ikke ha konfrontasjon med Kina, selv ikke Vietnam, Filippinene og Japan. ASEAN er stort sett i lomma på Kina. Indonesia er ved å reorientere seg, og kan vende seg bort fra Australia/New Zealand som ikke lenge kan projisere militærmakt. India har ikke en eneste venn blant sine nabolandene og kan bli "omringet" av Kina i fremtiden - de har baser i Pakistan, Sri Lanka, Djibouti og Bangladesh som kan brukes for militære. De muslimske statene i Asia merker nå at Kinas makt er blitt så sterk, at de må deretter akseptere en ny virkelighet.

I Afrika er det nærmest garantert at de fleste vil ha Kina som motkraft mot Vesten, men de vil etter hvert glir inn i det kinesiske hegemoniet for å modernisere seg og sine landene, og deretter ha langt færre hindringer som innblanding fra andre makter. For hver år kinesiske varer blir mer kvalitetsmessig er de vestlige varer som er kraftig fordyret, ved å utkastes som førstevalg.

Galskap har nå grepet amerikanerne, CAATSA-lovene som kalles "boikottlovene" er nå offisielt kritisert av EU for å være ulovlige lover etter internasjonal sedvane. Og ennå vil man bruke CAATSA for å tvinge EU til å rette seg etter USAs vilje, blant annet omkring oljerøret mellom Tyskland og Russland. Disse arrogante dustene i kongressen og det hvite huset ser ikke at de angripe sine egne venner og partnere gjennom sine ulovlige ekstraterritoriale sanksjoner! Dermed vil EU går mot Kina. Kineserne vil ikke ha problemer med EUs forsegling av det indre markedet, ettersom det bare er naturlig fra deres perspektiv - istedenfor vil man ha frihandel og fokus på global økonomi.

Om USA mister Afrika, Midtøsten, Asia med få unntak og deretter EU, vil det bli slutten på det amerikanske hegemoniet. Og dette er amerikanernes egne skyld, deres dominans var basert på tillit mot disses opptredens som verdensmakt der man ikke skal misbruke sin makt i de internasjonale relasjonene knyttet til økonomi, finans og mellomstatlige gjensidighet.

Amerikanerne har helt glemt leksa fra 1940-1990; Roosevelt ville at USA skulle være alles venn. Om han hadde sett dagens situasjon, ville han ha bli så dypt sjokkert at han ville ha marsjert rett til kongressen og kjeftet ut hele etablissementet. Han hadde sett arroganse og hovmod i andre makter den gang.

(Innlegget ble redigert 16.07.20 23:31)

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
19.07.20 17:56

Mens vi venter på Krigen som ikke kommer i Sør-Kina havet eller den vestlige Filippinske sjø som de kaller det på Filippinene fordi USA ikke får noen med seg kan vi ta litt småplukk.   

ASEAN landene har gått fobi EU som Kinas største handelspartner. Dette har naturlig nok med Pandemien å gjøre, om det fortsetter slik etter pandemien gjenstår å se, men med den tilnærmingen flere EU-land nå har til Kina som haleheng til USA vil det uansett skje om ikke så lenge.

 During this period, ASEAN-China trade increased by 6 percent year-on-year to US$140 billion and accounting for 15 percent of China’s total trade volume. This comes as the country’s traditional, largest trading partner, the EU, has been on lockdown. China’s imports from Vietnam and Indonesia rose by 24 and 13 percent year-on-year, respectively,

Filippinene og Kina er blitt enig om å fortsette samarbeid og løse konflikter på fredelig måte.

MANILA, Philippines — the top diplomats of the Philippines and China agreed to address the West Philippine Sea dispute through "friendly" consultations.

Kina har vært plaget av mange naturkatastrofer I det siste da ført og fremst flom og jordskjelv. Flere ASEAN land har vist solidaritet. Blant annet Vietnam.

The Government and people of Viet Nam have pledged to provide US$100,000 in aid to help China overcome the consequences of the recent floods and earthquake.

Nå er det ikke all verden, men Vietnam sendte også hjelp til Kina verdt 400 000 $ til Kina i forbindelse med Covid-utbruddet i februar.

Ellers er det viktig å få med seg at Kinas økonomi er på fart fremover igjen, med 3,2 % vekst i 2. kvartal,  dette bringer også optimisme i ASEAN.

China’s economy is recovering. That’s good news for Southeast Asia

 

 

(Innlegget ble redigert 19.07.20 17:56)

blackline
blacklineInnlegg: 17267
19.07.20 19:11
Varulv2478: Det var de så definitivt ikke,

Nemmen, svarer du også!! lol.

 

Vel. Ganske så mye skjules vel også i vesten under floskelen "Rikets Sikkerhet"

Så vi får vel feie for egen dør først.

Mye er fremdeles galt i Kina. Men de er i alle fall på rett vei. Det er ikke vi, Varulv.

Tygg på den.

Kinas dødstall forteller mye om hva som ble gjort rett og hva som ikke ble det. Kinas motstander USA's tall gjør det samme. Og USA fekk mye info gratis. Alikevel har det gått som det har gått i "the only indispensible nation on the globe"

(Innlegget ble redigert 19.07.20 19:23)

Jobs
JobsInnlegg: 11709
20.07.20 13:23

Det er meget steile fronter mellom Japan og kina også om Diaoyu-øyene i Øst kina-havet.Japan setter hardt mot hardt med stor besluttsomhet om og forsvare øyene.


 


https://www.scmp.com/week-asia/politics/article/3093920/east-china-sea-japan-constantly-scrambling-jets-tensions-beijing

Lezah
LezahInnlegg: 64380
20.07.20 13:25

Ville tenkt meg lenge om før jeg bråket med et land som makter å forby Ole Brumm. De mener alvor.

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
21.07.20 13:44
Jobs: Det er meget steile fronter mellom Japan og kina også om Diaoyu-øyene i Øst kina-havet.Japan setter hardt mot hardt med stor besluttsomhet om og forsvare øyene.

Du er like fast i troen her også. Bare noe går mot Kina er det verdt å kjempe for. Vedder du ikke har peiling hvor dette området ligger på kartet en gang.

Disse øyene det her er snakk om ligger rett i fjæresteinene til Taiwan, like langt fra Japan som området det er uenighet om i Sør-Kina havet ligger fra Kina.

Dette området har tilhørt Kina siden det trettende århundre, men ble senere okkupert av Japan.   Etter 2. verdenskrig slo både Kairo Deklarasjonene (1943) og Potsdam erklæringen (1945) fast at Japan måtte overlate disse okkuperte områdene til den rettmessige eieren Kina. Den gang gjaldt det vel også hele Taiwan.

I praksis ble det USA som administrerte disse øyene gjennom basen på Okinawa. Til slutt ga det amerikanske senatet, i strid med all folkerett øyene tilbake til Japan i 1971.  Imperiet hadde talt så da så..

Når det gjelder Sør-Kina havet finnes også motforestillinger mot artiklene i ABC nyhetene og South China Morning post. For eks. i The Maritime Executive:  

Historical Support for China's South China Sea Territorial Stance

There have been recent claims in the media that Great Britain and other nations who operate Freedom of Navigation Operations (FONOPS) in the South China Sea have taken no stance concerning the sovereignty of the three island groups that are the subject of dispute among China, the Philippines and Vietnam. However, there is overwhelming evidence that this is not the case. Instead, that evidence points to prior recognition of the islands as historic Chinese territory.

 

(Innlegget ble redigert 21.07.20 13:44)

Canucks
CanucksInnlegg: 75904
21.07.20 14:04
ondoro: Etter 2. verdenskrig slo både Kairo Deklarasjonene (1943) og Potsdam erklæringen (1945) fast at Japan måtte overlate disse okkuperte områdene til den rettmessige eieren Kina. Den gang gjaldt det vel også hele Taiwan.

Siste setning stemmer, resten derimot stemmer nok ikke helt, selv om kinesisk propaganda har prøvd seg på den varianten.

Litt mer rundt Kairo og Potsdam her. Samt annen historie rundt de japanske Senkaku-øyene.

Det er også verdt å merke seg at kinesere aldri har bosatt seg på disse øyene heller, enkelte kinesiske seilere på vei til Okinawa søkte av og til ly på Senkaku-øyene.

(Innlegget ble redigert 21.07.20 14:04)

nometalhorse
nometalhorseInnlegg: 18264
21.07.20 14:11
ondoro: Dette området har tilhørt Kina siden det trettende århundre, men ble senere okkupert av Japan.

Så du mener altså at Norge skal ta tilbake Bohuslän som vi tapte under den nå 350 år gamle Roskilde-freden?

Er det slik det skal fungere i verden? Eller er det bare av og til?

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
21.07.20 14:30
Canucks: Siste setning stemmer, resten derimot stemmer nok ikke helt, selv om kinesisk propaganda har prøvd seg på den varianten. Litt mer rundt Kairo og Potsdam her. Samt annen historie rundt de japanske Senkaku-øyene. Det er også verdt å merke seg at kinesere aldri har bosatt seg på disse øyene heller, enkelte kinesiske seilere på vei til Okinawa søkte av og til ly på Senkaku-øyene.

Ingen har bosatt seg på disse øyene. Ellers var det jo stort av deg at du kan si "ikke stemmer helt" istedet for å si at du lyver.  Legger merke til Tadashi Ikedas syn på dette og argumenter. Du vet argumenter og tolkninger kan gå i alle retninger. 

Ellers er det vel slik at da USA (hvilken rett de nå enn hadde) ga dette til Japan i 1972 var akkurat da Kina og USA var på talefot og opprettet forbindelser. Deng Xiaoping sa vel da at han ville overlate dette til fremtidige generasjoner, for ikke å forstyrre forholdet til USA. 

Ellers fra Taiwan for en måned siden: 

TAIPEI (Taiwan News) — Japan's Ishigaki City Council passed the proposal to change the administrative designation of the Diaoyutai Islands from Tonoshiro to Tonoshiro Senkaku on Monday (June 22), despite a torrent of protests from Taiwan and China in recent weeks.

Men Taiwan er jo tabu å nevne i disse diskusjonene, selv om de eller er kjekke å ha for å gå mot Kina. Her er altså Taiwan og Folkerepublikken enige om alle krav. Vanskelig ja.. 

(Innlegget ble redigert 21.07.20 14:30)

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
21.07.20 14:31

Oh my Good.. du snakker om "bidrag". 

Canucks
CanucksInnlegg: 75904
21.07.20 14:46
ondoro: Ingen har bosatt seg på disse øyene. Ellers var det jo stort av deg at du kan si "ikke stemmer helt" istedet for å si at du lyver.  Legger merke til Tadashi Ikedas syn på dette og argumenter. Du vet argumenter og tolkninger kan gå i alle retninger.

Jepp, alt kan i stor grad tolkes, men den kinesiske tolkningne her er meget kreativ, og er noe de har prøvd å kjøre opp først nå nylig også i de senere årene med meget kreative tolkninger som også har blitt resirkulert av Wumao's i ettertid også. 

Taiwan er ikke akkurat noe tabu å nevne i dette, og deres syn er ikke overraskende, da Taiwan også ser på seg selv som det rettmessige Kina, og de fleste land ønsker jo kontroll over landområder. Så hadde vært sjokkerende om Taiwan hadde landet på noe annet i denne disputten enn at styret fra Taipei skulle ha råderett over dette området.

(Innlegget ble redigert 21.07.20 14:48)

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
07.08.20 23:26

Må nesten oppdatere litt om den snarlige krigen. Tråden i ferd med å forsvinne fra forsida. 

En kan nå slå fast at Pompeo har gått på et enda større magaplask i Sør-Kina havet enn Hillary gjorde. Det har kanskje noe med pondusen å gjøre.  Totalt ignorert er det vel kanskje på tide å gi opp akkurat her. Siste halmstrå for støtte var Singapore og Indonesia, men det gikk også fullstendig skeisen.

Duterte har resolutt slått tilbake etter at imperiet trodde de hadde Filippinene på kroken igjen. Han har nå lagt ned forbud mot militære øvelser sammen med USA og andre i Sør-Kina havet. Duterte bans exercises with US in South China Sea.

(Innlegget ble redigert 07.08.20 23:26)

Jobs
JobsInnlegg: 11709
08.08.20 15:20
ondoro: Duterte har resolutt slått tilbake etter at imperiet trodde de hadde Filippinene på kroken igjen. Han har nå lagt ned forbud mot militære øvelser sammen med USA og andre i Sør-Kina havet. Duterte bans exercises with US in South China Sea.

Hva med Vitnam ? Tviler på at de gir ved dørene som Duterte som er en feig støvel.Kina har ikke noen historisk rett i sine krav.Blir det samme som og legitemere hitler sine krav det kina driver med.Øyene til Japan også var eid av private,det var først etter at de ga de til Japan at kina klikket i vinkel.


Nå er det påstander om stor fare for krig mellom USA og kina de neste mnd.


 


https://www.scmp.com/news/hong-kong/article/3096597/trumps-america-provoking-real-war-china-will-unthinkable-happen

blackline
blacklineInnlegg: 17267
08.08.20 15:47
Jobs: Tviler på at de gir ved dørene som Duterte som er en feig støvel.

Vel. Jeg synes ikke politikere som gir USA og Vesten det glatte lag er feige. Tvert imot viser det vel at de har baller.

 

Dicksuckers som Jobs helter, de er vel ganske så typisk feige hunder. De er typisk som gutta som løgrer rundt skolens bølle.

 

At USA har lyst å starte krig mot Kina er vel åpenbart. De har derimot ikke særlig lyst å måtte kjempe den selv.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 15:48)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3276
09.08.20 23:09
Jobs: Nå er det påstander om stor fare for krig mellom USA og kina de neste mnd.

USA knuser Kina i en krig der det ikke blir brukt atomvåpen. Foreløpig tror jeg krigsfaren er avverget, flere toppgeneraler i Kommunistpartiet har advart Xi Jingping. De ber han stoppe sin aggressive fremferd. Det er også meldt om at separatistgrupper er klare for et væpnet angrep mot Beijing fordi de valgte å ikke hedre de som døde i slagsmålet på den indiske grensen. 

Det meldes om stor splittelse i Beijings elite.  Kina har fått flere mektige fiender de siste månedene, og amerikanerne sover ikke lenger, de har for alvor startet en kald krig med Kina. Både demokratene og republikanere er enige i at Kina er fienden som må knuses før de får for mye makt. 

Hvis ikke atferden endres risikerer Xi Jinping å bli styrtet fra innsiden. Kommunistpartiet vil forbli, men med en litt annen tilnærming til resten av verden. Den militært aggressive stilen til Xi Jingping ønskes ikke hos flere mektige kinesere som lever det glade liv. Men hvis Xi vinner den indre maktkampen, så er dette dømt til å ende med krig.  

(Innlegget ble redigert 09.08.20 23:11)

Varulv2478
Varulv2478Innlegg: 14294
09.08.20 23:59
idiomatisk: USA knuser Kina i en krig der det ikke blir brukt atomvåpen. Foreløpig tror jeg krigsfaren er avverget, flere toppgeneraler i Kommunistpartiet har advart Xi Jingping. De ber han stoppe sin aggressive fremferd. Det er også meldt om at separatistgrupper er klare for et væpnet angrep mot Beijing fordi de valgte å ikke hedre de som døde i slagsmålet på den indiske grensen.
Det meldes om stor splittelse i Beijings elite. Kina har fått flere mektige fiender de siste månedene, og amerikanerne sover ikke lenger, de har for alvor startet en kald krig med Kina. Både demokratene og republikanere er enige i at Kina er fienden som må knuses før de får for mye makt.
Hvis ikke atferden endres risikerer Xi Jinping å bli styrtet fra innsiden. Kommunistpartiet vil forbli, men med en litt annen tilnærming til resten av verden. Den militært aggressive stilen til Xi Jingping ønskes ikke hos flere mektige kinesere som lever det glade liv. Men hvis Xi vinner den indre maktkampen, så er dette dømt til å ende med krig.

Ytterlig lite trolig. Hva som i virkeligheten hendt var Trump som hadde åpnet opp for en meget sterk aggresjon som bunnet i irrasjonalitet i de siste to år, slik at dette satt kineserne under et stort press - Xi Jinping oppdaget at Trump hundset ham, og deretter satt ham og ledelsen i Beijing under noe som oppfattes for å være ydmykende. Trumps forhandlingstaktikk var intet mindre enn en katastrofe for både Kina OG USA, og så snart Trump tok i bruk krigsretorikk i våren 2020 måtte dette besvares.

Disse som vil fortsette med Dengs strategi om lav profil kan bare glemme det; det er ikke lenge realistisk fordi Kina er blitt for stor, for mektig. Det jeg ser i disse artikler bunnet i mye ønsketenkning, når de ikke forstår kinesiske væremåte eller helhetsbildet ved å nekte å se alle sider av denne saken. Xi kritiseres for hans strategi med "Ulvkriger"-diplomati, men så er det fordi man ment dette er simpelt for tidlig ut.

Xi eller ikke, Kina har startet marsjen.

(Innlegget ble redigert 09.08.20 23:59)

Jobs
JobsInnlegg: 11709
10.08.20 16:22
Varulv2478: Ytterlig lite trolig. Hva som i virkeligheten hendt var Trump som hadde åpnet opp for en meget sterk aggresjon som bunnet i irrasjonalitet i de siste to år, slik at dette satt kineserne under et stort press - Xi Jinping oppdaget at Trump hundset ham, og deretter satt ham og ledelsen i Beijing under noe som oppfattes for å være ydmykende. Trumps forhandlingstaktikk var intet mindre enn en katastrofe for både Kina OG USA, og så snart Trump tok i bruk krigsretorikk i våren 2020 måtte dette besvares.

Med respekt og melde er det kina som okuperte nesten hele sør-kinahavet uten aggresjon i fra USA.Skal verdensamfunnet tilate slik oppførsel så er vi på ville veier.De har ingen historiske rettigeter og vise til,og derfor gikk de på knusene tap i havretten.Kina kranger nå med nesten alle sine naboer etter at xi skal gjenreise kinas storhet.Det vil si på bekostnig av andre.La krigen komme ,når slike tåpelige ledere ikke har lært av historien.HåperUSA bomber de sønder og sammen i et overrasket angrep, som setter de ut av spill om de ikke bakker ut.Det er det beste som kan skje,noe annet blir en stor katastrofe for verden.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 16:23)

ondoro
ondoroInnlegg: 34597
10.08.20 17:57
Jobs: Hva med Vitnam ? Tviler på at de gir ved dørene som Duterte som er en feig støvel.Kina har ikke noen historisk rett i sine krav.Blir det samme som og legitemere

Jeg stoppa sitatet der.. hitlingen begynte. 

 

Vietnam ?  Synes du de skal være tøffere mot Filippinene enn Kina  da siden de krever omtrent de samme områdene utenfor Filippinene som Kina gjør og har heist sitt flagg nærme Filippinene enn Kina har gjort.?  

Innvikla dette når agendaen og formålet med å diskutere er noe helt annet det som er tema.

Nå har jeg da sett du har proklamert at om USA ikke bomber Kina sønder og sammen vil det bli en stor  katastrofe for verden.  Villig til å ofre alle 1,4 milliarder for å unngå ”katastrofen”?  

Dessuten fortsetter du hypen din om at Kina krangler med alle sine naboer noe som overhodet ikke er tilfelle når det gjelder temaet her. De forhandler.  Som du har sett fikk ikke USA med seg noen land i området i kjøret sitt mot Kina på falskt grunnlag her, heller altså ikke Filippinene.

Den vestlige propagandaen mot Kina tar av på alle fronter, og den vil bli verre .. men det som er fakta om en følger med utenom vestlige mediers oppdiktede verdensbilde  er at det er USA og ”vesten” som stadig får færre såkalte venner i denne saken og i verden.

 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 17:57)

Jobs
JobsInnlegg: 11709
10.08.20 19:58
ondoro: Den vestlige propagandaen mot Kina tar av på alle fronter, og den vil bli verre .. men det som er fakta om en følger med utenom vestlige mediers oppdiktede verdensbilde er at det er USA og ”vesten” som stadig får færre såkalte venner i denne saken og i verden.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg