Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Nexuscrawler

Innlegg: 643
Nexuscrawler
20.09.20 16:22
cruisecontrol: Det som skremmer mest er at noen forsøker drepe en fyr bare fordi vedkommende ikke liker politikken hans..

På dette stedet er vi helt enige. Snikmyrding med giftstoffer er skremmende, både denne forsendelsen til Trump, pluss de to ricinpakkene som ble forsøkt sendt til Obama. Like ufyselig begge deler. Helt greit å være uenig i personer, men å prøve og ta livet av dem på det grunnlag er helt ugreit.

Rhabagatz

Innlegg: 31732
Rhabagatz
20.09.20 17:28
cruisecontrol: Begynner venstresiden gå langt over streken vel...Er hatet så dypt at man ønsker en president død så er man rimelig sjuk En pakke med det giftige stoffet Ricin skal ha blitt sendt til Det hvite hus, melder CNN.Ricin er et svært giftig protein som finnes i oljeplanten Ricinus communis. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften, og den kan derfor brukes som masseødeleggelses- og terrorvåpen.

Er kona til justisminister Barr sjekket ut av saken?

aIseboy

Innlegg: 8747
aIseboy
20.09.20 17:40
cruisecontrol: kke min helt han,hvor får du det fra??
Det jeg driver med her inne er prøve få venstresiden til slutte med regelrett trakassering av de som ikke er enige med dem...
 
Står fortsatt på at han og andre som har måttet slutt er en gjeng med sutreunger...... 
Det som skremmer mest er at noen forsøker drepe en fyr bare fordi vedkommende ikke liker politikken hans..
Morsomme er at de kommer (disse som har fått fyken) med grunnløse påstander uten fakta men kuns synsing og alt er selvsagt negativt.... Buhu... Du mista jobben kom over det og gå videre i livet

Klart han er en helt for deg. Du kan ikke vise til 1 - ett innlegg fra deg selv i løpet av de siste 4 årene med et snev av kritikk av Trump. Da snakker vi kult og idolisering, og ikke et kritisk blikk på verdens mektigste.

Selv når kritikken kommer fra "Republicans against Trump", "Lincoln Project", nær slekt av Trump eller tidligere nære medarbeidere av Trump, så avfeier du det som "grunnløst" Disse folkene, som definitvt ikke har noe med venstresiden å gjøre,  er folk som har vært på innsiden, og som kjenner Trump - langt mer enn du og jeg gjør. Hvorfor var det aldri titalls bøker og eksklusive skandaleintervjer fra forsmådde medarbeidere da Obama var president, tror du? 

Det er en ærlig sak å innrømme at det er kun trakassering fra den ene siden som engasjerer deg - men hvis du virkelig var opptatt av trakassering, og ville den til livs - hvorfor er du ikke opptatt av å få begge sider til å slutte med den?

Ellers må du snart ta inn over deg at den voldsomme debatten om Trump overhodet ikke handler om venstresiden vs høyresiden. De aller fleste som er negative til Trump i denne tråden, er faktisk trygt plassert på høyresiden. 4-5 har til og med vært svorne republikanere ved 2008 og 2012 valgene.

 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 17:41)

jakoline

Innlegg: 41639
jakoline
20.09.20 18:39
Viracocha: når Amerika sist var great? hvilken tid eller årstall var det?

Man må nok se den påstanden i kontrast til hvordan man historisk hadde det f.eks i Norge ,men også andre europeiske land.


For mange europeere var Amerika mye det samme som Europa idag er for f.eks innvandrere fra Midtøsten og Afrika; et sted man fikk muligheten til å forandre på et liv som synes være håpløst.


Så dro man over ,da som nå ,og oppdaget og oppdager raskt at ikke glansbildet helt sammensvarer med drømmen man hadde.
Allikevel skrev mange utvandrere til Amerika tilbake til sitt opprinnelsesland ,for å skryte av hvor "big" alt var der...ja selv blåbæra var større...


Slektsforskning med slike "amerikabrev" viste at mange utvandrere jugde så det rant av dem når de skrev hjem..de døde også som fluer der borte.
Slik også mange innvandrere i dag ringer hjem for å fortelle hvor "fantastisk" de har det i Europa. Kjenner til tilfeller hvor noen har jobbet i mange år før de kan kjøpe en dyr klokke til foreldrene hjemme...for å ha som gave og bevis for hvor "big" alt er i Europa..


Så bildet av at alt er "so great" i Amerika ,bygges nok mye på den myten utvandrere formidlet i sine brev og beskrivelser hjem til Europa....

Tyrmann

Innlegg: 942
Tyrmann
20.09.20 18:46
aIseboy: Klart han er en helt for deg. Du kan ikke vise til 1 - ett innlegg fra deg selv i løpet av de siste 4 årene med et snev av kritikk av Trump. Da snakker vi kult og idolisering, og ikke et kritisk blikk på verdens mektigste.

Ikke så rart. Han er den første president i USA som ikke tar avstand fra nazistene. Det er derfor han har en liten skare av fans i Norge. Det som finnes av nazister i USA vil stemme på Donald Trump. Han er deres redningsmann.

BlackEagle

Innlegg: 51242
BlackEagle
20.09.20 20:57
Naggastat: Tenk om Siv Jensen og Sylvi Lishaug hadde vært like tøff som denne damen.

Ååå, du tenker på at fr. Jensen og fr. Listhaug burde styre Norge med seksløpere, AK-47 og kanoner, slik at man kan skrote hele lovverket?

Fanken, at jeg ikke tenkte på det. Så enkelt alt ville blitt... basert på en så enkel tankegang.

Mvh

BE

Tyrmann

Innlegg: 942
Tyrmann
20.09.20 22:04
Xavi7: Kan ikke du opplyse oss om når Hilary Clintron skal fengsles. Gjerne dato/år. Og når får vi mer OBAMAGATE tenker du?   Du som har så mange kilder og stor fantasi.

Han har mye rart på videospilleren sin som går 24 7. For et liv.

JRza

Innlegg: 15450
JRza
21.09.20 08:39

“He is the worst candidate. The dumbest of all candidates,” Trump said of former Vice President Biden. “He is the worst candidate in the history of presidential politics.”


Og 


“maybe I’ll sign an executive order that you cannot have him as your president.”


Og


“they gave him [Biden] a big fat shot in the ass… and for two hours, he is better than ever before. Problem is, what happens after that?”


Når man vet at Trump ikke er en som spøker, er disse uttalelsene skremmende. 

KansjeD

Innlegg: 11284
KansjeD
21.09.20 09:04

Trump sliter virkelig med sitt hode:

https://youtu.be/iks184i9FOI

Og det hevdes at Biden er senil?

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:04)

broren_til_noen

Innlegg: 33925
broren_til_noen
21.09.20 09:12

I Nord-Carolina har de (skal vi gjette på at det er republikanere som står bak dette?) allerede begynt å ødelegge/sabotere valget ved å forkaste svarte velgeres stemmer. 

Av avlagte stemmer forkaster valgkommisjonen 4 ganger flere svarte stemmer enn stemmer fra hvite. 

Jaggu litt av et demokrati de har borti der. Men med en sånn demokratiets forkjemper og ridder i skinnende hvit rustning på toppen er det jo ikke spesielt overraskende. 

Zen0n

Innlegg: 46643
Zen0n
21.09.20 09:12
KansjeD: Trump sliter virkelig med sitt hode: https://youtu.be/iks184i9FOI Og det hevdes at Biden er senil?

Hehe :)


Det kan vise seg meget mulig at denne "Joe er dement"-strategien får en solid backfire. Følger man med på begge to så er det ingen tvil om hvem av dem som roter mest med både begreper, fakta og setninger.


... og før en eller annen morroklump kommer på banen: Det er ikke Joe Biden.

fazz

Innlegg: 27358
fazz
21.09.20 09:14
Zen0n: Det kan vise seg meget mulig at denne "Joe er dement"-strategien får en solid backfire. Følger man med på begge to så er det ingen tvil om hvem av dem som roter mest med både begreper, fakta og setninger.

>>> "I know words. I have the best words"


 

KongOlav2

Innlegg: 42692
KongOlav2
21.09.20 09:15
Zen0n: Hehe :)
Det kan vise seg meget mulig at denne "Joe er dement"-strategien får en solid backfire. Følger man med på begge to så er det ingen tvil om hvem av dem som roter mest med både begreper, fakta og setninger.
... og før en eller annen morroklump kommer på banen: Det er ikke Joe Biden.

Det er jo nesten mer urovekkende at en amerikansk president formulerer seg på en så dårlig måte som Trump, og det sannsynligvis uten å være dement! 

kval

Innlegg: 14687
kval
21.09.20 09:17
KansjeD: Trump sliter virkelig med sitt hode:

Han ser ikke ut til å greie en tankerekke eller et resonnement som strekker seg ut over én hel setning. Språket er blitt mer og mer primitivt. Alt tyder på at han sliter med hodet sitt. I motsetning til Biden som er klar i hodet.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:18)

broren_til_noen

Innlegg: 33925
broren_til_noen
21.09.20 09:19

En kort opplysende videosnutt der Trumpsupportere forklarer hva sosialisme er. 

Klarer de å få på seg skoene uten hjelp om morran? Helt på egen hånd?

Jeg tror for øvrig en del av dem også bruker MAGA-caps med knytt under haka. 

kval

Innlegg: 14687
kval
21.09.20 09:21
KongOlav2: Det er jo nesten mer urovekkende at en amerikansk president formulerer seg på en så dårlig måte som Trump, og det sannsynligvis uten å være dement!

Problemet er at han hadde et bedre språk tidligere. Hva skyldes denne forverringen?

 

At han formulerer seg dårlig tyder på at tenkningen er dårlig. Det dårlig sagte er det dårlig tenkte.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:21)

fazz

Innlegg: 27358
fazz
21.09.20 09:21

>>> Dagens milepæl for Trump administrasjonen er at de har nå endelig overtatt UK på de offisielle listene over flest COVID dødsfall pr. 100.000 innbyggere. Spania faller i løpet av denne uka, noe som da bare etterlater seg Belgia av de europeiske landene (ser vi bort fra miniputtstatene). Tallene viser heller ikke noe nevneverdig forbedring fra forrige uke i USA med ett snitt på ca. 800 døde i døgnet. 

Zen0n

Innlegg: 46643
Zen0n
21.09.20 09:22
broren_til_noen: En kort opplysende videosnutt der Trumpsupportere forklarer hva sosialisme er.  Klarer de å få på seg skoene uten hjelp om morran? Helt på egen hånd? Jeg tror for øvrig en del av dem også bruker MAGA-caps med knytt under haka.

"The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."

(Det er lite trolig at Winston Churchill faktisk sa det, men det er steike godt sagt for det)

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:22)

broren_til_noen

Innlegg: 33925
broren_til_noen
21.09.20 09:25
Zen0n: "The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter." (Det er lite trolig at Winston Churchill faktisk sa det, men det er steike godt sagt for det)

Det jævlige er jo at disse kunnskapsløse idiotene har stemmerett. 

De aner virkelig ikke hva de gjør! 

Zen0n

Innlegg: 46643
Zen0n
21.09.20 09:26
broren_til_noen: Det jævlige er jo at disse kunnskapsløse idiotene har stemmerett.  De aner virkelig ikke hva de gjør!

Ja, det var jo det angivelige poenget til "Winston Churchill" også. 

fazz

Innlegg: 27358
fazz
21.09.20 09:29
broren_til_noen: Klarer de å få på seg skoene uten hjelp om morran

>>> De fleste har nok borrelås. 


Ta en titt på videoene Jordan Klepper har fra hans intervjuer på "Trump ralliene" for å bli skremt av tankegodset som går igjen. 

oddvar_kjempebra

Innlegg: 23977
oddvar_kjempebra
21.09.20 09:30
fazz: Tallene viser heller ikke noe nevneverdig forbedring fra forrige uke i USA med ett snitt på ca. 800 døde i døgnet.

Antall dødfall har en klar nedadgående trend også i USA. Fra en 7-days-moving-average på 1100 i begynnelsen av August til under 800 nå.

Men i forhold til de fleste andre land er det jo fremdeles veldig høyt.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 09:33)

Jompa

Innlegg: 14705
Jompa
21.09.20 09:39

"He's a lier. I don't believe in numbers"


Lykke til, USA. Dere vil trenge det!

kval

Innlegg: 14687
kval
21.09.20 09:41
oddvar_kjempebra: Antall dødfall har en klar nedadgående trend også i USA. Fra en 7-days-average på 1100 i begynnelsen av August til under 800 nå. Men i forhold til de fleste andre land er det jo fremdeles veldig høyt.

Klart trenden er viktig for å se hvordan epidemien utvikler seg. 


Det er likevel ikke bra å bare se på trenden. Det er en ufattelig katastrofe og tragedie at 200 000 mennesker er død pga epidemien. 800 daglige dødsfall rammer mange familier som mister sine kjære. Og det ubegripelige er at dette skjer i et land som USA.

broren_til_noen

Innlegg: 33925
broren_til_noen
21.09.20 09:50
oddvar_kjempebra: Antall dødfall har en klar nedadgående trend også i USA.

Ja, den klart nedadgående trenden viser at i dag har tallene gått ned til 200 000 døde amerikanere. 

Jompa

Innlegg: 14705
Jompa
21.09.20 09:50
oddvar_kjempebra: Antall dødfall har en klar nedadgående trend også i USA. Fra en 7-days-moving-average på 1100 i begynnelsen av August til under 800 nå. Men i forhold til de fleste andre land er det jo fremdeles veldig høyt.

Jepp, men så får vi se fremover om det vil falle ytterligere, eller flate ut og kanskje stige noe. 


Antall positive tester har ikke gått noe ned de siste par ukene, om noe så har det gått noe opp. For to uker siden hadde de drøye 25 000 positive tester (som er rekordlavt når man ser de siste tre månedene under ett). For en uke siden var de på nytt oppe på 38 000. Så får vi se hva det blir i dag. 


Uansett viser 7-dagers snittet at antall positive tester har økt med 5-6000 siden bunnpunktet for et par uker siden. Effekten i antall døde vil jo typisk komme om ikke lenge.

grock19

Innlegg: 84190
grock19
21.09.20 09:58
Jompa: "He's a lier. I don't believe in numbers"
Lykke til, USA. Dere vil trenge det!

Der har man kjernen i Trump-fenomenet.


Er vanskelig å vite om det er lunacy eller bare imbecillity som er mest fremtredende blant kjernetroppene, sånne som kjerringa der.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 23977
oddvar_kjempebra
21.09.20 10:09
kval: Det er likevel ikke bra å bare se på trenden. Det er en ufattelig katastrofe og tragedie at 200 000 mennesker er død pga epidemien. 800 daglige dødsfall rammer mange familier som mister sine kjære. Og det ubegripelige er at dette skjer i et land som USA.

Siden det er en pandemi er det jo ikke ubegripelig i det hele tatt.

Og folk dør jo i USA også når det ikke er en pandemi.  I snitt dør ca 8000 mennesker hver dag  i USA

Spørsmålet er hvor mange ekstra som dør pga av pandemien (excess mortality). Og da må man se det over lengre tid fordi mennesker som ville ha dødd av noe annet innen kort tid vil presse tallene unaturlig høyt. Man må først se om man opplever unaturlige lave dødstall når pandemien har roet seg.

Det er jo det vi ser i Sverige nå. Underdødelighet. Så når man skal se hele 2020 under ett (forutsatt at ikke Sverige får en ny dødsbølge) så vil man ha vanskeligheter med å se overdødelighet i det hele tatt.

Så tror jeg ikke det vil skje i samme grad i USA. I Sverige er det de svakeste av de svake blant de eldre som har dødd. I USA har denne pandemien avslørt at den generelle helsetilstanden hos befolkningen er veldig dårlig.

Og det er jo fedme-epidemien som er hovedårsaken. Akkurat den kan man vanskelig skylde på Trump for.

I hvor stor grad bedre lederskap ville ha ført til langt færre døde i USA synes jeg er vanskelig å si noe sikkert om. I New York har jo både guvernøren og borgermesteren fått skryt for måten de har opptrått på. Likevel er de på topp i dødsfall pr capita.

Jeg tror det er langt større grad av tilfeldigheter i kombinasjon med et lands generelle helsetilstand og innbyggernes iboende immunitet mot dette viruset som er det viktigste.

At Trump er totalt inkompentent og egenrådig har nok spilt inn, men kanskje ikke så mye som mange tror.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 10:18)

kval

Innlegg: 14687
kval
21.09.20 10:17
oddvar_kjempebra: At Trump er totalt inkompentent og egenrådig har nok spilt inn, men kanskje ikke så mye som mange tror.

I vurderingen av Trump og epidemien må man spørre om har gjort alt han kunne og burde gjøre. Om vi sier at 99% av dødsfallene ikke har noe med Trump å gjøre står vi allikevel igjen med  2 000 dødsfall som han er ansvarlig for. Er ikke det en krise?

(Innlegget ble redigert 21.09.20 10:19)

oddvar_kjempebra

Innlegg: 23977
oddvar_kjempebra
21.09.20 10:26
kval: I vurderingen av Trump og epidemien må man spørre om har gjort han kunne og burde gjøre. Om vi sier at 99% av dødsfallene ikke har noe med Trump å gjøre står vi allikevel igjen med  2 000 dødsfall som han er ansvarlig for. Er ikke det en krise?

Nei. 2000 ekstra dødsfall blant 3 millioner (i året) er innenfor feilmargin. Det er enkelt å statistisk regne seg frem til et så lite tall for nesten alle helsepolitiske grep som gjøres av politikere.

I spørsmålet om hvorvidt Trump har gjort nok så svarte jeg vel tydelig på det ved å henvise til ham som "totalt inkompetent og egenrådig".

Spørsmålet er ikke om Trump har gjort nok eller om han har gjort de riktige eller gale tingene. Er man inkompetent så er man inkompetent. Da skulle man ikke vært i den posisjonen. Uansett om en blind høne også noen ganger finner korn.

Det er intellektuelt latskap å bare se på dødstallene og så rope ut: "Se hva Trump har gjort!"

Det er nettopp noe Trump ville ha gjort med en annen president i det hvite hus. Det burde ikke være vanskelig å heve seg over hans nivå.

(Innlegget ble redigert 21.09.20 10:29)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg