Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
oddvar_kjempebra

Innlegg: 27786
oddvar_kjempebra
20.10.20 09:26
deleted112509: Forsto at mye av tallene nå bygger på 6-7 dager gamle målinger og at de fleste venter til etter debatten før de kommer med nye.

538 oppdaterer forløpende og i går la de f.eks til syv målinger på nasjonalt nivå. Og hvor det er flere varianter pr måling (registred voters, likely voters o.s.v). Etter oppdateringen har Biden en ledelse nasjonalt på 10.7 prosentpoeng.

De siste to ukene pleier det å komme mange målinger hver dag. Å se på enkeltmålinger blir derfor lite meningsfullt. Det er snittet (helst med vekting) som er mest interessant å følge med på.

Og så er det viktig å vite at målingene lokalt (stat for stat) indikerer en litt mindre ledelse for Biden enn målingen nasjonalt. 538 projekterer derfor for øyeblikket en Biden seier på ca 8 prosentpoeng.

HLund

Innlegg: 22587
HLund
20.10.20 09:29
xavi-maestro: Kunne vel ikke sagt det så mye bedre selv.

Var da ikke lenge siden du sa at du ville stemt på Joe Biden. 

kval

Innlegg: 17545
kval
20.10.20 09:32
xavi-maestro: Tror ikke engang det er løgner. Tror han bare mangler impulskontroll. Hadde folk flest totalt manglet impulskontroll slik Trump gjør, ville det blitt sagt 1000 ting i løpet av en dag som motsier hverandre.

Han har brukt løgn og bedrag som metode hele sitt lange liv og det har virket bra for ham. En bortskjemt, bøllete drittunge som arvet enormt med penger.

Dette har ingenting med impulskontroll å gjøre. Dette er en veletablert, bevisst og kalkulert metode som har virket akkurat slik han ville. Han er ikke alene om dette, heller ikke som statsleder. 

Spørsmålet er om flertallet i folket vil gi ham tillit til å lede nasjonen. Jeg tror ikke det nå når de har sett ham i offentlig aksjon i 4 år.

xavi-maestro

Innlegg: 7819
xavi-maestro
20.10.20 09:34
HLund: Var da ikke lenge siden du sa at du ville stemt på Joe Biden.

Ja, men det har skjedd en god del siden den gang. På det tidspunktet var ikke KH visepres. og jeg trodde oppriktig at han var en stemme for normalitet.

xavi-maestro

Innlegg: 7819
xavi-maestro
20.10.20 09:35
kval: Dette har ingenting med impulskontroll å gjøre.

Jeg tror mye handler om det jo. Det baserer jeg på lang erfaring med personer uten impulskontroll sett opp mot hvordan jeg opplever Trump når han taler offentlig. Utrolig mye av det han sier og skriver offentlig er direkte skadelig for hans sak, på en sånn måte at man ofte stiller seg spørsmålet om han har noen å rådføre seg med i det hvite hus. Han virker ikke i stand til å tenke strategisk.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 09:36)

HLund

Innlegg: 22587
HLund
20.10.20 09:35
xavi-maestro: Ja, men det har skjedd en god del siden den gang. På det tidspunktet var ikke KH visepres. og jeg trodde oppriktig at han var en stemme for normalitet.

Jada, Kamala Harris er en venstreradikal kommunist og annet hjernevasket nonsens. I get it. Da må det jo være et rent helvete å bo i Norge.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 09:36)

xavi-maestro

Innlegg: 7819
xavi-maestro
20.10.20 09:38
HLund: Jada, Kamala Harris er en venstreradikal kommunist og annet hjernevasket nonsens. I get it.

Det sa jeg ikke, men hun er en sterk forkjemper for den giftige identitetspolitikken som demokratene har klart å omfavne de siste årene.

villevesten

Innlegg: 1726
villevesten
20.10.20 09:43
Rhabagatz: Jeg tror at de fleste som stemmer Trump har mistet troen på "systemet". De vil bare ha noen annet, en sterk, uredd leder som går egne veier. De ser det som en styrke at Trump ikke bryr seg om tradisjoner, konvensjoner eller god takt og tone. De vil ha en som river opp systemet innenfra.

Jeg tror de fleste som stemmer Trump faller innenfor tre katgorier:

1. Alltid Republikanere. Stemmer uansett Republikansk og lukker øynene når de krysser av for Trump

2. QAnon konspi-skrullene & Høyrevridde galninger

3. De som driter i politikk og ikke har peiling. Dette er heiagjengen som stiller opp på "rallyene" hans for å se "Reality-Presidenten" sitt meningsløse show.  

HLund

Innlegg: 22587
HLund
20.10.20 09:44
Nabo: Når det regner på presten drypper det på klokkeren.

Hvordan greier du å ha magemålet til å klage på nepotisme/korrupsjon, men være helt stille i båten når det gjelder han du støtter på samme område? Har du virkelig så lite integritet? Du må da skjønne at nepotisme ikke er et kort Trump kan bruke med noen som helst troverdighet. Eller vil du på ramme alvor påstå at det ikke er noen nepotisme fra Trumps side?

kval

Innlegg: 17545
kval
20.10.20 09:45
xavi-maestro: Han virker ikke i stand til å tenke strategisk.

Nei, hvorfor skulle han det? Han har greid seg godt uten hele livet. Han er offensiv og kjører på som en bulldozer. Når det oppstår for store problemer møter han det med å ombestemme seg, eller bruke mye penger - eller mange advokater. Han skyter på oppdukkende mål i stedet for å planlegge strategisk. Når han i tillegg ikke har noe moralsk kompass blir det som det blir. It is what it is!

Nabo

Innlegg: 16924
Nabo
20.10.20 09:47
HLund: Hvordan greier du å ha magemålet til å klage på nepotisme/korrupsjon, men være helt stille i båten når det gjelder han du støtter på samme område? Har du virkelig så lite integritet? Du må da skjønne at nepotisme ikke er et kort Trump kan bruke med noen som helst troverdighet. Eller vil du på ramme alvor påstå at det ikke er noen nepotisme fra Trumps side?

Du forstår forskjellen på nepotisme og korrupsjon?

aIseboy

Innlegg: 9825
aIseboy
20.10.20 09:48
villevesten: 1. Alltid Republikanere. Stemmer uansett Republikansk og lukker øynene når de krysser av for Trump 2. QAnon konspi-skrullene & Høyrevridde galninger 3. De som driter i politikk og ikke har peiling. Dette er heiagjengen som stiller opp på "rallyene" hans for å se "Reality-Presidenten" sitt meningsløse show.

I hvilken av gruppene plasserer du de konservative kristenevangelikerane? 

Romlingane

Innlegg: 18518
Romlingane
20.10.20 09:48

During Donald Trump’s time in office:

- The economy lost 3.9 million jobs.
- Economic growth fell short of what Trump promised, then crashed during the pandemic.
- The number of murders went down — but rebounded this year.
- Corporate profits set records — until this year.
- Stock prices and home prices set records. Paychecks grew faster than prices. Poverty decreased.
- The trade deficit Trump promised to reduce grew larger instead.
- Illegal immigration subsided, then surged, then fell back again.
- The number of people without health insurance went up by 7.1 million, according to a government survey.

villevesten

Innlegg: 1726
villevesten
20.10.20 09:49
xavi-maestro: Ja, men det har skjedd en god del siden den gang. På det tidspunktet var ikke KH visepres. og jeg trodde oppriktig at han var en stemme for normalitet.

Hva eksakt har endret seg i forhold til Bidens stemme for normalitet?

Hva eksakt står Harris for som er så kontorversielt i forhold til Bidens potensielle presidentskap?

 

villevesten

Innlegg: 1726
villevesten
20.10.20 09:50
aIseboy: I hvilken av gruppene plasserer du de konservative kristenevangelikerane?

De ligger vel greit innenfor Alltid Republikanerne, spør du meg..

villevesten

Innlegg: 1726
villevesten
20.10.20 09:56
Nabo: Når det regner på presten drypper det på klokkeren.

Hehe... Det er sååå enkelt for noen.. i 2016 var det Hillary som skulle låses inne, nå er det Biden. Det er så forutsigbart og latterlig, at det bare er å bøye seg i støvet over hvor lett påvirkelige folk kan være. 

Selvfølgelig er FBI, CIA og alle andre føderale ordensmakter dypt innvolvert i disse korrupsjons skaldalene, og skjuler alle beviser. 

 

xavi-maestro

Innlegg: 7819
xavi-maestro
20.10.20 10:18
villevesten: Hva eksakt har endret seg i forhold til Bidens stemme for normalitet? Hva eksakt står Harris for som er så kontorversielt i forhold til Bidens potensielle presidentskap?

Det er mye!

Men ett sentralt punkt dreier seg om hennes omfavnelse av BLM og den pågående løgnen om at det er behov for en systemisk revolusjon i USA for å håndtere systemisk rasisme.

Solvgutt1

Innlegg: 24675
Solvgutt1
20.10.20 10:25
xavi-maestro: Men ett sentralt punkt dreier seg om hennes omfavnelse av BLM og den pågående løgnen om at det er behov for en systemisk revolusjon i USA for å håndtere systemisk rasisme.

Kanskje hun bare har dårlig impulskontroll?

Donald Trump har gjentatte ganger sagt at valgsystemet er korrupt og at årets valg vil bli utsatt for omfattende valgfusk. Han har nektet å si at han vil anerkjenne valget. Han har krevd at hans nåværende motstander, hans tidligere motstand og hans forgjenger pågripes, han nektet å ta avstand fra en gruppering som mener demokratene driver en satanisk pedofiliring som drikker blod av menneskebarn og beskrev dem som "Veldig imot pedofili, og det er bra".

Er Harris' "omfavnelse" av BLM verre enn disse tingene?

(Innlegget ble redigert 20.10.20 10:28)

kval

Innlegg: 17545
kval
20.10.20 10:28
xavi-maestro: Men ett sentralt punkt dreier seg om hennes omfavnelse av BLM og den pågående løgnen om at det er behov for en systemisk revolusjon i USA for å håndtere systemisk rasisme.

Ikke revolusjon men reform. Eller utvikling - evolution.

“Nothing that we have achieved that has been about progress, in particular around civil rights, has come without a fight, and so I always am going to interpret these protests as an essential component of evolution in our country — as an essential component or mark of a real democracy,”

deleted112509

Innlegg: 24589
deleted112509
20.10.20 10:35
oddvar_kjempebra: 538 oppdaterer forløpende og i går la de f.eks til syv målinger på nasjonalt nivå. Og hvor det er flere varianter pr måling (registred voters, likely voters o.s.v). Etter oppdateringen har Biden en ledelse nasjonalt på 10.7 prosentpoeng.

OK fikk bare med meg en kommentar på TV2 hvor det ble sagt. 

Men synes det var iøynefallende at akkurat i dag har de fleste norske "medier" som nærmest har vært sikre på Biden seier vært litt mer på defansiven. De fleste har vel en sak om at muligheten for Trump seier nok er større enn det kan se ut som.

Nå betyr det vel nøyktig ingenting hva norsk media skriver, men jeg tror det er viktig at "over there" som ønsker Trump fjernet ikke tror ledelsen er veldig komfortabel. Man kan jo riskere at folk lar være å stemme fordi de tror dette er i boks uansett. Noe som vel også skjedde med Hillary?

Derfor er vel også Demokratene ute og sier at dette nok er jevnere enn meningsmålingene kan tyde på. De er avhengig av å holde oppe troen på at hver eneste stemme teller og kan bli avgjørende.

villevesten

Innlegg: 1726
villevesten
20.10.20 10:37
xavi-maestro: Det er mye! Men ett sentralt punkt dreier seg om hennes omfavnelse av BLM og den pågående løgnen om at det er behov for en systemisk revolusjon i USA for å håndtere systemisk rasisme.

WOW... Så dette (U)mennesket som sitter i det Ovale kontor i dag har et verdisett som overgår behovet for en systemisk evolusjon (du hadde en R for mye her...).

Altså èn ting ang Harris' uttalelser bikket deg over... 

Eller.. Du sa jo mye... Antar da dette var det viktigste argumentet for å skifte mening. med andre ord hadde du nå stått på barrikadene for Biden hadde det ikke vært for Harris VP nominasjon...

Greit å vite..

 

fargerik

Innlegg: 72571
fargerik
20.10.20 10:38
Solvgutt1: Donald Trump har gjentatte ganger sagt at valgsystemet er korrupt og at årets valg vil bli utsatt for omfattende valgfusk.

De har en valgordning som er mildt sagt underlig sett med demokratiske øyne. Vår ordning er bedre.

Men jeg kan ikke huske at Trump har erklært at noe skal endres. Og det er kanskje ikke så rart, siden han vant med færrest stemmer.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 10:39)

broren_til_noen

Innlegg: 34692
broren_til_noen
20.10.20 10:38
kval: Og nå har alle hørt at han kalte ham en idiot og en katastrofe.

Og det gjør han altså samme dagen som han skrev under på, og sparka i gang, det som det Hvite Hus kaller National Character Counts Week. 

Der står det blant annet: 

"Throughout this week, we recommit to be more kind, loving, understand and virtous". 

Og dette skreiv altså Trump under på. 

Av en eller annen grunn tror jeg ikke ett øyeblikk han leste gjennom det før han tok fram tusjen sin. 

Den mannen må være noe av det dummeste som noensinne har fått hjelp til å ta på seg skoene. 

(Innlegget ble redigert 20.10.20 10:45)

Zen0n

Innlegg: 48862
Zen0n
20.10.20 10:41
deleted112509: Forsto at mye av tallene nå bygger på 6-7 dager gamle målinger og at de fleste venter til etter debatten før de kommer med nye.

De store nyhetsbyråene venter nok litt, men det kommer nye målinger fra vanlige byråer hver dag. Den siste nasjonale målingen var YouGov som gav Biden en ledelse på 11 prosentpoeng, og målingen var foretatt i perioden 16-18 oktober (altså i tiden rett etter drittpakken ble sluppet). 

Man skal være forsiktig med å trekke for mye ut av enkeltmålinger, men Bidens snitt ligger jevnt rundt 10,5 pp over Trump. Det styrket seg ørlite i går faktisk, så foreløpig er det ingen tegn på at Trump og republikanernes drittpakkeløp gir uttelling.

Det burde ikke overraske noen heller, for etter fire år med Trumps løgner så vet amerikanere flest hvor de har han nå. Dessuten har de brent dette kruttet mot andre politiske motstandere så mange ganger før, så det er forutsigbart.

Jeg anbefaler varmt 538

Solvgutt1

Innlegg: 24675
Solvgutt1
20.10.20 10:42
fargerik: De har en valgordning som er mildt sagt underlig sett med demokratiske øyne. Vår ordning er bedre. Men jeg kan ikke huske at Trump har erklært at noe skal endres. Og det er kanskje ikke så rart, siden han vant med færrest stemmer

De har et helt annet samfunn enn oss. For det første velger ikke vi vårt statsoverhodet i det hele tatt. For det andre er vi en nasjonalstat. USA er en føderalstat og statenes rolle betyr en god del der, særlig for de konservative. Vi har dog også en valgordning som gjør at man kan få flertall som Stortinget og dermed danne regjering selv om man får færre stemmer enn de andre.

 

broren_til_noen

Innlegg: 34692
broren_til_noen
20.10.20 10:45
Nabo: Du forstår forskjellen på nepotisme og korrupsjon?

Jeg tror de fleste ser forskjell på disse to begrepene. 

Det gjør nok ikke Helten din, han skårer jo full pott på begge deler. 

deleted112509

Innlegg: 24589
deleted112509
20.10.20 10:46
fargerik: De har en valgordning som er mildt sagt underlig sett med demokratiske øyne. Vår ordning er bedre.

Nå kan du få flertall på Stortinget også i Norge om du har færrest stemmer. Også her er det en fordeling av mandater på fylker.

Jeg vet ikke om jeg liker systemet i Norge så veldig mye bedre. Selvom jeg er enig i at systemet i USA også er pillråttent. 

Der vet du iallefall at om du har stemt på det ene er det den politikken/retningen du får. (selv om valgløfter brytes også der) I Norge vet du ikke hva du får uavhengig av hvilke partier som får flertall. De bestemmer på bakrommet hva som blir politikken hvor partier med nesten null oppslutning kan få stor makt.

Det svelges kameler med hud og hår. Og selvom jeg har bestemt et parti hovedsaklig grunnet noen saker som er viktige er det ikke sikkert det er dem de prioriterer i sine forhandlinger. Partiet du har stemt på kan bli en garantist for noe du er helt imot og som strider mot deres program. Eksempler er LoVe, abort og Bioteknologiloven

Å finne et system som er "fullstendig demokratisk" er vanskelig. Personlig kommer jeg neppe til å stemme ved neste stortingsvalg da jeg har ingen aning på hva det flertallet som måtte komme sammen vil stå for.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 10:50)

Klikk for å gå tilbake til toppen