Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Homo_Erectus

Innlegg: 25048
Homo_Erectus
25.10.20 23:29
xavi-maestro: Det er dog ikke veldig relevant. Trump klager ikke på kapitalisme eller de amerikanske tradisjonene, og har derfor ingen grunn til å dra til et annet land og vise hvor bra sosialisme er med han som leder.

Jeg har det inntrykk at Trump klager på alt i USA, fra sumpen i Washington til guvernører og rådgivere han er uenig med til postvesenet. Er det noe han ikke klager på?

xavi-maestro

Innlegg: 7226
xavi-maestro
25.10.20 23:31
Homo_Erectus: Jeg har det inntrykk at Trump klager på alt i USA, fra sumpen i Washington til guvernører og rådgivere han er uenig med til postvesenet. Er det noe han ikke klager på?

Åja, han klager på mye ja - men han klager ikke på de amerikanske tradisjonene, som f.eks. individuell frihet, kapitalisme, konkurranse, styrke, grunnloven etc.

Fago

Innlegg: 5023
Fago
25.10.20 23:33
Solvgutt1: Jeg ser denne frasen gå igjen og igjen. Hva er egentlig poenget? Seks månder istedenfor åtte? Skal det liksom slå beinet under noe?

Tidslinja stemmer kanskje ikke?

aIseboy

Innlegg: 9225
aIseboy
25.10.20 23:34
xavi-maestro: Donald Trump klager ikke over alt som er galt med amerikanske tradisjoner. I hvertfall ikke i hans verden. I hans verden står han for de prinsippene USA skal ledes etter, mens disse damene ønsker å revolusjonere dette ved hjelp av sosialisme for å rydde opp. Med det utgangspunktet er det ikke rasistisk å foreslå at de viser disse prinsippene i de andre landene de har tilknytning til - hvor opprydningsbehovet er langt større, for å demonstrere for USA hvordan et land bør drives etter deres prinsipper.

Du er nok ikke enig, men Donald har jo brutt en bråte tradisjoner med svært lang historie bak seg. Han har på mange måte revolusjonert presidentembetet. Han er visst nok også den første ikke-politikeren til å styre USA.

Så hvem skal egentlig anklage andre for å ønske å revolusjonere USA? 

Selvsagt er det rasisme. Det er ikke tilfeldig at det er fire fargede politikere som blir bedt om å dra "hjem". Trump har fått kritikk fra mange hold, uten at de har fått beskjed om å komme seg vekk fra USA. 

Trump forsøker ikke engang å skjule rasismen sin. Fordi han vet det går rett hjem hos basen sin. 

Fago

Innlegg: 5023
Fago
25.10.20 23:35
Nabo: FBI har hatt hånd om den nå berømte laptopen siden desember '19, uten å forta seg noe. FBI kunne med de opplysningene som finnes på laptopen frikjent Trump for the Russian collution, som landet har vært opptatt med. Det er ikke en rettstat verdig. Lenke.

Javel? Left his laptop.....last april? Hvordan kan FBI ha hatt den siden desember 2019?

https://www.youtube.com/watch?v=lbMj9aOki04&t=258s

Fago

Innlegg: 5023
Fago
25.10.20 23:40
Videoseven: Trump campaign says it didn't hire armed guards outside Florida polling place.

Siden Trump ALLTID lyver, betyr det at de gjorde det. Enkelt og greit.

Fago

Innlegg: 5023
Fago
25.10.20 23:49
xavi-maestro: Da får du mene det. Jeg mener at Trump i langt større grad står for amerikanske tradisjoner enn "AOC+3".

Så uærlighet, nepotisme og korrupsjon er gode amerikanske tradisjoner?

xavi-maestro

Innlegg: 7226
xavi-maestro
25.10.20 23:50
Fago: Så uærlighet, nepotisme og korrupsjon er gode amerikanske tradisjoner?

Natta.

aIseboy

Innlegg: 9225
aIseboy
25.10.20 23:50
xavi-maestro: Jeg vokste opp i et område fullt av Somaliere og har mange venner som enten kommer derfra, eller har foreldre derfra. Når vi skulle møtes kom de alltid for seint. Vi var riktignok 14-18 år og jævlig kule, men når vi skulle spille fotball sammen eller avtale og møtes andre steder, så sa jeg stadig når de kom "Haha, dere svartinger har faen ikke klokke as!" hvorpå de lo og responderte med noe som "Haha, bror - dere poteter er seriøst roboter as - tidsinnstilte jo, haha!" .. Sånn var språket og tonen der. Ingen snakket om rasisme eller hetsing. I dag har jeg kone fra latinamerika. Vi har flere venner derfra. Vi snakker om latinotid - fordi de alltid kommer for sent. Det er noe vi ler av. De er løsslupne og mer spontane, vi etnisk norske er kaldere, punktligere og mindre spontane. Dette er morsomt og ikke hetsing. Er jeg rasist i dine øyne?

Du er ikke tema i denne tråden.

xavi-maestro

Innlegg: 7226
xavi-maestro
25.10.20 23:52
aIseboy: Du er ikke tema i denne tråden.

Nei, men jeg prøver å forstå hva du legger i ordet rasisme, for din bruk er så hinsides min verden.

aIseboy

Innlegg: 9225
aIseboy
25.10.20 23:59
xavi-maestro: Nei, men jeg prøver å forstå hva du legger i ordet rasisme, for din bruk er så hinsides min verden.

Diskriminering basert på hudfarge/etnisitet anser jeg som rasisme.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 23:59)

Viracocha

Innlegg: 13683
Viracocha
25.10.20 23:59

Først den ene, så den andre.

Xavi7

Innlegg: 10820
Xavi7
26.10.20 07:05

Så Borat-filmen i går. Herlig scene der Guilani blir lurt til å tro han skal få seg noe med en pur ung intervjuer og blir filmet mens han gjør seg klar på sengekanten. Lock him up!

GreySerpent

Innlegg: 28183
GreySerpent
26.10.20 07:25

Har akkurat sett en uredigert versjon av 60 minutes intervjuet. Det understreker hvor lite egnet han er til å lede noe som helst. Han er rett og slett en skam for USA.

kval

Innlegg: 15245
kval
26.10.20 07:51
GreySerpent: Har akkurat sett en uredigert versjon av 60 minutes intervjuet. Det understreker hvor lite egnet han er til å lede noe som helst. Han er rett og slett en skam for USA.

Jeg så den redigerte versjonen. Jeg er enig med deg. 

Det var interessant å se nærbildene av ham. Hans talent for løgn viser en lang, lang praksis og han har ingen skrupler med det. Perfekt blir det vel aldri for en notorisk løgner. Jeg synes nok at han kastet blikket litt for ofte ut i lufta til venstre.

Det var heller ikke overraskende at han spilte offer for fake-news-media.

En sørgelig forestilling. 

Flertallet av det amerikanske folket, som er anstendige og redelige, har for lengst gjennomskuet denne fyren. Derfor taper han valget så det suser.

 

villevesten

Innlegg: 1367
villevesten
26.10.20 08:11
Videoseven: Scwartz var bare en ghostwriter som skrev ned det Trump sa.

Og Trump lyver som kjent på inn og utpust....

Varulv2478

Innlegg: 14904
Varulv2478
26.10.20 08:29
kval: Flertallet av det amerikanske folket, som er anstendige og redelige, har for lengst gjennomskuet denne fyren.

Har de? Ikke glem hva som hendt i 2004 og 2010, da hadde det amerikanske folket gjort utilgivelige tabber fordi de tenkt mer på hjertet enn på hjernen - Bush junior ble gjenvalgt bare for å få en "lame duck"-president ett år senere da man oppriktig angret, og republikanerne overtok kongressen bare for å få en konstitusjonell krise og vanstell som åpner opp for de farlige motsetningene i dag. De to eksempler viser at man kan slett ikke stole på folkets evne til å treffe rasjonelle og logiske valg. En trenger bare å se mot Brexit og Irak 2018 for å innse dette.

Noen ganger er folket demokratiets største trussel.

Trump er avslørt. Alle vet nå hvordan han er. I alle andre land ville man ha tatt affære. Men ikke i USA, hvor et parti er i ferd med å begå høyforræderi mot idealene som ligges til grunn for det amerikanske samfunnets stabilitet og kontinuitet og hvor det er altfor mange som ikke fatte at det politiske systemet har blitt en trussel mot egne interesser som samfunnsstabilitet. Gjenvelges Trump, vil det bli en så stor skandale at det kan bringe demokratiet ut i vanære - hvorfor skulle man ha demokrati under slike omstendigheter - og om han avsettes etter kort tid pga. avsløringene - vil det bare vise at folket kan ikke overlates til seg selv i slutten.

Om Trump taper, er det håp på sikte selv om Biden vil ikke være en redning for USA og verden, så lenge den dysfunksjonelle tilstanden siden 1965 vedvarer. Det er nå klart at USA led under problemet med at det ikke er tatt et legalt og moralsk oppgjør med den rasistiske samfunnstenkningen i 1865-1965 slik at den strukturelle rasismen som også rammer hvite som stemples som avviklere, kunne overleve i et politisk system med "vinner-tar-alt"-prinsippet som egentlig umuliggjør dialog og kompromiss om samfunnsdebatt som utebli for det meste i USA. Dessuten hadde nyliberalismen og politikerforakt fulgt til store problemer ved at tilliten mot det politiske systemet som var høy for flere tiår siden, er nå meget liten - ikke minst ettersom man ikke kan stemme etter sine egne preferanser som i andre land. De tvinges til å stemme 50/50.

Dermed kan man ikke stole på det amerikanske folket som i seg selv er i et voksende dilemma som bare forverres av en konservativ-progressiv konflikt som er ved å forverre seg gjennom den republikanske kontrarevolusjonen som tar sikte på å utslette den progressive USA. USA har alltid vært immigrantenes land - et land hvor ordet "innvandrer" er meningsløst - ennå er det sett at stadig flere og flere vil ha WASP-tyranniet tilbake. Selv om de fleste immigranter fra Latin-Amerika er hvite og blandede med hvite aner. Dette skyldes fravær på oppgjør med rasismen i fortiden som var spesielt hatsk mot latinspråklige som stemples som "barbarer" og "papister".

Som ventet har de republikanske senatorene forbrutt seg mot alle reglene som muliggjør et demokrati, ved å stemme fram den kontroversielle Amy Coney Barrett som høyestedommer - det er ikke et spørsmål hvis, men når - som nok en gang illustrert problemet med at det politiske systemet består av svart/hvite holdninger som umuliggjør kompromiss og skape konflikt som bare bidrar til splittelse og samfunnskonflikt. Om Barrett hadde skrupler, skulle hun ha trukket seg for å vente til etter valget - men det hadde ikke hun; i likhet med alle andre tenker man bare på å overkjøre andre, knuse og ydmyke andre og deretter vise egne dominans og overlegenhet. Det er dette som er nullsumsmentalitetens sanne natur. Behandling av kriminelle i 1980-2020 viser dette; for førti år siden var mistenkte generelt godt behandlet med høy integritet; i dag er det veldig viktig å ydmyke dem for å vise egne dominans ved å nedverdige og hundse - og deretter redusere dem til mindreverdige. Det er slik mange i USA nå tenker; så meget at stadig flere og flere lever i konflikt fremfor i vennskap, i et samfunn som er kastet ut i sosial uro.

Trump kan vinne; fordi motsetningene hindrer folk fra å tenke i et giftig og kompromissløst samfunn ved å dyrke det som splitte fremfor det som forene.

(Innlegget ble redigert 26.10.20 08:30)

kval

Innlegg: 15245
kval
26.10.20 08:46
Varulv2478: Har de? Ikke glem hva som hendt i 2004 og 2010, da hadde det amerikanske folket gjort utilgivelige tabber fordi de tenkt mer på hjertet enn på hjernen - Bush junior ble gjenvalgt bare for å få en "lame duck"-president ett år senere da man oppriktig angret, og republikanerne overtok kongressen bare for å få en konstitusjonell krise og vanstell som åpner opp for de farlige motsetningene i dag. De to eksempler viser at man kan slett ikke stole på folkets evne til å treffe rasjonelle og logiske valg. En trenger bare å se mot Brexit og Irak 2018 for å innse dette. Noen ganger er folket demokratiets største trussel. Trump er avslørt. Alle vet nå hvordan han er. I alle andre land ville man ha tatt affære. Men ikke i USA, hvor et parti er i ferd med å begå høyforræderi mot idealene som ligges til grunn for det amerikanske samfunnets stabilitet og kontinuitet og hvor det er altfor mange som ikke fatte at det politiske systemet har blitt en trussel mot egne interesser som samfunnsstabilitet. Gjenvelges Trump, vil det bli en så stor skandale at det kan bringe demokratiet ut i vanære - hvorfor skulle man ha demokrati under slike omstendigheter - og om han avsettes etter kort tid pga. avsløringene - vil det bare vise at folket kan ikke overlates til seg selv i slutten. Om Trump taper, er det håp på sikte selv om Biden vil ikke være en redning for USA og verden, så lenge den dysfunksjonelle tilstanden siden 1965 vedvarer. Det er nå klart at USA led under problemet med at det ikke er tatt et legalt og moralsk oppgjør med den rasistiske samfunnstenkningen i 1865-1965 slik at den strukturelle rasismen som også rammer hvite som stemples som avviklere, kunne overleve i et politisk system med "vinner-tar-alt"-prinsippet som egentlig umuliggjør dialog og kompromiss om samfunnsdebatt som utebli for det meste i USA. Dessuten hadde nyliberalismen og politikerforakt fulgt til store problemer ved at tilliten mot det politiske systemet som var høy for flere tiår siden, er nå meget liten - ikke minst ettersom man ikke kan stemme etter sine egne preferanser som i andre land. De tvinges til å stemme 50/50. Dermed kan man ikke stole på det amerikanske folket som i seg selv er i et voksende dilemma som bare forverres av en konservativ-progressiv konflikt som er ved å forverre seg gjennom den republikanske kontrarevolusjonen som tar sikte på å utslette den progressive USA. USA har alltid vært immigrantenes land - et land hvor ordet "innvandrer" er meningsløst - ennå er det sett at stadig flere og flere vil ha WASP-tyranniet tilbake. Selv om de fleste immigranter fra Latin-Amerika er hvite og blandede med hvite aner. Dette skyldes fravær på oppgjør med rasismen i fortiden som var spesielt hatsk mot latinspråklige som stemples som "barbarer" og "papister". Som ventet har de republikanske senatorene forbrutt seg mot alle reglene som muliggjør et demokrati, ved å stemple fram den kontroversielle Amy Coney Barrett som høyestedommer - det er ikke et spørsmål hvis, men når - som nok en gang illustrert problemet med at det politiske systemet består av svart/hvite holdninger som umuliggjør kompromiss og skape konflikt som bare bidrar til splittelse og samfunnskonflikt. Om Barrett hadde skrupler, skulle hun ha trukket seg for å vente til etter valget - men det hadde ikke hun; i likhet med alle andre tenker man bare på å overkjøre andre, knuse og ydmyke andre og deretter vise egne dominans og overlegenhet. Det er dette som er nullsumsmentalitetens sanne natur. Behandling av kriminelle i 1980-2020 viser dette; for førti år siden var mistenkte generelt godt behandlet med høy integritet; i dag er det veldig viktig å ydmyke dem for å vise egne dominans ved å nedverdige og hundse - og deretter redusere dem til mindreverdige. Det er slik mange i USA nå tenker; så meget at stadig flere og flere lever i konflikt fremfor i vennskap, i et samfunn som er kastet ut i sosial uro. Trump kan vinne; fordi motsetningene hindrer folk fra å tenke i et giftig og kompromissløst samfunn mot man dyrker det som splitte fremfor det som forene.

Jeg er ikke uenig i dine beskrivelser her men jeg tror likevel at det avgjørende i valget neste uke er hvordan folk ser på Trump som person og hans lederstil.

JRza

Innlegg: 15748
JRza
26.10.20 09:02

Jeg er redd for at Varulv har rett. USA er splittet og jeg tviler sterkt på at demokratene klarer å mobilisere nok av sine velgere. Det, i tillegg til alle hindringer som settes opp for uønskede stemmegivere i rep.styrte stater, så kan Trump feire fire nye år. Spennende blir det uansett. Trump er såpass illojal og lite prinsippfast at det kan bli alt fra 3. verdenskrig til global halleluja-stemning, men til syvende og sist blir politikken styrt basert på dagsformen og hva han tjener på personlig. 

Zen0n

Innlegg: 47934
Zen0n
26.10.20 09:03

Skremmende hvis dette stemmer.

Kjenner jeg lusa på ganga rett her så vil han sparke disse fordi de ikke er lojale nok til ham. 

Erstatterne vil garantert bli politiske galleonsfigurerer som skal følge Trump foran konstitusjonen og faglig skjønn.

Altså en ren politisering av politietatene. Det er første steg i retning av en politistat. 

Varulv2478

Innlegg: 14904
Varulv2478
26.10.20 09:13
Zen0n: Kjenner jeg lusa på ganga rett her så vil han sparke disse fordi de ikke er lojale nok til ham.
Erstatterne vil garantert bli politiske galleonsfigurerer som skal følge Trump foran konstitusjonen og faglig skjønn.
Altså en ren politisering av politietatene. Det er første steg i retning av en politistat.

Det er en presidentordre som er forberedt for dette, til tross for at det er i strid med mange av reglementene knyttet til den amerikanske statsforvaltningen - dessuten aktet Trump å omgjøre flere av sine tidlige presidentordrer til lover uten legal begrunnelse, for å fremme et rent presidentstyre med kongressen enten settes til side eller redusert til samme rolle som dumaen i Russland. Så selv om Trump vinner, er det duket for en katastrofe fordi de partipolitiske motsetningene omkring høyesteretten, kongressen og presidentstolen vil åpne opp for borgerkrig som sett mange ganger i historien.

Derfor må det amerikanske folket gjøre det rette - for om de velge galt, er det en sterk mulighet at de vil miste retten for øyne på resten av verden og for fremtidige generasjoner, til å kunne ha medbestemmelsesrett i statsforvaltningen.

Zen0n

Innlegg: 47934
Zen0n
26.10.20 09:14

60 minutes-intervjuet forteller alt om hvor "out of whack" Trump er i forhold til virkeligheten.

Her sitter han altså og skryter av å ha gjort en god jobb med korona og at de er "rundt hjørnet". Så og si samtidig slås det ny smitterekord, antall sykehusinnleggelser og antall dødsfall går opp.

Facts don't lie. 

(Innlegget ble redigert 26.10.20 09:15)

Zen0n

Innlegg: 47934
Zen0n
26.10.20 09:20
Varulv2478: Det er en presidentordre som er forberedt for dette, til tross for at det er i strid med mange av reglementene knyttet til den amerikanske statsforvaltningen - dessuten aktet Trump å omgjøre flere av sine tidlige presidentordrer til lover uten legal begrunnelse, for å fremme et rent presidentstyre med kongressen enten settes til side eller redusert til samme rolle som dumaen i Russland. Så selv om Trump vinner, er det duket for en katastrofe fordi de partipolitiske motsetningene omkring høyesteretten, kongressen og presidentstolen vil åpne opp for borgerkrig som sett mange ganger i historien. Derfor må det amerikanske folket gjøre det rette - for om de velge galt, er det en sterk mulighet at de vil miste retten for øyne på resten av verden og for fremtidige generasjoner, til å kunne ha medbestemmelsesrett i statsforvaltningen.

Jeg er ikke i tvil om at Trump kommer til å gå lenger i en eventuell andre periode. Demokratiet, rettsvesenet og spillereglene har blitt pushet langt over grensen denne perioden, og det er ingen grunn til å tro at Trump vil roe seg ned om han skulle få en periode til.

Når det er sagt; det Trump mangler, og som Putin har, er folkets støtte. Joda, Trump har en entusiastisk base som hyler vilt når de ser han, men de utgjør et mindretall av befolkningen. Hvis Trump vinner så vil det være med et mindretall av folket bak seg.

Så hvis Trump strekker strikken for langt så vil det før eller senere bli opprør og muligens opptøyer som muligens vil kreve forandringer - amerikanere er ikke kjent for å være lydige mot diktatorer. 

Romlingane

Innlegg: 17786
Romlingane
26.10.20 09:37
Videoseven: Så milliardæren, entertaineren, tv-stjernen, verdens mektigste president og verdens mest kjente person er ikke en vellykket forretningsmann?

Nei. Han er en korrupt svindler og konkursrytter.

Romlingane

Innlegg: 17786
Romlingane
26.10.20 10:00
Zen0n: Jeg er ikke i tvil om at Trump kommer til å gå lenger i en eventuell andre periode. Demokratiet, rettsvesenet og spillereglene har blitt pushet langt over grensen denne perioden, og det er ingen grunn til å tro at Trump vil roe seg ned om han skulle få en periode til.

Vel, Republikanerne har blitt autokrater og er nå i samme klasse som Rettferd og Utviklingspartiet i Tyrkia, Lov og Rettferdighet i Polen og Fidesz i Ungarn. Det har gitt oss Trump, som har drevet det enda lenger.

Varulv2478

Innlegg: 14904
Varulv2478
26.10.20 10:06
Zen0n: Så hvis Trump strekker strikken for langt så vil det før eller senere bli opprør og muligens opptøyer som muligens vil kreve forandringer - amerikanere er ikke kjent for å være lydige mot diktatorer.

Selv om amerikanerne aktuelt tillatt diktaturstyre i egne midte?

Ikke glem at store deler av USA var i 1800-1965 var underlagt demokratifiendtlige styresett som tok sikte på å fremme tyranni gjennom kontroll av statsforvaltning, fram til 1965 kunne ikke flesteparten av de fargede ha stemmerett eller endog legal beskyttelse i de fleste delstater som også hadde minoritetspolitikk gikk ut på brutal undertrykkelse etter tro, identitet, språk og hudfarge som kultur. "The Wild West" var mer oligarkistyrt enn demokratistyrt da man ennå var statsløse territorier, med omfattende kollektiv brutalitet i lovløse tilstander der avviklere kunne bli drept uten kritikk. Da borgerkrigen brøt ut i 1861, var flesteparten av innbyggerne i sørstatene uten stemmerett eller under kollektiv press - og dermed deltok i en krig uten å ønske løsrivning fra USA. Om nordstatene og sørstatene var lik demokratisk anlagt, ville det ikke ha brutt ut krig. Dessuten oppdager man stadig at mobbveldeprinsippet der man tillatt brutalitet mot "samfunnsfiender", hadde aldri blitt helt brutt.

I fakta, USA er hele tiden som Romerriket et lite skritt fra diktaturvelde. Da Romerriket begynte det siste århundret før Kristus - var man et stenderdelt oligarki med begrenset folkemedbestemmelse og et lovverk (som var amoralsk...) - da dette århundret sluttet, var man redusert til et totalitært diktaturvelde med guddommelig maktgivelse knyttet til keiserverdigheten. Dette var ikke mulig å unngå fordi det var hele tiden en underliggende tendens mot gjenreisning av monarkiet og enevoldsmakt som republikken deretter stadig motarbeidet - fram til den første av flere diktaturer kom til, den siste, Augustus, bare satt på seg keiserkronen som prikken over i`en. Og her ser man noe liknende; det så ut at man har en underliggende tendens mot monarki og dynastivelde helt fra begynnelsen som sett med Kennedyslekten og Bushslekten. Dette viser at man ikke har gått langt fra mentaliteten innbakt i 1787-konstitusjonen.

Norge i sammenligning er langt mer liberalt og langt mer demokratisk anlagt ved å ha fravær på underliggende tendenser ettersom innføringen av embetsvesenet og de egalitære tradisjonene fra tingenes ære i forhistorisk tid og fram til tidlige moderne tid har fulgt til sterk kongeaktelse - men lav toleranse for diktaturstyre ettersom statsforvaltningen ivaretas av kongens fortrolige, deretter embetsmennene som utgjør aner for dagens politiske miljø og mentalitet. I USA er det mange ganger mer lettere å ha diktaturstyre enn hva man realisere. Det var til og med ufrihet satt i system flere ganger i USAs historie.

Amerikansk ulydighet er i virkeligheten en myte.

LaGoeba

Innlegg: 20048
LaGoeba
26.10.20 10:11
Zen0n: Skremmende hvis dette stemmer.

Hva slags feil har Betsy DeVos gjort!?

Går vel ikke ann å være mer pro-Trump enn det godeste Betsy er. 

Zen0n

Innlegg: 47934
Zen0n
26.10.20 10:12
LaGoeba: Hva slags feil har Betsy DeVos gjort!? Går vel ikke ann å være mer pro-Trump enn det godeste Betsy er.

Aner ikke, men hun var i følge denne artikkelen på "kanskje"-lista. 

aIseboy

Innlegg: 9225
aIseboy
26.10.20 10:13

Det aller mest skremmende med Trump-perioden er ikke Trump i seg selv (han er tross alt bare et psykisk sykt individ - USA har hundretusener av dem). Nei, det mest skremmende er:

1. At vedkommende er så godt som uten motstand fra innsiden, har fått lov å skalte og valte med Grand Old Party, uten at noen med 30-40 års fartstid i partiet har hatt evner, ønsker eller mot til å gjøre motstand mot at Trump har gjort partiet om til det fullstendige galehus. Kun fordi de enten er redd for å bli æreskjelt, eller at de setter deres politiske karriere over hva som er best for føderasjonen. 


2. At denne åpenbare psyisk syke personen ikke har skapt seg en begrenset kult (ala Charles Manson), men har forført over hundre millioner mennesker i inn- og utland. Mennesker som har tilgang til de samme tv-bildene og de samme uttalelsene som alle andre. Likefullt så står de å skriker "MAGA" og "four more years" fullstendig blottet for noe som ligner på politiske krav, ønsker eller innhold. 

Så trengt tatt er det langt fra bare Trump som burde hatt en runde med tvungen helsevern. 

(Innlegget ble redigert 26.10.20 10:14)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg