Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
31.07.20 18:17
Rusten: Nå som Trump drar inn dream team fra "Gjøkeredet" for å rettferdiggjøre sine idiotiske blemmer så er det vel ingen som helst tvil om at dette er en slags exit.

Stella "demon sperm" Immanuel ja, det er jaggu doktorn sin det!

Ellers var vel muligens Den Oransjes opptreden i går på pressebriefingen et lite forsvarsel. En mer slagen mann har nok aldri opptrådt i det hvite hus noengang. Og han gjorde rett og slett ingen forsøk på å skjule det.

CinemaMaestro

Innlegg: 7554
CinemaMaestro
31.07.20 19:13
Tyrmann: Det blir mye mer av dritten i valget i år. I Texas stenger de valglokaler overalt der man antar de vil stemme demokratisk. En rapport fra borgerrettighetsgruppen Leadership Conference Education Fund fant at 750 meningsmålinger hadde vært stengt over hele landet siden 2012. Nedleggelsene kan forverre Texas  sin allerede ekstremt  lave valgdeltakelse , til fordel for de sittende republikanere.

Gud forby at man leser hele artikkelen. 


The rush of poll closures in Texas cannot be attributed to any one policy. Just over half of the closures are part of a push toward centralized, countywide polling places, called “vote centers”, which exist in almost a third of US states. Under countywide voting schemes, voters are no longer assigned to a polling place in their local precinct and can instead cast their ballot at any polling location in the county. Voting rights advocates and both Republican and Democratic leaders have largely been in favor of vote centers because they can make it more convenient to vote – by allowing people to vote near work, for instance – and because they can reduce the number of people whose votes are thrown out because they went to the wrong polling place.


Texas er en stor stat med liten befolkningstetthet sammenlignet med mange andre. Du kan reise milevis uten å se en sjel der. I tillegg har Texas en veldig lav turnout, og spesielt på stedene hvor stemmelokalene er nedlagt - i tillegg til at det har vært vanskelig å få folk til å gidde å stille + manglende budsjett. Hadde de du antar stemmer demokratene klart å løfte på ræva og dra liket bort til ett stemmelokale, hadde det kanskje vært annerledes.

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:21
Romlingane: Det er akkurat sånn det fungerer. Det er dine opprinnelige påstander og dine presiseringer. Hvis du synes det er vanskelig å dokumentere helheten, så må du gjerne dokumentere dine enkelte påstander: En større og større andel venstreorienterte personer har blitt gradvis mer radikale de siste 10-20 årene. Når det gjelder Norge/USA og hva jeg snakker om, så snakker jeg om den engelsktalende vestlige verden. Jeg snakker ikke fortrinnsvis om folkevalgte politikere eller terrorister. Jeg snakker om "de" som styrer den offentlige diskursen. Dette er akademia, media, film/serie-industrien, big tech-industrien, musikkindustrien, forfattere, arbeidsgivere osv. Det er disse som styrer media, akademia (sosialfagene inkl. psykologi i størst grad), byråkratiet, film- og serieindustrien, musikkindustrien, samt alle andre former for estetisk formidling. Big tech er i bunn og grunn Silicon Valley som styrer alt av sosiale medier - spesielt Facebook og Twitter - i tillegg til google. ALLE vet at det jeg skrev er riktig, og det finnes MASSE dokumentasjon på det. Jeg venter fortsatt på dokumentasjon fra en objektiv, nøytral og seriøs kilde. Vitenskapelige forskningsartikler fra fagfellevurderte tidskrifter er å foretrekke, men offentlige rapporter er også bra. Du som er lærer og har forelest om marxismen har sikkert god tilgang på objektive, nøytrale og seriøse kilder. At jeg har tapt noen diskusjon har jeg ikke fått med meg, all den tid vi ikke har diskutert og jeg bare har bedt deg dokumentere påstandene dine. Den første påstanden kom 27.07.20 23:11
Nå har jeg sjekket alle dine innlegg siden da og den eneste "dokumentasjonen" jeg fant var en youtube-video om en bok av en kontroverisell og konservativ tenketankfyr (langt fra objektiv og nøytral), to undersøkelser blant norske journalister og forskere (ikke engelsktalende land), en avisartikkel om donasjoner til Demokratene fra liberale i Hollywood (ikke om radikalisering av venstreorienterte) og en magasinartikkel som sier at Silicon Valley tiltrekker seg liberalister og høyrevridde, samt at de donerer både til Demokratene og Republikanerne (ikke om radikalisering av venstreorienterte). At du har dokumentert noe som helst av påstandene dine har dessverre gått meg hus forbi. Kanskje du kan være så snill å gjøre det en gang til og ha meg unnskyldt for at jeg er litt treg i oppfattelsen? Klok av skade prøvde jeg på egen hånd å finne noen troverdige kilder angående den første påstanden din, men fant bare dette: Support for radical parties on both the left and right is on the rise, fueling intuition that both radicalisms have similar underpinnings. Indeed, existing studies show that radical left and right voters have overlapping positions and preferences. How is populism distributed over the political spectrum? Are right-wing parties more populist than left-wing parties? Based on the analysis of 32 parties in five Western European countries between 1989 and 2008, we show that radical parties on both the left and the right are inclined to employ a populist discourse. The rise of the radical right fundamentally changes the face of electoral competition in Western Europe. Bipolar competition is becoming tripolar, as the two dominant party poles of the twentieth century – the left and the centre‐right – are challenged by a third pole of the radical right. Between 2000 and 2015, the radical right has secured more than 12 per cent of the vote in over ten Western European countries. The 2008 Great Recession has altered party allegiances in many countries. This has been very visible in some of the countries hardest hit by the crisis, such as Spain. The Spanish case stands out as the only one in which a fully newly created radical-left populist party, Podemos, has attracted sizeable support. Hvis du har andre objektive, nøytrale og seriøse kilder så skal jeg med glede sjekke dem.

Du er såpass dedikert at jeg faktisk tror (håper er kanskje bedre ord) at du er genuint ute etter sannheten.


Det jeg lurer på nå er hva eksakt det er du etterlyser informasjon om? I forrige runde kombinerte du to separate sitater for å få det til å se ut som jeg mente at de nevnte institusjonene har blitt mer og mer radikalisert de siste årene - til tross for at det ikke var det jeg sa. Når jeg påpekte at nei, det jeg sa var at de er veldig venstreorienterte - og viste til dokumentasjon på det - så kommer du nå opp med dette - hvor du etterlyser dokumentasjon på setninger sitater som enten ikke har en naturlig start/slutt/kontekst, eller som ikke er dokumenterbyrdige.


"Big tech er i bunn og grunn Silicon Valley som styrer alt av sosiale medier - spesielt Facebook og Twitter - i tillegg til google."


Hva eksakt er det du vil at jeg skal dokumentere her?

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:22
fazz: >>> Jeg har allerede prøvd en gang å forklare dette, jeg ga opp.

Du vet du misforstod. Hvorfor oppfører du deg sånn? 

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:25
Fago: Skal  vi se: Du skrev: "Du kan også si at 15/100 er 5% høyere enn 10/100.".
Du påstår altså at 15 er 5 % mer enn 10, samtidig som du insisterer på at du har tatt kalkulus på Blindern.

15/100 er ikke det samme som 15 og 10/100 er ikke det samme som 10.

 

Ser du - du endrer på utvalget vi tar utgangspunkt i (med vilje?). Ved å si at 15 er 5% mer enn 10, så tar endrer du utvalget til 10. Da blir det plutselig en helt annen påstand, som jeg tror (håper) du ikke selv skjønte (for hvis du gjorde det betyr det at du kun er her for å manipulere).

(Innlegget ble redigert 31.07.20 19:26)

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:27
GreySerpent: Nytter det å diskutere med folk som har et slikt syn på seg selv, som innlegget vi nettopp siterte? 
Vet ikke med deg, men jeg ler av slike. :)

Det vet jeg at du gjør - det var en av grunnene til at jeg skrev det (i tillegg til at det også er riktig). Hvis du tror at jeg går rundt og skryter av meg selv til vanlig så tar du feil! ;). Akkurat den setningen hadde et trollete element i seg - men først og fremst var den riktig.

(Innlegget ble redigert 31.07.20 19:28)

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:29
IIHJ: Hvilke kanaler er mer presise enn presidentens offentlige uttalelser?
Om Trump blander seg inn i straffeutmålingen til Stone via twitter eller andre kommunikasjonsformer utad så er det fullstendig irrelevant om han privat eller via tjenestevei sier noe annet til Barr. Skaden er skjedd. Trump har med hele verden som tilhørere lagt press på justisministeren og departementet. At Barr liksom ikke er klar over dette fordi han ikke leser twittermeldingene til Trump er ekstremt naivt å tro.

Jeg må bare spørre:


Tror du at den primære kommunikasjonslinjen mellom presidenten og justisministeren går gjennom Twitter?

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:30
oddvar_kjempebra: Tja. Man lærer så mye rart på Blindern disse dagene så det ville ikke forundre meg om han faktisk lærte det der.

Jeg tror du skal konsentrere deg om å forstå hva det er vi snakker om. Eller kanskje du vet det og kan fortelle meg det?

(Innlegget ble redigert 31.07.20 19:30)

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 19:31

Mer generelt:


Hva slags folk er dere egentlig? Jeg begynner faktisk å lure på om jeg sitter her og diskuterer med databoter eller brukere som tar betalt for å håne, manipulere og vri på sannheter.

CinemaMaestro

Innlegg: 7554
CinemaMaestro
31.07.20 19:40

Ett lite innblikk i demokratenes kriminalpolitikk:


Inspirert av Minneapolis' steg mot å eliminere politiet i sin helhet, har Demokratstyrte Seattle jobbet med å ta ett stort steg mot "defund police" med ett voldsomt kutt i politistyrken. Byråden har fremmet forslag om å fjerne midler fra politiet og investere i ett eller annet slags sivilt ledet departement for "security & prevention". Som ett spark i trynet vil de også nekte politiet overtidsbetaling. Gratis slavearbeid, veldig progressivt, venstreorientert og demokratisk. De stempler også, uten bevis vel og merke, politiet i byen som "strukturelt rasistisk" og politiet som en "rasistisk institusjon". Videre hevder de at Seattle by er plaget av "white supremacy culture" og at byens politi spiller en rolle i å utøve rasisme og vold. Slik snakker demokratene om sine egne ansatte som ivaretar byens sikkerhet og velvære. Er ikke dette demonisering av politiet vet ikke jeg.


Pengene som stjeles fra politiet skal avsettes bl.a. til "Culturally-relevant expertise rooted in community connections", "Housing, food security, and other basic needs" og "Trauma-informed, gender-affirming, anti-racist praxis" (wtf).


Men for all del, halvparten av Seattle støtter "defund police" med å kutte budsjettet deres med 50% - som vil innebære at politiet må fjerne 681 politibetjenter fra gatene. Vi får se hvor raskt de ombestemmer seg når kriminaliteten kommer til the suburbs.

Fago

Innlegg: 4805
Fago
31.07.20 21:40
xavi-maestro: 15/100 er ikke det samme som 15 og 10/100 er ikke det samme som 10.

Nei, men matematikken er den samme. Du påstår altså at du har tatt kalkulus på Blindern, men behersker ikke elementær prosentregning.

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 21:46

Artig at jeg blir kalt kverulanten her. Du tar beviselig feil, men fortsetter uten å svare på poengene. Uten å tilføre noe. Sier en hel del om den brigaden du tilsynelatende har i ryggen her inne. 

Rhabagatz

Innlegg: 31740
Rhabagatz
31.07.20 21:54
xavi-maestro: 15/100 er ikke det samme som 15 og 10/100 er ikke det samme som 10.

Nei, det er riktig.


Men forholdet mellom 10/100 og 15/100 er identisk forholdet mellom 10 og 15.

IIHJ

Innlegg: 4183
IIHJ
31.07.20 22:20
xavi-maestro: Tror du at den primære kommunikasjonslinjen mellom presidenten og justisministeren går gjennom Twitter?

Det presidenten sier offentlig, deriblant på twitter, er selvfølgelig den suverent viktigste kanalen. I Stone saken prøvde Trump i full offentlighet å påvirke rettsprosessen. Stone er altså dømt for å lyve på vegne av presidenten. At Trump påvirker justisministeren i full offentlighet er faktisk ennå mer alvorlig enn om han hadde gjort det i det skjulte. At justisministeren ikke skal ha fått med seg dette fordi han ikke leser twittermeldingene til Trump er grenseløst naivt å tro.

IIHJ

Innlegg: 4183
IIHJ
31.07.20 22:40

Hong Kong utsetter valget i 1 år pga corona og WH fordømmer beslutningen og kaller det et angrep på demokratiet.


Enig med WH.

Script

Innlegg: 4247
Script
31.07.20 22:59

Det er Trump og hans administrasjon som er skyld i det uføre USA er havnet i. Hadde Obama vært president ville man sett en langt mer fornuftig, ansvarlig, inngripende sentral  politikk, som nettopp utnyttet de federale maktmidler, Trump har bare kastet dem overbord, han tenker og handler altfor impulsivt, kortsiktig.

broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
31.07.20 23:50
Script: Trump har bare kastet dem overbord, han tenker og handler altfor impulsivt, kortsiktig.

Trump tenker ikke i det hele tatt, alt kommer på innfall.

Og alt er glemt dagen etter for da har han kommet på noe annet.

Felles for alt er at det viser en total forakt for at folk dauer i tusentall. Det viktigste for Donald Trump er hva Donald Trump sjøl kan få ut av det.

xavi-maestro

Innlegg: 7001
xavi-maestro
31.07.20 23:58
Rhabagatz: Nei, det er riktig.
Men forholdet mellom 10/100 og 15/100 er identisk forholdet mellom 10 og 15.

Som er helt irrelevant for denne saken. Vi sammenlikner ikke med utvalg på tvers her.

wise747

Innlegg: 8678
wise747
31.07.20 23:59
ElIngles: Du kommenterte løgnaktighet som et onde. Ta en titt på helten din. Han er dessverre helt i teten på det området. Så hvis du ikke liker løgnaktige personer, så bør du ta klar avstand fra ham. Noe annet er rent hykleri.

Kan du vise til hvor jeg har sagt han er helten min? Nei du kan nok ikke det, du snakker om hykleri ta en titt i speilet kamerat.

wise747

Innlegg: 8678
wise747
31.07.20 23:59
ElIngles: Du kommenterte løgnaktighet som et onde. Ta en titt på helten din. Han er dessverre helt i teten på det området. Så hvis du ikke liker løgnaktige personer, så bør du ta klar avstand fra ham. Noe annet er rent hykleri.

Kan du vise til hvor jeg har sagt han er helten min? Nei du kan nok ikke det, du snakker om hykleri ta en titt i speilet kamerat.

molishani

Innlegg: 3016
molishani
01.08.20 07:22

Og nå vil han forby Tik Tok. Denne oransje er likefullt fortsatt helten til millioner av mennesker. Det nærmeste likheten jeg kommer på er Keiser Nero av Roma, Keiseren som brant ned byen din. 

kval

Innlegg: 14744
kval
01.08.20 08:18
molishani: Det nærmeste likheten jeg kommer på er Keiser Nero av Roma, Keiseren som brant ned byen din.

Solkongen kan være et alternativ.

broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
01.08.20 08:39
LaGoeba: Opinion by Joe Scarborough, House of Representatives Republican for the 1st district of Florida, 1995-2001

Her har du hele greia, Morning Joes op-ed i Washington Post, lest opp i ikke-akkurat-venstrevridde MSNBC.

Morning Joe hadde i går enda mer krutt på lager, og legger ikke akkurat fingrene mellom. Han spådde  dette allerede i februar 2016, og mener at Den Oransje Moronen vil utradere Abraham Lincolns parti.

(Innlegget ble redigert 01.08.20 08:40)

broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
01.08.20 08:52

Den fremdeles ikke-så-veldig-venstrevridde MSNBC tok for et par timer siden fram storslegga.

Den jevne republikanervelger kan umulig være upåvirka av slike innslag.

Alt signaliserer at Trump kan bli fullstendig knust og ydmyka i november.

Spitzen

Innlegg: 364
Spitzen
01.08.20 09:44
broren_til_noen: Den fremdeles ikke-så-veldig-venstrevridde MSNBC tok for et par timer siden fram storslegga. Den jevne republikanervelger kan umulig være upåvirka av slike innslag. Alt signaliserer at Trump kan bli fullstendig knust og ydmyka i november.

Det republikanske partiet har transformert seg fra å være et høyrekonservativt parti, til et høyreekstremt parti, med en autoritær fascist ved roret. Det er på tide å innse nå at folk som med åpne øyne (merk det forbeholdet) støtter disse ekstremistene er fiender av demokratiet. Dette er ikke en kamp mellom venstre og høyre. Dette er en kamp mellom venstresiden, folk i sentrum og høyresiden på den ene mot høyreekstremister på den andre siden som ønsker å rive ned de vestlige verdiene våre demokratier er bygget på.

Det begynner å demre for folk nå hvor alvorlig dette er etter Trumps siste utspill om å utsette valget. Har sett flere Trump tilhengere reagere med vantro. Støtter man fortsatt Trump er man enten en nyttig idiot blottet for dømmekraft, eller en motstander av demokratiet.

broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
01.08.20 09:49

Nå kommer det - oppå alt annet som nå eksploderer i trynet på Trump - at Jared Kushner leda en task force som skulle lage en nasjonal plan for testing for corona, for å få smitten under kontroll.

Denne planen finnes i trykte eksemplarer, men hele greia forsvant helt plutselig i april da det viste seg at det hovedsaklig var i blå stater, altså demokratiske stater, hvor smitten herja hardest og folka daua som fluer. 

Det Hvite hus og Kushners team endte opp med å legge planen på is og droppa hele greia. De trengte ikke lenger å kjøre i gang noe så stort som en nasjonal plan. Dette ville de bare la fortsette i de blå statene slik at de kunne legge skylda på de demokratiske guvernørene.

Det må komme et allerhelvetes riksrettoppgjør etter den 20. januar 2021.

Orake1et3

Innlegg: 3773
Orake1et3
01.08.20 09:50
Spitzen: Det republikanske partiet har transformert seg fra å være et høyrekonservativt parti, til et høyreekstremt parti, med en autoritær fascist ved roret. Det er på tide å innse nå at folk som med åpne øyne (merk det forbeholdet) støtter disse ekstremistene er fiender av demokratiet. Dette er ikke en kamp mellom venstre og høyre. Dette er en kamp mellom venstresiden, folk i sentrum og høyresiden på den ene mot høyreekstremister på den andre siden som ønsker å rive ned de vestlige verdiene våre demokratier er bygget på. Det begynner å demre for folk nå hvor alvorlig dette er etter Trumps siste utspill om å utsette valget. Har sett flere Trump tilhengere reagere med vantro. Støtter man fortsatt Trump er man enten en nyttig idiot blottet for dømmekraft, eller en motstander av demokratiet.

Spot on! Syns det er skremmende at det fortsatt er såpass mange høyt oppe i det republikanske partiet som ukritisk gjengir Trump-argumentasjon som de forstå er feil eller villedende. Hver og en av disse har et ansvar for sine velgere og sitt land, men de virker å ha blitt så maktsyke på egen vegne at de heller konkurrerer om å imponere Trump gjennom de drøyeste løgnene. 


Når "presidenten" faller blir det mange i det republikanske partiet som faller med han. Good riddance!


 

broren_til_noen

Innlegg: 33966
broren_til_noen
01.08.20 09:51
Spitzen: Støtter man fortsatt Trump er man enten en nyttig idiot blottet for dømmekraft, eller en motstander av demokratiet.

Eller rett og slett bare idiot.

Jeg heller veldig mot dette.

Romlingane

Innlegg: 17513
Romlingane
01.08.20 10:04
xavi-maestro: Du er såpass dedikert at jeg faktisk tror (håper er kanskje bedre ord) at du er genuint ute etter sannheten. Det jeg lurer på nå er hva eksakt det er du etterlyser informasjon om?

I den grad man kan snakke om dedikasjon så er jeg ute etter å finne ut om du lyver bevisst eller i god tro sprer konspirasjonsteorier. Mitt inntrykk er at du lyver like mye som Texas_John.


Det er dine egne påstander og dine egne utdypinger av dem. Du har fått sjansen til å dukumentere både hver enkelt påstand eller et sammendrag av dem. Hittil har du bare kverulert og forsøkt avledningstaktikker eller beskyldninger om løgn. De fem linkene du har gitt har ikke vært relevante eller troverdige og en av dem motsa til og med en av påstandene dine.


Jeg har forsøkt å hjelpe deg, ved å finne forskningartikler som viser at både høyre- og venstreradikale øker, at populismen øker på både høyre- og venstresiden, at radikale høyre og radikale venstre har en viss grad av overlapping, at flere stemmer radikalt høyre og at det er kun i Spania det har oppstått et nytt radikalt venstreparti. Nå gjaldt ingen av studiene spesifikt engelsktalende vestlige verden, så i forhold til dine påstander er dokumentasjonen svak og mindre relevant. Men det er en start.


Du trenger ikke lure på hva eksakt jeg etterlyser. Du sier at du er lærer og da er du god til å lese og forstå tekster. Det jeg vil ha er dokumentasjon fra objektive, nøytrale og seriøse kilder på en eller flere av påstandene dine. Du trenger ikke gå så dypt i materien som du og CM forlanger at andre skal gjøre; å framlegge det komplette datagrunnlaget for hver eneste referanse i hver eneste studie er unødvendig.


Eller du kan ganske enkelt si at du ikke har bevis og at det er bare noe du tror. Det er en ærlig sak.

Videoseven

Innlegg: 7507
Videoseven
01.08.20 10:07
Script: Det er Trump og hans administrasjon som er skyld i det uføre USA er havnet i. Hadde Obama vært president ville man sett en langt mer fornuftig, ansvarlig, inngripende sentral  politikk, som nettopp utnyttet de federale maktmidler, Trump har bare kastet dem overbord, han tenker og handler altfor impulsivt, kortsiktig.

Hvordan i huleste kan du vite dette?

Hvis Obama hadde vært president ville vi hatt 2 millioner døde og arbeidsledighet på 100 millioner. Obama hadde aldri stengt grensene, og han ville bedt kinesiske militære om hjelp til å holde lov og orden.

Ser du hvor søkt det er å ha en fantasiversjon av en tenkt situasjon?

Det finnes ingenting å sammenligne når det gjelder denne situasjonen. Det nærmeste Obama kom var en svineinfluensa. 

(Innlegget ble redigert 01.08.20 10:08)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg