Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 10:56
xavi-maestro: Må jeg virkelig forklare forskjellen ifb. med Trumps poeng her?

Ja, og gjør det gjerne med noe mindre enn 3500 ord. 

aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
04.08.20 10:57

Så burde x-m i sin forsvarsiver gruble litt på om det er de bekreftede smittede som blir sendt i isolat, eller om det er de faktiske (men som ikke er klar over det selv)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 10:59
JRza: Ser at noen kritiserer ham for å være respektløs mot Trump.

Trump hadde bare blitt sittende å stamme i møte med Fredrik Solvang.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
04.08.20 10:59
Maradona_123: Trump klarer ikke å slutte med "if we didnt test, we wouldnt have so many cases", vel, vi kan jo ta den logikken til andre områder også, når vi først er i gang.

Det er fullstendig håpløst, er han stokk dum eller bare spiller han stokk dum? Jeg vet ikke.


Men testene er jo også håpløse. Det tar mange ganger opptil en uke før testen er klar. Man klarer å smitte veldig mange på en uke.


De som er utsatt har heller ikke råd til å teste seg, i USA har man vært nødt til å betale selv for å bli testet for viruset, så fremt man ikke har helseforsikring. Testene koster vanligvis rundt 100 dollar per stykk. Folk uten jobb har ikke råd til å betale 1 000 kroner for en test

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:01
broren_til_noen: Ja, og gjør det gjerne med noe mindre enn 3500 ord.

Ok. Når folk, media og politikere vurderer ulike lands respons på viruset, ser de veldig raskt på "bekreftet smittede" og baserer vurderingen på det.


USA har fått pepper for at de har så voldsomt mange "bekreftet smittede" og dette blir brukt som hovedargument for hvorfor Trumpadministrasjonen har håndtert pandemien dårlig.


Når Trump svarer med at hvis de hadde "testet færre", så ville de hatt "færre cases", mener han at de har så mange bekreftet smittede fordi de er det landet i verden som tester DESIDERT flest. Motsatt betyr det at hvis de hadde hatt dårligere testkapasitet, så ville det sett ut som at de gjør det bedre.


Hele poenget er at antall bekreftet smittede langt ifra forteller hele historien.

Antiteist

Innlegg: 6062
Antiteist
04.08.20 11:03
Knaxern: Hahaha

Hele intervjuet kan sees her, og ja det er i sin helhet like katastrofalt som klippet du viste. 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:03
Tyrmann: Det er fullstendig håpløst, er han stokk dum eller bare spiller han stokk dum? Jeg vet ikke.

Kleint.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 11:04
xavi-maestro: Det jeg mener med løgnaktig fremstilling er å fremstille dette som at Trump mener at hvis de tester færre, så er det færre amerikanere som får covid-19.

Og hvordan kan du være så sikker på hva dette fehuet faktisk mener? 

Når han står og forteller at de ville hatt færre cases om de testa bare 50%, og legger til at om de testa bare 50% av det igjen ville de hatt enda færre smitta? 

Jeg tiltror ikke det nøttehuet evnen til å bruke ord på den måten du er i full gang med å kverulere om. Når den udugelige og gjennomført kunnskapsløse tosken presterer å fortell at verden gikk gjennom Two beautiful world wars er det mer enn bevis godt nok på at det er helt tomt oppi nepa hans og at han har et ordforråd som en 5-åring. 

Han legger ikke noen annen betydning  i det han sier enn nettopp det han sier. 

(Innlegget ble redigert 04.08.20 11:07)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:07
broren_til_noen: Og hvordan kan du være så sikker på hva dette fehuet faktisk mener?  Når han står og forteller at de ville hatt færre cases om de testa bare 50%, og legger til at om de testa bare 50% av det igjen ville de hatt enda færre smitta?  Jeg tiltror ikke det nøttehuet evnen til å bruke ord på den måten duer i full gang med å kverulere om. Når den udugelige og jgennomført kunnskapsløse presterer å fortell at verden gikk gjennom Two beautiful world wars er det mer enn bevis godt nok  helt tomt oppi nepa hans og har et ordforråd som en 5-åring.  Han leger ikke noen annen betydning  i det han sier enn nettopp det han sier.

Nei men ærlig talt da? Enig at han er skammelig dum på enkelte - spesielt sosiale - områder, men tror du virkelig at han mener at man blir smittet av å teste seg?

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 11:09
xavi-maestro: fordi de er det landet i verden som tester DESIDERT flest.

Dette er ikke riktig. Store land som Russland og UK har utført flere tester relativt til innbyggertallet. (20 og 25 %, USA ligger på 18%)


UAE har testet over 50%, Danmark 27%, Island 41%. Små land som Monaco og Luxemburg har testet stort sett hele befolkningen.


Statistikken lyver imidlertid litt siden, som jeg nevnte i forrige innlegg, mange blir testet flere ganger.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 11:10
xavi-maestro: Nei men ærlig talt da? Enig at han er skammelig dum på enkelte - spesielt sosiale - områder, men tror du virkelig at han mener at man blir smittet av å teste seg?

Tja, det er nå den gjengse oppfatninga til de amerikanske journalistene, dvs de som ikke bekjenner seg til evangeliet utgått fra Fox eller Breitbart. 

Men hva veit vel de mot deg som sitter her og forstår tosken hinsides det latterlige? 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:11
aIseboy: Så burde x-m i sin forsvarsiver gruble litt på om det er de bekreftede smittede som blir sendt i isolat, eller om det er de faktiske (men som ikke er klar over det selv)

Det er ikke en forsvarsiver. Det er bare det at jeg nekter å bli med i en fantasiboble fordi det er gøy å angripe Trump. Tvert imot, det er få i verden jeg synes det er viktigere å være dødelig presis og nøyaktig med enn nettopp Trump - ref. ordtaket jeg brukte ovenfor.


Ellers lurer jeg på hva eksakt du er ute etter med spørsmålet ditt i denne sammenhengen.


 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:12
IIHJ: Dette er ikke riktig. Store land som Russland og UK har utført flere tester relativt til innbyggertallet. (20 og 25 %, USA ligger på 18%)
UAE har testet over 50%, Danmark 27%, Island 41%. Små land som Monaco og Luxemburg har testet stort sett hele befolkningen.

Ja, men det betyr ikke noe når man kun ser på antall bekreftet smittede. Vi snakker ikke om andel smittede.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 11:23
xavi-maestro: Ja, men det betyr ikke noe når man kun ser på antall bekreftet smittede. Vi snakker ikke om andel smittede.

USA har 3 ganger flere smittede i forhold til populasjonen enn UK til tross for at UK har testet mer relativt til populasjonen.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 11:24
xavi-maestro: Ja, men det betyr ikke noe når man kun ser på antall bekreftet smittede. Vi snakker ikke om andel smittede.

Å? 

Er det plutselig snudd trill rundt?

Det er da minst 500 sider i denne tråden der alt dreide seg om andelen smitta, og hvor lave de amerikanske tallene var i forhold til resten av landene? 

villevesten

Innlegg: 1187
villevesten
04.08.20 11:33

@xavi-m:


Når du ser klippet fra intervjuet litt oppi tråden her, kan du være enig i at Trumps bruk av statistikk er spesiell?


Er cases/fatility rate det riktige grunnlaget for å vise hvor flinke USA er?

Får du inntrykk av at Trump har kontroll på statistikken der han sitter og vifter med noen utskrifter?


 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:36
IIHJ: USA har 3 ganger flere smittede i forhold til populasjonen enn UK til tross for at UK har testet mer relativt til populasjonen.

Ja, jeg er klar over det.


Basert på VG sine opplysninger om antall smittede i USA og UK, sett opp mot CDC sine opplysninger om antall testet i USA og statistica sine opplysninger om antall tested i UK, så er det noe som er rivruskende galt.


Basert på tallene, er ca. 3% av UK sine tester positive, oppmot 10% av de amerikanske. Det gir utslag i at det blir flere smittede ift. populasjonen.


Likevel har UK 67,6 døde per 100k innbygger, mot USA 46,6 per 100k innbygger.


Det er nok mange faktorer som kan være med å påvirke at et land kommer uheldig ut med hensyn til død (som er det aller viktigste barometeret på hvordan det går), men når forskjellen er så stor - virker det for meg som at det er et eller annet som skurrer med hensyn til rapportering av smittede og testede.

uansett


Nå snakker vi bare om Trumps uttalelse med hensyn til bekreftet smittede - og at den naturligvis er riktig. Gå etter han på andre områder. F.eks. hvor hinsides dumt det er når sier at det viktigste med hensyn til død er å se hvor mange som dør per testede.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:39
villevesten: @xavi-m:
Når du ser klippet fra intervjuet litt oppi tråden her, kan du være enig i at Trumps bruk av statistikk er spesiell?
Er cases/fatility rate det riktige grunnlaget for å vise hvor flinke USA er? Får du inntrykk av at Trump har kontroll på statistikken der han sitter og vifter med noen utskrifter?

Den er ikke bare spesiell. Den er pinlig dum og forvirra. Fyren henger ikke med i det hele tatt, og minner om en typisk eldre mann som det begynner å bli tungt for. 


Det gjør ikke utsagnet vi snakket om opprinnelig nå feil likevel. Må ikke gå i den fella.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 11:40
broren_til_noen: Å?  Er det plutselig snudd trill rundt? Det er da minst 500 sider i denne tråden der alt dreide seg om andelen smitta, og hvor lave de amerikanske tallene var i forhold til resten av landene?

Denne tråden er ikke en samling av innlegg og diskusjonstemaer som utvikler jeg progressivt gjennom 2224 sider.

 

Vi snakker om noe annet akkurat nå - et tema maradona startet med ovenfor her.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 11:40)

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
04.08.20 11:55
xavi-maestro: Han mener jo ikke "cases" som i "faktisk smittede". Han mener "bekreftet smittede". Du har vel skjønt nå at jo flere du tester, jo flere bekreftet smittede får du?   Jeg hører flere bruker denne åpenbare og bevisste misforståelsen til humor i det offentlige rom. Da kommer jeg tilbake til det jeg har sagt hele veien - "give the devil his due" ! Ikke skap løgnaktige fremstillinger.

Jeg håper jo at presidenten i USA klarer å gjøre den distinksjonen du er i stand til, men jeg er ikke like sikker. For måten han er opphengt i poenget tyder på at han tror det høye antallet bekreftede smittede, et tall som ganske riktig delvis er et resultat av hvor mange som fanges opp av antall tester, bare dreier seg om hvordan det ser ut. At det ikke er noen forståelse for det faktum at det er en annen faktor her også; antall faktisk smittede, og at dette er den viktigste faktoren for å bedømme alvoret.


Han sier det rett ut når han skal forklare poenget i Axos-intervjuet: Because we tested so many people ... we get many cases ... so it looks like we have many more cases than massive countries like China ... (min uth.).


Det ser ut som vi har flere. Ikke vi har forferdelig mange, men vi er ikke fullt så mye verre enn andre land som det kan se ut som. Det ser ut som vi har flere, men egentlig så har vi ikke det altså.


Trump er en selger, han vet utmerket godt hvilket produkt det er han promoterer med en slik tilnærming samt pushingen av skoleåpning og økonomi. Det produktet heter Gud hjelpe meg så dyktig jeg er, ikke Dette er ytterst alvorlig, vi må alle delta i dugnaden for å få kontroll.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 12:01
xavi-maestro: Likevel har UK 67,6 døde per 100k innbygger, mot USA 46,6 per 100k innbygger.

Noe er fishy ja. I østkyst statene var dødstallene ekstremt høye. New York, New Jersey, Massach og Connecticut ligger alle over 100. New Jersey og NY på 170. Jeg vet ikke om viruset har blitt mindre dødlig eller om noen jukser.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 12:05
xavi-maestro: F.eks. hvor hinsides dumt det er når sier at det viktigste med hensyn til død er å se hvor mange som dør per testede.

Det mest idiotiske med dette var kanskje at han ikke kjente til begrepet som ble brukt engang. Rart at en med så ekstremt bra kognitive egenskaper ikke husker helt vanlige begrep som blir brukt om den verste krisen han står overfor. Ekstra rart siden han bruker dette som et argument for at de gjør det bra.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:05
Brezjnev: Jeg håper jo at presidenten i USA klarer å gjøre den distinksjonen du er i stand til, men jeg er ikke like sikker. For måten han er opphengt i poenget tyder på at han tror det høye antallet bekreftede smittede, et tall som ganske riktig delvis er et resultat av hvor mange som fanges opp av antall tester, bare dreier seg om hvordan det ser ut. At det ikke er noen forståelse for det faktum at det er en annen faktor her også; antall faktisk smittede, og at dette er den viktigste faktoren for å bedømme alvoret.
Han sier det rett ut når han skal forklare poenget i Axos-intervjuet: Because we tested so many people ... we get many cases ... so it looks like we have many more cases than massive countries like China ... (min uth.).
Det ser ut som vi har flere. Ikke vi har forferdelig mange, men vi er ikke fullt så mye verre enn andre land som det kan se ut som. Det ser ut som vi har flere, men egentlig så har vi ikke det altså.
Trump er en selger, han vet utmerket godt hvilket produkt det er han promoterer med en slik tilnærming samt pushingen av skoleåpning og økonomi. Det produktet heter Gud hjelpe meg så dyktig jeg er, ikke Dette er ytterst alvorlig, vi må alle delta i dugnaden for å få kontroll.

Det er mulig at han ikke i stor nok grad anerkjenner at antall bekreftet smittede KAN ha NOE med antall faktisk smittede å gjøre, men det blir igjen litt på utsiden. Det er faktisk et ganske viktig poeng at antall bekreftet smittede går naturlig opp med antall tester. Hvis man dermed bare ser på saken gjennom den ene linsen, kan man få et skjevt inntrykk av hvordan de ulike landene gjør det. Da skiller USA seg KRAFTIG ut, men det betyr overhode ikke at de FAKTISK skiller seg så kraftig ut. Han har helt rett her, og uavhengig av om han skjønner eller er klar over alle faktorene rundt hva antall bekreftet smittede antyder, så tar det ikke noe bort fra at det er riktig.


At han mener at det gjør noe med faktisk smittede hvorvidt man øker eller reduserer antall tester er selvfølgelig ikke riktig. Det er derfor han sier "kan se ut som". Han skjønner faktisk akkurat dette poenget.


Det han ikke skjønner, er hva antall døde per 100k innbyggere forteller. Når det er snakk om så store populasjoner og så mange mennesker som det nå er - sier faktisk det tallet det meste.


Jeg forstår ikke hvorfor ikke DET tallet er det desidert mest fremhevede og viktigste tallet på hvordan de ulike landene gjør det. Kan det ha noe å gjøre med at USA da ikke blir verstingen? De gjør det ikke særlig bra her heller, men det er ikke like juicy at USA og Trump er på 6. plass blant industrialiserte vestlige land sammenliknet med 1.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:06
Brezjnev: Jeg håper jo at presidenten i USA klarer å gjøre den distinksjonen du er i stand til, men jeg er ikke like sikker. For måten han er opphengt i poenget tyder på at han tror det høye antallet bekreftede smittede, et tall som ganske riktig delvis er et resultat av hvor mange som fanges opp av antall tester, bare dreier seg om hvordan det ser ut. At det ikke er noen forståelse for det faktum at det er en annen faktor her også; antall faktisk smittede, og at dette er den viktigste faktoren for å bedømme alvoret.
Han sier det rett ut når han skal forklare poenget i Axos-intervjuet: Because we tested so many people ... we get many cases ... so it looks like we have many more cases than massive countries like China ... (min uth.).
Det ser ut som vi har flere. Ikke vi har forferdelig mange, men vi er ikke fullt så mye verre enn andre land som det kan se ut som. Det ser ut som vi har flere, men egentlig så har vi ikke det altså.
Trump er en selger, han vet utmerket godt hvilket produkt det er han promoterer med en slik tilnærming samt pushingen av skoleåpning og økonomi. Det produktet heter Gud hjelpe meg så dyktig jeg er, ikke Dette er ytterst alvorlig, vi må alle delta i dugnaden for å få kontroll.

.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:06)

HLund

Innlegg: 20284
HLund
04.08.20 12:09
xavi-maestro: De gjør det ikke særlig bra her heller, men det er ikke like juicy at USA og Trump er på 6. plass blant industrialiserte vestlige land sammenliknet med 1

På 6. plass, men på meget god vei mot 3. plass om ikke utviklingen snur radikalt nå. Er vel bare Brasil som har en enda verre utvikling den siste tiden (egentlig over ganske lange tid).

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:10
IIHJ: Jeg vet ikke om viruset har blitt mindre dødlig eller om noen jukser.

Men USA var vel ikke mindre rammet sammenliknet med UK da det først brøt ut og evt. var mer dødelig heller?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:13
HLund: På 6. plass, men på meget god vei mot 3. plass om ikke utviklingen snur radikalt nå. Er vel bare Brasil som har en enda verre utvikling den siste tiden (egentlig over ganske lange tid).

Basert på VG virker det ikke helt sånn.

 

Brasil ser ut til å ha roet seg mtp. antall døde per 100k innbygger, det samme har USA. Italia, Spania og til og med Belgia som troner desidert øverst ser ut til å få en oppsving nå. Vi får se - mulig svenskene kommer best ut til slutt! ;)

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:15)

HLund

Innlegg: 20284
HLund
04.08.20 12:17
xavi-maestro: Basert på VG virker det ikke helt sånn.

Jo, basert på VG virker det nøyaktig sånn om man sammenligner med hvor langt USA var bak land som Italia, Spania, Frankrike, Storbritannia etc. for en måned og to siden. Her tar du rett og slett feil.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:18)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:21
HLund: Jo, basert på VG virker det nøyaktig sånn om man sammenligner med hvor langt USA var bak land som Italia, Spania, Frankrike, Storbritannia etc. for en måned og to siden. Her tar du rett og slett feil.

Da er jeg enig, men akkurat nå vet vi ikke om utbrudd, nye bølger etc. skjer med samme tidsfrekvens. Det kan godt hende at den andre bølgen traff USA før Europa denne gangen, og at vi nå i Europa får en ny oppsving som USA har kommet over. Jeg så kun på i hvilken retning grafene pekte per. idag.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 12:28
xavi-maestro: Italia, Spania og til og med Belgia som troner desidert øverst ser ut til å få en oppsving nå.

Belgia ligger høyest i Europa men dødstallene for NJ og NY er dobbelt så høye som for Belgia.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg